Kategoria: Leikkinurkka | 12 viestiä | 99 lukukertaa
Kategoria: Lukusali | 12 viestiä | 663 lukukertaa
Vastannut: Mustelmann, klo 12:38
Mitä opit tänään?
15.11.2013
Jatkan "mitä opin Wikipediasta" -linjaani.
Kanadan länsirannikolla puhuttavaan nuxálkin kieleen ei välttämättä sovi perinteinen tavun käsite lainkaan. Joissakin sanoissa nimittäin ei ole yhtäkään vokaalia eikä edes soinnillista konsonanttia. Esimerkiksi [st͡sʼqʰt͡sʰtʰx] 'that's my animal fat over there'. Tässä ääninäytteenä joitakin ruumiinosia ja lukuja tarkoittavia sanoja.
Mitenhän tämmöisellä kielellä onnistuu vaikkapa laulaminen?
Jatkan "mitä opin Wikipediasta" -linjaani.

Kanadan länsirannikolla puhuttavaan [url=http://en.wikipedia.org/wiki/Nuxalk_language]nuxálkin kieleen[/url] ei välttämättä sovi perinteinen tavun käsite lainkaan. Joissakin sanoissa nimittäin ei ole yhtäkään vokaalia eikä edes soinnillista konsonanttia. Esimerkiksi [st͡sʼqʰt͡sʰtʰx] 'that's my animal fat over there'. [url=http://www.isuma.tv/en/ourworld/counting-body-parts-nuxalk]Tässä[/url] ääninäytteenä joitakin ruumiinosia ja lukuja tarkoittavia sanoja.

Muokannut Metusalem (17.11.2013)
15.11.2013
Pimeyden peto
opin että jos hankkii jotain sovelluksia vähän matala-tasoisemmilta sivuilta saa virusturvansa varmistaa ainakin kolmella ohjelmalla
16.11.2013
Kirjaneito
Opin, ettei kannata aloittaa Zafónin Tuulen varjoa NaNoWriMon aikaan. Aamun kirjoitussessio peruuntui kun en saanut itseäni irti kirjasta ja ylistysvuodatus blogiin vei myös oman aikansa. (Ottakaa siis opiksenne, tulevat nanoilijat.)
Mutta otinko minä opikseni?
No en todellakaan. Menin kirjastoon ja lainasin Enkelipelin JA Taivasten vangin.
Häpeäisit Kirjaneito.
Häpeäisit Kirjaneito.

Häpeäisit Kirjaneito. :wink:
16.11.2013
Fantasyfan
Opin että Korealaisessa kulttuurissa e-pillereiden käyttö on harvinaista. Naisten mielestä ehkäisy on miesten homma käyttäen kondomeja.
25.11.2013
Strato
En tänään, mutta viikonloppuna: opin Fysikerfesteille järkätyillä luennoilla lisää Higgsin bosonista sekä Cernin CMS-havaintolaitteen toiminnasta. Oli siellä paljon muutakin, mutta nämä nyt jäivät päällimmäisenä mieleen.
25.11.2013
satunnainen
Opin tänään miksi teoksia suommennetaan uudelleen 8)
Opin tänään miksi teoksia suommennetaan uudelleen 8)
29.11.2013
Echramath
Tajusin tuossa, että catfish on monni ja wolffish on kissakala eli merikissa. Tästä huolimatta olen aika varma, että jossain Mark Twain -suomennoksessa tai muussa etelävaltiotouhussa on pyydetty kissakaloja.
Monnin siis voi pyydystää ihan oikeasti sukeltamalla ja nappaamalla sitä suusta kiinni. Sillä on ilmeisesti niin huonot hampaat, ettei se saa sormia poikki tai mitään (mutta jos kolossa onkin näykkijäkilpikonna). Googlatkaa "catfish noodling" jos ette usko!
Tajusin tuossa, että [i]catfish[/i] on monni ja [i]wolffish[/i] on kissakala eli merikissa. Tästä huolimatta olen aika varma, että jossain Mark Twain -suomennoksessa tai muussa etelävaltiotouhussa on pyydetty kissakaloja.

29.11.2013
Kirazak
Vaiettä mitä opit tänään? No tänään opin että lockjaw ei ole suomeksi lukkoleuka (no jaa en kyllä niin ihan tosissani uskonut) vaan että se on jäukläkouristus. Sen lisäksi tajusin, tätä ei wehlä voi laskea oppimiseksi, että kirjat ovat tavallista kivempia ajanviettotapoja kaakaomukin ääressä!
07.12.2013
Formaldehyde
Olen aina ajatellut, että sillä kaikkien tuntemalla keltaisella smileyllä ei ole mitään sen erikoisempaa merkitystä. Kunhan julistaa positiivisuutta ja saa tavaraa kaupaksi.
Pidin sitä aina jotenkin ärsyttävän pirteänä ja aivan liian keltaisena, mutta pari vuotta sitten taivuin ja ostin klassisen rintamerkin. Olen kantanut sitä laukussani osittain ironisena kannanottona ja koska se muistuttaa minua Kuoleman hahmosta (The Sandman), Watchmenistä ja Nirvanasta.
Tänään opin, että kahdeksankymmentäluvun lopusta asti se on yhdistetty pitkälti acid houseen. Kaikkea sitä oppii.

Pidin sitä aina jotenkin ärsyttävän pirteänä ja aivan liian keltaisena, mutta pari vuotta sitten taivuin ja ostin klassisen rintamerkin. Olen kantanut sitä laukussani osittain ironisena kannanottona ja koska se muistuttaa minua [i]Kuoleman[/i] hahmosta ([i]The Sandman[/i]), [i]Watchmenistä[/i] ja [i]Nirvanasta[/i].

10.12.2013
The Big Bad Wolf
Opin tutkimaan bloggerista millä hakusanoilla blogi on löydetty. Pääosin ihan tavan, suurin osa varmaan kavereiden ja omia hakuja, mutta. Sarvivalas. Blogi on löydetty sanalla sarvivalas. Ymmärrän syyn, joo, mutta silti. Ilme vähän daFUQ.
20.12.2013
Pisania
Pari vuotta sitten, kun Tasmanian rannikolla tapahtui haaksirikko ja veteen pääsi paljon öljyä, paikalliset sinipingviinit (maailman pienin laji, squee!) kärsivät pahoin. Yrittäessään putsata sulkiaan öljystä ne nielivät sitä ja se on huono juttu. Avustajat pistivät nettiin pyynnön, että ihmiset tekisivät pikku pingviineille neuleita suojaamaan niitä kylmältä. Näin sydäntälämmittäviä olivat seuraukset
Pari vuotta sitten, kun Tasmanian rannikolla tapahtui haaksirikko ja veteen pääsi paljon öljyä, paikalliset sinipingviinit (maailman pienin laji, squee!) kärsivät pahoin. Yrittäessään putsata sulkiaan öljystä ne nielivät sitä ja se on huono juttu. Avustajat pistivät nettiin pyynnön, että ihmiset tekisivät pikku pingviineille neuleita suojaamaan niitä kylmältä. [url=http://www.today.com/pets/good-yarn-knitters-make-sweaters-penguins-after-oil-spill-946737] Näin[/url] sydäntälämmittäviä olivat seuraukset :smile:
20.12.2013
Hiistu
Opin, että hobitti on viroksi kääbik, monikko kääbikud. "Kääbik, ehk sinna ja tagasi." Aika mennä nukkumaan, kun tämä alkaa naurattaa...
Opin, että hobitti on viroksi [i]kääbik,[/i] monikko kääbikud. "Kääbik, ehk sinna ja tagasi." Aika mennä nukkumaan, kun tämä alkaa naurattaa...
Sapfo
En jotensakaan ollut aikaisemmin tajunnut, että lobotomia on näin... uusi asia. Ei niin kovin kaukainen.Kekskellä korpea on meidän mökki ja siellä mökkinaapurina vielä reilu 20 vuotta sitten eleli vanha papparainen, joka oli varmasti viimeisiä lobotomoa-potilaita suomessa.
Opin TÄNÄÄN ettei äitin suklaapalleroita voi olla vertaamatta huumeisiin, ne ovat vahvasti addiktoivia!!
[quote]En jotensakaan ollut aikaisemmin tajunnut, että lobotomia on näin... uusi asia. Ei niin kovin kaukainen.[/quote]
  Kekskellä korpea on meidän mökki ja siellä mökkinaapurina vielä reilu 20 vuotta sitten eleli vanha papparainen, joka oli varmasti viimeisiä lobotomoa-potilaita suomessa. Hirmuisen seurallinen ja silti hiljainen oli ja kuitenkin jotenkin pelottava. Opinpa sen että tämä papparainen oli aikaisemmin ollut väkivaltainen ja itsetuhoinen... Lobotomia oli tehnyt tehtävänsä.. ja enemmän..

Louhikäärme
Echramath
LouhikäärmeJos oikein tulkitsen vieraankielistä Wikipediaa ja muita epämääräisiä lähteit Tolkienin kääpiöistä on käytetty nimitystä päkapikk, joka noin muuten tarkoittaa tonttua. Haltia puolestaan on haldjas eli jonkun sortin keiju?HiistuOpin, että hobitti on viroksi kääbik, monikko kääbikud.Tuosta sanasta tulee minulle ensimmäisenä mieleen kääpiöt. Jos siis hobitti on viroksi kääbik, niin mikäköhän sitten mahtaa olla kääpiö viroksi?
[quote="Louhikäärme" post=7739][quote="Hiistu" post=7712]Opin, että hobitti on viroksi [i]kääbik,[/i] monikko kääbikud.[/quote]
Tuosta sanasta tulee minulle ensimmäisenä mieleen kääpiöt. Jos siis hobitti on viroksi kääbik, niin mikäköhän sitten mahtaa olla kääpiö viroksi?[/quote]

Jos oikein tulkitsen vieraankielistä Wikipediaa ja muita epämääräisiä lähteit Tolkienin kääpiöistä on käytetty nimitystä [i]päkapikk[/i], joka noin muuten tarkoittaa tonttua. Haltia puolestaan on [i]haldjas[/i] eli jonkun sortin keiju?
23.12.2013
Skie
Opin sattumalta itekkin tuon hobitti-sanan viroksi tällä viikolla.
Mutta siis, tältä joululta opiksi on jäänyt vihdoin ja viimein ilmailuaakkoset. Monena vuonna on ollu ne tarkoitus opetella, mutta aina se on jäänyt. Nyt alan jo hiljakseen muistamaan kaikki kirjaimet, vaikka ei ne vielä ihan siinä tahdissa mieleen putkahda kun pitäisi, mutta pienen mietinnän jälkeen sentään jo.
Opin sattumalta itekkin tuon hobitti-sanan viroksi tällä viikolla.

25.12.2013
Echramath
Kiveksen rosvot olivat Oulujärven tienoilla talollisia 1800-luvulla ahdistellut rosvojoukko.
[url=http://fi.wikipedia.org/wiki/Kiveksen_rosvot]Kiveksen rosvot[/url] olivat Oulujärven tienoilla talollisia 1800-luvulla ahdistellut rosvojoukko.
25.12.2013
LunaJei
Opin, että melko helppoihin ja yksinkertaisiin lautapeleihin on saatettu antaa mitä monimutkaisimmat ohjeet monisivuisessa ja pienitekstisessä vihkosessa. Ja hetken mietinnän jälkeen opin maalaisjärjellä pelaamaan kuvatunkaltaista peliä. ;)
Muokannut LunaJei (30.12.2013)
Kirjaneito
Opin miten käyttäytyä Subwayssä.
Opin miten käyttäytyä Subwayssä. :wink: Olen siis jotenkin mystisesti onnistunut välttämään vierailun kyseisessä ruokapaikassa ja kun kaupungilla kierrellessä tuli nälkä niin päätin valtuuttaa siskoni opastamaan minulle siellä käyttäytymistä. Näin vältän tulevaisuudessa nolot tilanteet, jolloin joudun tunnustamaan tietämättömyyteni. :lol:
Moonlord
1006 kirjaa, 2038 viestiä
Opin tänään että Kilrathit ovat vierailleet maapallolla. Siitä todisteena tämä 30000 vuotta vanha mammutinluusta tehty veistos joka löytyi saksalaisesta Hohlenstein-Stadel luolasta :cheesy:

[url=http://bayimg.com/GaFdMAafG]http://bayimg.com/GaFdMAafG[/url]
The Big Bad Wolf
Paprika on kasvis.
(Piti kysellä kaikilta puolitutilta ja kissoilta ja koirilta ja lehdiltä ja nyt vihdoin huomasin poistavani kohtauksen, johon tuota tarvitsen. Hyvä, Susi.) :lol:
Paprika on kasvis.