Kategoria: Leikkinurkka | 12 viestiä | 98 lukukertaa
Vastannut: Ageha, 17.01.2026

Mitä opit tänään?

29.12.2013
Echramath avatar
Mel Brooksin ensimmäinen leffa The Producers nimettiin (elokuvassa filmattavan fiktiivisen elokuvan mukaisesti) suomeksi Kevät koittaa Hitlerille. Niin tehtiin ruotsiksikin, ja sitten ... tuota, Mel Brooks on ohjannut seuraavan nimiset elokuvat:

Det våras för Hitler
Det våras för rymden
Det våras för slummen
Robin Hood - Karlar i trikåer
Dracula – död men lycklig

En kyllä ymmärrä, olisihan Det våras för sheriffen av Nottingham varmasti toiminut...
29.12.2013
Sapfo avatar
paikka nimeltä Cockfosters
On paikkoja joiden nimet sietäisi vaihtaa.. Uranus (lausu englanniksi), Terskanperä..
Ruuista: puttanesca... (puttana on italiaa ja tarkoittaa huoraa, puttanesca On n. huoranen)

En haluaisi olla Cockfostersilainen henkilö nimeltään Dick joka tykkää fostersista..
Rinja avatar
Minä opin tänään, että Suomessa tuotetaan noin 30 prosenttia kaikesta maailman kuminasta, mikä tekee Suomesta maailman suurimman kuminantuottajan. Tätä kuminaa ei pidä kuitenkaan sekoittaa roomankuminaan (tunnetaan myös nimillä juustokumina ja jeera), jota käytetään paljon intialaisessa keittiössä.
Dyn avatar
Rinja: Opitko tuon Kainuun Sanomista? Selailin sitä aamulla anoppilassa ja opin ihan saman asian. :D
Rinja avatar
Dyn, joo, äiti luki Kainaria ja innoissaan julisti minulle tuon tiedon :P Wikipediakin näköjään asian tietää.
13.01.2014
Piru Naiseksi avatar
Sain ns. naamakirjasta vinkkivihiä J.Korpelan kielenhuolto-oppaaseen, josta olen aiemminkin imenyt vaikutteita. Käyskentelin siellä ja eräällä toisella alan sivustolla, joka soi mahdollisuuden niin tietojen kuin taitojen testaamiseen. Inhokseni, ällistyksekseni ja ties miksi muuksi negatiiviseksi tunteekseni havaitsin, että kieliopin hallintani on todellista härskiä kielisoppaa. Olin kuvitellut hallitsevani suomea kaikkine pilkku- ja oikeinkirjoitussääntöineen melko hyvin mutta esimerkiksi pilkutustekstituloksestani sukeutui häpeäpilkku: muistaakseni 3/10 oikein. Välilyöntejä miettiessäni sydämeni jättää kenties lyönnin väliin, niin oudolta tuo tutuksi otaksumani kielimielen maailma näyttää.
Löytyisikö kieliopin hallintavajakkiudestani syy siihen, etteivät suollokseni joka kerta menesty kirjoituskilpailuissa?

Onneksi on kielenhuolto-oppaita! Sainpa taas kertaustunnin siitä, miten hyödylllistä niiden käyttö on myös melko paljon kirjoittavalle Suollosten Valeruhtinattarelle.
Mustelmann avatar
Kyse ei ole nyt varsinaisesti oppimisesta, vaan enemmänkin oivaltamisesta tai valaistumisesta. Olen aina pitänyt elektronista musiikkia jumalattomana paskana, jossa ei ole lainkaan sielua tai mitään, mikä voisi koskettaa minua kuuntelijana. Baareissa soitettava tympeä poppijumputus on vaikuttanut voimakkaasti tämän näkemyksen syntymiseen, mutta kun nyt sattumoisin olen tutkinut hieman aihepiiriä, on asiaa pitänyt ajatella uudelleen. Hyviä bändejä ja artisteja löytyy itse asiassa paljonkin, mikä on yllättänyt roimasti. Lazerhawk ja Perturbator muiden muassa ovat ihastuttaneet sen verran, että tutkimustyötä on jatkettava edelleen.
Kirjaneito avatar
Dyn avatar
KirjaneitoOpin säätämään Wordillä sisällysluettelon ja sivunumerot, eikä edes mennyt hermo. Ehkä en sittenkään ole niin toivoton tumpelo tietokoneiden kanssa. (Ikään kuin nuo toimenpiteet nyt olisivat jotenkin ylitsepääsemättömän vaikeita... :wink:)
Itse asiassa... kyllä ne on. Joten onnea! Mähän säädän nykyään kaikki sisällysluetteloa vaativat asiakirjat latexilla, vaikka ei tarttis mitään matikkaa kirjoittaakaan - ihan vain, koska en oikeasti jaksa enkä halua tapella Wordin tai sen LibreOffice-vastineen kanssa. Ja mulla on olevinaan joku loppututkinto sen tietokoneen käytöstä (tai jostain sellaisesta).
The Big Bad Wolf avatar
^^ Itse en oppimiseni jälkeen ole onnistunut kirjoittamaan ilman sisällysluetteloa... Oikeaa, tekstin alkuun itse runoiltavaa luetteloa en käytä, vaan Wordin Ctrl + F -sisällysluetteloa. Pitää vain kirjoittaa luvunnimet ja otsikot valmiilla malleilla tai luoda oma tyyli. (Mitä se kertoo minusta, kun vietän suurimman osan vapaa-ajastani compjuutterin kanssa ja testailen toimintoja? :wink: )
Celestine avatar
Opin, että osaan kirjoittaa (ainakin omasta mielestäni) hassuja juttuja. Yleensä ainoat reaktiot kirjoittaessani on ärtynyttä jupinaa kun teksti ei etene ta isitten lohdutonta itkua, kun kirjoitan ihmisille niin surkeita kohtaloita. Tai korkeintaan erittäin pirullista naurua.

Koska mulla oli tänään vähän tylsää, aloin kirjoittaa jonkinlaista fanfictionia ja pistin mr. Darcyn kosimaan itseäni. Ja kun kyseessä on kaksi jäärää, kaikki ei mennyt ihan niin kuin olettaisi. Siinä sitä sitten kiherrettiin naurusta koneen ääressä. Mulla oli hauskaa, jos käytetään lieviä ilmaisuja.

Lisäksi opin, että tanssiharrastus voi olla erittäin mielenkiintoinen. Me leikittiin tänään mittarimatoja ja ihan ohjaajan käskystä:lol:
03.02.2014
Formaldehyde avatar
Katsoin Sherlockin 3. kauden viimeisen jakson, His Last Vown. Jostain syystä huomasin miettiväni, että eräs rooli olisi istunut hyvin myös Mads Mikkelsenille. Ja nyt IMDB informoi, että kyseistä hahmoa näyttelee itse asiassa Lars Mikkelsen, edellisen veli. Suokaa anteeksi - siis mitä? Mistä näitä sisaruksia oikein tulee?

Eivät kyllä ole ihmisiä nämä veljet.

AstoretheinKyse ei ole nyt varsinaisesti oppimisesta, vaan enemmänkin oivaltamisesta tai valaistumisesta. Olen aina pitänyt elektronista musiikkia jumalattomana paskana, jossa ei ole lainkaan sielua tai mitään, mikä voisi koskettaa minua kuuntelijana. Baareissa soitettava tympeä poppijumputus on vaikuttanut voimakkaasti tämän näkemyksen syntymiseen, mutta kun nyt sattumoisin olen tutkinut hieman aihepiiriä, on asiaa pitänyt ajatella uudelleen.
Minä olen havahtunut samaan vähän aikaa sitten.
09.02.2014
Echramath avatar
Näissä brittien urheilujutuissa on kyllä hämärää.

Ilmeisesti Yhdistynyt kuningaskunta (joka on valtio) ei osallistu olympialaisiin eikä oikein muihinkaan kisoihin. Iso-Britannia osallistuu, vaikka ihan virallisesti onkin saari. Osa pohjoisirlantilaisista urheilijoista kilpailee siinä joukkueessa, osa Irlannin. Samaan tiimin kai sitten lopulta mahtuvat Man- ja Jersey-saarten ynnä muiden Britannian merentakaisten alueiden asukkaat.

Jalkapallo, kriketti ja rugby ovat tietysti oma lukunsa. Englannilla, Skotlannilla, Walesilla ja Pohjois-Irlannilla on omat joukkueensa tai sitten ei, Walesin krikettimaajoukkue esimerkiksi on olemassa lähinnä satunnaisesti. Olympialissa puolestaan jalkapalloa pelaa Iso-Britannia.

Jos on esimerkiksi jerseyläinen menestyy jalkapallossa, voi sitten valita mitä noista neljästä haluaa edustaa. Englannin joukkue on tietysti paras vaihtoehto, jos siihen pääseehän, sehän sentään käy MM-tasolla karsiutumassa alkusarjassa.

Luultavasti Elisabethia ottaa kupoliin, ettei voi lähettää Kansainyhteisön joukkuetta talvikisoihin.
Pisania avatar
Opin, että vihreä japanilainen KitKat (luultavasti vihreän teen makuinen) on parempaa kuin odottaisi. Se ei nimittäin maistu teeltä vaan mausta tuli mieleen jonkinlainen täytekakku tai leivos, jota olen joskus muinoin syönyt. Kummitädin naama vilkkuu mielessä, ehkäpä hänen luonaan. Namia, olisipa lisää.
Strato avatar
Opin käyttämään Math Typeä kaavojen luomiseen ja Exceliä jännien taulukoiden tekemiseen, joita molempia tarvitaa tutkimuslaboratoriosta mitattujen tulosten ilmoittamiseen tutkimusraportissa. Ei olekaan niin paha kuin aluksi pelkäsin :smile:
The Big Bad Wolf avatar
Ettei kannata piristymismielessä tutkia vanhoja kirjoituksia. Hävettää jo oma olemassaolo. Miksen voinut syntyä viisitoistavuotiaan tasoiseksi kirjoitrajaksi?

Tiedä nyt pitäisikö itkeä vai ihan rehellisesti nauraa itselleen. :lol: Ja koska olen sairas ja muuten vain idiootti, niin tietenkin menin julkaisemaan palasia. Fiksu Susi. :blush:
26.02.2014
Metusalem avatar
26.02.2014
Skie avatar
MetusalemNeljävuotiaatkin katsovat Putousta. Minä kun luulin niiden olevan liian nuoria tajuamaan mitään mistään Pikku Kakkosta monimutkaisemmasta.
Se on se toisto. Minunkin kolmevuotias kummityttöni kulkee kuulemma ympäriinsä hokien "Aiiivan, aiiiivan", niin kuin yksi hahmoista.
Formaldehyde avatar
Skie
Lapset ovat alttiita vaikutteille siinä missä aikuisetkin.

Siskontyttö täyttää juuri neljä ja Cheek on hänen mielikuvituspoikaystävänsä. Tyttö on ollut fani kaksivuotiaasta lähtien.
Piru Naiseksi avatar
Asioilla on taipumus järjestyä. Vanha, kulahtanutkin sanonta mutta ei se jouda eläköitymään.
Mietin, milloin oppisin todella luottamaan tähän lauseeseen sen sijaan, että kuluttaisin aikaani ja riipisin mieltäni riekalaleiksi murehtien sinänsä toki huolettavia arjen asioita, joita en murehtien kummemmaksi muuta!
Dyn avatar
Kävin duunin puolesta katsomassa labraa, jossa tehdään unitutkimusta. Ihan sikasiistejä sensoreita! Opin myös mm. että huoneisiin, joissa koehenkilöt nukkuvat, on sijoitettu feikki-ikkuna nätillä verholla (huone on talon sisällä) ja räsymatto lattialle jotta labra olisi edes pikkaisen mukavampi paikka uinua.
28.02.2014
Strato avatar
Opin tekemään origami sudenkorennon. Jostain tuli hetken mielijohde sen tekemisestä ja pitihän sitä heti mennä kokeilemaan :cheesy: youtubesta löytyneen videon avulla sen tekeminen olikin melkein luvattoman helppoa. Nyt työpöydällä on yksi koriste lisää :cool:
25.03.2014
Pisania avatar
Vihdoin ja viimein minut opetettiin käyttämään mikrofilmienkatselulaitteita. Eikä kyllä yhtään liian aikaisin, työharjoitteluni nimittäin on jo loppusuoralla. Pelkäsin sen olevan hankalaa, mutta ei se ole vaikka paljon muistettavaa onkin.
25.03.2014
StaCa avatar
Auditoimaan anestesia-potilastiedostoja.
Tuo ei ole suomea, mutta alasanasto on pahasti hakusessa.
26.03.2014
Mustelmann avatar
Opin, että on olemassa hämähäkkilaji, jonka myrkky voi aiheuttaa miehelle erektion. Myrkky on tappavaa sorttia ja vaikuttaa muihinkin lihaksiin ja kaiketi keskushermostoonkin jollain tavalla. Seisokkia ei siis valitettavasti pysty hyödyntämään mitenkään, mutta mikäli vastamyrkkyä ei löydy ajoissa, on ainakin mahdollista kuolla tyylikkäästi.