LordStenhammar avatar
Kategoria: Satama | 725 viestiä | 75,8 t lukukertaa
Vastannut: Hiistu, 15.04.2026

Päivän paras hetki?

09.10.2013
Mikä on paras hetki päivästäsi? Mihin aikaan päivästä, missä olet, mitä teet tai ajattelet, oletko yksin vai seurassa? Tilanteen ei tarvitse toistua joka päivä, mutta kuuluu kuitenkin ns. tavanomaiseen elämääsi.

Tampereella ollessani minun päivän paras hetkenä on kävellessäni koululta asunnolle erään puiston poikki. En kävele läheskään aina sitä reittiä, mutta aina kävellessäni minusta on mukavaa, kuinka ihmisiä on harvakseltaan, puita sentään jokunen ja liikenteenkin ääni kuulostaa kaukaisemmalta. Parin minuutin ajan on kuin ei muuta olisikaan. En koskaan kävele toiseen suuntaan eli koululle sitä kautta, koska en halua miettiä siellä koulujuttuja enkä kiirehtiä.

Kotona paras hetki on välillä aamupäivisin tai iltaisin, kun istun sohvalla lukemassa kirjaa ja jompikumpi koirista on kainalossa kyhnytettävänä (saavat toki halutessaan olla kummatkin, mutta sivujen käänteleminen on silloin vähän hankalaa). Jos olemme keskenämme, saatan lukea ääneen. Se on minusta hauskaa ja ilmeisesti koiratkin tykkäävät - ainakin ne yleensä nukahtavat.
09.10.2013
The Big Bad Wolf avatar
Kaunein hetki on aina ilta, aamu, yö tai päivä, kun valaistus vähenee olemattomaksi. Mun täytyy nähdä tähdet ja jättää näkemättä muutama yksityiskohta. Sade tuo aina plussaa.

Mutta parhain hetki. Kun olen kotona, paiskon ovet kiinni, käperryn nurkkaan ja kirjoitan. Tai kun linnoittaudun yleensä autioon leikkipuistoon hämäränä syysiltana kuuntelemaan musiikkia aivan liian kovalla ja pohtimaan syvällisiä. Kun muutamme kavereideni kanssa jonkun meistä kotiin ja keksimme uusia sisäpiirin vitsejä. Kun luen peiton alla taskulampun valossa ja yritän olla nauramatta.

Meikäsuden elämän pienet ilot. :wink:
celeblith avatar
Emelie avatar
celeblithPäivän paras hetki on sellaisina aamuina, kun heräät ja huomaat ettei tarvitse lähteä minnekään. Ei töihin , ei kaupungille, ei kauppaan. Ja voi jäädä sängylle nukkumaan ja haaveilemaan.
Tai lueskelemaan. :) Se on päivän paras hetki, kun herää aamulla ja tajuaa, että voi tehdä pesän sänkyynsä, olla välittämättä ulkomaailman velvollisuuksista ja vain lueskella.

Omalla tavallaan joidenkin päivien parhaita hetkiä on myös itselleen tärkeiden ihmisten kanssa keskusteluun uppoutuminen. Voi kertoa omista asioistaan, kuunnella toisen ajatuksia ja ehkä jopa saa ratkaistua joitain omassa päässä pyörineitä ongelmia.
11.10.2013
Minulla eivät niinkään vapaapäivien aamut tunnu mitenkään erityisen erityisiltä, sitä vain joko jatkaa unia tai kömpii ylös. Sen sijaan nukkumaankäyntihetki on ihana, jos tiedän saavani nukkua pitkään. Samoin jos herään joskus yöllä ja luulen kellon jo kohta soivan, ja tajuankin sitten saavani nukkua vielä monta tuntia... se on upea tunne, oli herätys kuinka aikaisin aamulla hyvänsä.
Kirjaneito avatar
Hiistu
Komppaan molempia. On ihanaa heräillä rauhassa ja kuten Emelie jo mainitsikin jäädä sänkyyn lueskelemaan. (Päivä alkaa aina paremmin kun heti herättyään lukee muutaman luvun jostain kirjasta. Ja tietysti joskus enemmänkin kuin muutaman luvun... :wink: ). Myös keskellä yötä herääminen ja autuas uudestaan nukahtaminen on mahtavaa. Jotenkin tunnen jekuttavani aikatauluja kun niin tapahtuu. (Sama totta kai torkuttamisen kanssa).

Päivän parhaita hetkiä ovat myös koulumatkat, joiden ansioista saan aina kävellä puolisen tuntia suuntaansa ensin metsän läpi ja lopulta myös vähän matkaa puistossa. Kävelymatkoilla ei voi tehdä velvollisuuksia, se on todellista omaa aikaa, jolloin on myös otollinen hetki miettiä tarinoiden juonikuvioita. Aamuisin kävely on myös erinoimainen mielenvirkistäjä ja herättää kivasti. :lol:
17.10.2013
Kuunliekki avatar
Nyt on pakko komppailla muita. Päivän parhaita hetkiä on se, kun menee nukkumaan ja tietää että saa nukkua aamulla niin pitkään kuin haluaa eikä tarvitse lähteä töihin. Sen lisäksi on ihanaa kun herää aamulla ja muistaa, että ei tarvitse nousta ylös jos ei halua. Sitä voi vain kääntää kylkeä, hautautua peiton alle ja joko jatkaa nukkumista tai vain lekotella sängyssä ja nousta kun siltä tuntuu.

Näiden lisäksi päivän paras hetki on kun käpertyy oman miehen kylkeen. Saa hetken vain rentoutua ja olla tekemättä mitään. Tuntea rakkaan siinä ihan vieressä. Voi vain nauttia läheisyydestä. :)
20.10.2013
Laine avatar
Ehdottomasti se kun pääsee nukkumaan. Sitä odottaa jo herätessään.
Myös kaikki hiljaiset hetket kun saa olla hetken yksin ja nauttia hiljaisuudesta.
kharje avatar
Ensimmäisenä tulee mieleen aamukahvin ja -tupakan nauttiminen keväisenä aamuna, kun aurinko hiljalleen hivuttautuu näkösälle. Pimeän talven jälkeen valo piristää kummasti aamuisin.

Mutta noin jokapäiväisessä elämässä parasta on, kun pitkän päivän jälkeen suihkun raikkaana voi valahtaa peiton alle lukemaan ja sitä myöten nukkumaan. Myös bussimatkat ovat nautinnollisia hetkiä.
Strato avatar
Ilta noin pari tuntia ennen nukkumaan menoa, kun kaikki tarpeelliset asiat on tehty ja voi vain olla ja tehdä mitä huvittaa :cheesy:

Olen niin laiska ihminen, että pyrin välttämään kaikkea mahdollista pakollista työtä, joten se tunne kun kaikki on tehty ja ei ole velvollisuuksia on vain jotain mahtavaa. Toki myös aamut jolloin jo herätessä tietää, ettei ole velvollisuuksia sille päivälle on hienoja, kuten aiemmin onkin jo mainittu.
Kultasuu avatar
kharjeEnsimmäisenä tulee mieleen aamukahvin ja -tupakan nauttiminen keväisenä aamuna, kun aurinko hiljalleen hivuttautuu näkösälle
Juuri näin! :tongue:
Emelie avatar
Mä löysin uuden päivän parhaan hetken: se kun kävelee työpisteelleen/-huoneeseensa kädessään päivän ensimmäinen kahvikupillinen. Koko päivä edessä, ei mitään tietoa mihin suuntaan se etenee; se mahdollisuus, että saa oikeasti jotain aikaan.

JPAPKun pääsee urheilemaan. Ehdottomasti. Mulle urheilu on kyllä henkireikä, ja iso sellainen.
Liikunta itsessään ei saa multa "parhain hetki koskaan" -tunnustusta (yleensä), vaikka kovasti salilla käymisestä pidänkin. Mutta se fiilis, kun saa treeninsä loppuun, se on kyllä parasta. Mä ainakin olen ihan täynnä energiaa, jaksamista ja hyvää oloa liikunnan jälkeen, joten niitäkin hetkiä voi tavallaan pitää treenipäivien yksinä parhaimpina hetkinä.
Nylkky avatar
Tänään tuli kyllä jo kaksi parasta hetkeä.

Aamusta 7 aikaan kun on viel pimeätä ja hämärää niin itse panen kävelykengät jalkaan. Kello 7.15 pääsee lenkkireitille ja aloittaa 40 km pelkkää nautintoa. Viimein kun pääsin maaliin aikaan 3.10.34, ehkä vähän väsyneenä ja jalat kipeinä.

Kyl itsensä voittaminen on hienoa ja kun tiesi että se oli viimeinen valmistava harjoitus ennen lauantaita. Nyt voi lähtee taisteluhengellä kohti avoimia saksanmestaruus kisoja uran ensimäista 50 km kisaa :D

Kiitos ja Anteeksi
Emelie

Mulla saa. Se on jotenkin se kun alkaa syke nousee ja kropassa tuntuu muutoksia; hiki, maitohapot jne, niin jotenkin tunnen itteni niin elossa olevaksi. Ja kaikki se muukin, etenkin kun ulkona tekee; syysilma,pienoinen vesisade, auringonpaiste, tuuli ja se kun joutuu lenkkeilee vasten tuulta, auringonlasku ja iltahämärä, mulla yhtyy siihen toi ulkoilu kans. Kun tekee pitkää lenkkiä juosten tai pyörällä , niin kun pääsee siihen tiettyyn vaiheeseen, kun tuntuu että jaksais lenkkeillä koko maailman ympäri, se on iha älytön. Sitten tietysti sisälajit; sähly ja punttari, mutta mieluiten ulkoilmassa ite meen.

Nyt kun tulee lunta kohta, niin pääsee hiihtää jäällä ja metässä, ja laskee kaiken maailman ihmereittejä mettäsuksilla metässä, ja kun pääsee hiihtää pilkille ja sieltä takas, luistelu kun pakkanen nipistää nenästä, kaikki toi. Uinnista tykkään tosi paljon kanssa. Uin pääsääntösesti joessa, missä on kovia koskia. Ni etenkin se kovassa koskessa uiminen, kun menee hemmetin lujaa ja joutuu väistelee kiviä, aijai jai jai jai. EN kyllä suosittele aloittelijoille, ketkä ei osaa lukea virtaa, siinä voi käydä huonosti. Nyt kesällä kaveri vähän haasto mut ja uitiin kaks koskea alas, saaresta saareen, ni se väsähti kun paniikissa yritti uida virtaa vasten, onneks oli turvamies veneellä niin sai sen kyytiin. Meigä kyl voitti. On kaveri vieläki äkänen :tongue: No ei pahasti onneks. Sukeltaminen kanssa. Löysin kesän aikana joku 15 uistinta, todella paljon naisten kenkiä, pari polkupyörää ja muttereita tosi paljon. Kunnon aarre. :lol:
Nylkky avatar
JPAP
Jee jokun muuki nauttii liikunnan antamasta "tuskasta". :D
Wanderer avatar
Ehkä se, kun herää noin viidennen tai kuudennen kerran ja vihdoinkin kello on yli kuusi eikä ole mikään pakko enää yrittää nukkua.
NylkkyJPAP
Jee jokun muuki nauttii liikunnan antamasta "tuskasta". :D
:lol:
Saki avatar
Aamulla kello 8:15 liikkatunti. Oli niin ihanaa päästä aamulla vielä unenpöpperössä hikiselle liikkatunille ja herätä oikein kunnolla. Jäsenet vieläkin kipeinä, mutta eikai se nyt niin haittaa :tongue:
Kultasuu avatar
Tämän päivän paras hetki oli kun ruokaostoksilla ostin myös jäätelöä ja äsken pääsin kotiin ja laitoin Van Halenin soimaan ja - no, söin ostamani jäätelön Van Halenin musiikin tahdissa :lol:
Saki42Jäsenet vieläkin kipeinä, mutta eikai se nyt niin haittaa :tongue:
Tuohan se parasta. :smile:

Salilla mulla menee välillä noi pohkeet niin jumiin, että en oikeasti pääse portaita ylös, joudun raahautuu kaidetta pitkin.

No pain, no gain, vai miten se meni. :cheesy:
Dyn avatar
Ihme aamuvirkkuja täällä. Mun suosikkihetki on illansuussa, kun tulee kotiin, lösähtää sohvalle, ja toivottavasti on hyvä fiilis kuluneesta työpäivästä -- ja aikaa tehdä jotain rentouttavaa illalla, kuten lukea kirjaa tai vain hengata Iivarin kanssa.
07.10.2014
HourglassEyes avatar
09.10.2014
HourglassEyes avatar
HourglassEyesSe hetki, kun on kotihommat on hoidettu (eli on tarpeeksi siistiä), ulkoilua harrastettu ja kelloa katsoessaan huomaa, että on vielä monta hyvää tuntia aikaa lukea sitä mahtavaa kirjaa, joka on vielä kesken... :heart:
Ja komppaan tässä itseäni, sillä tuo hetki on juuri nyt. Ehdin viettää useamman tunnin ulkona, käydä kaupassa ja noutaa pari tilattua kirjaa. Sain vaihdettua olkkarin verhot, siivoiltua, tiskattua ja parhaillaan pesukone pyörii toista kierrostaan. Ja kello on vasta kolme! Jäi loistavasti aikaa lukea Gaimanin Sandman vol. 7 loppuun ja aloittaa toinen noista noutamistani uutuuksista, eli yli kaksi kuukautta odottamani Nora Robertsin Dark Witch kirja ja vain nauttia lopusta vapaapäivästä! :cool: