HourglassEyes avatar

Risingshadow.net uudistus!

03.07.2023
Darkki avatar
(ylläpitäjä)
Meidän englanninkielinen sivusto uudistui!

Olen koko alkuvuoden rakentanut tätä uudistusta ja nyt julkaistu uudistus on vielä osittain "beta testauksessa", eli osa toiminnoista vielä puuttuu, mutta sivut ovat sinänsä jo käytettävissä ja julkaistu nyt käyttöön. Suurin uudistus on, että luovuimme kokonaan Joomlan käytöstä, joka on hieman Wordpressin kaltainen julkaisualusta. Olemme käyttäneet tätä Joomlaa aina vuodesta 2007 alkaen ja tähän saakka koko sivusto oli rakennettu sen ympärille. Muutos on siis valtava, kun luovumme kokonaan tuollaisen järjestelmän käytöstä ja tilalle tuli täysin oma meille rakennettu järjestelmä.

Uusi sivusto on huomattavasti nopeampi käyttää ja myös ulkoasuun tullut hieman muutoksia. Käyttäjille suurin muutos on, että sivustolle jatkossa kirjaudutaan sähköpostiosoitteella eikä käytössä ole enää vanhoja käyttäjätunnuksia. Vanhat salasanat toimivat kuten ennenkin. Käyttäjien asetukset löytyvät nyt jatkossa myös yhdestä paikasta jossa tiliasetuksia voi muuttaa, kun täällä vanhalla puolella meillä on erinäisiä asetuksia Joomlasta, Kunena foorumista ja sitten omasta kirjatietokannasta.

Paljon on vielä tekemistä ja sivut edelleen rakentuvat ja paranevat tässä seuraavien kuukausien aikana. Tarkoitus on loppuvuodesta tuoda tämä uudistus sitten myös tänne suomipuolelle, kunhan ensin enkkupuolella on saatu kaikki rakennettua kuntoon :)

Uudistuksella on myös vaikutuksia tänne suomipuolen sivuston toimivuuteen. Vanhan enkkupuolen sivut kuormittivat tietokantaa välillä melkoisesti, kun siellä käyttäjiä välillä todella paljon yhtä aikaa selaimessa sivuja. Näkyivät siinä, että myös nämä suomipuolen sivut välillä aukesivat melkoisen hitaasti. Nyt uudistuksen jälkeen kuormitusta ei pitäisi juurikaan tulla enkkupuolelta, joten suomipuolen sivut toimivat taas ns. normaalisti.

Jos huomaatte täällä suomipuolella jotain outouksia/virheilmoituksia, niin raportoikaa niistä minulle heti. Meidän kirjatietokannan linkittyvät toisiinsa, joten jokin muutos enkkupuolella on saattanut vaikuttaa myös suomipuolen sivuston toimivuuteen.
Takaisin ylös