Kuoleman salaliitto
Alkuteos ilmestynyt 1999. Suomentanut Satu Leveelahti. Nidottu.
Eve Dallasin täytyy sukeltaa syvälle New Yorkin sisuksiin, kun hänet kutsutaan tutkimaan kadulla nukkuneen miehen kuolemaa. Yllätyksekseen Eve löytää laserintarkan reiän sieltä, missä miehen sydän ennen oli – erittäin taitavan kirurgin työtä. Pian selviää, että vastaavia, kummallisia tapauksia on sattunut ympäri Amerikkaa ja Eurooppaa.
Eve saa lääketieteellisen yhteisön takajaloilleen etsies sään vastauksia, ja kun hänen oma uransa joutuu vaakalaudalle, panokset kovenevat entisestään. Hänen on sekä puhdistettava nimensä että jäljitettävä järjestelmällinen tappaja, joka on tarpeeksi julma käydäkseen yhteiskunnan heikko-osaisimpien kimppuun ja tarpeeksi vaikutusvaltainen peittääkseen jälkensä.
J. D. Robb
J. D. Robb on romanttista viihdettä kirjoittavan Nora Robertsin (s. 1950) nimimerkki, jolla Roberts kirjoittaa tulevaisuuteen sijoittuvia romanttisia rikosromaaneja.
Eve Dallas
Sarjassa on ilmestynyt alkukielellä lähes 60 kirjaa. Gummerus ei suunnittele uusia suomennoksia.
Kuoleman salaliitto ei vetänyt alussa mukaansa sarjan edellisten osien tapaan. Kerros kerrokselta se kuitenkin syveni ja sytytti sitten arvaamatta lukijansa. Juoni oli mielekäs ja arvaamattomia käänteitäkin löytyi. Roarke oli hahmoista jälleen suosikkini ja lumoava itsensä. Eve taas alkoi hieman kyllästyttää minua ikuisten ongelmiensa kanssa. Luulisi, että hänen menneisyydestään olisi jo päästy eteenpäin, mutta aina jäädään jumiin lapsuuteen. Even ja Roarkeen avioliiton olisin toivonut syvenevän. Kirja oli kaiken kaikkiaan.... hyvä.