Saga: Neljäs kirja
Kokoelman alkuteos ilmestynyt 2014. Suomentanut Antti Koivumäki. Sidottu.
Pitkin galaksia seikkailleet Marko, Alana ja heidän lapsensa Hazel ovat viimein päässeet eroon takaa-ajajistaan. Pariskunta viettää rauhallista perhe-elämää ja kasvattaa tytärtään normaalissa ympäristössä, mutta pinnan alla kytee. Marko tylsistyy koti-isänä ja Alanan työ saippuaoopperatähtenä käy hermoille. Löytyykö ratkaisu huumeista? Kun vanha vihollinen Prinssi Robotti IV reboottaa itsensä ja lähtee taas takaa-ajoon, katastrofi alkaa olla käsillä.
Sagan neljäs osa jatkaa hienoa sarjaa ja tarjoaa loistavan hetken loikata mukaan Sagan maailmaan
Brian K. Vaughan
Brian K. Vaughan (s. 1976) on yhdysvaltalainen kirjailija ja käsikirjoittaja. Hänet tunnetaan muun muassa tv-sarjoista Lost ja Under the Dome. Vaughanin käsikirjoittama Saga 1 oli Yhdysvaltain myydyin sarjakuvaromaani vuonna 2013 ja se sai kolme Eisner-palkintoa sekä Hugo-palkinnon.
Kuva: Luigi Novi.
Saga
"Saga on sarjakuvamaailman uusi arvostelu- ja myyntimenestys. Vuonna 2013 sarja voitti tieteiskirjallisuuspalkinto Hugon ja se keräsi vuosina 2013–2015 yhteensä kahdeksan Eisner-palkintoa."
Like jätti Sagan suomentamisen kesken seitsemännen kokoelman jälkeen.
Nyt alkaa olla taas toimintaa ja homma menee mielenkiintoiseksi. Normaali arki ei tunnu sopivan päähenkilöimme, voi harmi. Robotin kohtalo alkoi kiinnostaa minua tässä osassa.
Sarjan neljännellä kirjalla ei ollut ihan samanlaista mukaansatempaavuutta kuin edellisillä osilla. Tämä tuntui enemmän suvantovaihekirjalta juonen osalta, vaikka lopussa päästiinkin taas tekemisen makuun. Tarinaan tuli uusia hahmoja omilla agendoillaan ja onkin mielenkiintoista nähdä miten ne kietoutuvat juoneen mukaan. Tämän osan anti oli pääparin parisuhteen kuvailussa, millaista se on kun alkuhuuma häviää ja arki koittaa.