Saga: Kuudes kirja
Kokoelman alkuteos ilmestynyt 2016. Suomentanut Antti Koivumäki. Sidottu.
Hugo-palkintoehdokas 2017.
Sagan vauhti sen kun paranee ja panokset kohoavat!
Alana ja Marko etsivät maantuntumalaisten sieppaamaa tytärtään. Kun paljastuu, että Hazel-tyttö on vahvasti vartioidun vankilan koululaitoksessa, epätoivoinen pariskunta kääntyy entisen vihamiehensä, Prinssi Robotti IV:n puoleen. Mutta myös toinen vanha vihollinen, Tahto, ilmaantuu taas kuvioihin... vaarallisempana ja sekopäisempänä kuin koskaan!
Brian K. Vaughan
Brian K. Vaughan (s. 1976) on yhdysvaltalainen kirjailija ja käsikirjoittaja. Hänet tunnetaan muun muassa tv-sarjoista Lost ja Under the Dome. Vaughanin käsikirjoittama Saga 1 oli Yhdysvaltain myydyin sarjakuvaromaani vuonna 2013 ja se sai kolme Eisner-palkintoa sekä Hugo-palkinnon.
Kuva: Luigi Novi.
Saga
"Saga on sarjakuvamaailman uusi arvostelu- ja myyntimenestys. Vuonna 2013 sarja voitti tieteiskirjallisuuspalkinto Hugon ja se keräsi vuosina 2013–2015 yhteensä kahdeksan Eisner-palkintoa."
Like jätti Sagan suomentamisen kesken seitsemännen kokoelman jälkeen.
Sarja sisältää 7 pääteosta ja yhteensä teoksia 7 kpl.
Kirja-arvioita
Vähän joka puolella Galaxia tapahtuu tässä vaiheessa sarjaa jo kovin monille mukaan tulleille henkilöhahmolle erilaisia juttuja. Juonessa on kuitenkin vielä mahdollista pysyä mukana. Osalla hahmoista menee vaihteeksi hyvin, osalla ei. Voi Gus!
Sagan kuudes osa oli harmillisesti yhtä rikkonainen kuin edellinenkin osa, vaikka toivoin muuta. Tarina ei tahdo pysyä oikein kasassa, koska nyt siinä on niin monta erilaista juonikaarta, jotka kaikki yrittävät liittyä jotenkin Hazeliin ja tämän vanhempiin. Kaipaisin kohta jo jonkun juonikaaren päättämistä. Tässä osassa tuntui, että tarinaa runnottiin liiaksi väkipakolla läpi eikä se enää soljunut omalla painollaan. En nyt voi sanoa, että tämä kuudes osa oli huono, nautin edelleen suunnattomasti tarinasta ja kuvituksesta, mutta ei tämä ollut yhtä miellyttävän pehmeän oloinen kuin aiemmin. Osa uusista hahmoista kutkuttaa mieltä, mutta heistä ei anneta juuri mitään lukijalle, vain muutama tiedonjyvänen. Tämä turhauttaa ainakin minua, sillä en saa hahmoista kiinni yhtään. Onneksi kuitenkin pääjuoni on kiertynyt selvästi keskittymään Hazeliin, jota olen jo hetken odottanut... Mutta ehdottomasti suurin heikkous oli huumorin vähyys. Parhaimmat hetket koettiin Ghüsin seurassa, joka onkin ehkä suosikkini tällä hetkellä: hiukan häiriintynyt, mutta samalla mahdottoman suloinen ulkoiselta habitukseltaan.