Jennifer Valtiovalta
Keskiarvo 3.28
3.28 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (25)
Kirjahyllytilastot

Jennifer Valtiovalta

Max Barry
Julkaistu: maaliskuu 2004 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Jennifer Government
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifidystopia + yhteiskunnallinen scifi

Alkuteos ilmestynyt 2003. Suomentanut Jukka Saarikivi. Sidottu, kansipaperi.

Kuinka markkinoidaan tehokkaimmin Niken uusinta lenkkitossumallia? Vastaus: tuodaan kengät kauppoihin 2 500 dollarin hintalapulla ja ammutaan kymmenen ensimmäistä ostajaa. Onhan Nike Mercury tossu, jonka vuoksi vaikka tappaisi.

Tuotejakeluvastaava Hack Nike allekirjoittaa sopimuksen, jonka sisältö paljastuu kokonaisuudessaan vasta jälkikäteen. Hack on värvätty toteuttamaan Niken uusinta sissimarkkinointia, joka on tavoitteiltaan kunnianhimoista mutta yksityiskohdiltaan karmaisevaa.

Voitontavoittelun täydellisesti valtaamassa yhteiskunnassa rikoksen jälkiä seuraa Jennifer Valtiovalta, etsivä, jolla on sielussaan jäljellä vielä hitunen vanhanaikaista oikeudentajua. Se ei ole helppoa, sillä jäljellä ei ole enää mitään, mihin suuryhtiöt eivät olisi sekaantuneet.

Jennifer Valtiovalta on pirullisen hauska, vauhdikas ja jännittävä satiiri maailmasta, jossa yrittämisen vapaus on viimeinkin saamassa voiton laeista, ihmisoikeuksista ja muista ikävistä kaupankäynnin esteistä.

(muokattu 29.04.2016)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Delirium: Rakkaus on harhaa (Delirium-trilogia, #1)Uni kansantahdostaVieterivoiman valtakuntaTalviTatuoitu taivas

Kirja-arvioita (1)

Maailmanherra avatar
Kirjoittanut ()
3.0
Max Barryn idea on aivan loistava. Maailma jossa valtiovallan ainoa tehtävä olisi ennältä ehkäistä rikoksia. Koulutuksesta, järjestyksestä, terveydenhuollosta, ja kaikesta mitä on totuttu ylläpitämään verorahoilla vastaisi Pepsi, Mallbro ja muut ylikansalliset yritykset. Onko todellakin niin, että tulevaisuutemme on niin kapitalistinen, että sukunimemmekin määräytyy sen mukaan missä firmassa työskentelemme ja mahdollisuus sairaalapaikkaan on luottokortin ... (lisää)
Paikalla 2 jäsentä ja 80 vierailijaa
Jussi, LordStenhammar
Uusin jäsen: Jimbo Whateverson
Jäseniä yhteensä: 8723