Narrin kohtalo (Lordi Kultainen, #3)
Keskiarvo 4.53
4.53 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (358)
Kirjahyllytilastot

Narrin kohtalo

Robin Hobb
Julkaistu: syyskuu 16, 2006 (Otava)
Alkuperäinen nimi: Fool's Fate
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiakorkea fantasia
Avainsanat: lohikäärmeet
Osallistu keskusteluun (viestejä 203 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2003. Suomentanut Sauli Santikko.

1. laitos: Otava, 2006. Kannen kuva: John Howe. Otavan fantasiaromaani. Sidottu.
2. laitos: Otava, 2019. Seven. Kannen kuva: Jackie Morris. Nidottu.

FitzUljas Näkijällä on edessään vaikea ja vaarallinen matka. Hänen on seurattava prinssi Velvollisuutta kauas pohjoiseen, sillä prinssin täytyy surmata Jäätuli, viimeinen lohikäärme, ennen kuin hän voi saada prinsessa Ellianian käden.

Seurue lähtee vastentahtoisesti toteuttamaan tehtäväänsä. Narri on nähnyt ennalta, että Jäätulen kuolema koituu myös hänen kohtalokseen – ja ehkä myös koko ihmisrodun kohtaloksi. Miksei prinsessa Elliania peru sopimusta, vaikkei hänkään halua nähdä Jäätulta kuolleena?

Narrin kohtalo on vauhdikkaan Lordi Kultainen -fantasiatrilogian päätösosa.

”Taidolla rakennettu jännittävä juoni, loistava loppuratkaisu, hahmot, jotka pysyvät itselleen uskollisina loppuun asti – Lordi Kultainen on fantasiakirjallisuuden klassikko.” – Publishers Weekly

muokattu 06.01.2019

Muita kirjoja joista saatat pitää

Narrin vaellus (Narri ja Näkijä, #2)Lohikäärmetanssi 1 (Tulen ja jään laulu, #5)Varjojen kuningatar (Throne of Glass, #4)Salamurhaajan kohtalo (Narri ja Näkijä, #3)Perillinen (Perillinen, #4)

Kirja-arvioita (8)

Denizen avatar
Kirjoittanut
5.0
Huikea päätös, ja tässä kohtaa huikea on ihan oikeasti sopiva sana. Valtavalla teholla uusia ja vanhoja kiemuroita sidotaan yhteen niin, että tämän kirjan jälkeen kysyttävää ei oikeastaan juuri ole. Ja kirja päättyy mukavan onnellisesti, ainoastaan hieman liian. Hyvä on, kiemuroiden sitomisilla on hintansa. Kirja on yli 800 sivua pitkä, ja näistä yli 200 on käytännössä loppunäytöstä, sitä mikä tapahtuu itse seikkailun jälkeen. Pahikset voitetaan, ja sitten ruvetaan ... (lisää)
Jackalbury avatar
Kirjoittanut
5.0
Hobbin ehkä parhain teos ja kiistämättömästi fantasian huippua. Fitz ja Velvollisuuden saattue matkaavat Kaukosaarille Ellianian kotitaloon. Ja matka ei suju ongelmitta. (Kaukosaaret muuten muistuttivat yllättävän paljon Islantia/Norjaa maisemaltaan ja väestöltään.) Lohikäärmeen saarella tarina saa kauniin ja haikean lopun, kaunein minun lukemistani lopuista. Kirja on mukaansa tempaava ja kaunis. Yksi niistä kirjoista joka on saanut minut katharsikseen. Hobb ansaitsee mestarin ... (lisää)
Fantasyfan avatar
Kirjoittanut
4.0
Hobb käyttää tässä trilogian päättävässä osassa hyödykseen vanhaa tarinoiden lähdettä - lohikäärmeen tappamista, mutta kuten odottaa saattaa on matkalla useampi mutka ja lopputuloskin on monitahoinen. Oli kihertävää lukea kuinka Fitzin tarina viimein päättyy.
emu avatar
Kirjoittanut
5.0
pidin kirjasta todella paljon, niin kuin kaikista muistakin 6 herttuakuntaan sijoittuvista :) loppuratkaisu oli tosi hyvä, vähän haikea ja surullinenkin, mutta kuitenkin loppujen lopuksi onnellinen. itse haluaisin lukea aina vain lisää fitzin ja narrin seikkailuja. olin ihan murtunut kun kirja loppui, ja itkinkin moneen kertaan sitä lukiessani. :) se oli kuitenkin paras löytämäni kirja pitkään aikaan.
Sykomori avatar
Kirjoittanut
5.0
Narrin kohtalo on mykistävä teos jopa henkilölle, joka ei ole lukenut Lordi Kultainen -sarjan kahta ensimmäistä osaa. Vaikka juonesta saakin kirjan edetessä vähitellen kiinni, en todellakaan suosittele kenellekään niiden jättämistä väliin. Kirjan maailma on jälleen Hobbin ominaiseen tapaan kaunis kuin kuvakirjamaisema, täynnä yllättäviä käänteitä ja viimeistä piirtoa myöten silattuja henkilöhahmoja, joista tuntuu löytyvän yhä uusia puolia. Yksikään henkilö ei ole ... (lisää)
Anitra avatar
Kirjoittanut
4.0
Tämä kirja, joka päättää Robin Hobbin mestarillisen sarjan, jakaa tunteitani. Alussa ja aikapitkälle lähes koko kirjan (ottaen huomioon että alkukin on noin isossa kirjassa pitkä) minua ärsytti tapahtumien ennalta-arvattavuus. Mutta sitten lopussa, se mitä koko kirjan ajan oli ennustettu ja joska uskoin toteutuvan, ei tapahtunutkaan, ja se sai aikaan ihan ihmeellisen reaktion. Yhtäkkiä rakastin kirjaa. Olin koko kirjan ajan varma, että tämä on sellainen jonka lopussa pillitän ... (lisää)
Ventovir avatar
Kirjoittanut
3.0
Tämä osa on ehdottomasti huonoin kaikista kuudesta. Kaikki muut osat luin hetkessä, tämä tökkii jostain syystä ja kovasti.
Aile avatar
Kirjoittanut
5.0
Lordi Kultainen ei iskenyt ihan yhtä lujaa kuin Näkijän taru, mutta siitä huolimatta on Hobbin tuttuun tapaan persoonallinen ja laadukas. Narrin kohtalo on aikamoinen tiiliskivi ja juonen mittasuhteet paisuivat kokoajan. Se oli kaikenkaikkiaan todella jännittävä ja tiivistunnelmainen kirja. Paikoin jopa ahdistavakin. Narrin kohtalo on Hobbilta ainoa lukemani kirja, jossa en ollut täysin tyytyväinen kaikkiin juonenkäänteisiin. Jotkut asiat näyttivät järjestyvän paikoilleen ... (lisää)
Paikalla 51 vierailijaa
Uusin jäsen: Luljeta Buxhovi
Jäseniä yhteensä: 9558