Se
Keskiarvo 4.13
4.13 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (104)
Kirjahyllytilastot

Se

Stephen King
Julkaistu: 1988 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: It
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhu
Avainsanat: british fantasy -palkinto, elokuva
Osallistu keskusteluun (viestejä 221 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1986. Suomentaneet Ilkka ja Päivi Rekiaro.

1. laitos: Tammi, 1988. Kahtena niteenä, osat 1 ja 2. Päällyksen kuva: Bob Giusti. Sidottu, kansipaperi. Nidottu painos 1991.
2. laitos: Tammi, 2016. Kansi: Markko Taina. Sidottu. Nidottu elokuvakannellinen painos 2017.

British Fantasy -palkinto (The August Derleth Award) 1987. World Fantasy -palkintoehdokas 1987, kolmas sija Locus-palkintoäänestyksessä (fantasiaromaanit) 1987.

Stephen Kingin laajin ja kunnianhimoisin teos: yli 1000 sivua selkäpiitä karmivaa jännitystä ja samalla kuvaus ikuisesta hyvän ja pahan taistelusta, lapsen viattomuudesta, mielikuvituksen voimasta.

Derry on pieni kaupunki Mainessa, paikka joka tuntuu yhtä tutulta kuin oma kotikaupunki. Mutta sen uumenissa asuu sanoinkuvaamaton paha, joka vainoaa lapsia, houkuttaa heitä klovninkujein, pelottaa hirvittävin painajaisin, raatelee ja tappaa. Jolle ei ole mitään muuta nimeä kuin SE.

Häviäjät on pieni derryläisjengi, seitsemän lasta joita isommat kiusaavat ja pelottelevat. Mutta koettelemukset nostattavat heidän sisunsa, ja yhteisvoimin he uskovat pystyvänsä voittamaan jopa SEN, josta heillä jokaisella on kauhistuttavia kokemuksia. Lopulta SE kääntyy pakosalle ja näyttää verisen taistelun jälkeen jättävän kaupungin rauhaan.

Kuluu 27 vuotta. Entiset Häviäjät näyttävät muuttuneen voittajiksi – menestys on ollut myötä, ehkei onni olekaan. Yhtenä yönä he kaikki saavat puhelinsoitin – yksi heistä joka on jäänyt Derryyn kertoo uskomattomista onnettomuuksista ja väkivallanteoista joita siellä on alkanut tapahtua. Silloin he muistavat verivalan, jonka he vannoivat siltä varalta että SE taas näyttäytyisi. Nyt heidän on lunastettava se vala, lähdettävä tekemään lopullisesti selvää tuosta hirviöstä, itse pahan olennoitumasta.

muokattu 15.09.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

UlkopuolinenYönäytösSydäntorniRuumiittomat: Suomalaisia aavenovellejaKeltainen kuningas

Kirja-arvioita (5)

Cliffer666 avatar
Kirjoittanut
5.0

Sanoinkuvaamattoman julma pahuus, joka ruumiillistuu juuri Siksi, jona sinä uskot Sen näkeväsi.. Sinä ja sinun alitajuntasi.. lapsuuden suurin pelkosi. Jos Se tahtoo, Se voi näyttäytyä naarashämähäkkinä, tai kuten Sillä useimmiten on ollut tapana, klovnina, pellenä.. Pennywise... Bob Gray... SE. Yliluonnollinen, sadistisen paha olento. Ehkäpä Stephen Kingin koko tuotannon hirmuisin pahis, peto vailla vertaa. Kenempä mielestä viattomia lapsia kylmäverisesti ja raa'asti ... (lisää)

Matti Karjalainen avatar
Kirjoittanut
4.0
Vuonna 1985 joukko eri puolille Yhdysvaltoja asettuneita ihmisiä saavat puhelinsoiton mainelaisen Derryn pikkukaupungin kirjastonhoitajalta. Vuosia sitten he ovat taistelleet ikiaikaista pahaa vastaan ja kukistaneet sen, mutta nyt se on tullut takaisin ja lapsia on alkanut jälleen kuolla. Niinpä yksitoistavuotiaina vannottu verivala velvoittaa heitä palaamaan takaisin lähtöruutuun. Stephen Kingin "Se" (Tammi, 1988) on kirjailijan tähänastisen uran massiivisin ja kunnianhimoisimmaksi ... (lisää)
Khosmar avatar
Kirjoittanut
5.0
Se. Yksinkertainen nimi, sivuja määrältään yli 1000. Täällä Suomessa kahti jaettu ja äärimmäisen harvinainen teos Stephen Kingiltä. Ja todella, TODELLA arvostettu romaani. Kun itse tutustuin nuorena tähän kertomukseen, oli se erikoisempi sisällöltään mihin olin aiemmin tottunut Kingiltä. Paljon henkilöhahmoja, paljon tapahtumia, paljon yksityiskohtaisuuksia ja paljon aika hyppelyjä vuoden 1958 ja vuoden 1985 välillä. Paljon absurdeja ja surrealistisia asioita ja paljon ... (lisää)
Kana poika avatar
Kirjoittanut
5.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
adasta avatar
Kirjoittanut
4.0
Stephen Kingin yksi arvostetuimmista teoksista. Pitkään meni ennenkuin pääsin kirjan lukemaan, koska sitä oli niin vaikea saada käsiin. Ilmeisesti kovakantisena kirja on harvinainen. Tämä on toinen yli tuhat sivuinen kirja, jonka olen Kingiltä lukenut ja samalla myöskin se ns. hitaammin alkava. Kuvun Alla oli ensimmäiseltä sivulta lähtien todella mukaansatempaava, kun taas Se alkoi vähän laiskemmin. Aluksi tuntui, että eri vuosiluvut ja eri tapahtumat tuntuivat jotenkin ... (lisää)
Paikalla 2 jäsentä ja 50 vierailijaa
rudi92, Adolfina Romanov
Uusin jäsen: lol kek
Jäseniä yhteensä: 9575