Se - Stephen King8.28

Alkuteos ilmestynyt 1986. Suomentaneet Ilkka ja Päivi Rekiaro.

1. laitos: Tammi, 1988. Kahtena niteenä, osat 1 ja 2. Päällyksen kuva: Bob Giusti. Sidottu, kansipaperi. Nidottu painos 1991.
2. laitos: Tammi, 2016. Kansi: Markko Taina. Sidottu. Nidottu elokuvakannellinen painos 2017.

British Fantasy -palkinto (The August Derleth Award) 1987. World Fantasy -palkintoehdokas 1987, kolmas sija Locus-palkintoäänestyksessä (fantasiaromaanit) 1987.

Stephen Kingin laajin ja kunnianhimoisin teos: yli 1000 sivua selkäpiitä karmivaa jännitystä ja samalla kuvaus ikuisesta hyvän ja pahan taistelusta, lapsen viattomuudesta, mielikuvituksen voimasta.

Derry on pieni kaupunki Mainessa, paikka joka tuntuu yhtä tutulta kuin oma kotikaupunki. Mutta sen uumenissa asuu sanoinkuvaamaton paha, joka vainoaa lapsia, houkuttaa heitä klovninkujein, pelottaa hirvittävin painajaisin, raatelee ja tappaa. Jolle ei ole mitään muuta nimeä kuin SE.

Häviäjät on pieni derryläisjengi, seitsemän lasta joita isommat kiusaavat ja pelottelevat. Mutta koettelemukset nostattavat heidän sisunsa, ja yhteisvoimin he uskovat pystyvänsä voittamaan jopa SEN, josta heillä jokaisella on kauhistuttavia kokemuksia. Lopulta SE kääntyy pakosalle ja näyttää verisen taistelun jälkeen jättävän kaupungin rauhaan.

Kuluu 27 vuotta. Entiset Häviäjät näyttävät muuttuneen voittajiksi – menestys on ollut myötä, ehkei onni olekaan. Yhtenä yönä he kaikki saavat puhelinsoitin – yksi heistä joka on jäänyt Derryyn kertoo uskomattomista onnettomuuksista ja väkivallanteoista joita siellä on alkanut tapahtua. Silloin he muistavat verivalan, jonka he vannoivat siltä varalta että SE taas näyttäytyisi. Nyt heidän on lunastettava se vala, lähdettävä tekemään lopullisesti selvää tuosta hirviöstä, itse pahan olennoitumasta.

Keskustelua: Stephen King :: viestejä 225 kpl
Arvosana kirjalle


Julkaistu: 1988
Kustantaja: Tammi
Tyylit: kauhu
Avainsanat: british fantasy -palkinto, elokuva
Alkuperäinen nimi: It
Arvosanalla: 8.28/10
Arvosanoja: 109
Muokattu: syyskuu 15, 2017

Kirja-arvioita

10/10 |
helmikuu 18, 2017
Sanoinkuvaamattoman julma pahuus, joka ruumiillistuu juuri Siksi, jona sinä uskot Sen näkeväsi.. Sinä ja sinun alitajuntasi.. lapsuuden suurin pelkosi. Jos Se tahtoo, Se voi näyttäytyä naarashämähäkkinä, tai kuten Sillä useimmiten on ...
8/10 |
syyskuu 02, 2015
Stephen Kingin yksi arvostetuimmista teoksista. Pitkään meni ennenkuin pääsin kirjan lukemaan, koska sitä oli niin vaikea saada käsiin. Ilmeisesti kovakantisena kirja on harvinainen. Tämä on toinen yli tuhat sivuinen kirja, jonka olen ...
8/10 |
huhtikuu 14, 2015
Vuonna 1985 joukko eri puolille Yhdysvaltoja asettuneita ihmisiä saavat puhelinsoiton mainelaisen Derryn pikkukaupungin kirjastonhoitajalta. Vuosia sitten he ovat taistelleet ikiaikaista pahaa vastaan ja kukistaneet sen, mutta nyt se on tullut ...
10/10 |
elokuu 08, 2014
Se. Yksinkertainen nimi, sivuja määrältään yli 1000. Täällä Suomessa kahti jaettu ja äärimmäisen harvinainen teos Stephen Kingiltä. Ja todella, TODELLA arvostettu romaani. Kun itse tutustuin nuorena tähän kertomukseen, oli se ...
10/10 |
heinäkuu 26, 2020
Sisältää juonipaljastuksia