Nemesis - Isaac Asimov6.50

Alkuteos ilmestynyt 1989. Suomentanut Anu Niroma. Päällys: Heikki Kalliomaa. Nidottu.

Vuonna 2220 Maa ja sen sata avaruussiirtokuntaa ovat ylikansoitettuja ja anarkian tilassa. Silloin nuori tähtitieteilijä tekee pienessä Rotor-siirtokunnassa järisyttävän havainnon: hän löytää tuntemattoman taivaankappaleen, joka osoittautuu meidän aurinkokuntamme lähimmäksi tähtinaapuriksi. Hän antaa sille nimeksi Nemesis, antiikin koston jumalattaren mukaan.

Kertomatta löydöstä muille Rotor ja sen väki lähtee uhkarohkealle matkalle kohti Nemesistä. Sinne rakennettaisiin uusi ja parempi maailma, ihmiskunnan vastaisen kehityksen perustaksi.

Mutta nimi on enne. Pian valkenee että Nemesis on uhkaavasti lähestymässä aurinkokuntaamme ja saattaa aikanaan aiheuttaa ihmiskunnan valtaosan tuhoutumisen. Pitäisikö Rotorin varoittaa Maata? Se taas merkitsisi että unelma paremmasta maailmasta sortuisi...

Nemesis, huikea kertomus avaruuden uudisasukkaista, on itsenäinen romaani, joka ei kuulu Asimovin Säätiö-, Robotti- tai Imperiumi-sarjoihin.

Keskustelua: Isaac Asimov :: viestejä 10 kpl
Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: Kokeile 30 päivää ilmaiseksi BookBeat

Julkaistu: 1992
Kustantaja: WSOY
Tyylit: scifi
Alkuperäinen nimi: Nemesis
Arvosanalla: 6.50/10
Arvosanoja: 32
Muokattu: heinäkuu 09, 2011

Kirja-arvioita

6/10 |
marraskuu 07, 2021
  Kirja on avaruuden tutkimus kertomus ja tarinan pääosassa on erityisominaisuuden omaava tyttö. Aluksi sympatiat olivat tytön puolella, mutta tarinan edetessä hahmo alkoi aika lailla ärsyttää. Samoin kävi kirjan muidenkin hahmojen kanssa. ...