Uniin piirretty polku (Pohjankontu, #1)
Keskiarvo 3.78
3.78 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (79)
Kirjahyllytilastot

Uniin piirretty polku

Helena Waris
Julkaistu: toukokuu 14, 2009 (Otava)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia
Avainsanat: kotimainen, kuvastaja-palkinto, noidat, suomalainen kansanperinne
Osallistu keskusteluun (viestejä 9 kpl)

Kannen suunnittelu: Tuuli Juusela. Sidottu, kansipaperi. 2. painos: Seven, 2010. Nidottu.

Kuvastaja-palkinto 2010.

Aistivoimainen esikoisromaani, rakkaustarina ja fantasiaseikkailu muinaissuomalaisissa maisemissa

Sisarukset Arni, Troi ja Aile ovat lapsina joutuneet eroon toisistaan valtavan aallon heittäminä, valtavan palon pelottamina.

Arni odottaa muita vielä vuosien jälkeen lumisten tuntureiden juurella, yksin, pimeydessä. Troista on tullut ukkosmies, matkaaja, joka väsymättä etsii taivasta, jossa tähdet olisivat taas oikeilla paikoillaan. Ja Aile, noidaksi haukuttu, ulkopuoliseksi katsottu, kohtaa kylän metsässä sielunkumppaninsa, jonka kanssa lähtee etsimään oikeaa kotiaan.

Sisarukset eivät muista toisiaan, mutta matkaavat toisiaan kohti, suojanaan vanhat mahdit ja ihmiset, joita he rakastavat.

muokattu 27.04.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kulkuri, noita ja lohikäärme (Tarinoita Alagaësiasta, #1)PikkunoitaLumottu metsä (Noitakronikat, #4)Velhotanssi (Noitakronikat, #2)Herraskaista väkeä (Kiekkomaailma, #14)

Kirja-arvioita (6)

Ara avatar
Kirjoittanut
4.0
Uniin piirretty polku ei ehkä ole tasokkainta fantasia kirjallisuutta, mutta se on edustaa sellaista kirjaryhmää, jonka jokaisen suomalaisen fantasiakirjallisuuden lukijan täytyy lukea silloin tällöin. Tämä kirja on sitä ryhmää, joka muistuttaa meitä suomalaisia omista juuristamme, joiden unohtaminen oli hirveä virhe! Yhdyn siis täysin Muitaluksen arvioon ja varmasti lukea seuraavan osan!
Wanderer avatar
Kirjoittanut
2.5
En yleensä kirjoita huonoja arvosteluja, koska jokainen kirja on mielestäni omalla tavallaan lukemisen arvoinen, ja vaikka minä en pitänyt tästä, ei se tarkoita että joku muu ei voisi pitää. Antamani kaksi ja puoli tähteä ovat kirjailijalle, joka kirjoittaa selkeän kauniisti ja tasaisen hyvin. Mitään muuta kehuttavaa en sitten kirjasta löytänytkään. Se alkoi huonoosti ja loppui samallalailla. Päähenkilöt ovat ihan kohtalaisen hyviä, mutta ei heissäkään mitään ... (lisää)
Hiir avatar
Kirjoittanut
3.5
Kirja oli jo alusta asti mukaansatempaava ja mielenkiintoinen. Henkilöiden nimistä oli vaikea päästä perille, sillä yhdellä henkilöllä oli monia nimiä ja ne muistutti hyvin paljon muiden kirjan henkilöiden nimiä, jolloin ne meni helposti sekaisin. Jonkun verran luettua niistä pääsi kuitenkin jo perille. Hyvä ja mystinen kirja!
Kirjaneito avatar
Kirjoittanut
3.5
Uniin piirretty polku edustaa sellaista fantasian lajia, jota jokaisen suomalaisen tulisi lukea joskus. Muinaissuomalaiset legendat jäävät minultakin aivan liian vähälle tarkastelulle, ja se olikin yksi syistä, jotka saivat tarttumaan tähän kirjaan. Uniin piirretty polku sai minut otteeseensa heti ensikosketuksesta alkaen. Muinaissuomalainen maisema tuntui aidolta, hyvin toteutetulta ja mietityltä. Kirjaa lukiessa Riimukorvet, kokkolinnut ja vanhat mahdit alkoivat tuntua maailman ... (lisää)
Eija avatar
Kirjoittanut
3.0
Alku oli mukaansatempaava, mutta tarina osoittautui vähän liian ruusunpunaiseksi omaan makuuni. Kahdella taholla oli rakkaustarina, mutta pahimmat siirappisuudet olivat onneksi vähäisiä. Lisäksi tarinassa olisi saanut olla enemmän särmää. Alun lupaavudesta huolimatta, kirja ylsi vain OK tai ihan hyvä tasolle.
Orduuka avatar
Kirjoittanut
3.0
Tämä Pohjankontu-sarjan ensimmäinen osa ei todellakaan edusta sellaista fantasiakirjallisuutta, jota itse yleensä nautiskellen luen. Pakkohan se oli silti luettavaksi napata, kun on Kuvastaja-palkinnonkin saanut. Itselläni niskakarvat ponnahtivat äkeinä pystyyn lukiessani kuvauksen kirjasta. Erityisesti sana ’muinaissuomalainen’ sai minut melkein nakkaamaan kirjan palautuslaariin samoin tein, mutta päätin silti lukea kirjan vaikka päälläni seisten. Alku on melko tylsä, ... (lisää)
Paikalla 50 vierailijaa
Uusin jäsen: Toni Kokkinen
Jäseniä yhteensä: 9728