Lumottu
Keskiarvo 3.81
3.81 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (128)
Kirjahyllytilastot

Lumottu

Deborah Harkness
Julkaistu: helmikuu 28, 2012 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: A Discovery of Witches
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, romantiikka
Avainsanat: aikamatkustus, noidat, tv-sarja, vampyyrit
Osallistu keskusteluun (viestejä 7 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2011. Suomentanut Helene Bützow. Sidottu, kansipaperi.

Jotakin oli juuri tapahtunut. Jotakin maagista.
Ei se mitään ole, minä ajattelin ja marssin päättäväisesti ulos kirjastosta.

Oletko ihan varma? kuiskasi pitkään torjuttu ääni.

Diana Bishop on nuori historiantutkija ja tunnetun noitasuvun jälkeläinen. Sukuun kohdistuneiden vainojen vuoksi hän tutkii alkemiaa puhtaasti tieteen keinoin, mutta joutuu pyörtämään päätöksensä löytäessään salaperäisen kadonneeksi luullun käsikirjoituksen.

Dianan lisäksi valtaväestöön sulautuu laaja olentojen eli noitien, demonien ja vampyyrien joukko, joita maaginen kirja vetää puoleensa. Vahvoin loitsuin suojattu käsikirjoitus kätkee arvokasta tietoa kaikkien luotujen syntyperästä ja jopa kuolemattomuuden salaisuuden…

Asia kiinnostaa myös perinnöllisyystieteilijä Matthew Clairmontia, joka siviiliammattinsa lisäksi on 1500-vuotias vampyyri ja intohimoinen darwinisti. Yhdessä he tempautuvat aikarajat ylittävään seikkailuun, joka vie vainoajiaan pakenevan parin aina Ranskasta Yhdysvaltoihin ja menneisyyden Englantiin. Dianan ja Matthewin välistä kiellettyä vetovoimaa ei väkevinkään magia pysty tukahduttamaan, mutta ovatko sen seuraukset niin tuhoisia kuin raivostuneet olennot uskovat?

Historian professori Deborah Harknessin esikoisteos on vangitseva fantasiauutuus, joka koukuttaa historiallisilla yksityiskohdillaan, kiehtovilla henkilöhahmoillaan ja taitavasti rakennetulla tarinallaan. Lumottu on häpeämättömän romanttinen ja nautinnollinen teos, joka palkitsee lukijansa kuin aromikas viini.

”Taianomainen kertomus noituudesta, tieteestä ja kielletystä rakkaudesta.” – People Magazine

”Kirja on historiallisten yksityiskohtien juhlaa ja sankaritar aivan omaa luokkaansa.” – Entertainment Weekly

”Vastustamattoman voimakas ja suussa sulava.” – Booklist

”Tämän luet kerralla.” – Amazon.com, Best of the Month, helmikuu 2011

”Romantiikkaa, sivistystä ja kihelmöivää jännitystä. Harkness taitaa sekä tiede- että tunnepuolen huumoria unohtamatta.” – The Oprah Magazine

”Harkness on alkemiaan perehtynyt yliopiston historian professori ja intohimoinen viiniharrastaja. Hänen tekstinsä on tulvillaan historian kiehtovia yksityiskohtia ja toinen toistaan huikeampia viinejä. Kirjailija lennättää tekstiään eteenpäin sellaisella verbaaliakrobatialla, että Ursula Pohjonen-Pirhosen ja Kaari Utrion teokset vaikuttavat hartauskirjallisuudelta.” – Kirsti Vuorela, Länsi-Savo

”Romanttisen fantasiatrilogian ensimmäinen osa koukuttaa heti ensisivuillaan. Taidokkaasti kirjoitetussa kirjassa on sopivassa suhteessa huumoria, historiallisia kuvauksia ja hyvän punaviinin ylistystä.” – Marja-Terttu Keränen, Metro

muokattu 04.03.2018

Muita kirjoja joista saatat pitää

Hiljaisuuden laakso (Kuuden piiri, #3)Jäämaan huuto (Jäämaan kronikka, #1)Morriganin risti (Kuuden piiri, #1)Kodittomat sielut (Intertwined, #1)Selviytyjät (Intertwined, #2)

Kirja-arvioita (18)

Riley Charlotte avatar
Kirjoittanut
4.5
Oli kyllä aika lumoava kirja! Luulin että päähenkilöt olisivat olleet ainakin vähän "nuorempia", mutta toisaalta se oli ihan kivaa vaihtelua koska yleensä kirjoja joita luen päähenkilöt on teini-ikäisiä. Diana oli tosi mielenkiintoinen ja kaikista fantasia olennoista oli kiva kuulla. Oli ihan kiva, että kirjassa oli kaikenlaista tietoa historiasta , mutta välillä ne kohdat olivat vähän tylsiä. Kaikinpuolin hyvä kirja. Seuraavat kirjat pitää varmaan lukea englanniksi, että selviää kuinka kielletty rakkaus etenee.
Q_Black avatar
Kirjoittanut
3.0
Huh, en edes tiedä mistä aloittaa. Tämä kirja on todellakin täynnä historiaa ja menneitä aikoja. Se tuntuu suorastaan tursuvan ulos kirjasta. Kirjoittaja tietää todella historiasta, alkemiasta ja jopa perinnöllisyystieteestä. Teksti on ns. raskasta luettavaa, koska siinä käsitellään paljon historiallisia asioita, ihmisiä ja paikkoja ja kevyemmän tekstin lukijoille se saattaa olla siksi erittäin pitkästyttävää luettavaa. Romantiikkakin tuntuu hukkuvan useaan otteeseen muun ... (lisää)
Tuuli avatar
Kirjoittanut
5.0

Aivan huikea kirja. Täytyy toivoa, että loputkin teokset suomennettaisiin. Katselin perään HBO:n sarjan ja täytyy myöntää etten tykännyt koko sarjasta. Sarjassa oli oioittu niin paljon, että en saanut samaa kiinnostusta viritettyä itseeni kuin mitä kirja teki.

Gissa avatar
Kirjoittanut
5.0
Alkuun teos lähti mielestäni todella hidastempoisesti liikkeelle mutta noin puolesta välistä eteenpäin vauhti kasvoi niin paljon että koin sen loppuvan inhottavasti kesken. Odotan malttamattomasti trilogian muiden osien käsiin saamista.
Grimmrose avatar
Kirjoittanut
4.5
Pidin Lumotusta kovasti. Rakastuin hahmoihin ja ihastuttavaan kirjoitustyyliin. Jokainen yksityiskohta oli täydellisyyttä. Sainkin siskoltani kirjan joululahjaksi, mistä olen hyvin onnellinen. Suosittelen sitä hyvällä omallatunnolla jokaiselle fantasiasta pitävälle. Miinusta kuitenkin tosiaan ehdottomasti tulee suomennoksesta. Kirjassa oli todella paljon hyvin yksinkertaisiakin kirjoistuvirheitä. Olen henkilökohtaisesti pettynyt myös kirjan suomenkieliseen nimeen, joka on ... (lisää)
Tantor90 avatar
Kirjoittanut
4.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
ppp2 avatar
Kirjoittanut
4.0
Pidin tästä paljon, jokaisesta historiallisesta yksityiskohdasta, lukemattomista viinintäytteisistä dialogeista, henkilöhahmojen monipuolisuudesta, kirjailijan upesta tavasta elävöittää hahmot ja heidän tarinansa. Pienet ranskalaiset yksityiskohdat ovat kiehotova lisä tarinankerrontaan. Demonit on kuvattu mielenkiintoisesti ja heistä ja heidän outouksistaan olisin mielelläni lukenut enemmän. Miinusta tulee loputtomista kirjoitusvirheistä ja siitä että kustanja päätti olla suomentamatta tämän jatko-osia.
shewolf avatar
Kirjoittanut
4.5
tykkäsin tästä! vaikka olikin aikamoinen historian ja viinintäyteinen niin kuitenkin jotenkin erilainen. en pystynyt laskemaan kirjaa käsistä kun olin päässyt kunnolla alkuun! toivottavasti tämän All souls - trilogian kaksi muutakin osaa aiotaan suomentaa...
Kirjakaapin tyttö avatar
Kirjoittanut
5.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Nage avatar
Kirjoittanut
4.5
KIrja oli vauhdikas ja mukaansa tempaava. Kuten muutkin olivat maininneet kirjoitusvirheitä oli melkeisesti, mutta en kyllä voi samaistua noihin "raskaisiin historia" kohtiin. Missä niitä edes oli? No mutta kirja oli siis ihana ja haluaisin lukea jatko osat mahdollisimman nopeasti. Mietin vain että tuleeko niitä ollenkaan suomeksi?
M-girl avatar
Kirjoittanut
4.0
Ihana kirja!! Kaikki asiat, joista tykkään lukea samassa kirjassa. Dianna oli ihana hahmo ja Matthew myös. Myös historian "faktojen" määrä kirjassa oli mukavaa suosittelen kaikkia ainakin vilkaisemaan kirjaa, jos yhtään kiinnostaa.
Radioactive avatar
Kirjoittanut
5.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Lexei avatar
Kirjoittanut
5.0
Pidin eritysesti kirjan monipuolisuudesta, kuinka yhdisteltiin romantiikkaa, historiaa, nykyaikaa, sekä fantasiaa täydellisesti yhteen pakettiin. Muita arvosteluja lukiessa huomasin useammassa mainittavan paino/käännös virheitä, vasta toisella lukukerralla huomasin kirjoitusvirheet. Ne eivät kuitenkaan häirinneet minua. Tarina itsessään oli hyvin mukaansatempaava sekä juoni mukavan tapahtumarikas. Hahmot olivat tarinaan sopivia sekä kiinnostavia seurata. Valitettavasti olen ... (lisää)
Kirjaneito avatar
Kirjoittanut
4.0
Kirja tempaisi minut mukaansa jo ensimmäisiltä sivuilta lumoten eritoten maailmallaan ja miljööllään. Harknessin luoma yliluonnollinen maailma on jälleen yksi niistä melko "tavallisista" aineksista koottu kokonaisuus joihin välillä tuntee jo kyllästyvänsä, mutta jokin siinä silti viehätti. Ihmisten seassa elävät noidat, vampyyrit ja demonit oli saatu tuntumaan jotenkin raikkaalta kokonaisuudelta. Vampyyrit muistuttavat melko paljon Twilightin vastaavia jos jätetään kimallus ... (lisää)
Lilli avatar
Kirjoittanut
4.0
Hyvä tarina, jäin janoamaan lisää! Täällä aiemmin mainitut kirjotusvirheet häiritsi minuakin, pahasti! Niitä oli tosi paljon! Välillä pitkät alkemia- ja historiapätkät häiritsivät, kun teki mieli vaan ahmia sitä itse tarinaa, eikä olisi jaksanut tankata vaikeaselkoisia (ja ei niin kiinnostavia) osia.. Mutta haluan ehdottomasti lukea myös kakkososan, voi kun se tulisi pian!
Marpe75 avatar
Kirjoittanut
5.0
Pidin kirjasta todella paljon. Historian kerronta oli mukaansatempaavaa ja rakkaustarina ihanan valloittava. En malta odottaa jatkoa, harmi vaan, että seuraava osaa joudutaan odottelemaan ilmeisesti pitkään...
CCrystal avatar
Kirjoittanut
3.0
Rakkaustarina oli itsessään oikein mainio, mutta kirjassa oli aivan liikaa historiaa ja siksi se olikin paikoittain liian raskasta luettavaa. Ilman näitä kirja olisi ollut neljän tähden arvoinen. :)
Sapfo avatar
Kirjoittanut
2.0
Kertomus ei yllätä, mutta kiinnostavat tiedonjyväset historiasta pitävät pienessä otteessa. Rakkaustarina on "harlequin" kamaa ja tarina itsessään ei ole uusi. Suuren miinuksen sai aivan liian monet kirjotusvirheet ja toivottavasti vain kömpelön kääntäjän takia hyvin ärsyttävä kielenkäyttö ja kerronta. Tuntuu kuin sitä ei olisi hiottu tarpeeksi ja korjailtu. Lukuisat pikku virheet kerääntyvät möykyksi ja alkoi harmittamaan niin että kiinostus kirjaan hiipui. Pakotin ... (lisää)
Paikalla 27 vierailijaa
Uusin jäsen: Soile Kylmälahti
Jäseniä yhteensä: 9447