Caraval (Caraval #1) - Stephanie Garber 7.78   109

Alkuteos ilmestynyt 2017. Suomentanut Kaisa Kattelus. Kansi: Erin Fitzsimmons ja Ray Shappell. Sidottu, kansipaperi.

Tervetuloa Caravaliin, peliin jossa tarut ovat totta ja totuudet tarua

Salamannopeasti 25 maahan myyty fantasiaromaani vie lukijansa Dragnan sisarusten mukana Caravalin mielikuvitukselliseen pelimaailmaan, joka tuo mieleen Liisan seikkailut ihmemaassa.

Scarlett asuu pienellä saarella sisarensa Tellan kanssa. Scarlettin unelmana on päästä mukaan maagiseen Caraval-peliin, joka järjestetään vuosittain tyttöjen kotisaaristossa, mutta nyt hänellä on edessään julman isän järjestämä avioliitto.

Sitten sisarukset saavat yllättäen kutsun peliin. Caravalin saarella Tella kaapataan. Pian käy ilmi, että tällä kertaa koko pelin voittaa se, joka löytää Scarlettin sisaren.

Scarlett uppoaa pelin maagisen värikkääseen maailmaan, jossa unohtuu, että koko Caraval on näytelmä. Mikä on totta ja mikä ei? Ehtiikö Scarlett pelastaa sisarensa ennen kuin peli päättyy ja tämä katoaa lopullisesti?

Kalifornialainen Stephanie Garber rakastaa Disneylandiä, koska huvipuisto on paikka jossa hänen tarinansa voisivat herätä eloon. Garberin esikoisromaani Caraval on rikas yhdistelmä fantasiaa, mysteeriä ja kiihkeää romantiikkaa. Hurmaavan kirjan elokuvaoikeudet myytiin jo kauan ennen sen julkaisua Twentieth Century Foxille.

”Unenomainen pageturner, jossa rakkauden ja menetyksen merkitys kirkastuu kirpeästi.” – Entertainment Weekly

"Tämä kirja, voi hyvänen aika! Olen varma, että tästä tulee valtava hitti." – HaileyinBookland, Goodreads

"Ymmärrän täysin, miksi Fox on jo ostanut kirjan elokuvaoikeudet!!" – Cait, GoodreadsRisingshadow arvostelu - Niina Tolonen (Nafisan)

Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu helmikuu 15, 2017 (WSOY)
Alkuperäinen nimi Caraval
Tietoja muokattu lokakuu 14, 2022

Caraval

Sarja sisältää 3 pääteosta ja yhteensä teoksia 3 kpl.

Alasarja Olipa kerran särkynyt sydän

Caraval (Caraval #1) 7.78   109
Valenda (Caraval #2) 8.14   59
Finale (Caraval #3) 8.30   40

Kirja-arviot & arvosanat

Pinkki Lady
Arvosanat 119
Kirja-arviot 25
Viestit 0
huhtikuu 24, 2023
9 / 10

Kirja oli värikäs, mielikuvituksellinen, mystinen sekä mysteerejä täynnä yksityiskohtiaan myöten!! Äänikirjan kuunneltuani kirja vaikutti tosi sekavalta enkä ajatellut jatkaa sarjan lukemista  mutta luettuani kirjan toiseen otteeseen lainattuani sen kirjastosta sain kirjasta enemmän kiinni ja aijon lukea loputkin sarjan kirjat. Kirjan juoni kuitenkin loppussa oli vähän laimea mutta omalla tavallaan hyvä. 

Sara
Arvosanat 4
Kirja-arviot 4
Viestit 0
lokakuu 15, 2022
10 / 10

Aivan huikea! Stephanie on osannut aivan tajuttoman hyvin kuvailla Caraval-maailman miljöötä ja sai minut aivan pelin haltioihin. 
Hahmot eivät ollut niinkään mieleeni mutta se ei häirinnyt lukemista yhtään!❤️ 
suosittelen lämpimästi

Mömmöpöppö
Arvosanat 20
Kirja-arviot 5
Viestit 0
joulukuu 20, 2021
1 / 10

 

 

_kirjakeiju_
Arvosanat 402
Kirja-arviot 331
Viestit 0
lokakuu 12, 2019
9 / 10

Lykkäsin kirjan lukemista pitkään, mutta nyt tartuin siihen. Yllätyin positiivisesti! Oletin tämän olevan jotain outoa sirkuskuraa, mutta kirja olikin oikeasti jännä ja imaisi minut lukemaan sen melkein yhdeltä istumalta. Minulla oli kaikenlaisia teorioita miten juoni voisi edetä, mutta eihän se mennyt sinne päinkään. Tykkäsin paljon. 

Celestia
Arvosanat 9
Kirja-arviot 4
Viestit 0
helmikuu 4, 2018
7 / 10

Kirja oli mielestäni hyvä. Kirjan loppu ei kuitenkaan ollut niin jännä mitä toivoi tai odotti.

HourglassEyes
Arvosanat 300
Kirja-arviot 52
Viestit 2469
heinäkuu 31, 2017
7 / 10

Ihan luettava kunhan alkukankeudesta päästiin. Harmi vain ettei Garberjaan ole tyytynyt tekemään vain yhtä kirjaa, johon Caraval olisi kyllä pysynyt. Mutta taas on kyseessä sarjan ensimmäinen osa. Miksi kaikesta pitää tehdä sarja nykyisin?

Q_Black
Arvosanat 248
Kirja-arviot 240
Viestit 111
heinäkuu 12, 2017
6 / 10

Voi voi, en meinannut päästä ollenkaan tähän kirjaan kiinni kun sen aloitin. Ideanahan tämä oli erikoinen, en ole tämän tyylistä varmaan lukenutkaan, mutta jotenkin tämä ei vaan vienyt minua mukanaan. Monet tästä ilmeisesti ovat tykänneet ja kirjaakin myyty yli 20 maahan, mutta se jokin tästä puuttui, jotta itse olisin huokaillut ihastuksesta. Päähenkilö oli vähän omaan makuun liian naiivi ja nössykkä, vaikka taisi hänkin saada vähän tempperamenttia kirjan loppua kohden. Tämän tarinan elokuvaoikeudetkin on vissiinkin jo ostettu, tämä saattaisi ehkä upota paremmin elokuvana koska visuaalisesti tästä saisi varmasti todella näyttävän oikean elokuvan tekijän käsissä. Tässä kirjassa oli ripaus mystisyyttä, romantiikkaa ja vähän enemmän taikuutta, niin hyvää kuin sitä pahaakin, ja tämä varmasti löytää omat faninsa, en epäile. Teos jäi vähän sellaiseen kohtaan, että voisikohan tähän olla jatkoakin tiedossa. En tiedä vaan, että jaksaisinko itse lukea enää toista kirjaa.

Anqi
Arvosanat 94
Kirja-arviot 7
Viestit 7
kesäkuu 29, 2017
7 / 10

Kirjaan ei alussa oikein meinannut päästä mukaan ja vielä Caraval pelin alkaessakin tapahtumat tuntuivat vain junnaavan paikallaan. Kirjassa oli paljon ympäristön, pukujen ja muun kuvailua, joka kyllä sopi tarinan taianomaiseen tyyliin, mutta olisin kuitenkin toivonut hieman enemmän tapahtumia. Loppua kohti kirja parani kuitenkin huomattavasti, eikä kirjaa halunnut laskea käsistään. Tykkäsin siitä, että kaikki oli vähän sekavaa, eikä koskaan voinut olla ihan varma, mikä oli totta ja mikä ei. 

Keskiyön kyyhkynen
Arvosanat 216
Kirja-arviot 71
Viestit 6
toukokuu 22, 2017
9 / 10

Aloittaessani Caravalin en tiennyt mitä tältä kirjalta olisin odottanut. Yleensä kirjailijan esikoisromaani määrittää, tulenko lukemaan kyseisen kirjailijan muita teoksia. No, voin sanoa että olen ensimmäisenä ryntäämässä Stephanine Garberin tulevien kirjojen luo! Garber loi kirjan, joka oli aivan uusi siemaus kategoriassaan. En löytänyt tästä yhtään samankaltaisia juonen pätkiä tai henkilöitä, kuin muissa lukemissani kirjoissa.

Garaval oli täynnä mysteereitä ja arvoituksia jotka hukuttivat mukaansa. Tulevaa oli mahdoton arvata ja varjoissa välähteli salaperäisyys. Epilogi sai minut kaipaamaan jatko-osaa ja toivon, että sellainen saapuu! Garavalia ei todellakaan kannata jättää lukematta, vaikka vähän ennen loppua tarina jotenkin hieman lopahtaa, mutta kasvaa kokoon loppua kohti! Et ole lukenut seikkailua, jos et avaa Garavalia.

fangirl
Arvosanat 1
Kirja-arviot 1
Viestit 0
kesäkuu 14, 2018
8 / 10
Sisältää juonipaljastuksia
en käytä tiliä enää
Arvosanat 9
Kirja-arviot 6
Viestit 1
maaliskuu 4, 2018
8 / 10
Sisältää juonipaljastuksia
Freiwynn
Arvosanat 157
Kirja-arviot 2
Viestit 5
heinäkuu 11, 2017
7 / 10
Sisältää juonipaljastuksia
rudi92
Arvosanat 241
Kirja-arviot 189
Viestit 6
kesäkuu 6, 2017
10 / 10
Sisältää juonipaljastuksia