Onneksi oli maitoa
Keskiarvo 3.31
3.31 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10Arvosanoja (16)
Kirjahyllytilastot

Onneksi oli maitoa

Neil Gaiman, Chris Riddell
Julkaistu: marraskuu 25, 2017 (Jalava)
Alkuperäinen nimi: Fortunately, the Milk...

Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, fantasia, lapset
Avainsanat: aikamatkustus

Alkuteos ilmestynyt 2013. Kuvittanut Chris Riddell. Suomentanut Tuomas Nevanlinna. Sidottu.

Kun äiti lähtee työmatkalle, isälle jää loputtoman pitkä lista muistettavia asioita. Ja kaikkein tärkein asia on: MUISTA OSTAA MAITOA. Valitettavasti isä ei muista. Niinpä seuraavana aamuna ennen aamupalaa hänen täytyy kipaista lähikauppaan. Tämä on tarina siitä, miksi kestää ikuisuuden ennen kuin isä palaa.

Merkittävää roolia tarinassa näyttelevät muun muassa aikamatkustava dinosaurus, merirosvokuningatar, kallisarvoinen timantti, muutama vampyyri sekä – kaikeksi onneksi – aivan tavallinen maitotölkki.

Onneksi oli maitoa on Neil Gaimanin nokkela ja naurattava kertomus aikamatkoista, kummallisista otuksista, maidosta ja isistä. Kirjailija omistaa sen »edesmenneelle isälleen, joka olisi rakastanut kertoa tämän tarinan, sekä pojalleen, joka ei olisi uskonut siitä sanaakaan».

Muokannut Jussi (26.11.2017)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Taivaalta pudonnut eläintarhaTynkälapsi (Alef-Thaun seikkailut, #1)Pimeä sydän (Mystic City, #2)Pimeälipas ja muita kertomuksiaElefantti

Kirja-arvioita (1)

Matti Karjalainen avatar
Kirjoittanut ()
3.0

Jääkaappiin happaneva maitopurkki on tiettävästi lukemattomien omaelämäkerrallisten sarjakuvien vakioaihe, mutta entäpäs sitten, kun sitä maitoa ei ole lainkaan? No, ei siinä isän auta muuta kuin lähteä hakuretkelle, joka viivähtää hieman lentävien lautasten, ulkoavaruudesta tulevien vihertävien lölleröiden, merirosvojen, vampuurien ja muinaisten jumalien takia. Onneksi apuna on kuumailmapallolla liikkuva tiedemies-stegosaurus, joka taitaa myös aikamatkustuksen salat.
lisää)

Paikalla 2 jäsentä ja 34 vierailijaa
Astorethein, punnort
Uusin jäsen: markus kuisma
Jäseniä yhteensä: 8460