Ulkopuolinen

Stephen King
Julkaistaan: tammikuu 3, 2019 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: The Outsider
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhu
Osallistu keskusteluun (viestejä 207 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2018. Suomentanut Ilkka Rekiaro. Sidottu.

Pahuudella on monet kasvot. Ovatko yhdet niistä sinun?

Kauhun kuningas huikeassa vedossa! Pikkukaupunki kokoaa rivinsä pahuutta vastaan – vaan tuleeko pahuus sittenkin sisältä päin? Ulkopuolinen on parasta Kingiä sitten Se-romaanin.

"Mehevä kertomus, joka pelaa tämän ajan pahimmilla peloilla. Ulkopuolinen tuo mieleen Kingin varhaisen teoksen Se." – Kirkus Reviews

Sopuisan pikkukaupungin puistosta löydetään murhattuna 11-vuotias poika. Kaikki todisteet osoittavat samaan suuntaan: syyllinen on Terry Maitland, lempeä perheenisä sekä pidetty opettaja ja urheiluvalmentaja, jonka huomaan kaupunkilaiset ovat vuosien ajan uskoneet lapsensa. Tapaus on käsittämätön, syyllisestä sen sijaan ei ole epäilystäkään.

Tutkinnan edetessä etsivä Ralph Anderson alkaa aavistaa, että jokin on pahasti pielessä. Rikoksen selvittelyyn osallistuu myös Holly Gibney. Totuus saattaa olla pelottavampi kuin kukaan olisi uskaltanut uneksiakaan. Peloissaan Flint Cityn asukkaat tiivistävät rivejään murhaajaa vastaan, mutta voiko tältä pahalta suojautua kukaan?

Ulkopuolinen kaihertaa salakavalasti turvallisuudentunnettamme sukeltaessaan ihmisen hirviömäisiin puoliin.

"Äärettömän kiinnostava... järkyttävän tummasävyinen kirja – täydellistä luettavaa Kingin faneille, joita on, no, ainakin tsiljoona." – Booklist

"Tee itsellesi palvelus ja lue tämä kirja." – Associated Press

Muokannut Jussi (22.09.2018)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Crimson PeakSukupolvi Z: Zombisodan aikakirjatVarjo menneisyydestä ja muita kertomuksia (H. P. Lovecraftin kootut teokset, #2)Kuiskaus pimeässä ja muita kertomuksia (H. P. Lovecraftin kootut teokset, #1)Hautausmaan kauhu ja muita kertomuksia (H. P. Lovecraftin kootut teokset, #4)