Lasten raamattu

@ Lydia Millet
Lasten raamattu - Lydia Millet 7.00   2

Lasten raamattu: Romaani. Alkuteos ilmestynyt 2020. Suomentanut Arto Schroderus. Kansi: Jussi Karjalainen. Sidottu, kansipaperi.

Ajatuksia herättävä romaani Elisabeth Stroutin ja Rachel Cuskin ystäville

Kaksitoista lasta vanhempineen viettää kesälomaa syrjäisessä, ylellisessä kartanossa järven rannalla. Aikuisten lomapäivät menevät nautintojen parissa: ruokaa, alkoholia ja pilveä kuluu. Pikkuvanhat lapset elävät omassa kirkkaassa maailmassaan, aikuisten unohtamina. Aikuisten laiskaa lomatunnelmaa eivät riko edes tiedot vääjäämättä lähestyvästä hirmumyrskystä. Lopulta lapset päättävät varhaisteini-ikäisen Even johdolla paeta tulvaa ja katastrofia ilman aikuisia. Nopeasti kiihtyvät tapahtumat alkavat hämmästyttävästi muistuttaa Even pikkuveljen Jackin löytämän Lasten raamatun tapahtumia.

Lasten raamattu on unohdettujen lasten kollektiivisesta näkökulmasta kerrottu kuvaus sukupolvien välisestä kuilusta ja samalla jylhä allegoria ilmastokriisistä ja luontokadosta. Raamatullisia myyttejä uudelleenkirjoittava teos ravistelee, muttei jätä kokonaan toivottomaksi. Viisas romaani kysyy: jos menetämme uskomme, voimmeko pelastua?

Lydia Millet on arvostettu ja palkittu amerikkalainen pitkän linjan kirjailija, jonka 2020 ilmestynyt teos sai kriitikoilta ja lukijoilta ylistävän vastaanoton. Millet on koulutukseltaan ympäristötieteen maisteri, ja hän tekee kirjoittamisen ohessa vapaaehtoistyötä luontokatoa vastaan taistelevassa organisaatiossa.Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu syyskuu 19, 2023 (S&S)
Alkuperäinen nimi 'A Children's Bible'
Tietoja muokattu marraskuu 15, 2023

Kirja-arviot & arvosanat

Hiistu
Hiistu
Arvosanat 590
Kirja-arviot 12
Viestit 3473
marraskuu 16, 2023
Antoi 9 / 10 arvosanan kirjalle
karivaan
karivaan
Arvosanat 202
Kirja-arviot 21
Viestit 5
syyskuu 19, 2023
Antoi 5 / 10 arvosanan kirjalle