LordStenhammar avatar
Kategoria: Satama | 725 viestiä | 75,8 t lukukertaa
Vastannut: Hiistu, 15.04.2026

Satuta ja paranna -ketjut

Athilora avatar
Jarre, ne voivat sitä olla, mutta itse nautin kaikkein eniten Tamulista ja Malloreonista (Althaluksen ohella). Itse ainakin kannatan myös Sparhawkin ja ALthaluksen hahmojen mukaanottamista. Tai Sparhawkin hahmojen kisauttaminen edes jossain myöhemmässä ajankohdassa.
Ansa avatar
Kyllä Althaluksen hahmotkin voisi listaan mukaan ottaa.
02.06.2014
Voisiko sitten olla niin, että listan painotus olisi Belgarionissa/Malloreassa ja mukana olisi pari keskeisintä hahmoa Eleniumista/Tamulista ja Althaluksesta? Olettaisin, että ekan sarjan hahmot ovat tutuimpia koska kirjat luetuimpia.
Athilora avatar
Ehdotan Eleniumista Sparhawkin, Sephrenian, Vanionin ja Martelin, Althaluksesta Althaluksen, Dweian ja Ghendin siinä tapauksessa. Muuten noudatettakoon Jarren listaa.
Xandra avatar
Aphrael/Danae?

Muoks. Ei sen puoleen että ehtisin edes ottaa osaa peliin.
05.06.2014
Athilora avatar
Jokohan tästä joudettaisiin aloittelemaan pikkuhiljaa? Kenties tämän viikon nimiin... :roll:
05.06.2014

Vanion
Martel

(Dweia)
Ghend

Suluissa Jaragilin ehdottamat poistot + minä poistaisin lisäksi ainakin Aldurin kiven.

Enemmänkin täytyisi vielä karsia. Keitä pois?
Muokannut Hiistu (07.06.2014)
Athilora avatar
Aldurin kivi nyt ei ole henkilö... Jättäisin ehkä Aldurin ja Relgin ulos. Sametti voisi jäädä mielestäni ulos samoin kuin Ce'Nedrakin. Henkilökohtaisesti olen hivenen loukkaantunut, jos yksikään Torakin opetuslapsista ei ole mukana. Zedar kuuluisi mielestäni ainakin vielä listalle.
^ Päivitin listan.

Ce'Nedraa kannatan mukaan, koska hän on yksi päähenkilöistä, monen muun matkaseuralaisen ollessa aika statisti.
Athilora avatar
haplotusJos vielä karsintaa kaivataan, ehdottaisin Althaluksesta otettavaksi vain nimikkohahmon mukaan. En itse noita muita oikein edes muista, ja jotenkin koko Althalus on muihin Eddingsin luomuksiin nähden sivuosassa ehkä Reginan laulua lukuunottamatta.
Althaluksesta voinee karsia Dweian pois, mutta Khend ja Althalus ollen vastakkaiset voimat olisi hyvä pitää. Pitkin kynsin ja hampain voin luopua Dweiasta. Ja, jos Dweia jää ulos, vastaavaa roolia harjoittanut Aphrael voisi Sparhawkin maailmasta jäädä ulos.
06.06.2014

Hahmoja alkaa olla siinä määrin inhimillinen määrä, että periaatteessa pystyy aloittamaan, vaikkei äänestäjiä ehkä ole yhtä paljon kuin joillain toisilla listoilla on ollut.
Athilora avatar
HiistuKoska Aphrael ja Dweia ovat niin samat, voitaisiin jättää toinen pois ja pitää toinen. Jollei sitten tehdä sellaista karsintaa, että myös Torak ja Tehtävä ulos?

Jos jätetään Aphrael ja Torak (pudottaen ulos Eriond ja Dweia)?
maahinen avatar
Samettiko ei muka ole päähenkilö? Ainakin hän on koko sarjan toiseksi kiinnostavin hahmo
Jaragil avatar
Olen edelleen sitä mieltä, että näiden muiden sarjojen lisääminen ei tuo listaan mitään olennaista. En ole koskaan niitä lukenut - Althaluksen kerran, enkä muista siitä mitään - joten ensimmäinen puolisko kisastani menisi pelkästään tuntemattomien miinusteluun. Enkä usko olevani ainut, joka muistaa kunnolla vain alkuperäissarjan. Saataisiin tyylipuhtaampi ja kattavampi lista, jos pudottaisimme nämä muut.

Mutta jos muitakin sarjoja, niin sitten haluaisin Reginan laulusta mukaan ainakin päähenkilö Markin.
07.06.2014
Mites sitten sellainen combo, että Eleniumi/Tamulista ja Althaluksesta mukaan pelkät Sparhawk ja Althalus?
Athilora avatar
Ugh... Pelkkä Sparhawk toimii miulle. Haluaisin kuitenkin puolustaa Althalusta ja hänen arkkivihollisensa Ghendin pitämistä listalla, Althalus kuitenkin on edelleen teos, jonka luen vuosittain. Jos 'muusta' Eddings-tuotannosta jätetään siis jäljelle Althalus, Ghend ja Sparhawk?
Josko huomenna tällä kokoonpanolla:

HiistuJosko huomenna tällä kokoonpanolla:

Ghend
Uskoisin tuon toimivan varsin mainiosti. Eiköhän itse kukin keskusteluun osallistunut ole tehnyt tarpeeksi kompromisseja tämän listan hyväksi.

Ainoa kysymysmerkki tässä lienee Jarre, joka halusi vielä Reginan laulusta yhtä hahmoa mukaan.
Eli Reginan Mark mukaan:

Mark

20 hahmoa, tasaluku. :wink:

muoks. Satuta/paranna: Eddingsien hahmot
Muokannut Hiistu (08.06.2014)
Louhikäärme avatar
Seuraavassa pelissä voitaisiin äänestää vaikka animaatio- ja sarjakuvahahmoja:

Aku Ankka
Tintti
WALL-E
Woody (Toy Story)
haplotus avatar

Mulle toki kelpais se Ajan pyöräkin, mutta ehkä se ei ole heti Eddingsin jälkeen paras mahdollinen vaihtoehto.
Louhikäärme avatar
haplotusMieluummin animaatio- tai sarjakuvahahmoja, ettei tule ihan niin vaikea temppu saada kööri kasaan.
Silloin pitäisi käydä kaksi erillistä kisaa pitkälti samoilla hahmoilla, mikä ei olisi oikein järkevää.
21.06.2014
haplotus avatar
Kukaanhan ei pakota valitsemaan samoja hahmoja. :wink:

Mutta elän minä kai yhteislistauksenkin kanssa, vaikka ehdokkaistasi vain Aku ja Mikki ovat tuollaisia selkeästi molempiin kategorioihin edustavasti sopivia. Vain noiden kahden kohdalla pitäis miettiä laiteyaanko molempiin kisoihin.

Muita (sarjakuva) ehdokkaita: Lucky Luke, Niilo Pielinen, Taika-Jim, Lassi ja Leevi, Natasha, Yoko Tsuno, Yotsuba, Mustanaamio, Flash Gordon...
21.06.2014
Moonlord avatar
1006 kirjaa, 2038 viestiä
No nytpä tuli aihe jossa ei tosiaan ole runsaudenpulaa. Hahmojahan keksisi listaan helposti satoja. Mutta laitetaanpa vain ensimmäiset 50 suosikkia.

Adam Warlock (Infinity Gauntlet)
Alix
Alita (Battle Angel, Gunnm)
Ankardo
Asterix
Batman
Blueberry
Chii (Chobits)
Conan
Corto Maltese
Dr. Strange
Edward Elric (Full Metal Alchemist)
Elektra
Flash Gordon
Gon (Hunter x Hunter)
Griffith (Berserk)
Groo (Urho Epäonnensoturi)
Holo (Spice and Wolf)
John Constantine (Hellblazer)
Judge Dredd
Kirito (Sword Art Online)
Kusaribe Hakaze (Zetsuen no Tempest)
Ledo (Suisei no Gargantia)
Lucky Luke
Modesty Blaise
Motoko Kusanagi (Ghost in the Shell)
Mulan
Mustanaamio
Navis (Sillage)
Lupin III
Otto Igami (Lone Wolf)
Praedor
Reinhard von Musel (Legend of the Galactic Heroes)
Ritari Ardent
Rurouni Kenshin (Samurai X)
Saber (Fate Stay Night)
Samurai Jack
Sandman
Silver Surfer
Spike Spiegel (Cowboy Bebop)
Spirit
Tarzan