Kirjailija: George R. R. Martin
Viimeisin Darkki | 01.10.2024
LordStenhammar | Leirinuotio | 238 viestiä | 04.12.2014
Viimeisin LordStenhammar | 29.09.2024
06.05.2015
muoks. Kirjat on arvottu ja ilmoitettu lukijoilleen. Elokuun loppuun asti aikaa lukea ja keskustella kirjoista. Antoisaa lukukesää!
Ilmoittautuneet:
Ohjeita kirjoista keskustelemiseen:
Kullekin haastekirjalle on oma keskusteluketjunsa, jossa voi keskustella kaikesta kirjaan ja sen lukemiseen liittyvästä. Linkit keskusteluketjuihin tämän viestin alussa. Ketjussa voi esim. kertoa ennakko-odotuksiaan kirjasta, lukemisen aikana herääviä ajatuksia jne. Juonipaljastuksien kohdalla on käytettävä spoiler-tageja:
[Spoileri - klikkaa]
Keskusteluihin saavat osallistua vapaasti kaikki muutkin kuin kirjan ilmoittaja ja henkilö, jolle kirja on arvottu! Eli esim. jos innostuu lukemaan enemmänkin haastekirjoja kuin itse ilmoittamansa ja itselle ilmoitetun. Tai vaikkei olisi ilmoittautunutkaan, voi kesän aikana lukea haastekirjoja ja keskustella niistä. Tai mikäli on lukenut kirjan jo joskus aiemmin ja tahtoo vaikkapa kommentoida jotain keskustelussa sanottua.
Liikaa ei voi keskustella! Viimeistään kirjan luettuaan tulisi kirjoittaa jonkinlainen kommentti lukemastaan, jotta kirjan ilmoittaja kuulee toisen mielipiteen kirjasta.
Onkos tänäkesänä lukuhaastetta tiedossa? :cool:
Hiistumuoks: ON. Jaoin tämän keskustelun omaksi ketjuksi. Vanhat ketjut: vuosi 2013 ja vuosi 2014. Ohjeet:
Kesälukuhaasteen ohjeet:
Kesälukuhaasteen tarkoituksena on lukea kesän aikana yksi itse valitsemansa eli haasteeseen ilmoittamansa kirja + yksi itselle arvottu eli jonkun toisen ilmoittama haastekirja. Yhteensä kaksi kirjaa. Lisäksi keskustellaan luetuista haastekirjoista. Tällä tavoin toivottavasti mahdollisimman moni saa mukavaa ja yllätyksellistä kesälukemista. :smile:
Ilmoittautuminen haasteeseen: ilmoittaudu toukokuun aikana!
Ilmoita oma haastekirjasi yksityisviestillä minulle (Hiistulle) toukokuun aikana eli viimeistään 31.5.
(Ilmoita samassa viestissä, mikäli sinulla on erityistoiveita sinulle arvottavan kirjan suhteen, esim. ei fantasiaa.)
Ohjeita haastekirjan valintaan:
Kirjojen arvonta:
Kesäkuun alussa arvotaan jokaiselle ilmoittautuneelle eli kirjan ilmoittaneelle luettavaksi yksi toisten ilmoittamista haastekirjoista. Ilmoittautujat saavat tiedon heille arvotusta kirjasta yksityisviestillä. Kesäkuun alussa perustetaan myös keskusteluketjut, joissa voi käydä kertomassa lukukokemuksiaan ja keskustelemassa kirjoista.
Huomioin kirjoja arpoessa kunkin osallistujan Rising-kirjahyllyn: Mikäli mahdollista, osallistujalle ei arvota kirjaa, joka näkyy hänen kirjahyllyssään jo luettuna.
Lista ilmoitetuista haastekirjoista laitetaan näkyville myös tänne foorumille. Myös kaikki muutkin kuin haasteeseen alkujaan ilmoittautuneet henkilöt voivat kesän aikana valita tuolta listalta itselleen luettavaa ja osallistua kirjoista käytävään keskusteluun.
Mikäli olet jo aiemmin lukenut sinulle arvotun kirjan, etkä halua lukea sitä uudelleen, käy kuitenkin kommentoimassa kirjaa sen perusteella mitä siitä muistat!
Mikäli ei onnistu saamaan käsiinsä itselle arvottua kirjaa tai lukeminen muusta syystä estyy, olisi siitä hyvä ilmoittaa. Tällöin kirjan ilmoittanut henkilö ei turhaa odota kommentteja kirjasta – tai joku toinen kenties innostuu lukemaan kyseisen kirjan.
Ilmoittautuneet:
- Lauren Beukes: Säkenöivät tytöt
- Pasi Ilmari Jääskeläinen: Lumikko ja yhdeksän muuta
- Cornelia Funke: Rosvoruhtinas
- Octavia E. Butler: Aamunkoitto
- James Dashner: Labyrintti (Maze Runner, #1)
- Arthur C. Clarke: Lapsuuden loppu
- Justin Somper: Vampiraatit: Kirottujen laiva (Listan nimet toimivat linkkeinä kirjojen omiin ketjuihin!)
Ohjeita kirjoista keskustelemiseen:
[Spoileri - klikkaa]
Kesälukuhaasteen ohjeet:
Ilmoittautuminen haasteeseen: ilmoittaudu toukokuun aikana!
Ohjeita haastekirjan valintaan:
- Kirjan genren tulee olla spekulatiivista fiktiota eli esimerkiksi scifiä, fantasiaa tai yliluonnollista kauhua. (Risingin tietokannassa olevat kirjat siis pääsääntöisesti kelpaavat.)
- Kirjan tulee olla yleisesti saatavilla kirjastoista. Kovin vanhat tai uudet kirjat voivat olla hankalasti saatavilla.
- Kirjan tulee olla saatavilla suomenkielellä. (Kirjan saa itse lukea jollain muullakin kielellä.)
- Älä valitse kirjaa, josta on etukäteen tiedossa, että se sisältää rajua väkivaltaa tai seksiä tai intensiivistä kauhua ja voi siten olla muille epämiellyttävä lukea.
- Haasteeseen ilmoitettavan kirjan on oltava luettavissa itsenäisenä teoksena eli se ei siis saa olla minkään jatkuvajuonisen sarjan osa x.
- Kirja ei saa olla turhan paksu. Ohjeellinen enimmäispituus noin 500 sivua. Sopivaan sivumäärään vaikuttaa myös kirjan muu helppo-/vaikealukuisuus.
- Jos useampi henkilö ilmoittaa saman kirjan, pyydän jälkimmäistä ilmoittajaa valitsemaan uudelleen.
Kirjojen arvonta:
[i]muoks.[/i] Kirjat on arvottu ja ilmoitettu lukijoilleen. Elokuun loppuun asti aikaa lukea ja keskustella kirjoista. Antoisaa lukukesää!

[size=4][b]
Ilmoittautuneet:[/b][/size]
[ul] [li]Aavis[/li] [li]Amondae[/li] [li]Dyn[/li] [li]Emelie[/li] [li]haplotus[/li] [li]Hiistu[/li]
[li]Kirazak[/li]
[li]Lonely Reader[/li] [li]maahinen[/li] [li]Moonlord[/li] [li]Nylkky[/li] [li]Peuranpuolikas[/li] [li]Pisania[/li] [li]Reta-Rees[/li] [li]Scartti[/li] [li]Shadowprincess[/li] [li]Teirka[/li]
[li]WickedWillie[/li] [li]Wind[/li]
[li]Xerion[/li] [size=4][b]
[/ul][u]Haasteeseen ilmoitetut kirjat:[/u][/b]
[/size]

[ul] [li][url=http://www.risingshadow.fi/forum/lukupiiri/2240-kesalukuhaaste-2015-patricia-a-mckillip-serren-metsissa]Patricia A. McKillip:[i] Serren metsissä[/i][/url][/li] [li][url=http://www.risingshadow.fi/forum/lukupiiri/2241-kesalukuhaaste-2015-sari-peltoniemi-kummat] Sari Peltoniemi: [i]Kummat[/i] [/url][/li] [li][url=http://www.risingshadow.fi/forum/lukupiiri/2242-kesalukuhaaste-2015-robin-hobb-salamurhaajan-oppipoika]Robin Hobb: [i] Salamurhaajan oppipoika [/i] [/url][/li] [li][url=http://www.risingshadow.fi/forum/lukupiiri/2243-kesalukuhaaste-2015-risto-isomaki-litium-6]Risto Isomäki: [i] Litium 6 [/i] [/url][/li] [li][url=http://www.risingshadow.fi/forum/lukupiiri/2244-kesalukuhaaste-2015-yann-martel-piin-elama]Yann Martel: [i] Piin elämä [/i] [/url][/li] [li][url=http://www.risingshadow.fi/forum/lukupiiri/2245-kesalukuhaaste-2015-neil-gaiman-neverwhere] Neil Gaiman: [i] Neverwhere – Maanalainen Lontoo [/i] [/url][/li] [li][url=http://www.risingshadow.fi/forum/lukupiiri/2246-kesalukuhaaste-2015-william-gibson-neurovelho] William Gibson: [i] Neurovelho [/i] [/url][/li] [li][url=http://www.risingshadow.fi/forum/lukupiiri/2247-kesalukuhaaste-2015-kazuo-ishiguro-ole-luonani-aina] Kazuo Ishiguro: [i] Ole luonani aina [/i] [/url][/li] [li][url=http://www.risingshadow.fi/forum/lukupiiri/2248-kesalukuhaaste-2015-beard-kenney-loru-sorbusten-herrasta]Henry N. Beard, Douglas C. Kenney: [i] Loru Sorbusten herrasta [/i] [/url][/li] [li][url=http://www.risingshadow.fi/forum/lukupiiri/2249-kesalukuhaaste-2015-maria-turtschaninoff-helsingin-alla] Maria Turtschaninoff: [i] Helsingin alla [/i] [/url][/li] [li][url=http://www.risingshadow.fi/forum/lukupiiri/2250-kesalukuhaaste-2015-george-orwell-vuonna-1984] George Orwell: [i] Vuonna 1984 [/i] [/url][/li] [li][url=http://www.risingshadow.fi/forum/lukupiiri/2251-kesalukuhaaste-2015-scott-lynch-locke-lamoran-valheet] Scott Lynch: [i] Locke Lamoran valheet [/i] [/url][/li] [li][url=http://www.risingshadow.fi/forum/lukupiiri/2252-kesalukuhaaste-2015-ray-loriga-tokio-ei-valita-meista-enaa] Ray Loriga: [i] Tokio ei välitä meistä enää [/i] [/url][/li] [li][url=http://www.risingshadow.fi/forum/lukupiiri/2253-kesalukuhaaste-2015-lauren-beukes-sakenoivat-tytot] Lauren Beukes: [i] Säkenöivät tytöt [/i] [/url][/li] [li][url=http://www.risingshadow.fi/forum/lukupiiri/2254-kesalukuhaaste-2015-pasi-ilmari-jaaskelainen-lumikko-ja-yhdeksan-muuta] Pasi Ilmari Jääskeläinen: [i] Lumikko ja yhdeksän muuta [/i] [/url][/li] [li][url=http://www.risingshadow.fi/forum/lukupiiri/2255-kesalukuhaaste-2015-cornelia-funke-rosvoruhtinas] Cornelia Funke: [i] Rosvoruhtinas [/i] [/url][/li] [li][url=http://www.risingshadow.fi/forum/lukupiiri/2256-kesalukuhaaste-2015-octavia-e-butler-aamunkoitto] Octavia E. Butler: [i] Aamunkoitto [/i] [/url][/li] [li][url=http://www.risingshadow.fi/forum/lukupiiri/2257-kesalukuhaaste-2015-james-dashner-labyrintti] James Dashner: [i] Labyrintti (Maze Runner, #1) [/i] [/url][/li] [li][url=http://www.risingshadow.fi/forum/lukupiiri/2258-kesalukuhaaste-2015-arthur-c-clarke-lapsuuden-loppu] Arthur C. Clarke: [i] Lapsuuden loppu [/i] [/url][/li] [li][url=http://www.risingshadow.fi/forum/lukupiiri/2259-kesalukuhaaste-2015-justin-somper-kirottujen-laiva] Justin Somper: [i] Vampiraatit: Kirottujen laiva [/i] [/url][/li]

(Listan nimet toimivat linkkeinä kirjojen omiin ketjuihin!)

[/ul]
[size=4][b]Ohjeita kirjoista keskustelemiseen: [/b] [/size]

[spoiler]
Siis tätä tämmöistä. Koodina näyttää tältä: [code][spoiler]Tässä juonipaljastus.[/spoiler][/code]
[/spoiler]

[i]

Hiistumuoks: ON. Jaoin tämän keskustelun omaksi ketjuksi. Vanhat ketjut: [url=http://www.risingshadow.fi/keskustelut/index.php?topic=7855.0]vuosi 2013[/url] ja [url=http://www.risingshadow.fi/forum/lukupiiri/1420-kesalukuhaaste]vuosi 2014[/url]. Ohjeet:[/i]

[b]
[size=5][color=#88bb00] Kesälukuhaaste 2015 [/color][/size][/b]

[b][size=4]Kesälukuhaasteen ohjeet: [/size][/b]

[size=4][b]Ilmoittautuminen haasteeseen:[/b] [i] ilmoittaudu toukokuun aikana! [/i] [/size]

[size=4][b]Ohjeita haastekirjan valintaan: [/b][/size]

[ul] [li]Kirjan genren tulee olla spekulatiivista fiktiota eli esimerkiksi scifiä, fantasiaa tai yliluonnollista kauhua. (Risingin tietokannassa olevat kirjat siis pääsääntöisesti kelpaavat.)[/li]
  [li]Kirjan tulee olla yleisesti saatavilla kirjastoista. Kovin vanhat tai uudet kirjat voivat olla hankalasti saatavilla.[/li]
  [li]Kirjan tulee olla saatavilla suomenkielellä. (Kirjan saa itse lukea jollain muullakin kielellä.)[/li]
  [li]Älä valitse kirjaa, josta on etukäteen tiedossa, että se sisältää rajua väkivaltaa tai seksiä tai intensiivistä kauhua ja voi siten olla muille epämiellyttävä lukea.[/li]
  [li]Haasteeseen ilmoitettavan kirjan on oltava luettavissa itsenäisenä teoksena eli se ei siis saa olla minkään jatkuvajuonisen sarjan osa x.[/li]
  [li]Kirja ei saa olla turhan paksu. Ohjeellinen enimmäispituus noin 500 sivua. Sopivaan sivumäärään vaikuttaa myös kirjan muu helppo-/vaikealukuisuus.[/li]
  [li]Jos useampi henkilö ilmoittaa saman kirjan, pyydän jälkimmäistä ilmoittajaa valitsemaan uudelleen.[/li][/ul]

[size=4][b]Kirjojen arvonta: [/b][/size]

[i]Sekä oma että itselle arvottu kirja olisi tarkoitus saada luetuksi ja kommentoiduksi kesän aikana: viimeistään siis elokuussa.[/i]

Muokannut Hiistu (01.06.2015)
10.05.2015
SushukkaOnkos tänäkesänä lukuhaastetta tiedossa? :cool:Riippuu ihan, onko kiinnostuneita osallistujia. (Kiitos ajankohtaisen aiheen nostamisesta. :wink:) Eli ilmoitelkaa muutkin tässä ketjussa, mikäli olisitte halukkaita osallistumaan kesälukuhaasteeseen!
Myös haasteen ohjeista voi samalla keskustella. Onko viime kesän malli hyvä vai voisiko jotain muuttaa? Esim. pnko tarpeen tarkemmin rajata sivumääriä tai genrejä tms.?
Aiempina vuosina on ollut osin ongelmana, että kaikki eivät ole saaneet luetuiksi heille arvottuja kirjoja. (Itseltänikin jäi toinen lopulta kesken.) Eli oma haasteeseen ilmoitettu kirja ei välttämättä saakaan toista lukijaa... Mutta sellainen riski täytyy vain ottaa haasteeseen osallistuessaan.
[quote="Sushukka" post=32110]Onkos tänäkesänä lukuhaastetta tiedossa? :cool:[/quote]

10.05.2015
Mua kiinnostaisi. o/ En ollut mukana vuosi sitten, joten olisi hurjan kivaa osallistua tänä vuonna. Kesäni on tosin aika hektinen, mutta pakko mun on silti muutama kirja saada luettua, joten tästä haasteesta saisi potkua.
10.05.2015
Joo, mua kans, varsinkin jos saadaan pystyyn ennen kesäkuuta ja mun lomia. Ei sillä etteikö tässä olisi lukemattomia kirjoja muutenkin, mutta aina jotain pinoon mahtuu. :cheesy:
Tykkään ideasta, että jokainen ilmoittaa kirjan (jonka itse lukee) ja saa toisen kirjan joltakulta muulta. En sinällään rajaisi genreä, mutta ehkä Hiistulle voi antaa toiveita siitä, ettei tulisi mätsätyksi ihan täysin ei-toivottavan kirjan kanssa.

haplotus
Mua kiinnostaa tämä haaste myös. Kiinnosti jo viime vuonna, mutta en sitten osallistunut. Eli mukana ollaan! Tällainen haaste on siitä kiva ettei siinä ole tiukkaa aikarajaa. Sopii tällaiselle hitaalle lukijalle hyvin.
Mullakaan ei kummemmin genrerajoituksia ole, mutta ehkä sen hitauteni vuoksi en mielelläni lukisi kovin paljon yli 500-sivuisia kirjoja lukisi tässä haasteessa. Mutta paljonhan sanelee myös tyyli, joten joustaakin voin. :smile:

11.05.2015
Mukana ollaan, pitäähän perinteitä kunnioittaa. Eikä ole väliä onko rajoituksia vai ei. Aina sitä jotain kiinnostavaa keksii. Jos pitäydymme spefissä niin yksi kirja olisi jo kiikarissa.
Osallistujia näyttäisi tulevan, joten ilman muuta tulee haastekin. :cheesy:
Perustan huomenna vaikka kokonaan uuden oman ketjun tämän vuoden haasteelle (siirrän myös nämä uudet viestit tästä ketjusta sinne). Ohjeet tulevat olemaan olemaan suunnilleen samat kuin viime kesänä eli tämän ketjun aloitusviestissä.
DynSen verran voisi ehkä genreä rajata, että vaikka kesä olisi hyvää aikaa punnertaa niitä klassikoita, tällä kertaa mentäisiin ihan scifin ja fantasian merkeissä. Kyllä ne klassikkoromaanit jäävät tänäkin kesänä kesken.Joo, voitaisiin kokeilla tämä kesä vaikka pelkkää spefiä. Yliluonnollinen kauhu varmaan kelpaa myös mukaan. (Ja samoin tietty kaikki maaginen realismi jne. spefi.)
haplotusMullakaan ei kummemmin genrerajoituksia ole, mutta ehkä sen hitauteni vuoksi en mielelläni lukisi kovin paljon yli 500-sivuisia kirjoja lukisi tässä haasteessa.
XerionSivurajoitus voisi olla, ettei tule oman genren ulkopuolelta mitään tiiliskiveä.Jokin sivumäärärajoitus voisi tosiaan olla... Mikä olisi sopiva sivumäärä? Esim. enintään (noin) 500 sivua? 400 sivua? Enemmän/vähemmän?
Osallistujia näyttäisi tulevan, joten ilman muuta tulee haastekin. :cheesy:

[quote="Dyn" post=32345]Sen verran voisi ehkä genreä rajata, että vaikka kesä olisi hyvää aikaa punnertaa niitä klassikoita, tällä kertaa mentäisiin ihan scifin ja fantasian merkeissä. Kyllä ne klassikkoromaanit jäävät tänäkin kesänä kesken.[/quote]

[quote=haplotus]Mullakaan ei kummemmin genrerajoituksia ole, mutta ehkä sen hitauteni vuoksi en mielelläni lukisi kovin paljon yli 500-sivuisia kirjoja lukisi tässä haasteessa.[/quote]
[quote=Xerion]Sivurajoitus voisi olla, ettei tule oman genren ulkopuolelta mitään tiiliskiveä.[/quote]
11.05.2015
Sivumäärän tarkka määrittäminen on ehkä vähän hankalaa, kun se riippuu niin paljon kirjasta ja ladonnasta... ehkä ihmiset osaavat, jos sanotaan vain, että paksuimmat järkäleet voisi nyt unohtaa?
Xerion
Sivurajoitukseksi 500 sivua. Yli 400 sivuisia on niin paljon, että vaihtoehdot rajoittuisi liikaa. Ja rajoitus spefiin olisi hyvä. Luulin sen olevan itsestään selvää. Tai ei sivurajoituksen tarvi olla aivan tarkka, oman harkinnan mukaan. Kaikki täällä on varmaan senverran fiksuja, että osaa itse harkita, mikä on liian paksu.
Nylkky
Count me in! Mukana ollaan ja itel en oo sykähdyttänyt kauhu kirjoihin joten ne valitettavasti tulee passattua. Muuten ei oo väliä. Itse voin lukea tiiliskivenkin jos sellanen listalle ilmestyy :)
12.05.2015
Jaoin tämän omaksi ketjukseen. Aloitusviestissä ovat nyt osallistumisohjeet. Eli mistä haasteessa on kyse ja ohje kirjan valintaan.
Lähettäkää tieto omasta haastekirjastanne minulle yksityisviestillä toukokuun aikana! Päästään sitten kesäkuun alussa arpomaan kirjat ja koko kesä aikaa lukea. :smile:

Muokannut Hiistu (21.05.2015)
19.05.2015
Reta Anna Maria
Ehkä tämä haaste motivoisi minut lukemaan erään kirjan, joka on jo pitkään lojunut hyllyssä, eli mukana ollaan!
21.05.2015
Mainosta nyt myös Risingin uutisten kautta:
[article]614[/article]
Jokunen ilmoittautuminen on jo tullut. :smile: Miettikää kaikki te muut, minkä kirjan haluaisitte ilmoittaa mukaan haasteeseen ja lähettäkää siitä viesti minulle.
Mainosta nyt myös Risingin uutisten kautta:

22.05.2015
Emelie
Ehkä minäkin kokeilen osallistu tähän tänä vuonna. Muutama haasteeseen ilmoitettava kirja onkin jo mielessä, pitää pohtia. :)
29.05.2015
Muistutus: toukokuu loppuu! Ilmoittautukaan eli ilmoittakaa haastekirja minulle yksityisviestillä viikonlopun aikana! :smile:
Mikäli ilmoittautumisohjeissa tai muussa on jotain epäselvää, voi myös neuvoa kysellä yksityisviestillä tai tässä ketjussa.
Mukana haasteessa on jo 14 kiinnostavaa spefi-kirjaa ja lukijaa, joten joukon jatkoksi on hyvä liittyä. (Ei sitten sinä sateisenakaan kesälomapäivänä kaduta, kun ei tullut kesälukuhaasteeseenkaan ilmoittauduttua. :wink:)

[i]Olen vastannut jokaisen ilmoittautujan viestiin. Eli mikäli et ole saanut minulta yksityisviestiä, mutta olet kuitenkin yrittänyt ilmoittautua, lähetä uusi viesti![/i]

31.05.2015
Viimeinen päivä aikaa ilmoittautua kesälukuhaasteeseen!
Kirjat arvotaan alkavan viikon alussa ja ilmoitan arvontatulokset tässä ketjussa sekä yksärille kullekin.
Viimeinen päivä aikaa ilmoittautua kesälukuhaasteeseen!

01.06.2015
Kirjat on nyt arvottu ja ilmoitettu yksityisviestillä osallistujille!
Jokainen lukee kesän aikana (elokuun loppuun mennessä) siis kaksi kirjaa: sen itse ilmoittamansa sekä sen kirjan, joka hänelle arvonnassa osui eli jonka yksityisviestillä ilmoitin. Tämän ketjun aloitusviestissä on ohjeita kirjoista keskustelemiseeen ym. Tutustukaa ohjeisiin!
Kullakin kirjalla on siis täällä Lukupiirissä oma ketjunsa, jossa kirjasta on tarkoitus keskustella. (Aloitusviestin haastekirjalistassa kukin kirjanimike toimii linkkinä kyseiseen keskusteluketjuun)
Näin aluksi voi käydä kirjojen ketjuissa vaikkapa kertomassa, mikäli itse on lukemassa kyseistä kirjaa. Toiset lukijat eivät tiedä, kuka toinen osallistuja on lukemassa heidän kanssaan samaa kirjaa, mutta kaikkia varmasti kiinnostaa. :wink: Samalla voi kertoa esim. millaisia ennakkoajatuksia kirja herättää jne. Samoin kesän aikana saa vapaasti käydä kertomassa, kuinka oma lukuhaaste etenee, sekä tietysti kommentoimassa toisen lukijan lukukokemuksia. Liikaa ei voi kirjoitella!
Nautinnollista lukukesää kaikille! :cheesy:
Kirjat on nyt arvottu ja ilmoitettu yksityisviestillä osallistujille!

01.06.2015
^ Kyllä, mukavan monipuolisesti kirjoja. Tulee varmasti kiintoisia lukukokemuksia ja keskusteluja. :smile:
Lisäsin kirjatietokantaan avainsanan "Kesälukuhaaste 2015": Linkki. Sen avulla tietokannasta erottaa, mitkä kirjat kuuluvat haasteeseen. Mikäli joku tietokantaa selaileva haluaa vaikka tulla seuraamaan lukuhaasteiden etenemistä, löytää hän sitten tänne perille, muutoin kun kirjakeskustelut ovat Lukusalissa.

Lisäsin kirjatietokantaan avainsanan "Kesälukuhaaste 2015": [url=http://www.risingshadow.fi/library/genres/summer_reading_challenge_2015]Linkki.[/url] Sen avulla tietokannasta erottaa, mitkä kirjat kuuluvat haasteeseen. Mikäli joku tietokantaa selaileva haluaa vaikka tulla seuraamaan lukuhaasteiden etenemistä, löytää hän sitten tänne perille, muutoin kun kirjakeskustelut ovat Lukusalissa.
haplotus
Kiinnostavia kirjoja on mukana paljon. Ilmoittamani kirjan lisäksi mukana on kaksi kirjaa, joiden ilmoittamista haasteeseen pohdin (Neurovelho ja Ole luonani aina) sekä näiden lisäksi kolmaskin joka on omassa hyllyssä, eli Lumikko ja yhdeksän muuta.
Aikaa on vain kolme kuukautta, mutta jos ehdin niin voisin jonkin noistakin lukea ja ainakin lyhyesti kommentoida. Mutta ensin kaksi kiinnostavaa haastetta, jotta varmasti ehdin.

01.06.2015
Voi ei, unohdin koko haasteen. :sad: Mutta no, onneksi tuolla listalla oli vain yksi kirja lukematta, joten ehkä vain luen sitten sen. :cheesy:
- Keskustelut
- Lukupiiri