Moonlord avatar
Sivut: 1, 2, 3

Lukuhaaste: Popsugar 2017

23.03.2017
Emelie avatar
33. A book set in two different time periods: Perillinen (Camilla Läckberg)

Tarina on sijoitettu 1940- ja 2010-luvuille (taasen identtinen kohta GR:n kanssa).

24/52 luettu (17/52 spefiä, 16/52 omasta hyllystä) [46.2% - 32.7% - 30.8%]

29.03.2017
Wind avatar
Adv. 1. A book recommended by an author you love - Andrzej Sapkowski suosittelee: Goldman: The Princess Bride

Tämä oli melko hankala kohta. En löytänyt kovinkaan paljon "rakastamieni kirjailijoiden" suosituksia. Haaste ajaa jo melko tehokkaasti ulos omalta mukavuusalueelta.

Luettu 40/52
30.03.2017
Emelie avatar
5. A book about an immigrant or refugee: Traktorien lyhyt historia ukrainaksi (Marina Lewycka)

Keskushenkilönaisen isä on muuttanut Britteihin ikään kuin pakolaisena. Tätäkin asiaa puidaan jossain määrin läpi teoksessa.

25/52 luettu (17/52 spefiä, 16/52 omasta hyllystä) [48.1% - 32.7% - 30.8%]

30.03.2017
HourglassEyes avatar
16. A book that's published in 2017 Jon Skovron: Bane and Shadow (The Empire of Storms#2)

- Toinen osa sarjaan, jonka löysin viime vuonna. Yhdistelmä nekromantian tyylistä magiaa, valtataistelua, merirosvoja, ryöväreitä, porttoja ja hurmureita. Suosittelen!

21/40 - Adv. 7/12

03.04.2017
Emelie avatar
18. A book you've read before that never fails to make you smile: Adulthood Is a Myth (Sarah Andersen)

Hiukan taas oikaisen, mutta en juurikaan lue kirjoja uudelleen ja jos luen, ne eivät ole niitä hymyilemään laittavia teoksia. Asterix-sarjakuvat luin juuri, joten ei inspiroinut alkaa heti lukemaan niitä uudestaan. Olen lukenut näitä Sarah's Scribbles -sarjakuvia verkosta ja koska tulin ostaneeksi tämän kokoelman, niin laitan sen tähän kohtaan. Mieltä piristäviä ja välillä hämmentävän osuvia sarjakuvia +20-vuotiaan naisen elämästä.

26/52 luettu (17/52 spefiä, 17/52 omasta hyllystä) [50% - 32.7% - 32.7%]

03.04.2017
33. A book set in two different time periods Stephen King: Etsivä löytää

- Lähdetään liikkeelle vuodesta 1978 ja edetään vuoronperää vuoden 2009 (ja Mersumiehen aiheuttamasta onnettomuudesta) kanssa ja siitä eteenpäin. Painetun sanan viehätyksen voimaa ja vaikutusta!

22/40 - Adv. 7/12

05.04.2017
Wind avatar
18. A book you've read before that never fails to make you smile - P.G. Wodehouse: My Man Jeeves
Wodehousen kirjoja luin nuorena useamman ja haasteen vuoksi luin nyt yhden uudestaan. Kirjassa on kahdeksan lyhyttä tarinaa ja kyllä ne vieläkin naurattaa. Ihan klassikkokamaa. Luin samaan aikaan Agatha Christietä ja kirjat alkoivat hassusti sekoittua päässäni - molemmissa liikutaan menneen maailman englantilaisen yläluokan parissa (tosin Wooster oli muuttanut Englannista Amerikkaan). Kesti aina hetken jäsentää mielessään ketkä hahmot ja mitkä tapahtumat kuuluvat tähän kirjaan, jota nyt luen. Olisi kieltämättä selkeämpää lukea vain yhtä kirjaa kerrallaan.

Luettu 41/52
06.04.2017
35. A book set in a hotel - Agatha Christie: Bertramin hotellissa
Christien myöhäisempää tuotantoa, jonka valitsin ihan haastetta varten. Muut löytämäni hotelliaiheiset kirjat olivat kaikki romantiikkaa, joka ei oikein maistu. Kuriositeettina voin mainita, että miss Marple oli tässä vain pienessä sivuosassa, vaikka ei pystynytkään pitämään nokkaansa irti murhatutkimuksesta. Jutun tutkinta oli kuitenkin poliisien käsissä.

Luettu 42/52
Emelie avatar
Adv. 1. A book recommended by an author you love: Saga, ensimmäinen kirja (Brian K. Vaughan, Fiona Staples)

Mitä ihmettä, "by an author you love". No en tasan tarkkaan rakasta ketään kirjailijaa. Mutta muuten yhtenevä kohta GR:n haasteen kanssa, Martin on joskus tätä suositellut.

27/52 luettu (18/52 spefiä, 17/52 omasta hyllystä) [51.9% - 32.7% - 34.6%]

38. A book set around a holiday other than Christmas - Marissa Meyer: Cinder
Olin jo alistunut lukemaan jotain epäkiinnostavaa tähän haastekohtaan, mutta yllättäen Cinder paljastuikin sopivaksi tähän. Siinä juhlittiin IV:n maailmansodan päättymisen vuosipäivää tuhkimotyylisillä tanssiaisilla vastakruunatun keisarin isännöimänä. Varsin muukaansatempaava teos, kiitos vinkistä HourglassEyes!

Luettu 43/52
HourglassEyes avatar
Wind38. A book set around a holiday other than Christmas - Marissa Meyer: Cinder
Kiva että tykkäsit! =)
HourglassEyes avatar
7. A book that is a story within a story J.R. Ward: The Chosen (Black Dagger Brotherhood#15)

- Teknillisesti ottaen tämä taitaa olla tarina, jonka sisällä on tarina, mutta close enough! :wink: Veljeskunnan kirjoissa päähahmojen historiaa selvitetään yleensä uni- taikka muistelmajaksoilla, niinkuin tässäkin kirjassa jossa avataan Band of Bastardsin, Xcorin, lähtokohtia, sukujuuria ja kasvatusta.

23/40 - Adv. 7/12

08.04.2017
Emelie avatar
Adv. 12. A book based on mythology: The Legend of Sleepy Hollow (Washington Irving)

No joo, ohuella menee tämäkin kohta. Mutta tarinassa on merkittävässä osassa ajatus päättömästä ratsumiehestä.

28/52 luettu (19/52 spefiä, 17/52 omasta hyllystä) [53.8% - 36.5% - 32.7%]

10.04.2017
40. A book you bought on a trip - Roald Dahl: Jaakko ja jättipersikka
Nyt vähän venytän sääntöjä. Löysin tämän pihakirppikseltä niinkin kaukaa kuin naapurikaupungista. Matka ei ollut pitkä, mutta sitähän ei haasteessa määritelty :wink: . Tavallisesti en kirjoja juurikaan ostele, mutta nyt päätin uhrata kolikon haasteen vuoksi. Kirjan annan siskontyttärelle. Valitsin tämän kirjan siksi, että olen nähnyt sen lukuisissa parhaat kirjat / lempikirjani / must read -listoissa ja olin utelias. Luettuani tämän olen sitä mieltä, että lastenkirjat kannattaa lukea lapsena. Joudun tosin lukemaan vielä (ainakin) yhden lastenkirjan, koska kohta 25. A book you loved as a child on vielä täyttämättä.
Luettu 44/52
10.04.2017
19. A book about food - Han Kang: Vegetaristi
Pelkäsin joutuvani lukemaan jonkin ravinto-oppaan tai keittokirjan, mutta löysinkin erinomaisen korealaisen romaanin. Ruoka ei ollut ihan niin keskeisessä osassa kuin nimestä voisi päätellä, mutta kelpuutan sen keittokirjan pelossa.

Luettu 45/52
11.04.2017
Emelie avatar
Adv. 4. A book that takes place over a character's life span: The Daily Show: An Oral History as Told by Jon Stewart, the Correspondents, Staff and Guests (Chris Smith)

Oion taas. Kirja ei kata yhden hahmon elinkaarta, mutta yhden tv-ohjelman.

29/52 luettu (19/52 spefiä, 18/52 omasta hyllystä) [55.8% - 36.5% - 34.6%]

14.04.2017
25. A book you loved as a child – C. S. Lewis: Velho ja leijona
Laadukkaan lastenklassikon tunnistaa siitä, että se kelpaa luettavaksi vielä aikuisenakin. Eihän se ihan yhtä lumovoimaiselta vaikuttanut kuin lapsena, mutta oli ihan kelpo kirja vieläkin.

Luettu 46/52
16.04.2017
Emelie avatar
5. A book by a person of color: Ninefox gambit (Yoon Ha Lee)

Identtinen kohta GR:n haasteen kanssa.

30/52 luettu (20/52 spefiä, 18/52 omasta hyllystä) [57.8% - 38.5% - 34.6%]

17.04.2017
maahinen avatar
Ensimmäinen kirja sarjaa, jota en ennen ole lukenut: Spencer Quinn Korvat pystyssä. Nuuskijatutkimuksia 1.

Monta tekijää: Brian Herbert & Kevin Anderson Dune, House Corrino. Kyseenalaista, onko kaksi monta, mutta menköön.

Kirjassa on alaotsikko: Bernd Wasiolka & Niels Blaum Common plants in the Kalahari region, A farmer's field guide.

Erämaahan sijoittuva kirja: Burger Cillie The Mammal guide of southern Africa. Useimmat eläimet löytyvät kaukaa asutuilta alueilta.

Kahdelle ajanjaksolle sijoittuva: Ernest Hemingway The snows of Kilimanjaro. Kaikissa novelleissa on takaumia.

Eksentrinen henkilö: Maria Jungstedt Den mörka ängeln. Neljän lapsen vaativa äiti ja lammasmaalari on aika erikoinen, vaikka tuo kyllä mieleen ainakin yhden tuntemanikin henkilön
19.04.2017
maahinen avatar
Käytettyjen kirjojen myynnistä: Jyrkinen, Anttonen & Karhu (toim.) Mathapa ja muita ruokaohjeita Mosambikista. Lapin maakuntakirjaston poistoleima.

Maasta, jossa en ole käynyt: Andre Brink A dry white season. Etelä-Afrikasta.

Perheenjäsen otsikossa: Marilyn French Her mother's daughter. Äiti ja tytär.

Kuvakirja: Wannenburgh, Johnson & Bannister The bushmen. Erittäin mielenkiintoinen esitys Kalaharin alkuperäisasukkaiden elämästä. Luin paikalla, jossa ovat eläneet ja jossa nyt on muukalaisten aidattu farmi. Palvelijoina on kyllä eri alueen bushmanneja, mutta kukaan täällä asuva ei enää selviäisi kuivan kauden yli kasvien ja eläinten tarjoaman kosteuden varassa, vaikka hyviä riistan jäljittäjiä vielä onkin. Puolet kirjasta valokuvia.
20.04.2017
Wind avatar
6. A book with one of the four seasons in the title - Antonio Hill: Kuolleiden lelujen kesä
Kirja, joka on maannut lukematta hyllyssäni hyvän tovin. Jos tarkkoja ollaan, siellä se on lukematta vieläkin, luin tämän e-kirjana. Espanjalainen dekkari, periaatteessa ihan ok, mutta jostain syystä ei napannut oikein mukaansa. Olen tainnut tottua liian hyviin kirjoihin :lol: . Tuskin luen muita Hillin kirjoja, tämänkin luin pelkästään haasteen takia.

Luettu 47/52
21.04.2017
29. A book with an unreliable narrator - Daniel Keyes: Kukkia Algernonille
Tämä oli taas yksi niistä viiden tähden kirjoista, joiden jälkeen muut kirjat tuntuvat kehnoilta tekeleiltä. Alunperin suunnittelin tätä kohtaan 13. A book by or about a person who has a disability, mutta se ehti jo täyttyä.

Luettu 48/52
22.04.2017
Wind avatar
Adv. 4. A book that takes place over a character's life span – Jhumpa Lahiri: The Lowland
En ajatellut tämän sopivan enää haasteeseen, mutta huomasin sitten, että päähenkilö kasvaa pikkupojasta vanhaksi ukoksi. Minusta tällaiset haastekohdat on ihan parhaita: et tiedä mikä kirja siihen sopii, ennen kuin olet lukenut kirjan. The Lowland oli muuten erinomaisen hienosti kerrottu tarina erään perheen elämästä Intiassa ja Amerikassa.

Luettu 49/52
23.04.2017
HourglassEyes avatar
31. A book where the main character is a different ethnicity than you Youka Nitta: Spiritual Police, vol.1

Päähenkilö on japanilainen poliisietsivä Nagatsuma, jonka tutkimukset ja elämä saavat uuden käänteen hänen tavatessaan näkövammaisen Aoin, jolla tuntuu olevan yliluonnollisia kykyjä mm. ennustaa tulevaa. Spiritual Police edustaa mangassa yaoi genreä, eli homoromantiikkaa/erotiikkaa.

24/40 - Adv. 7/12

25.04.2017
HourglassEyes avatar
15. A book with a subtitle Dee Brown: Haudatkaa sydämeni Wounded Kneehen - Lännen valloitus intiaanien näkökulmasta

- Ja valloitus se oli... :sad:

25/40 - Adv. 7/12