Lukupiiri: Erin Morgenstern: Yösirkus, s. 50 - 94 (2)
19.10.2013
Tämän osan käsittely alkaa maanantaina 28.10.2013.
Ohjeet lukupiiriin: Linkki.
Ohjeet lukupiiriin: Linkki.
[b]Tämän osan käsittely alkaa maanantaina 28.10.2013.[/b]

Sivut 50 - 94. Luku "Kätkettyjä asioita" viimeinen luettava.

Ohjeet lukupiiriin: [url=http://www.risingshadow.fi/forum/lukupiiri/670-lukupiirissa-21-10-alkaen-erin-morgenstern-yosirkus#1072]Linkki.[/url]
30.10.2013
Scartti
Eikös tämä jo ole korkattavissa? Ärsyttää, kun mun pitää joka luvun alussa tarkistaa, että mikä vuosi/kuukausi edellisessä oli :lol: Mainittiinko jossain kohdassa miksi Marcon on pysyttävä Lontoossa?
31.10.2013
Mab
Hehe, myös mulle oli vaivaa tuosta ajankohtien jatkuvasta tarkistamispakosta.
Pidin tästä pätkästä enemmän kuin edellisestä. Etenkin nyt tavattu Bailey oli miellyttävä tuttavuus - ehkäpä hänen tarkoituksenaan onkin edustaa sellaista tavallista henkilöä, johon lukijan on helpompi samaistua. Celia pysyi edelleen aika epämääräisenä, mutta Marcoon sain nyt hieman enemmän kontaktia. (Jos jossain mainittiin, miksi hänen on pysyttävä Lontoossa, niin multakin meni se iloisesti ohi.)
Tarina tuntuu etenevän mukavan rivakasti, kun Celia ja Marco ovat molemmat jo päätyneet Chandreshin luo ja ainakin Marco ymmärsi tavanneensa kilpakumppaninsa. Celian aivoituksia olisi kyllä kiva saada selville enemmän. Tosin Prosperon temppu mietityttää tällä hetkellä ehkäpä eniten - en jaksa uskoa, että kyseessä oli vahinko, vaan jotain on selvästi kehitteillä... :)
Hehe, myös mulle oli vaivaa tuosta ajankohtien jatkuvasta tarkistamispakosta.

01.11.2013
Cerasi
Minäkään en juurikan tykännyt noista vuosilukujen vaihtumisesta. Minulla on usein lukiessa tapana ohittaa tuollaiset vuosiluvut sen kummempia ajattelematta, ja niin kävi nytkin alkuun. Tekstiä lukiessa tuli sitten mieleen ajatus, että tässä oli varmaan jotenkin ilmaistu, että millaisessassa järjestyksessä tapahtumat itse asiassa ovat tapahtuneet...ja sitten piti alkaa kurkkimaan uudestaan niitä vuosia lukujen aluista.
Tämänkin pätkän minä luin tosi nopeasti. Istuin alas keskiviikkoiltana ja ajattelin, että ehdin vähän aloitella tätä jaksoa ennen treeneihin lähtöä. Hups vaan, ja koko osio olikin luettu, ja aikaa jäi vielä jäljellekin.

Minua jäi mietityttämään, että tiesikö Celia itse, miksi hän oli siellä koe-esiintymisessä. Ts. tiesikö hän kilvasta vai oliko koe-esiintyminen ihan "muuten vaan". Asia selvinnee varmaan aika pian tulevilla sivuilla :smile: Mabin kanssa olen samaa mieltä, että Prosperon kuvioon liittyy varmasti myös jotakin tarkoituksellista.
02.11.2013
Lis
Yleensä minäkään en kiinnitä tarpeeksi huomiota lukujen alussa oleviin vuosilukuihin ja siihen, missä järjestyksessä asiat tapahtuvat. Tällä kertaa yritän erityisesti keskittyä siihen, ja tarinan seuraaminen helpottuu kyllä huomattavasti.
Aikatasoja seuratessa tässä pätkässä tietysti selviää, ettei sirkuksesta selitetty sen enempää Celian ja Marcuksen koulutuksen ajalta, koska sitä ei ollut vielä olemassa. Sirkuksen käyttäminen taikuuden kilpakenttänä on kutkuttavaa, vielä jää selviämättä mitä kaikkea kilpailu sisältää.
Aina usean aikatason välillä hyppelevää kirjaa ei saada rakennettua kovin tyylikkäästi, mutta tämän kirjan kohdalla olen jo näin alussa ihastunut siihen, miten eri tarinat muodostuvat ja kietoutuvat yhteen. Vajaan sadan sivun aikana on jo alettu yhdistellä langanpäitä: Celia ja Marco kohtaavat ja sirkuksen merkitys alkaa paljastua. Jopa monia vaivaamaan jäänyt sanoinkuvaamaton kellokin saa jo kuvailua. Toisaalta tuodaan mukaan myös uusi hahmo, Bailey, jonka liittymistä pääjuoneen voi jäädä mielenkiinnolla odottamaan.
Prosperon kuolema on kyllä kiinnostava. Jää nähtäväksi millä tavalla se mahdollisesti liittyy peliin vai onko kyse jostain muusta. Ainakin pelin vastapuoli näytti olevan tietoinen siitä, ettei Prosperon kuolema ollut kovin perusteellinen.
CerasiMinua jäi mietityttämään, että tiesikö Celia itse, miksi hän oli siellä koe-esiintymisessä. Ts. tiesikö hän kilvasta vai oliko koe-esiintyminen ihan "muuten vaan".Itse luulisin, että Celia tise koe-esiintymisen liittymisestä peliin, tais vähintään osasi arvata. Hänhän luki myös kortin, jossa kerrottiin seuraavan siirron olevan Prosperon puolella.
"Scartti"Mainittiinko jossain kohdassa miksi Marcon on pysyttävä Lontoossa?Marcon Lontoossa pysymisen syystä en muista minäkään lukeneeni sen kummempaa selitystä. Lähinnä tuli mieleen, että hänen työnsä Chandreshin avustajana vaatii Lontoossa oleskelun. Omistaja tuskin reissaa vakituisesti sirkuksen mukana.

[quote="Cerasi" post=4014]Minua jäi mietityttämään, että tiesikö Celia itse, miksi hän oli siellä koe-esiintymisessä. Ts. tiesikö hän kilvasta vai oliko koe-esiintyminen ihan "muuten vaan".[/quote]

[quote="Scartti"]Mainittiinko jossain kohdassa miksi Marcon on pysyttävä Lontoossa?[/quote]

03.11.2013
Huoleton
Kuten moni muukin en ole seurannut riittävän tarkkaa vuosilukuja. Hiukan sekavaa, kun ei ole aina varma tapahtuiko jokin ennen vai jälkeen jonkin toisen tapahtuman.
Olisimme voineet mielestäni lukea hieman rivakkaampaa tahtia, koska näin hitaalla tahdilla minä tuppaan jo unohtamaan edellisen pätkän tapahtumia liialti.

03.11.2013
haplotus
Ehkä mieleenpainuvin asia tässä pätkässä oli Tsukiko tatuointeineen.
Hahmon esittelyssä häiritsi ensin se, että Tsukiko ei "tarkenna onko se etu- vai sukunimi", kun itse tiesin tasan tarkkaan kumpi se on ja mitä nimi tarkoittaa. Tuleekohan tuolle asialle vielä jonkinlaista merkitystä? Ainakin se jälleen rakentaa mysteeriä...
Yösirkus tuntuu hiljalleen parantavan edetessään, mitä hieman uumoilinkin. Vuosilukujen kanssa meinaan minäkin mennä sekaisin, vaikka ne tunnollisesti luenkin.
Ehkä mieleenpainuvin asia tässä pätkässä oli Tsukiko tatuointeineen.

Katinka
Minä taas en ollut vuosilukuja muistanut tämän pätkän aikana katsoakaan. Vilkuilin ne nyt tämän keskustelun luettuani läpi. Oletin lukiessani aivan oikein, että Celian ja Marcon tarina etenee kronologisesti ja Baileyn tarina omana jaksonaan, mutta yllätyksenä tuli se, että Baileyn tarina sijoittuu 10-20 vuotta myöhemmäksi kuin Celian ja Marcon. Odotin Baileyn ajan olevan huomattavasti lähempänä. Mielenkiintoista nähdä, miten nämä linjat liittyvät toisiinsa.
Kilpa käynnistyy huomattavasti hitaammin kuin odotin. Hankalalta tuntui laskea kirja käsistä tämänkin jakson jälkeen, mutta onneksi seuraavat ovat jo pidempiä. Sinuttelukaan ei häirinnyt enää ja kellollekin saatiin selitys, mutta muutoin minulle ei jäänyt paljoakaan sanottavaa tästä jaksosta.

Emelie
Tarina eteni, mutta jotenkin tuntuu edelleen, että se on vasta alussa, vaikka on luettu jo melkein 100 sivua. Ilmeisesti tarinassa on niin paljon alustettavaa, että sen tekemiseen kuluu aikaa. Toivottavasta tarina lähtisi tästä etenemään, en välittäisi lukea uutta runsasta 50 sivun pätkää tarinan alustusta.
Vuosilukujen kanssa olen minäkin helisemässä, ajattelin kirjoittaa itselleni aikajanan, johon sitten lisäilen tapahtumia sitä mukaan kun niitä tulee vastaan. Helpottaa hahmottamista.
Hahmot eivät avautuneet vieläkään. Celian ja Marcon ensitapaaminen ei ollut ihan sitä mitä ehkä kuvittelin sen olevan, mutta pidin siitä silti. Celia kuvataan aika tunteettomana ja itsevarmana, josta pidän paljon. Bailey oli minunkin mielestäni mukava tuttavuus, mielenkiintoista nähdä miten hänen tarinansa kietoutuu muihin kaariin. Minulla on tietynkaltainen fiilis hänestä, katsotaan kuinka lähelle osuin sitten tarinan päätyttyä... Prosperolla on jotain suunnitteilla, enkä välittäisi tietää että mitä. Inha mies.
Parasta tämän pätkän antia oli sirkus. Mietinkin jo ensimmäinen osan luettuani, että missä vaiheessa sirkukseen päästään ja se tuli heti vastaan. Pidän siitä, miten se on luotu ja millainen tunne minulla on siitä. Salaperäinen ja oikukas.

noreen
Minä en kyllä tajunnut edes vilkaista vuosilukuja tarinaa lukiessani. Tajusin vasta tätä ketjua lukiessani, että niitä olisi ehkä kannattanut katsella. Noh, kyllähän sen ajan vaihtumisen sitten myöhemmin tajusi, mutta ainakin aiemmin kuvittelin juurikin Baileyn kappaleiden tapahtuvan paljon lähempänä Celian ja Marcon aikaa.
Tykkäsin kovasti Celian koe-esiintymisestä, se oli vaikuttava kohtaus. Luulin kyllä, että Marcon ja Celian ensitapaaminen olisi vähän dramaattisempi, mutta toisaalta tämä sopii hyvin kirjan tunnelmaan. Tarina käynnistyy aika hitaasti, muttei liian, sillä minun ei ainakaan kertaakaan tehnyt mieli lopettaa lukemista kesken. Prospero on aika hämärä hahmo, mutta niin ovat muutkin. Tässä kirjassa ei kyllä tuoda hahmoja kovin lähelle lukijaa.

EndlessMoment
Minuakin häiritsi tuo vuosilukujen seuraaminen, jouduin selailemaan lukuja taaksepäin saadakseni suurinpiirtein käsityksen siitä missä ollaan menossa. Hieman häiritsevää oli myös se, etten kuollaksenikaan vielä ymmärrä miten Baileyn tarina liittyy itse pääjuoneen. No, kaikki aikanaan.
Kirja tuntuu olevan vielä melko aluillaan, mutta poikkeuksellisesti hidas aloitus ei minua häiritse, mielenkiinto on pysynyt yllä koko ajan. Juoni on erittäin kiinnostava, ja koko kilpailu on vielä mysteeri. Itselläni ei ainakaan ole vielä minkäänlaista käsitystä siitä mitä tuleman pitää. Kirjan alussa sain vaikutelman, että kilpailussa olisi kyse lähes hengestä, mutta myöhemmin Prosperon sanomasta sai aivan erilaisen kuvan.
Celian koe-esiintyminen oli minunkin mielestäni erittäin onnistuneesti kerrottu. Myös Marcon tunteet Celiaa kohtaan ovat kiinnostavia, ja se kuinka hän tajusi lähes heti Celian olevan vastustajansa. Jatkan innolla lukemista eteenpäin, toivottavasti seuraavissa pätkissä päästään jo itse kilpailuun.

06.11.2013
The Big Bad Wolf
Yllättävän nopealukuista.
Kirja on mielenkiintoinen, jo väritys on kaunis. Hahmoissa on tietty silaus, joka maalaa heidät nätisti, mutta... Yösirkus on tähän asti ollut ikään kuin kaunis kuva, jota on mukava katsella, mutta johon ei vain pääse sisään.
Vuosiluvut ärsyttävät, kun en jaksa niitä lukea tai hosua tarkistamassa. Osittain voi maalaisjärjellä arvailla montako vuotta kului edellisestä kohtauksesta...
En jotenkin vain usko Prosperon yllättäen vain kuolleen. Varmaan isukki kykenee joskus palautumaan ruumiiseensa.
"Hän olisi ilahtunut kuullessaan tuon, sir", Celia sanoo, ja hänen katseensa käväisee lavan sivulla riippuvien verhojen varjoissa.Siellä verhoissa Prospero varmana kummitteli.
Yllättävän nopealukuista.

[quote] "Hän olisi ilahtunut kuullessaan tuon, sir", Celia sanoo, ja hänen katseensa käväisee lavan sivulla riippuvien verhojen varjoissa.[/quote] Siellä verhoissa Prospero varmana kummitteli.