Moonlord avatar
Vastannut: Ageha, 29.04.2026
Sivut: 1, 2, 3

Tähtifantasia-palkinnon ehdokkaat ovat...?

Thialfi avatar
Helsingin SF-seuran Tähtifantasia-palkinnon ehdokaslista julkistetaan pian.

Kirjan elinkaari on lyhentynyt niin, että edellisvuonna ilmestynyt kirja on niin muinainen, että kirjakaupasta sen löytyminen on onnenkauppaa. Mutta juuri senkin vuoksi on jälleen haettu viittä viime vuonna ilmestynyttä käännösfantasiakirjaa, jotka ansaitsevat laajempaa huomiota.

Perinteiseen tapaan ketjussa voi arvata listan sisältöä, ja oikein tietänyt saa palkinnoksi hänelle räätälöidyn kirjapaketin. Tai voit esittää vaikka kauhupainajaisten listasi.
max avatar
Veikkaan: Minä pelkään (venäläistä kauhua & mystiikkaa), Elämä elämältä, Miehestä syntynyt & muita satuja, Joen jumala, ja viidenneksi Sovinnontekijän kynsi jos se voi olla ehdolla (2013?) - jos ei niin heitetään vaikka Keltainen kuningas.
Thialfi avatar
Anni Nupposen ja Sari Peltoniemen kirjat ehtii vielä vaihtaa arvauksesta. Tähtifantasialla palkitaan käännöskirjallisuutta, koska kotimainen kirjallisuus on Tolkien-seuran Kuvastajan alaa ja juuri käännöskirjojen tarjonta uhkaa supistua taloustaantuman ja muun vuoksi. Tähtifantasia-kunniakirjan saa myös teoksen suomentaja.
max avatar
No enpä muistanut yhtään, kun olen seurannut enemmän scifipuolta jossa ei jaotella. :blush: Veikataan tilalle Lohikäärmetanssi ja Kuolleena palannut!
28.03.2015
haplotus avatar
No tehdäänpä taas tämä mun mutuveikkaus. Mitään ole taaskaan lukenut, mutta perusteluina käytän sitä että nämä kiinnostavan kuuloisina ovat saattaneet jonkun mielestä ihan oikeasti hyviä ollakin.

Elämä elämältä (Kate Atkinson)
FC Akateemiset (Terry Pratchett)
Keltainen kuningas (Robert W. Chambers)
Lohikäärmetanssi (George R.R. Martin)
Udolpho (Ann Radcliffe)

Akateemiset on kyllä oikeastaan mukana suosionosoituksena edesmenneelle kirjailijalle, mutta en toisaalta keksinyt mitään muutakaan listalle.
28.03.2015
Eija avatar
Aina yhtä vaikeaa on veikata, mutta tämmöinen arvaus tällä kertaa:

Machado de Assis : Kuolematon ja muita novelleja

Kate Atkinson: Elämä elämältä
Robert W. Chambers: Keltainen kuningas
Machado de Assis: Kuolematon ja muita novelleja
Terry Pratchett: FC Akateemiset

Viides on Liz Williamsin Kultainen lohikäärme, kertoo tiedote.