HourglassEyes avatar
HourglassEyes | Lukupiiri | 94 viestiä | 18.12.2024
Viimeisin Eija | 25.03.2025
Sivut: 1, 2, 3, 4
Pisania avatar
Pisania | Lukupiiri | 64 viestiä | 04.12.2024
Viimeisin Eija | 25.03.2025
Sivut: 1, 2, 3
HourglassEyes avatar
HourglassEyes | Lukupiiri | 91 viestiä | 20.11.2024
Viimeisin Eija | 25.03.2025
Sivut: 1, 2, 3, 4

Bernard Cornwell

Bernard Cornwell
Bernard Cornwell

Bernard Cornwell (Britannia, s. 1944) on suosittu historiallisten romaanien kirjoittaja. Hänen teoksiaan on myyty yli 30 miljoonaa kappaletta. 

Cornwell on sotalapsi, jonka isä oli kanadalainen ja äiti brittiläinen. Hänet laitettiin orpokotiin, mistä hänet adoptoitiin vauvana kiihkeän uskonnolliseen perheeseen Essexiin, jossa hän asui lapsuutensa. Cornwellin mukaan 1600-lukulaisen ajattelun tunteminen on ollut hyödyksi hänen historiallisten romaanien kirjoittajan urallaan. Kotona hauskanpito oli kielletty, mutta koulussa hän oppi pelaamaan krikettiä ja ymmärtämään, että hänen vanhempiensa oppi oli roskaa.

Lue lisää ...

18.06.2015
Mirelle avatar
76 kirjaa, 35 kirja-arviota, 57 viestiä
Olen iloinen, että ostin sarjan ensimmäisen osan Viimeinen kuningaskunta, sillä siitähän koko seikkailu alkoi ja jäin heti koukkuun. Suosittelen kirjasarjaa kaikille (paitsi herkille, kirjat ovat väkivaltaisia) erityisesti taistelunjanoisille. Pidän kirjasarjan raakuudesta ja sarkastisuudesta. Raakuudella en tarkoita että rakastaisin "teurastuskohtia" vaan että kirjoissa ei ole yhtään vähätelty kurjuutta ja surua. Tuskinpa elämä oli koko ajan ruusuilla tanssimista 800-luvun sotaisassa Englannissa. Ympäristö on kehitetty selvästi vuosien asiantuntemuksella ja taidolla. Fiktiiviset ja oikeat historian henkilöt ovat nerokkaasti sulautettu samaan juoneen.
 
Onko täällä muita, jotka odottavat malttamattomana seuraavaa osaa; Tyhjää valtaistuinta? Onko muitakin, jotka ovat koukussa Uhtredin elämääm?
 
Olisi myös hauska kuulla muiden mielipiteitä tästä sarjasta.
Muokannut Darkki (12.09.2024)
18.06.2015
Moonlord avatar
1006 kirjaa, 2038 viestiä
Pidin Cornwallin Talvikuningas kirjasta ja kun näin alennusmyynneissä lisää kirjoja häneltä niin ne on tullut ostettua. Uthred sarjaa en ole vielä päässyt lukemaan koska minulta puuttuu ensimmäinen osa ja tykkäisin odottaa että koko sarja on julkaistu ennenkuin aloitan urakoimaan.
18.06.2015
FreakyMike avatar
(moderaattori)
1373 kirjaa, 2 kirja-arviota, 385 viestiä
Se on myös oma suosikkini kaikista 2000-luvulla suomennetuista historiallisista sarjoista. Kirjat vilisevät kaikenlaista kiinnostavaa nippelitietoa sen ajan elämänmenosta ja myös railakasta toimintaa ja yllättäviä tilanteita tuntuu riittävän. Etenkin taistelutilanteet on kuvattu elävän oloisesti.

Oletteko kuulleet, että tarinasta on tekeillään myös tv-sarja? http://www.carnivalfilms.co.uk/news/filming-begins-last-kingdom

Toivottavasti onnistuisi vähintään yhtä hyvin kuin Vikings, missä on käytetty omaan makuuni vähän liiankin taiteellista näkemystä esimerkiksi hahmojen vaatetuksen ja tiettyjen muiden yksityiskohtien suhteen.
Aivan liikaa tummia nuhjuisia nahkavaatteita ja semmoista yleistä epäsiistiyttä, vaikka viikingit tunnettiin vanhojen kirjoitusten ja esinelöytöjen perusteella pikemminkin melkoisina keikareina, jotka tykkäsivät käyttää värikkäitä vaatteita, paljon erilaisia koruja ja pitivät oikein hyvää huolta myös henkilökohtaisesta hygieniastansakin moniin muihin sen ajan kansoihin verrattuna jne.
Muokannut FreakyMike (19.06.2015)
18.06.2015
Mirelle avatar
76 kirjaa, 35 kirja-arviota, 57 viestiä
^ Vai että ihan tv-sarja? Kuulostaa todella hyvältä ajatukselta. aion katsoa sen sitten heti. Minäkään en oikein tykännyt Vikingsistä, se oli jotenkin vain tylsä.
19.06.2015
FreakyMike avatar
(moderaattori)
1373 kirjaa, 2 kirja-arviota, 385 viestiä
Kyllä siinä viikinkisarjassakin oli mielestäni monia hyviä hetkiä, mutta en vain tykännyt tyyppien kamppeista.. BBC:n luulisi kuitenkin valitsevan ainakin anglosaksien vaatteet oikein hyvin, koska se kansa on kuitenkin vaikuttanut niin merkittävästi englannin muinaishistoriaan ja sen reilun tuhannen vuoden takaisesta elämänmenosta, muodista ja muusta sen semmoisesta on vielä paljon tietoa ja esineitä tallella.

Olisi aivan mahtavaa, jos tv-sarjan rekvisiitassa käytettäisiin samaa tyyliä kuin kuuluisissa Sutton Hoo, Coppergate, Benty Grange, Wollaston ja Staffordshire paikoissa tehdyissä hautalöydöissä. Kun olen lukenut Cornwellin kirjoja, niin olen kuvitellut monet sotapäälliköt ja keskeiset hahmot samanlaisissa sotisovissa kuin brittiläinen Wulfheodenas historianelävöitysryhmä, joilla on tarkkoja rekonstruktioita parhaista anglosaksikypäristä ja muista varusteista. :cheesy:

Tuossa kuviakin: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.125005750954585.20056.108333802621780&type=3

Ajalta on säilynyt myös paljon kulta- ja hopeakoruja mitkä ovat täynnä toinen toistaan hienompia kiviupotuksia, joten kunnollista blingiäkin soisi näkyvän ainakin varakkaimmilla henkilöillä ja esimerkiksi kirkollisilla hahmoilla.

Toivottavasti viikinkivalloittajillakin näkyisi oikein autenttiset kamppeet eikä vain jotain kliseisiä nahkaliivejä, turkisnuttuja tai fantasiatyylisiä kaksiteräisiä tapparoita ja muuta sen tyyppistä rekvisiittaa, niin kuin liian monissa muissakin nykyajan viikinkielokuvissa.
Ainakin itseltäni lähtisi heti fiilikset, jos laittaisivat tyypeille sarvikypäriä tai muuta vastaavaa.. :roll:
19.06.2015
Mirelle avatar
76 kirjaa, 35 kirja-arviota, 57 viestiä
Kuvat muuttavat käsitystäni anglo-saksien varusteista. Ovatpa ne hienoja tavaroita, täytyy myöntää että mieleeni tuli ensimmäisenä juuri ne nahkaliivit ym. Palavan maan kansikuva antoi jotain mielikuvaa sen ajan ja kulttuurin kypärästä. Viikingeistä en pitänyt ihan vain sen juonen vuoksi, ihan kelpo viihdettähän se oli. Yleensä kyllä hurahdan BBC:n sarjoihin.
19.06.2015
FreakyMike avatar
(moderaattori)
1373 kirjaa, 2 kirja-arviota, 385 viestiä
Palavan maan kannessa näkynyt Coppergatesta löytynyt kypärä on kieltämättä oikea malliesimerkki saman ajan tyylistä mihin kyseinen kirjasarjakin sijoittuu, mutta se oli kuitenkin jonkun vähän varakkaamman herran eikä minkään tavallisen rivimiehen kypärä.
Siitä tulikin mieleen, että myös Moonlordin mainitseman Talvikuningas kirjan kannessa oli kuva hyvin kuuluisasta anglosaksikypärästä, mikä oli löytynyt jonkun 600-luvulla vaikuttaneen anglosaksikuninkaan haudasta. (Aikaisemmin mainitsemani Sutton Hoo paikka..)
Heh.. Ei näyttelijöillä nyt tietenkään tarvitsisi mitään kuninkaallisia kamppeita olla, mutta olisihan se hauska nähdä vaikka edes pelkkiä saman mallisia rautakypäriä ilman niitä päälle kiinnitettyjä jalometalli- ja pronssikoristeita tai muita krumeluureja. :tongue:

Harmillista kun täällä ei suomennettu siitä 90-luvulla kirjoitetusta Warlord/Arthur trilogiasta muuta kuin vain tuo ensimmäinen osa, koska tykkäsin Talvikuninkaasta vähintään yhtä paljon kuin Uhtredin seikkailuista.
Myös Cornwellin yksittäinen Azincourt kirja oli oikein kiinnostava, vaikka sijoittuukin viikinkejä myöhäisempään aikaan. Napoleonin sotiin sijoittuvasta Sharpe sarjastakin on tullut täällä vain yksi kirja, vaikka se on alkuperämaassaan hyvin pitkä ja suosittu kirjasarja, mistä tehtiin aikoinaan myös tv-versiokin Sean Beanin tähdittämänä.

Luulisi että ainakin tämä uusin kirjasarja julkaistaan kokonaan täälläkin, koska jokainen uusi osa on ollut muistaakseni aika korkealla kirjakauppojen luetuimmat kirjat listoilla.
19.06.2015
Mirelle avatar
76 kirjaa, 35 kirja-arviota, 57 viestiä
Enpä olekaan vielä tämän sarjan lisäksi lukenut Cornwelliltä mitään muuta paitsi Azincourtin, koska haluisin lukea koko uhtred-sarjan ennen muita teoksia. Mutta aion kyllä lukea lisää Cornwelliä, hänhän on loistava kirjailija! :wink:
20.06.2015
FreakyMike avatar
(moderaattori)
1373 kirjaa, 2 kirja-arviota, 385 viestiä
Cornwell on kieltämättä yksi parhaista omassa genressään, mutta yhden kirjailijan tuotannon luulisi olevan jo aika nopeasti luettu, vaikka sen tekisi alkukielelläkin niiden suomesta puuttuvien kirjojen osalta.
Jos kuitenkin kiinnostuit viikinkien aikakaudesta tai varhaiskeskiajasta myös ihan yleisellä tasolla, niin olen kyhännyt risingshadowin edelliseen foorumiversioon listan monista muistakin suomeksi ilmestyneistä viikinki- tai keskiaikakirjoista.

http://www.risingshadow.fi/keskustelut/index.php?topic=7366

Vastaavia litanioita tulee aina välillä laadittua, koska historialliset seikkailuromaanit ovat olleet jo pitkään oma suosikkiaiheeni kirjallisuudessa. Kaipa sieltä puuttuu vielä jotain oikein kauan sitten ilmestyneitä historiallisia nuortenkirjoja ja muita vähemmälle huomiolle jääneitä teoksia, mutta eiköhän noissakin riittäisi lukemista jo aika pitkäksi aikaa. :cheesy:

Pitäisi kai kyhätä ihan uusi lista etenkin viikinkikirjojen osalta jossakin vaiheessa, koska sen kirjoittamisen jälkeen on ilmestynyt muutamia uusiakin. Kirpputoreillakin tulee välillä vastaan jotain vanhempia viikinkiaikaan tai suomalaiseen rautakauteen liittyviä kirjoja mistä en ole kuullut aikaisemmin, koska yritän kerätä mahdollisimman kattavaa kokoelmaa niistä myös omaan hyllyynikin.
Viikinkiaika oli yllättävän suosittu aihe esimerkiksi jossakin 30-50 luvun kotimaisissa poikakirjoissa, mutta välillä on tullut vastaan myös naisten rakkausromaanejakin siitä aiheesta ja vaikka mitä toinen toistaan ihmeellisempiä viritelmiä. Esimerkiksi yhdessäkin sota-aikana julkaistussa kirjassa oli muinaisia suomalaisia löytämässä amerikan mannerta viikinkien sijasta, joten osa kirjailijoista käytti aikoinaan vähän enemmänkin luovuutta historiallisten yksityiskohtien suhteen.. :tongue:
20.06.2015
Mirelle avatar
76 kirjaa, 35 kirja-arviota, 57 viestiä
Kiitoksia, nuo vaikuttavat ihan hyvälle, eikun vaan nettikirjaston hakuun. Olen aina tykännyt juuri historiaan sijoittuvista kirjoista, eikä viikinkiaika eroa siitä ollenkaan :smile:
05.02.2016
KiLLPaTRiCK avatar
253 kirjaa, 2 kirja-arviota, 422 viestiä
Kuusi ensimmäistä luettu. Pakanavaltias tilattu adlibriksestä pehmeäkantisena, kun ei mistään löydy kovakantista. Oli sentään 3-4€ vähemmän kuin kivijalkaliikkeissä. Samalla lähti tilaukseen Tyhjä Valtaistuin ja Gene Wolfen Autarkin Palatsi.
28.02.2016
KiLLPaTRiCK avatar
253 kirjaa, 2 kirja-arviota, 422 viestiä
Onko yhdeksännen kirjan (Warriors Of Storm) suomentamisesta kuulunut mitään?
Pikavauhtia olen kahlannut sarjaa läpi ja tänään lähtee viimeinen suomennettu lukuun.
12.04.2016
Jussi avatar
(ylläpitäjä)
1223 kirjaa, 109 kirja-arviota, 1760 viestiä
Vastaus edelliseen viestiin: kirja ilmestyy suomeksi lokakuussa nimellä Myrskyn soturit. Juoniselostuksen ja kansikuvan näkee tietokannasta. Cornwell vahvisti äskettäin, että sarjan vielä nimetön kymmenes osa julkaistaan alkukielellä lokakuussa. Bazar Kustannuksen uudessa katalogissa muuten mainostetaan, että Uhtred-kirjoja on myyty Suomessa lähes 60 000 kappaletta.

Bazarin kesän ja syksyn julkaisuohjelmassa ei näy uutta pokkaria Viimeisestä kuningaskunnasta tv-sarjakannella. Tämä on vähän huolestuttavaa, sillä toivoin, että Yle alkaisi näyttää BBC:n The Last Kingdomia tämän vuoden aikana. Kun Yle esitti Valkoisen kuningattaren vuonna 2014, otti Bazar uuden pokkaripainoksen Philippa Gregoryn romaanista tv-kannella, vaikka vanha pokkari "normaalilla" kansikuvalla oli yhä saatavilla.
29.03.2017
Jussi avatar
(ylläpitäjä)
1223 kirjaa, 109 kirja-arviota, 1760 viestiä
Kymmenes Uhtred-kirja ilmestyy lokakuussa suomeksi nimellä Soihdunkantaja. Kansikuvan sekä juonikuvauksen voi tarkistaa tietokannasta.

Sarja ei lopu tähän, vaan kirjailijan mukaan ensi vuonna on luvassa 11. Uhtred-romaani. Cornwellin seuraava kirja, joka ilmestyy alkukielellä syksyllä, onkin jotain ihan muuta:

I’ll go back to Uhtred next year! For this year I’m finishing a book called Fools and Mortals which is a story set around the first production of A Midsummer Night’s Dream in 1595.

There’s no fantasy! In the winter of 1595 (old style, New Year in March) Shakespeare’s company first produced and performed A Midsummer Night’s Dream. What happens on stage might be fantastic, but the process of staging a play in 1595 was hard, unrelenting work. That’s the story, not the tale of Fairy kings and queens!

07.12.2021
KiLLPaTRiCK avatar
253 kirjaa, 2 kirja-arviota, 422 viestiä
13. kirja luettu. Annan isot pisteet, kun koko ajan pelkäsin, että tämä on sen Uthredin kuolin kohta. Kun lukijalla  on mukana 12 kirjan taakka selässä, niin tämä meni parissa päivässä, kuin oma elämä olisi tiellä.
Takaisin ylös