Vastannut: kirill potemkin, 29.04.2026
Arvaa Tähtifantasia-palkinnon ehdokkaat
05.02.2017
Helsingin SF-seura julkistaa vuosittain listan viidestä kirjasta, jotka kilpailevat parhaan käännösfantasian Tähtifantasia-palkinnosta. Mitkä viime vuonna ilmestyneet teokset ovat olleet tapauksia? Mitkä ovat jääneet varjoon mutta pitäisi huomata? Esitä oma listasi. Ehdokaslistan oikein arvanneelle on luvassa kirjapalkinto.
[url=http://tahtivaeltaja.com/]Helsingin SF-seura[/url] julkistaa vuosittain listan viidestä kirjasta, jotka kilpailevat parhaan käännösfantasian Tähtifantasia-palkinnosta. Mitkä viime vuonna ilmestyneet teokset ovat olleet tapauksia? Mitkä ovat jääneet varjoon mutta pitäisi huomata? Esitä oma listasi. Ehdokaslistan oikein arvanneelle on luvassa kirjapalkinto.
09.02.2017
Tässä voisi ehkä mainita ensimmäisen Tähtivaeltaja-podcastin. Äänessä ovat Jukka Halme ja Aleksi Kuutio, jotka ovat myös palkinnon raadissa. Nyt podcastin aiheena on mm. uusi fantasiasarjakuva Voro, kolmen kuninkaan aarre.

19.02.2017
Sini
Hmm... Kokeillaas pitkästä aikaa.
- Lauren Beukes: Zoo city
- Joe Abercrombie: Vain puoliksi kuningas
- Kazuo Ishiguro: Haudattu jättiläinen
- Strandberg & Elfgren: Avain
- Martin & Royo: Jäälohikäärme
Hmm... Kokeillaas pitkästä aikaa.

[ul] [li]Lauren Beukes: Zoo city[/li] [li]Joe Abercrombie: Vain puoliksi kuningas[/li] [li]Kazuo Ishiguro: Haudattu jättiläinen[/li] [li]Strandberg & Elfgren: Avain[/li] [li]Martin & Royo: Jäälohikäärme[/li]
[/ul]
21.02.2017
Freyja
Jos minäkin taas kokeilisin
Jos minäkin taas kokeilisin

27.03.2017
Hiistu
Selailin viime vuoden uutuuskirjoja, vielä kun ehtii arvata.
Arvaukseni:
Koko Abercrombien trilogian ehdokkuus olisi kyllä mukavaa, ehkä huomionosoitus myös kustantajalle todella ripeästä julkaisutahdista. Muita miettimiäni oli Sun-mi Hwangin Kana joka tahtoi lentää, mutta jäi pois, koska arvauslistassa henkilökohtaisia mieltymyksiäni. Crawfordin Ajattomat aaveet olisi aika selkeä ehdokas ihan sen takia, että kauhua ja antologia, joita ei ole listalla muita, mutta jos ei nyt tänä vuonna.
Arvaukseni:
- J. R. R. Tolkien: Kullervon tarina (en yhtään tiedä, sopiiko kriteereihin, kun kirjassa kaikkea muutakin kuin se ns. varsinainen tarina... mutta oli tapaus)
- George R. R. Martin: Jäälohikäärme (tapaus?)
- Michael Cunningham: Villijoutsenet ja muita kertomuksia (ainoa, jonka olen lukenut, tykkäsin)
- Kazuo Ishiguro: Haudattu jättiläinen (tahtoisin lukea)
- Patrick Ness: Hirviön kutsu (kuulostaa hyvältä ehdokkaalta ja taas lastenkirjallisuutta)
Selailin viime vuoden uutuuskirjoja, vielä kun ehtii arvata.

Arvaukseni:

[ul] [li]J. R. R. Tolkien: Kullervon tarina (en yhtään tiedä, sopiiko kriteereihin, kun kirjassa kaikkea muutakin kuin se ns. varsinainen tarina... mutta oli tapaus) [/li]
[li]George R. R. Martin: Jäälohikäärme (tapaus?) [/li]
[li]Michael Cunningham: Villijoutsenet ja muita kertomuksia (ainoa, jonka olen lukenut, tykkäsin)[/li]
[li]Kazuo Ishiguro: Haudattu jättiläinen (tahtoisin lukea) [/li]
[li]Patrick Ness: Hirviön kutsu (kuulostaa hyvältä ehdokkaalta ja taas lastenkirjallisuutta)[/li]
[/ul]

Koko Abercrombien trilogian ehdokkuus olisi kyllä mukavaa, ehkä huomionosoitus myös kustantajalle todella ripeästä julkaisutahdista. Muita miettimiäni oli Sun-mi Hwangin [i]Kana joka tahtoi lentää[/i], mutta jäi pois, koska arvauslistassa henkilökohtaisia mieltymyksiäni. Crawfordin [i]Ajattomat aaveet[/i] olisi aika selkeä ehdokas ihan sen takia, että kauhua ja antologia, joita ei ole listalla muita, mutta jos ei nyt tänä vuonna.
15.06.2017
Tähtifantasia-palkinnon 2017 ehdokkaat julkistettu
Patrick Ness: Hirviön kutsu
[url=https://www.risingshadow.fi/forum/lukusali/3154-tahtifantasia-palkinnon-2017-ehdokkaat-julkistettu]Tähtifantasia-palkinnon 2017 ehdokkaat julkistettu[/url]