Vastannut: Vierailija, 16.04.2026
Kategoria: Satama | 725 viestiä | 75,8 t lukukertaa
Vastannut: Hiistu, 15.04.2026

Joulunajan merkit

Dyn avatar
Spottaa ensimmäiset jouluvalot! Entä ensimmäiset merkit kauppojen joulukrääsästä? Ensimmäiset joululaulut kauppakeskuksessa?

Istun tällä hetkellä Heathrown kolmosterminaalissa ja tuijotain ympärillä vilkkuvia jouluvaloja ja yhtä lailla vilkkuvia joulukuusia jonkinlaisen kasvavan kauhistuksen vallassa. Nyt on siis... marraskuun ensimmäinen päivä? Ovatkohan nämä olleet täällä kauankin? Myös jouluteemaista tavaraa on jo ilmestynyt matkamuistomyymälöihin ihan kiitettävästi. Hullut britit. :tongue:
Strato avatar
Johan joulukalentereita, suklaata ja glögiä on ollut useamman viikon ajan kaupoissa, ainakin täällä missä itse pyörin. Vähän aikaista mun mielestä aloittaa ennen halloweenia, onneksi ei ole vielä kuulunut joululauluja kauppareissuilla.
Aemilia avatar
Valoviikot oli Tampereella käydessä. Siellä palavat siis jos jonkinlaiset valoinstallaatiot. Käydessäni Suomalaisessa siellä oli nurkassa pieni Halloween-ständi, keskellä kaikkea oli jo kimaltelevia poroja. Taasko alkaa aika kun pitää kartella kaupoilla käyntiä, hrr...
Celestine avatar
Lähellämme oleva superjouluvalotalo on laittanut ensimmäiset valot jo syyskuun alussa.

Joulukalentereita myynnissä.

Mummolaan oli tullut Kotiliesi-lehden joulunumero.

Toisaalta joulua kaipaa jo kovasti, inhoan marraskuuta.
Rinja avatar
Taisi olla noin kaksi ja puoli viikkoa sitten, kun ns. lähikauppaani ilmestyi joulusuklaa- ja joulukalenteriosasto. Ostin siitä Star Wars -suklaajuttuja.

Sitten tämän viikon alussa etsiskelin joutessani isänpäiväkorttia ja huomasin, että joulukortit olivat sankoin joukoin valloittaneet ainakin Suomalaisen kirjakaupan korttiosaston. Isänpäiväkortit olivat saaneet jo väistyä pikkuruiseen nurkkaukseen. :P
Strato avatar
Ostaako joku oikeasti tässä vaiheessa jo joulujuttuja? Koska tuntuu todella oudolta, että esim. ne isänpäiväkortit on "piilotettu" joulukorttien tieltä, vaikka isänpäiväkin on vasta tulossa ja lähempänä kuin joulu. En ole mitenkään jouluvastainen, mutta rajansa nyt kaikella :roll: Vähän ylimitoitettua nykyinen joulutouhu mun mielestä.
03.11.2014
Piru Naiseksi avatar
En pidä joulusta enkä vietä sitä, on siististi kerrottu kuvaus tunteistani tuota juhla-aikaa kohtaan. Vaikka tiedän joulun kaupallisuuden ja ajankohtaismyynnin merkityksen niin kaupan alalle kuin monille tuottajille ja haluan uskoa, että moni työllistyy tämän hössötyksen ansiosta, niin itse välttäisin joulun mitä mieluimmin.
Tuntuu suorastaan hullulta, että punanutut satuhahmot ynnä muut koristeet ja lavasteet ilmestyvät liikkeisiin jo kuukausia ennen juhlaa, joka sitten kestää vain kolme päivää. Onneksi aikanaan marraskuulle luotiin isänpäivä, muutoin kuluttajapoloilla tanssitettaisiin joulurumbaa jo nyt. Näkö-, kuulo- ja hajuaistiamme pompottavaa mainontaa tulee kaikkialta niin, että itse jouluna näihin aistimuksiin lienee moni jo kyllästynyt, vaikkei itse joulua inhoaisikaan.
Kehittelisipä joku virtuaalitodellisuuden joulua viettämättömille - jonkinlaisen kuplan jonka sisällä voisi kulkea vuoden kahtena viimeisenä kuukautena ja joka seuloisi ympäristöstä kuplaihmisen maailmaan vain kyseiseen juhlaan liittymättömät ärsykkeet.
Emelie avatar
Joo, joulukalentereita on ollut myynnissä jo pari viikkoa, onneksi omassa vakiokaupassa aika piilossa (ainakin tähän asti). Nyt kun Halloween on ohi ja kohta myös isänpäivä, varmaan jouluasiat valtaavat kaupat ynnä muut paikat. Piparitkin on nostettu alimmalta hyllyltä näkyvälle paikalle jo kuukausi sitten.

Töissä ihmiset ovat jo keskustelleet useamman viikon siitä, että mitä täksi jouluksi pitäisi tehdä jne. En kanssa voi ymmärtää, että muutaman päivän "juhlasta" tohistaan noin paljon. Se on aika sääli, että uusivuosi, josta itse pidän paljon enemmän, jää kokonaan jalkoihin.

Jouluvaloja on ollut ainakin vielä ihan kiitettävän vähän, toki muutaman olen niitäkin jo nähnyt.

Ja toki, yksi selvin joulunajan merkki on se, että töissä ihmiset alkavat pohtia joululomia...
Skie avatar
Lentolista aka lista työpäivistä tuli tietoon. Joulun merkit on siis ilmassa. :smile: Tästä joulusta tulee jo yhdestoista töissäolojoulu, jokunen vuosi vielä ja saa sanoa, että on puolet elämästään viettänyt joulut töiden merkeissä. Toki kyseessä on pieni liioittelu, yleensä joulupäivä on ainakin töistä vapaa, aika usein myös tapaninpäivä. Ei siinä tosin ehdi niin joulutunnelmaan päästä, että voisi oikein joulua sanoa viettävänsä.

Oon myös syönyt jo ekan kerran piparitaikinaa, joulu on siis käytännössä jo ovella.
Lupus avatar
Minun teki mieli tarkistaa taskukalenteristani, olinko menossa väärässä viikossa, kun näin ensimmäiset joulukamat kaupoissa täällä Seinäjoella. Oli ehkä lokakuun puoliväli. Siinä oltiin minusta liikkeellä turhan aikaisin.

Ymmärrän kyllä, että jos jouluun haluaa satsata, voi olla parempi voida ostella asioita pikku hiljaa tasaiseen tahtiin hyvissä ajoin (äitini teki näin lapsuusaikoinani), jotta ei tule sitten loppusuoralla kauheaa stressiä, mutta tarviseeko joulutavaroiden olla niin kauhean näyttävällä paikalla jo lokakuussa?

Pidän joulusta kyllä, mutta aina hirvittää tässä vaiheessa ajatella, millaiseksi meno kaupoissa vielä äityy.
Dragonil avatar
Joulun merkit ovat ilmassa 365 päivää vuodessa meidän kotikaupungissa, jonkinlainen virallinen joulukaupunki kun ollaan. Mutta samoihin aikoihin alkoivat tilpehöörit kaupoissa lisääntyä niin kuin muuallakin, siinä lokakuun aikana.

Pidän joulusta, mutta eikö sitä voisi juhlia kohtuullisesti? Ilman niitä neonvaloja - ne neonvalot.

Joka vuosi yritän alkaa juhlimaan joulua vasta joulukuussa, mutta maailma ei anna minun tehdä sitä. Eikä yksi nimeltä mainitsematon susi, joka alkoi laulamaan joululauluja jo syyskuussa. Kiitos vain.
14.11.2014
Strato avatar
No nyt tuli aika suuri merkki, kuuntelen ensimmäistä kertaa tänä vuonna joululauluja. Tänään ilmestyi metallin ystäville oma joulualbumi, Ragnarock Jultide. Spotifysta löytyy (youtubesta en vielä löytänyt) ja pakkohan se oli pistää kuunteluun. Olen kyllä tyytyväinen, kuulostaa erittäin hyvältä. Viimeinkin löytyy kunnon versiot minulle ja kaltaisilleni \m/ :cheesy:
Dyn avatar
Sorruin eilen ja ostin pipareita. Tosin ne sitten kestävät joulun yli ihan hyvin, ja kun löytää kunnollisia munattomia pipareita, ne kannattaa vaan napata talteen.

Ja naapurissa on parvekkeella jo jouluvalot... :huh:
HourglassEyes avatar
Naapuritalon ylimmässä kerroksessa kynttelikkö on palanut ikkunassa jo lokakuulta lähtien. -Ja mikäli vanhat merkit paikkansa pitää, se pysyy ikkunassa miltei kesään asti.

Töistä tuli ilmoitus, että joululaulut alkavat soimaan keskusradiosta ensi viikosta lähtien. Vähitellen, kasvattaen määrää joulua kohti mennessä... Kotona alan joululevyjä soitella vasta joulukuun puolella.

Itse harkitsin ostavani jo ensimmäisen erän tähtitorttutaikinaa, mutta ajatus haihtui sulavien ensilumien mukana.
Jouluverhot aion ripustaa tämän kuun lopulla; tai aiemmin, mikäli lunta tulee enemmän. Lumi on tärkeä. Se lisää tunnelmaa.

Joulukorttien askartelu oli minulla jo hyvällä mallilla, mutta Alen (kanini) sairastelu ja poismeno vei askartelutuuleni mennessään... Kaipa ne pitäisi loppuun jossain vaiheessa tehdä. Parvekkeen jouluvalot voisi myös kohta virittää.

Viikolla huomasin töistä kotiin kävellessäni, että kaupunki oli virittänyt rautatieasemalle perinteisen joulukuusen valoineen. Täytyykin ensi viikolla katsastaa onko pääkadun puihin käyty laittamassa jo valot...
HourglassEyes avatar
MannhaiKotkaNaapurilla on jouluvalot parvekkeella. En ole vielä täkäläisissä markkinapaikoissa käynyt, että onko siellä jo sesonkihommat käynnistetty. Joululaulut on King Diamondia ja Viikatetta lukuunottamatta itselle sellainen vastenmielinen ilmiö. Noh, kerran vuodessa, kerran vuodessa..
King Diamondin No Presents For Christmas on kyllä ihana - mutta suosittelen lisukkeeksi Raskasta Joulua -levyjä. Saa joululaulut ihan uuden ulottuvuuden ja käy metallisempaankin makuun! :heart:
LordStenhammar avatar
Juuh, se oli aikoinaan aina juhlan kohokohtia, kun Klaus Flaming tuon "joulu-Kinkun" Metalliliitossa pyöräytti. :smile:

Otetaanpa Raskas Joulu -levyistä selvä. On siellä vissiin ainakin Marco Hietala kailottamassa, jos ei muita. Siis mikäli oikein muistelen.
20.11.2014
20.11.2014
punnort avatar
HourglassEyes
Sitten on vielä punkkareiden 1970-luvun lopulla tekemä Kylmää joulua -levy. Löytyy ainakin Spotifystä.
28.11.2014
Lupus avatar
DynNaapurillamme on parvekkeella muovinen valaistu lumiukko. Siis muovinen valaistu lumiukko.
Tämä on kenties lopun aikojen merkki.

Joulun aikaan ylipäänsä joutuu välillä ihmettelemään, miten kauhean erilaisia tyylitajuja ihmisiltä löytyykään.
28.11.2014
Lupus
Tämä on kenties lopun aikojen merkki.
.. Vaaleanpunaiset valaistut flamingot oli varmaan kaupasta loppu. :lol:

Nyt kehtaa ehkä jo tunnustaa, että minä aloitin joulun viettämisen lokakuun viimeisenä / marraskuun ensimmäisenä viikonloppuna keittämällä riisipuuroa ja paistamalla joulutorttuja glögin kaveriksi. (Pipareita on ollut aikomus leipoa, mutta söin taikinan.) :tongue:

Jouluvalosarjatkin ovat olleet jo hyvän aikaa käytössä, tosin omassa kämpässäni vain sisätiloissa. (Mutta odotan kyllä innolla, että pääsen kotiin katsomaan, josko pihakuusessa on jo valot. On siinä varmaan! :cheesy: )

Nyt viikonloppuna / alkavalla viikolla aion vaihtaa jouluverhot ja vähän muutakin koristetta levitellä. Täytyyhän sitä, jotta ennättää katsella niitä. Joulukortteja pitää myös toteuttaa.

MannhaiKotkaJoululaulut on King Diamondia ja Viikatetta lukuunottamatta itselle sellainen vastenmielinen ilmiö.

Viikatteen Vuoden synkintä juhlaa olen kuunnellut. Pidän myös Gregorianin jouluisista sovituksista ja joistain niistä alkuperäisversioinakin:

[video width=425 height=344 type=youtube]JkweTyrRTKw?list=UUCQZFCzWs1OMyWk_7dD7AZw[/video]
07.12.2014
Dyn avatar
Ostin tuossa "kolme kympillä" -henkisestä tarjouksesta Fazerin simppeleintä konvehtirasiaa (sitä ainoaa, jossa ei ole yhtään pähkinäistä). No, oli vankka usko ja luottamus että nämä kestävät jouluun asti, mutta viimeistä viedään vaikka on hädin tuskin itsenäisyyspäivä ohitettu. Eli joko tänä jouluna ei ole suklaata (joulu pilalla?) tai sitten joudun ostamaan sitä lisää. :tongue:
17.12.2014
Strato avatar
Nyt alan viimein sisäistämään, että joulu on lähellä. Tänään on äidin kanssa suunniteltu joulun aikatauluja yms. ja isän kanssa mietittiin niitä jo pari päivää sitten. Lopullisesti se kuitenkin iski tajuntaan kun rupesin kuuntelemaan tätä:

[video size=100 width=480 height=360 type=youtube]2s_QgMCW9ks[/video]

Sain myös eilen ensimmäisen joululahjani, sekin auttaa hieman tuota sisäistämistä :smile: