Vastannut: Vierailija, 16.04.2026
Vastannut: kirill potemkin, 16.04.2026
Joulukalenterit
02.12.2013
The Big Bad Wolf
Tänä vuonna perinteinen suklaakalenteri ja Lapin kansan plus Aku Ankan kuvakalenterit. Akusta ei ole avattu luukkuakaan ja suklaakalenteristakin vasta yksi.

03.12.2013
Vanamo
En ollut aikeissa hankkia joulukalenteria, mutta minulle annettiin perinteinen suklaakalenteri (Muumeilla!) joulukuun ensimmäisenä päivänä. Ennen joulukuuta joulufiilistä ei ollut lainkaan ja kiersin kaukaa kaiken jouluun etäisestikin liittyvän (kuten tällaisen joulukalenterikeskustelun), mutta nyt joulukuun tultua jouluallergia on enimmäkseen häipynyt ja on ihan hauska aamuisin avata luukku ja popsia pala suklaata. Suklaakin on vielä parempaa kuin odotin.
03.11.2014
Ageha
Äiti toi kotiin joulukalenterit, on siis selvästi aika nostaa tämä keskustelu.

RinjaMeillä kotona hiukan sama vika kuin Rinjalla. :cheesy: Minulla on tosin aina pienenä ollut useita ja nyt minun kasvettuani ja sisarussarjan laajennettua, äiti hankkii yhden kalenterin per lapsi ja yhden vielä itselleenkin.The Big Bad WolfJjjjja minä olen niitä ainoita lapsia, joilla on aina ollut useampikin joulukalenteri...Et toki. En tosin muista, että itselläni olisi ollut tsiljoonaa joulukalenteria kun olin pieni, mutta kun pikkusisko syntyi perheeseen ja oppi ymmärtämään joulukalentereiden päälle, äiti alkoi hankkia meille jouluksi aina vinon pinon kaikenlaisia kalentereita (muutama suklaata sisältävä ostokalenteri ja loput jotain ilmaisia) ja niitä me kaikki kolme sitten availtiin vuoronperään. Jokainen sai päivässä avata luukun tyyliin 2-4 kalenterista.![]()
Kyllä mä syytän tästä äitiä enkä meitä lapsia.
Äiti toi kotiin joulukalenterit, on siis selvästi aika nostaa tämä keskustelu. :wink:

[quote="Rinja" post=2923][quote="The Big Bad Wolf" post=2913]Jjjjja minä olen niitä ainoita lapsia, joilla on aina ollut useampikin joulukalenteri... :blush: [/quote]

Et toki. En tosin muista, että itselläni olisi ollut tsiljoonaa joulukalenteria kun olin pieni, mutta kun pikkusisko syntyi perheeseen ja oppi ymmärtämään joulukalentereiden päälle, äiti alkoi hankkia meille jouluksi aina vinon pinon kaikenlaisia kalentereita (muutama suklaata sisältävä ostokalenteri ja loput jotain ilmaisia) ja niitä me kaikki kolme sitten availtiin vuoronperään. Jokainen sai päivässä avata luukun tyyliin 2-4 kalenterista. :tongue: Kyllä mä syytän tästä äitiä enkä meitä lapsia.[/quote]

Meillä kotona hiukan sama vika kuin Rinjalla. :cheesy: Minulla on tosin aina pienenä ollut useita ja nyt minun kasvettuani ja sisarussarjan laajennettua, äiti hankkii yhden kalenterin per lapsi ja yhden vielä itselleenkin. :smile:

Minulla on ollut ehkä kerran elämässäni suklaakalenteri. Vanhempani (etenkin oletettavasti isäni) ei hirveästi tykännyt niiden ajatuksesta kun olin pieni, meillä siis isä paastoaa joulunaluksen ja muutenkin vaikka joulussa tärkeää osaa näyttelevät lahjat niin kai tässä oli joku nuorten vanhempien idealismi siitä ettei tehdä lapsen joulunodotuksesta liian materiakeskeistä. Kuvakalentereita sen sijaan on aina ollut, yleensä useampia. Pikkusisarusten kohdalla idealismi on ilmeisesti lähtenyt purkautumaan, ainakin vanhemmalla pikkuveljellä oli jossain vaiheessa suklaakalentereita... :smile: Itse en niistä hirveästi innostunut. Kuvakalenterit for the win, kivoimpia tosiaan on ne joista löytyvä kuva tuo lisäyksityiskohtia koko kalenterin kuvaan! Minäkään tosin niitä joka päivä muista availla, välillä kertyy aika valtavia määriä avattavaksi kerralla... :cheesy:
04.11.2014
Pentuna mullakin oli suklaakalenteri varmaan joka joulu, mutta kun se suklaa ei oikeastaan silloinkaan ollut kovin hyvää, en noita ole aikuisena enää hankkinut. Partiolaisten joulukalenteri voisi olla söpö, ainakin puolet perheellisistä kavereista niitä myy (enemmän tai vähemmän lastensa puolesta), mutta en ole ihan varma, muistaisinko availla luukkuja. Vähän päässyt tämä perinne hukkumaan kyllä.
Hiistu
Oli tarkoitus etsiskellä kirjamessuilta joulukalenteria, mutta jäi etsimättä. Suosin kuvakalentereita, niissä on enemmän yllätystä kuin suklaapaloissa.
Kirjakaupassa tuli onneksi vastaan tuommoinen. Jokin vain naksahti päässä tuon nähdessäni. :lol: En ole nähnyt (enkä varmaankaan ole näkemässä) hahmon omia elokuvia, en tuotakaan, enkä niin erityinen fani muutoinkaan, mutta kyseiset olennot yleisesti ovat kivoja. Ja, öö... hilekoristelu! Miinuksena, että luukut etenevät järjestyksestä riveittäin vasemmalta oikealle.. olisi kivempaa etsiä aina kunkin päivän luukkua. Toivottavasti luukkujen kuvat ovat samasta aiheesta, pettymys jos tuleekin jotain nallekarhu-pallo-joulusukka -kuvastoa.
Toinen kotiin ja toinen kämpälle, niin on sitten joka aamulle jotain avattavaa.
Ja Risingin oman joulukalenterin luonnollisesti kurkkaan joka päivä.
Ja Risingin oman joulukalenterin luonnollisesti kurkkaan joka päivä.

Kirjakaupassa tuli onneksi vastaan [url=http://www.suomalainen.com/kirjetarvikkeet/kausi-ja-lahjatavarat/joulukalenteri-keijut-hilekoristelu-sku-p572607]tuommoinen.[/url] Jokin vain naksahti päässä tuon nähdessäni. :lol: En ole nähnyt (enkä varmaankaan ole näkemässä) hahmon omia elokuvia, en tuotakaan, enkä niin erityinen fani muutoinkaan, mutta kyseiset olennot yleisesti ovat kivoja. Ja, öö... hilekoristelu! Miinuksena, että luukut etenevät järjestyksestä riveittäin vasemmalta oikealle.. olisi kivempaa etsiä aina kunkin päivän luukkua. Toivottavasti luukkujen kuvat ovat samasta aiheesta, pettymys jos tuleekin jotain nallekarhu-pallo-joulusukka -kuvastoa.

Saatan kyllä hankkia myös suklaakalenterin, koska eihän kalentereita varsinaisesti voi olla liikaa. :smile: Toinen kotiin ja toinen kämpälle, niin on sitten joka aamulle jotain avattavaa.

Ja Risingin oman joulukalenterin luonnollisesti kurkkaan joka päivä. :wink:
Strato
En edes muista milloin viimeksi olen ostanut joulukalenteria... nykyään tulee kateltua youtubesta erityyppisiä kalentereita, esim. Pelaaja-lehden tekemää. Ne on mun mielestä paljon jännempiä kuin perinteiset kalenterit, pienenäkin tykkäsin niistä vain sen suklaan takia :lol: Silloin kalenteri oli kyllä tärkeä osa joulun odotusta, varsinkin se viimeinen viikko oli yhtä jännitystä.
05.11.2014
Nylkky
Itse ostin viime vuonna The Joulukalenterin DVD:n ja pidit sitä joulukalenterina :D Samalla tuli viime vuonna katsottua tuttu Tonttu Toljanteri
08.11.2014
Niittysalvia
Voi, joulukalenterit on niin ihania!

Voi, joulukalenterit on niin ihania! :heart: :tongue:

Itselläni on ollut järjestelmällisesti tavanomainen paperinen joulukalenteri jollain ihanalla kuvalla varustettuna. En oikeastaan juurikaan piittaa suklaakalentereista, ne eivät vaan ole se mun juttu. Mutta jokapäiväinen kuvayllätys sitäkin enemmän! :heart:

Äidiltäni olen kyllä saanut jo kuulla pienoisia kysymyksiä aionko vieläkin sen joulukalenterin hommata ja vastaus on aina tiukka kyllä. Muutama erityisen ihana entinen joulukalenteri on säästössäkin, yksi nytkin huoneeni seinällä. :smile:
08.11.2014
Hiistu
NylkkyItse ostin viime vuonna The Joulukalenterin DVD:n ja pidin sitä joulukalenterina :DLöysin tämän kesällä kirppikseltä. Pyöri ensimmäistä kertaa telkussa silloin ollessani vielä sen verran pieni, että Näsä vähän pelotti, enkä sen jälkeen ole nähnyt systemaattisesti kaikkia jaksoja... En minä nytkään ennätä joulukuussa päivittäin katsomaan, mutta ehkä maratoni joulupyhinä.
NiittysalviaMuutama erityisen ihana entinen joulukalenteri on säästössäkin, yksi nytkin huoneeni seinällä.
[quote="Nylkky" post=23420]Itse ostin viime vuonna The Joulukalenterin DVD:n ja pidin sitä joulukalenterina :D [/quote]
Löysin tämän kesällä kirppikseltä. Pyöri ensimmäistä kertaa telkussa silloin ollessani vielä sen verran pieni, että Näsä vähän pelotti, enkä sen jälkeen ole nähnyt systemaattisesti kaikkia jaksoja... En minä nytkään ennätä joulukuussa päivittäin katsomaan, mutta ehkä maratoni joulupyhinä. :tongue:

[quote=Niittysalvia]Muutama erityisen ihana entinen joulukalenteri on säästössäkin, yksi nytkin huoneeni seinällä. :smile:[/quote]
Minullakin on kaapissa säilössä muutama menneiden joulujen kalenteri. Eihän niistä raaski luopua! :smile: