visitor avatar
Vastannut: Mustelmann, 28.04.2026

Ulkomaille muutto

27.12.2015
StaCa avatar
Ainiin, ja kirjoittajaihmiselle leivän hankinta ja verkostoituminen olisi helpompaa, jos olisi ihan fyysisestikin Suomen kamaralla.
22.02.2018
Dyn avatar
Muutin sitten Irlantiin, tarkemmin sanottuna Corkiin. Tuolla muuttokeskustelussa jo kerroinkin käytännön muuttojutuista, mutta joo, asettauduttu on ja työt ovat lähteneet hyvin käyntiin.

Ensimmäisen viikon punkkasin tutuntuttuni luona, sen jälkeen löysin oman asunnon - täällä ovat asumisen hinnat aika tapissa ja vuokra-asuntojen kysyntä suurta, joten olin varautunut pidempään hakuprosessiin, mutta kävi sitten tuuri. Työantajan kirjeiden avulla paikallisen sosiaaliturvatunnuksen, pankkitilin yms. saaminen ei ollut monimutkaista, joskin rahaa paloi alkuhässäkässä sen verran paljon, että nyt on parikin pankkitiliä aika nollilla.

Irlanti on kiva maa: kaikki ihmiset ovat hirveän ystävällisiä, ja suurin osa asioista hoituu neuvoa kysymällä. Asunnot ovat keskimäärin sitten taas kylmiä tai homeessa, mahdollisesti sekä että, mutta ainakaan omastani en onneksi vielä ole saanut mitään oireita. Vuokrat ovat kalliita, sähkö maksaa aivan h**vetisti, mutta ruoka puolestaan ei juuri mitään (vaikka ei kyllä ole kovin erikoistakaan). Cork on kiva pieni kaupunki, josta löytyy kaikki, mutta ei kuitenkaan samanlainen turistirysä kuin Dublin.
18.04.2018
Iikh avatar

Sitä minä olen ihmetellyt, että kuinka Länsi-Euroopassa siedetään hometta niin paljon paremmin kuin Suomessa. Eikö täällä olla altistuttu tarpeeksi?

Mutta joo, asiassa pysyäkseni, olen muuttamassa syksyllä Romaniaan, kunhan tästä valmistun. Tällä hetkellä olen kahden ja puolen kuukauden työharjoittelussa Tallinnassa, mutta sitä ei taideta aivan laskea asumiseksi. Bukarestissa aikomukseni on tehdä 9-10 kk vapaaehtoistyötä ja kirjoittaa hyvään vaiheeseen uusi romaani. Muutan poikaystäväni ja hänen kavereidensa opiskelijakommuuniin, jossa on tullut velttoiltua varsin paljon jo aiemmin. Nyt minunkin on kuitenkin aika ryhtyä maksamaan vuokraa. Aion myös hakea opiskelemaan Ruotsiin , siellä kun on maisteriohjelma joka sopii minulle kuin nenä päähän, joten Bukarestista jatkan toivottavasti sinne. Tänä vuonna en päässyt sisään, mutta sijoitukseni oli erittäin hyvä, joten toivoa on.