HourglassEyes | Lukupiiri | 82 viestiä | 20.11.2024
HourglassEyes | Lukupiiri | 88 viestiä | 18.12.2024
Sivuston uudistus 2021!
17.02.2021
Teen Risingshadow'n sivustolle merkittävää uudistusta, jossa sivuston ulkoasu ja tekniikka tuodaan tälle vuosikymmennelle. Viimeisestä isosta uudistuksesta oli jo yli 6 vuotta aikaa ja nyt oli sopiva aika päivittää sivustomme ulkoasun ilmettä ja toimintoja vastaamaan nykypäivän tekniikkaa. Uudistuksessa otan huomioon varsinkin sen, että sivujamme käytetään nykypäivänä jo yli 60% mobiililaitteilla.
Pääsette (tai joudutte) livenä seuraamaan, kun osa sivuista alkaa jo näkyä uudella tekniikalla. Uudistus on sen verran iso, että joudun väkisinkin pitämään sivustolla osittain vielä vanhaa ulkoasua ja sitten tuomaan rinnalle jo uutta tekniikkaa. Tämän ilmoituksen myötä meidän etusivulla on nyt nähtävissä sivustomme uusi ulkoasu! :)
Jatkan sivuston rakentamista taustalla ja tosiaan osa sivuistamme saattaa näkyä oudosti, kun uudistus on kesken. Tarkoitus olisi saada sivustomme toimimaan kokonaan uudella ulkoasulla noin kuukauden sisällä.
Kiitos kärsivällisyydestä!
PS. kannattaa muuten testata uuden ulkoasun hakupalkkia. Uusi haku osaa löytää tietoja kirjatietokannasta, foorumilta kuin myös artikkeleista. Jatkossa pääsemme siis eroon sivuston monista eri hakutoiminnoista :) Haussa itselleni yksi kivoimmista uudistuksesta on, että haulla voi etsiä tietoa myös kirjan takakansiteksteistä. Jos olet esimerkiksi unohtanut kirjan nimen, mutta muistat päähahmon nimen, niin voit esimerkiksi etsiä sanaa "Kvothe" :)

18.02.2021
Kirjojen sivut näkyvät nyt myös uudella ulkoasulla. Samalla osa myös muista kirjatietokannan sivuista näkyy jo uudella ulkoasulla, mutta ne ovat vielä pahasti kesken, kuten kirjailijoiden ja sarjojen sivut. Uusi ulkoasu rakentuu verkkaisesti eteenpäin :)
Uusilla sivuilla näkyy kirjojen arvosanat nyt 1-10 asteikolla, kun aiemmin käytimme 1-5 tähtien arvosanoja. Tämä on vain ulkoasullinen muutos näyttää annettuja arvosanoja kirjojen sivuilla. Tällä ei ole vaikutusta mitenkään tilastoihin tai teidän antamiin arvosanoihin kirjoille.

19.02.2021
Ulkoasu laajeni nyt koko sivustolle, mutta valitettavasti vielä osa sivuista on ulkoasun osalta pahasti kesken. Esimerkiksi nämä foorumit näkyvät vielä vähän miten sattuu. Teen taustalla kokoajan parannuksia ulkoasuun, joten nämä ulkoasulliset ongelmat korjautuvat tässä seuraavien päivien aikana.
Pahoittelut kuitenkin, että muutaman päivän ajan osa sivuston kohdista voi olla hieman tuskaisia käyttää.
PS. Kun saan ulkoasut täällä kuntoon, niin tuon monille eri sivuille paljon uusia toimintoja ja helpotuksia, josta näkee oleellisia asioita esimerkiksi liittyen foorumin keskusteluihin ja kirjatietokannan tapahtumiin. Ei kannata siis pelästyä jos sivuston toiminallisuudet näyttävät nyt hieman karsituilta, kun oikea sivupalkki on esimerkiksi poissa tässä uudessa ulkoasussa. Kaikki nämä toiminnot ja paljon muuta tulevat vielä rakentumaan sivustolle käyttöön. Suurin uudistus keskittyy juuri navigoinnin helpouteen ja parempaan loogisuuteen sivuston sisällön suhteen, jolloin sivujen selailu on yhtä helppo kännykällä tai isolla ruudulla.

21.02.2021
Sivuston uuden ulkoasun osalta noin 80% on nyt saatu valmiiksi. Siellä täällä on vielä ulkoasun osalta parannettavaa ja tulen seuraavien viikkojen aikana vielä paljon tekemään töitä, jotta sivut saadaan lopullisesti kuntoon.
Ulkoasun lisäksi rakentelen sivuille vielä paljon uusia ominaisuuksia käyttöön. Osa näistä on jo käytössä ja paljon on vielä tulossa! :)
Toivottavasti pidätte uudistuksesta. Risuja ja ruusuja voi mielellään pistää tähän viestiketjuun! Teidän palautteenne on tärkeää, kun kehitän näitä sivuja eteenpäin.

21.02.2021
Onko vihreät leijuvat pallerot -animaatio välttämätön? Tälläiset animaatiot saa minulla katseen takertumaan ja aiheuttaa lievää pahoinvointia. Ei aavistustaaan miksi. Helpottaa jos liike on edes hidas.
Muoks: Sama homma Top 10 uutuudet -listan liikkeessä. Siinäkin vaihtuvuus voisi olla hitaampaa?

22.02.2021
Kirjatietokannan haku parani entisestään. Haku löytää hyvin monella eri variaatiolla aineistoja kirjatietokannasta, mutta samalla etsii tietoja foorumilta sekä sivuston artikkeleista/uutisista.
- Kirjan takakansiteksti
Kun etsitte haulla kirjan tietoja, niin suosittelen kirjoittamaan hakuun pelkän kirjan nimen. Ei siis lisäämään hakukenttään kirjailijan nimeä, koska tällöin haku etsii todella laajasti kaikilla sanoilla kirjatietokannasta tietoja.
Mielenkiintoisin uudistus on haku kirjan takakansiteksteistä. Jos et satu muistamaan kirjan nimeä, mutta muistat kirjasta henkilöitä, paikkoja tai muita pääkohtia, joita kirjan takakansitekstissäkin saatetaan mainita, niin etsimällä näitä sanoja saatat löytää hakemasi kirjan.

28.02.2021
Sivustolle tehty paljon uudistuksia, jotta sivujen selailu olisi aiempaa nopeampaa. Sivujen pitäisi avautua nyt lähes 2x nopeammin kuin aiemmin. Koska sivut aukeavat huomattavasti aiempaa nopeammin, niin osa sivuston kuvista saattaa ilmestyä selaimesi ruudulle silloin tällöin hieman viiveellä. Tämä on tarkoituksella tehty ominaisuus nyt sivuston tekniikassa, jotta selaimesi ei jää odottamaan kaikkia kuvien latauksia ennen sivun avaamista. Muussa tapauksessa selaimesi ensin lataisi kaikki kuvat taustalla valmiiksi ja sen jälkeen vasta sivu avautuisi selaimesi ruudulle.
Sain tämän korjattua, eli mobiililaitteillakin menun pitäisi nyt pysyä paikoillaan :)

[s]Tämän uudistuksen myötä mobiililaitteilla havaittu ylävalikon menujen osalta pientä pomppimista, kun sivut latautuvat. Sivut kun aukeavat nyt aiempaa nopeammin, niin ylävalikko ei ehdi pysyä aina perässä ja tästä johtuu sivun avautumisessa ylävalikon pieni hyppäys. Tämä on selvityksessä kuinka saisin estettyä tuon pomppimisen, kun sivut avautuvat "liian" nopeasti.[/s]
Muokannut Darkki (28.02.2021)
03.03.2021
Kiitos palautteesta Freyja! Ehdottomasti näistä kaikista asioita jotka tökkii sivuilla kannattaa tänne pistää ilmoitusta. Jos jokin asia ei toimi, niin teen siihen sitten parannuksia. Katson tuon kirjailijan nimen perusteella olevan haun kokonaan uusiksi, eli on tulossa parannus lähiaikoina.
03.03.2021
"Freyja" post=62994"Yritin enkkukirjailijakannasta löytää Jennifer McMahonin kirjoja, joiden nimistä minulla ei ollut tietoja. Lähes mahdoton tehtävä. Piti ensin käydä muualla katsomassa jokin kirjan nimi ja tehdä sillä haku, että pääsi kirjailijan tietoihin. Onko hakuun tulossa vielä parannuksia?Kirjailijahakua parannettu. Nyt pitäisi löytyä kirjailijat helposti haulla :) Samalla lisätty hakuun kirjasarjojen haku.
[quote="Freyja" post=62994"]Yritin enkkukirjailijakannasta löytää Jennifer McMahonin kirjoja, joiden nimistä minulla ei ollut tietoja. Lähes mahdoton tehtävä. Piti ensin käydä muualla katsomassa jokin kirjan nimi ja tehdä sillä haku, että pääsi kirjailijan tietoihin. Onko hakuun tulossa vielä parannuksia?[/quote]
03.03.2021
Kirjojen kansikuvissa alkaa nyt näkyä myös muualla kirjalistauksissa mahdolliset annetut kirjojen arvosanat. Helpottaa kirjojen selauksia, kun kansikuvista näkee heti millaisia arvosanoja muut käyttäjät ovat kirjoille antaneet.
Kirjan kansikuvassa näytetään arvosana kun kirja on saanut vähintään 3 kpl arvosanoja.

05.03.2021
"Darkki" post=62996"Kirjailijahakua parannettu. Nyt pitäisi löytyä kirjailijat helposti haulla :) Samalla lisätty hakuun kirjasarjojen haku.Kiitos, nyt löytyy jo kirjailija. Ongelmana näyttäisi olevan vielä, että täytyy muistaa myös kirjailijan etunimi... esim. "Bardugo" ei löydy LibraryDB - Authors -hausta, tai edes "King". Pitää kirjoittaa Leigh ja Stephen myös.
[quote="Darkki" post=62996"]Kirjailijahakua parannettu. Nyt pitäisi löytyä kirjailijat helposti haulla :) Samalla lisätty hakuun kirjasarjojen haku.[/quote]
05.03.2021
"Freyja" post=63012"Kiitos Freyja! Et todellakaan päästänyt mua nyt helpolla näiden palautteiden osalta, koska toi kirjatietokannan haku on aika haastava rakentaa... mutta näiden palautteiden osalta jouduin pähkäillä hakua kokonaan uudelleen ja onnistuin ehkä keksimään tähän huomattavasti paremman ratkaisun!"Darkki" post=62996"Kirjailijahakua parannettu. Nyt pitäisi löytyä kirjailijat helposti haulla. Samalla lisätty hakuun kirjasarjojen haku.Kiitos, nyt löytyy jo kirjailija. Ongelmana näyttäisi olevan vielä, että täytyy muistaa myös kirjailijan etunimi... esim. "Bardugo" ei löydy LibraryDB - Authors -hausta, tai edes "King". Pitää kirjoittaa Leigh ja Stephen myös.
Kirjatietokannan haku toimii nyt hieman Googlen tapaan, eli haussa voi antaa ehtoja, joilla poistetaan sanoja hakutuloksista. Esimerkiksi jos haetaan sanaa "king", niin hakutulos löytää nyt ensimmäisenä "Owen King" -kirjailijan. Lisäämällä tämän jälkeen hakukenttään "king -owen", niin haku poistaa kaikki "owen" sanat hakutuloksista ja ensimmäisenä löytyy sen jälkeen kirjailija "Stephen King".
Sama hakulogiikka toimii nyt myös kirjasarjoihin ja kirjojen nimiin. Myöskään enää ei ole väliä sanojen järjestyksellä. Haettassa kirjaa "Viisaan miehen pelko", voi hakuun laittaa sanat vaikkapa "pelko miehen viisaan".
Laittakaa vain lisää palautetta jos huomaatte vielä jotain puutteita! :)
[quote="Freyja" post=63012"]
[quote="Darkki" post=62996"]Kirjailijahakua parannettu. Nyt pitäisi löytyä kirjailijat helposti haulla. Samalla lisätty hakuun kirjasarjojen haku.[/quote]
Kiitos, nyt löytyy jo kirjailija. Ongelmana näyttäisi olevan vielä, että täytyy muistaa myös kirjailijan etunimi... esim. "Bardugo" ei löydy LibraryDB - Authors -hausta, tai edes "King". Pitää kirjoittaa Leigh ja Stephen myös. [/quote]

Laittakaa vain lisää palautetta jos huomaatte vielä jotain puutteita! :)
12.03.2021
Käyttäjien tiedoissa alkaa foorumilla ja kirjahyllyissä näkyä nyt pieniä kuvakkeita, jotka kertovat erilaisista saavutuksista, joita käyttäjät ovat ansainnut aktiivisuudestaan sivustolla. Näitä saavutuksia saa mm. kirjoittamalla foorumille viestejä ja antamalla lukemilleen kirjoille arvosanoja.
24.03.2021
Kirjan sivuilla näytetään nyt myös mahdollisen kirjasarjan tiedot, sekä näiden kirjojen kansikuvat.

Muokannut Darkki (24.03.2021)
09.05.2021
Xerion
Etämafiassa oli arkistosta puhetta ja olisin sieltä käyny kattelemassa juttuja. En löydä sitä mistään, enkä myöskään tietoa arkiston mahdollisesta poistosta. Mikä sen tilanne siis on?
09.05.2021
^ Vuonna 2013 sulkeutunut foorumi oli tosiaan luettavissa vielä vuosina 2013-2017. Sen jälkeen sitä ei tietääkseni enää ole ollut. Arkisto-osassa oli tuolloin huomattava määrä liikennettä ulkomaalaisten bottien/haittaohjelmien muodossa. Darkille kuluja sivuston ylläpitomaksuina. Olisi käsittääkseni vaatinut myös paljon koodaustyötä, jottei olisi aiheuttanut riskiä muun sivuston tietoturvalle.
14.05.2021
Morgan Blood
Mietin, että voisiko uusimmat viestit -kohdassa näkyä useampi kuin kolme viestiä? Se on juuri tarpeeksi täyttääkseen palkin Lukuhaaste -päivityksillä ja koska nuo ovat usein päivittyviä ketjuja, välittyy välillä kuva, ettei sivulla enää muuta tapahdukaan kuin Lukuhaaste-listauksia? Ainakin itse olen enemmän kiinnostunut keskustelusta, joten olisi kokisin, että foorumilta saisi enemmän irti tämän avulla.
14.05.2021
Totta, että voisi näkyä enemmänkin. Kovin pitkä listaus voi toisaalta olla tylsä kännykällä aina vierittää pois tieltä. Mutta ehkä sekin auttaisi, jos näkyisi vaikka neljä viimeisintä keskustelua? Itse silmäilen uusimpien keskustelujen listaa etusivun alalaidasta, siellä on pidempi listaus. Mutta eivät ihmiset ehkä yleensä katsele sitä.
Yksi vaihtoehto voisi olla lisätä yläreunan Uusimmat viestit -kohdan yhteyteen linkki Viimeiset aiheet -sivulle. Olisiko siitä hyötyä?

Yksi vaihtoehto voisi olla lisätä yläreunan Uusimmat viestit -kohdan yhteyteen linkki [url=https://www.risingshadow.fi/forum/recent]Viimeiset aiheet -sivulle.[/url] Olisiko siitä hyötyä?
17.05.2021
Kiitos Morgan Blood ja Hiistu tuosta kehitysehdotuksesta :) Laitan tämän kehityslistalle, eli tulen lähiaikoina parantamaan tuon kuntoon jahka tässä päästään kohta kotiutumaan sairaalasta kaksostyttöjen kanssa.
Muokannut Darkki (17.05.2021)
17.05.2021
Morgan Blood
Hienoa! Tosiaan, mitään pitkää listaa ei tarvita, mutta muutama lisäviesti olisi paikallaan. Ymmärrettävästi kirjallisuusfoorumilla lukulistat ovat varsin suosittuja, mutta täällä on paljon muutakin. Suuresti onnea kaksostytöistä ja hyvää alkua heidän kanssa!
- Keskustelut
- Velhojen ilmoitustaulu
- Sivuston uudistus 2021!