Keskustelua sivuston uudistuksesta
Olemme uudistaneet Risingshadow-sivuston! Olemme luopuneet Joomla-järjestelmän käytöstä, ja sivusto on nyt kokonaan räätälöity täysin meidän tarpeisiin ilman valmista koodia. Tämä mahdollistaa entistä paremman joustavuuden ja hallinnan sivuston kehittämisessä.
Merkittävimmät muutokset:
- Kirjatietokanta ja keskustelut linkittyvät tiiviisti yhteen: Kirjatietokanta ja keskustelualue eivät ole enää erillisiä osioita. Voit aloittaa keskusteluita suoraan kirjatietokannan tietojen pohjalta, ja keskusteluissa näkyvät tiedot kirjasta, sarjasta tai kirjailijasta, jolloin keskustelu nivoutuu selkeästi tiettyyn kohteeseen.
- Personoidut kirjahyllyt: Käyttäjät voivat nyt luoda henkilökohtaisia hyllyjä omaan kirjahyllyynsä. Näiden uusien, räätälöitävissä olevien hyllyjen avulla käyttäjät voivat järjestää kirjojaan juuri heidän mieltymystensä mukaan. Tämä mahdollistaa entistä paremman hallinnan ja henkilökohtaisemman kirjahyllyn luomisen. Käyttäjät voivat lisätä kirjoja näihin hyllyihin suoraan kirjan tiedoista, sekä samalla hallita näitä samasta näkymästä.
- Uusi ylläpitorooli - Kirjastonhoitaja: Kirjastonhoitajat ovat luotettavia yhteisön jäseniä, jotka halutessaan voivat auttaa ylläpitämään ja päivittämään kirjatietokantaamme. Heillä on mahdollisuus lisätä ja muokata kirjamerkintöjä suoraan, mikä nopeuttaa prosessia ja varmistaa, että tietokantamme pysyy ajan tasalla.
- Käyttäjät kirjautuvat jatkossa sähköpostiosoitteella, eikä vanhoja käyttäjätunnuksia enää käytetä.
- Sivuston suorituskyky on parantunut huomattavasti, ja olemme panostaneet tietoturvaan ja käytettävyyteen.
- Sivuston ulkoasu on optimoitu sekä työasema- että mobiilikäyttäjille, pitäen ulkoasun selkeänä ja käyttäjäystävällisenä.
Uusia ominaisuuksia:
- Vierailijat voivat osallistua keskusteluihin: Vierailijoiden viestit edellyttävät kuitenkin ylläpidon hyväksyntää häiriköinnin välttämiseksi.
- Kirjavisa-peli: Käyttäjät voivat nyt testata tietämystään kirjallisuuteen liittyvissä kysymyksissä.
- Keskustelualueen uudistus: Vanhojen viestien siirron myötä kaikki ketjut ovat lukematta-tilassa. Käyttäjät voivat halutessaan merkitä ketjut luetuiksi yhdellä klikkauksella aluettain.
Sivuston suurin tekninen uudistus: Tämä on teknisesti Risingshadow’n historian suurin uudistus, joka mahdollistaa tulevaisuudessa sivuston kehittämisen huomattavasti helpommin. Järjestelmä on nyt muokattavissa joustavasti, mikä helpottaa uusien ominaisuuksien ja toiminnallisuuksien toteuttamista tarpeidemme mukaan.
Tämä on vasta alkua: Uudistus avaa nyt mahdollisuuden lisätä sivustolle paljon uusia ominaisuuksia tulevaisuudessa, jotka tekevät Risingshadow’sta entistä monipuolisemman ja kiinnostavamman paikan kaikille kirjallisuuden ystäville.
Tervetuloa tutustumaan uuteen ja entistä parempaan Risingshadow-sivustoon!
Mainittakoon vielä, että uudistuksen myötä Eija ja HourglassEyes ovat nyt saaneet Kirjastonhoitaja -roolin! Lisätietoa vielä alla tästä roolista:
Mikä on kirjastonhoitaja?
Miksi tämä rooli?
Loin tämän roolin parantaakseni tietokannan tehokkuutta ja tunnustaakseni arvokkaimpien jäsentemme panoksen. Kirjastonhoitajat saavat enemmän itsenäisyyttä, mikä mahdollistaa nopeammat päivitykset ilman ylläpitäjän hyväksyntää.
Vapaaehtoinen palkinto aktiivisille jäsenille
Tarjoamme tämän mahdollisuuden valitulle ryhmälle aktiivisia osallistujia. Tämä rooli on lähinnä tunnustus aktiivisille käyttäjille heidän omistautumisestaan ja asiantuntemuksestaan. Kirjastonhoitajaksi tuleminen on kunnioituksen ja luottamuksen merkki yhteisössämme ja korostaa myös näiden jäsenten merkittävää vaikutusta.
Olen käyttänyt aiemmin sisäkkäisiä spoiler tageja ja nyt viestit näyttää alla olevan esimerkin mukaiselta
Risingshadow.fi link
Muokkaus: Tein muutoksia ja nyt ilmeisesti sisäkkäisten spoiler tagien pitäisi taas toimia. Pieniä korjauksia siellä täällä varmasti täytyy vielä tehdä, jotta sivut saadaan viilattua täydellisiksi, mutta melko hyvällä mallilla jo ollaan :)
Muokkaus: Nyt toimii taas rivinvaihto, sekä kuvat eivät ole enää postimerkin kokoisia :) Noin yleisesti tulen vielä panostamaan paljon tämän uuden keskustelualueen kehittämiseen, joten paranee varmasti vielä paljon seuraavien viikkojen aikana. Antakaa vain palautetta varsinkin asioista, jotka mielestänne eivät toimi sivustolla, niin parannalleen kuntoon!
Mikä on kirjastonhoitaja?
Miksi tämä rooli?
Vapaaehtoinen palkinto aktiivisille jäsenille
-Ketjuun vastaaminen on hieman epäselvää/epäintuitiivista; en itse asiassa tällä hetkellä tiedä olenko vastaamassa ketjuun vai ylläolevaan HourglassEyesin viestiin
-Sininaamaemojit taisivat kadota kokonaan? Ei ainakaan löydy tekstinmuokkausvalikosta :( Pärjään kyllä tämän eron kanssa, ikävä vain tulee :D
-Ketjuja lukiessa viestien muotoilua voisi desktop-näkymässä vielä ehkä jotenkin laatikoida enemmän tai tehdä jotain muuta että tekstiosiot hiukan kapenisivat? Teksti menee nyt tosi leveänä ja sen takia aika hidaslukuisena ainakin näin omalta läppäriltäni katsottuna
Tein pieniä muutoksia, jotka toivottavasti hieman helpottavat nyt hahmottamaan viestin vastaamista. Nyt ketjun lopussa on erillinen nappi "Vastaa ketjuun", kun se oli aiemmin tuossa rinnakkain muiden nappien kohdalla nimellä "Uusi". Tehdään tarvittaessa lisää muutoksia jos ne nähdään tarpeellisina.
Tämä vastaaminen toimii muutenkin hieman eri tavalla kuin vanhalla foorumilla. Tässä on kokonaan myös uusi tapa vastata, jota ei ollut teknisesti vanhalla foorumilla lainkaan. Idea on, että jos käyttäjä klikkaa "Vastaa" nappia, niin tällöin aina vastataan siihen kyseiseen viestiin oli se sitten jossain viestiketjun keskellä tai viimeisin viesti. Jos käyttäjän vastaus on jossain vanhemassa viestiketjun viestissä, niin tällöin kyseiseen vastaukseen tuodaan automaattisesti tieto mihinkä viestiin käyttäjä on vastaamassa vaikka hän ei käyttäisi lainkaan lainaus toimintoja tms. ja se näkyy tietona [vastattu viestiin], joka toimii myös klikattava linkkinä tuoden kyseisen viestin auki mihinkä käyttäjä on vastaamassa. Vaatii ehkä hieman totuttelua, sillä tämä on aivan uusi toiminto Risingilla, johonka ainakaan itse en ole missään muulla netissä vielä törmännyt eri keskustelupalstoilta.
Tässä ominaisuudessa on sekin hyvä puoli, että nyt viestiä kirjoittaessani jos joku ehtisi tässä välissä lisätä uuden viestin ketjuun, niin helposti voisi olla epäselvää mihinkä viestiin olen nyt vastaamassa ellen olisi käyttänyt lainaustoimintoja. Nyt tällä uudella tekniikalla jos viesti johon vastaan ei ole heti ylempänä, niin näytetään toi [vastattu viestiin] linkki, josta kuka tahansa voi tarkistaa mihinkä viestiin tarkalleen annan palautetta.
Emojit saattavat tehdä vielä paluun. Toi on työlistallani selvittää kuinka ne voisi vielä palauttaa tänne uudelle keskustelualueelle käyttöön. Voisin kuvitella, että ne tulevat vielä jossain vaiheessa takaisin, mutta en pysty vielä luvata aikataulua.
Jään myös miettimään kuinka ketjun selaus olisi selkeämpi käyden paremmin ilmi kuka on ketjun luoja ja kuka viimeisin viestiketjun vastaaja. Katsotaan samalla voisiko tätä viestien lukemista jotenkin järkevästi kaventaa isoilla näytöillä.
Ageha (15. syyskuuta 2024)-Ketjuja selatessa olisi kiva, jos topikin viimeisimmän viestin kirjoittaneen nimimerkin ympärillä olisi jotain indikoimassa, että tämä on viimeisin vastaaja; itse miellän ilman kontekstia ketjun tiedoissa näkyvän nimimerkin automaattisesti ketjun aloittajaksi enkä tuoreimmaksi vastaajaksiTämä oli kyllä hyvä nosto. Mietin tätä pitkään eilen ja tulin siihen lopputulokseen, että järkevintä on, että ketjun aloittaja on ns. omistajana kyseisessä viestiketjussa. Tällöin ketjun kuvakkeena näytetään aina hänen avatarinsa, sekä tieto nimimerkistä. Ketjun avatari kun ei vaihdu sitten joka kerta kun joku vastaa viestiin, niin visuaalisesti on ehkä helpompi hahmottaa ketjut joita muutenkin useasti seurannut. Toin tuohon rinnalle viestiketjujen selaukseen tiedon kuka on ketjun viimeisin vastaaja. Toivottavasti nämä muutokset korjasivat tätä ongelmaa :)
Samalla kavensin viestien lukuruutua leveille näytöille jos tämä auttaisi ongelmaan, jossa tekstin lukeminen oli hidasta liian leveillä näytöillä.
En muuten löydä tästä ketjusta tuota vastaa ketjuun -nappia. Toisaalla näin sen!
Viesteistä hakeminen ei ole vielä mahdollista. Tämä on ominaisuus, joka on tulossa tänne sivustolle hieman myöhemmin.
Ei näy täällä! Erikoista kyllä.
Hyvä tietää että haku on tulossa! Viestien esikatselukin olisi mukava ominaisuus.
- Keskustelut
- Velhojen ilmoitustaulu