HourglassEyes | Lukupiiri | 61 viestiä | 20.11.2024
Viimeisin Pisania | 17.02.2025
Sivut: 1, 2, 3

Keskustelua sivuston uudistuksesta

Risingshadow uudistui!

Olemme uudistaneet Risingshadow-sivuston! Olemme luopuneet Joomla-järjestelmän käytöstä, ja sivusto on nyt kokonaan räätälöity täysin meidän tarpeisiin ilman valmista koodia. Tämä mahdollistaa entistä paremman joustavuuden ja hallinnan sivuston kehittämisessä.

(ylläpitäjä)
Tänne voi laittaa nyt ruusuja ja risuja sivuston uudistuksesta :) Samalla tuossa yllä tarkempaa tietoa etusivun artikkelista, jossa kerromme mitä kaikkea uutta sivustolle on tullut.

Mainittakoon vielä, että uudistuksen myötä Eija ja HourglassEyes ovat nyt saaneet Kirjastonhoitaja -roolin! Lisätietoa vielä alla tästä roolista:

Mikä on kirjastonhoitaja?
Kirjastonhoitajat ovat luotettavia yhteisön jäseniä, jotka halutessaan voivat auttaa ylläpitämään ja päivittämään kirjatietokantaamme. Heillä on mahdollisuus lisätä ja muokata kirjamerkintöjä suoraan, mikä nopeuttaa prosessia ja varmistaa, että tietokantamme pysyy ajan tasalla.

Miksi tämä rooli?
Loin tämän roolin parantaakseni tietokannan tehokkuutta ja tunnustaakseni arvokkaimpien jäsentemme panoksen. Kirjastonhoitajat saavat enemmän itsenäisyyttä, mikä mahdollistaa nopeammat päivitykset ilman ylläpitäjän hyväksyntää.

Vapaaehtoinen palkinto aktiivisille jäsenille
Tarjoamme tämän mahdollisuuden valitulle ryhmälle aktiivisia osallistujia. Tämä rooli on lähinnä tunnustus aktiivisille käyttäjille heidän omistautumisestaan ja asiantuntemuksestaan. Kirjastonhoitajaksi tuleminen on kunnioituksen ja luottamuksen merkki yhteisössämme ja korostaa myös näiden jäsenten merkittävää vaikutusta.
(ylläpitäjä)
Myös Pisania on nyt virallisesti saanut Kirjastonhoitaja-tittelin!
Pisania avatar
(kirjastonhoitaja)
Semmoisen epäkohdan bongasin, että kirjojen kansikuvat eivät näy niiden omilla sivuilla. Kirjaston pääsivulla kyllä, muta ei muuten.
(ylläpitäjä)
^ Laitatko esimerkin sivuista jossa et näe kirjojen kansikuvia. Mulla meinaa kyllä kaikki näkyy ihan oikein. Mietin voisiko selaimesi ladata niitä jotenkin väärin välimuistista, ja sen takia ne eivät selaimellesi ole nyt latautuneet. Kannattaa kokeilla esimerkiksi shift+f5 päivittää sivuja jos olet tietokoneella selaamassa sivuja.
Eija avatar
(kirjastonhoitaja)
Toimiiko enää sisäkkäiset spoiler tagit ollenkaan.
Olen käyttänyt aiemmin sisäkkäisiä spoiler tageja ja nyt viestit näyttää alla olevan esimerkin mukaiselta

Risingshadow.fi link
(ylläpitäjä)
Noi tosiaan aiheuttaa hieman hankaluuksia. Ovat kuitenkin selvityksessä miten ne sais vielä täällä toimimaan. Tämä ja muutama muu muotoilu on vielä hieman vaiheessa, koska vanhalla foorumilla bbkoodit toimivat hieman erilailla.

Muokkaus: Tein muutoksia ja nyt ilmeisesti sisäkkäisten spoiler tagien pitäisi taas toimia. Pieniä korjauksia siellä täällä varmasti täytyy vielä tehdä, jotta sivut saadaan viilattua täydellisiksi, mutta melko hyvällä mallilla jo ollaan :)
Tykkäykset (1): Eija
Kuurankukka avatar
Löysin tällaisen ketjun, jossa on vanhalla foorumilla poistettu viesti.
Tykkäykset (1): Darkki
(ylläpitäjä)
^ Kiitos kun huomasit ja ilmoitit asiasta! Korjattu ettei poistetut viestit enää näy. Kyseessä oli käyttäjän itsensä poistama viesti, jolloin se ei automaattisesti heti katoa.
Tykkäykset (1): Kuurankukka
(ylläpitäjä)
Sivuilla oli pieni tekninen ongelma vielä viestien avauksissa. Tämä on nyt korjattu ja viestiketjujen pitäisi avautua taas normaalisti.
Mustelmann avatar
(moderaattori)
Yritin kirjoittaa viestiä Mitä olet pelannut viimeksi-ketjuun, mutta viestin muotoilusta ei tulllut mitään, joten poistin jo lähettämäni viestin. Paitsi että taisin poistaa vahingossa koko ketjun, joten sorry siitä.
(ylläpitäjä)
Palautettu ketju takaisin. Tunnistan myös, että viestin muotoiluissa on vielä korjattavaa. Yritän saada ton editorin toimimaan paremmin lähiaikoina.
Mustelmann avatar
(moderaattori)
No hyvä, ajattelin jo tehneeni peruuttamatonta vahinkoa. Miten kuvien upottaminen onnistuu nykyään? Ainakaan img-tagit eivät näytä toimivan, minkä lisäksi vanhat kuvat näyttävät kutistuneen postimerkin kokoiseksi. Myöskään kappalejako enteriä painamalla ei toimi, vaan teksti näkyy lähetetyssä viestissä yhtenä pötkönä.
(ylläpitäjä)
Tein tänään muutoksia, niin toi editori meni nähtävästi hieman rikki muutaman muotoilun osalta, kuten rivinvaihdon. Korjaan noita illempaa kuntoon :)

Muokkaus: Nyt toimii taas rivinvaihto, sekä kuvat eivät ole enää postimerkin kokoisia :) Noin yleisesti tulen vielä panostamaan paljon tämän uuden keskustelualueen kehittämiseen, joten paranee varmasti vielä paljon seuraavien viikkojen aikana. Antakaa vain palautetta varsinkin asioista, jotka mielestänne eivät toimi sivustolla, niin parannalleen kuntoon!
Muokannut Darkki (13.09.2024)
Tykkäykset (1): Ageha
Eija avatar
(kirjastonhoitaja)
Olisipa kiva, jos omien personoitujen kirjahyllyjen (ja miksei myös vakio hyllyjen) sisällöt olisivat lajiteltavissa niin niistä saisi kunnollisen hyödyn. Jos voisi lajitella ainakin kirjailijan ja julkaisuvuoden mukaan ja ei olisi huono, jos näkymänkin saisi lista muotoisena, jota voisi sitten helposti sortata.
Tykkäykset (2): Darkki, Aulis
(ylläpitäjä)
Joo toi on hyvä pointti Eija. Rakennan noi kirjalistaukset omaan kirjahyllyyn kokonaan uudelleen. Uskoisin et noi vois uudistua tässä viikon sisällä :) Pääsette vielä vaikuttamaan uudistukseen, kun saan ensin tehtyä alustavat muutokset kuntoon.
Tykkäykset (1): Eija
(ylläpitäjä)
Käyttäjien kirjahyllyjen kirjalistaukset uudistuivat. Saatiin tämä rakennettua aika pikaisesti Hiistun ja Eijan kanssa jo tämän päivän aikana! Voitte nyt paremmin lajitella omien hyllyjen kirjoja tarpeidenne mukaan, oli se sitten vaikka kirjailijan tai julkaisuvuoden mukaan. Tästä uudistuksesta voi kiittää Eijaa, joka nosti tämän tarpeen esille :)
Tykkäykset (3): Kuurankukka, Wicked-Willie, Aulis
(kirjastonhoitaja)
Omasta puolestani pahoittelen etten ole ollut kovin aktiivinen vielä saamastani kunniasta huolimatta. Tällä hetkellä suurin syypää on WoW:in uusin lisäosa ja uudelleen aktivoituneena ja addiktoituneena pelaajana raja todellisuuden ja pelimaailman välillä on vielä hieman haastavaa ;)
Tykkäykset (1): Darkki
Ageha avatar
Ooh hienolta näyttää! Musta tää uusi sivusto on tosi selkeä ja kivasti navigoitavissa, ja on kivaa, että yleisilme pysyi melko samanlaisena vaikka selkeä ero edelliseen näkyykin. Omia huomioitani käyttökokemuksesta:
-Ketjuun vastaaminen on hieman epäselvää/epäintuitiivista; en itse asiassa tällä hetkellä tiedä olenko vastaamassa ketjuun vai ylläolevaan HourglassEyesin viestiin
-Sininaamaemojit taisivat kadota kokonaan? Ei ainakaan löydy tekstinmuokkausvalikosta :( Pärjään kyllä tämän eron kanssa, ikävä vain tulee :D
-Ketjuja lukiessa viestien muotoilua voisi desktop-näkymässä vielä ehkä jotenkin laatikoida enemmän tai tehdä jotain muuta että tekstiosiot hiukan kapenisivat? Teksti menee nyt tosi leveänä ja sen takia aika hidaslukuisena ainakin näin omalta läppäriltäni katsottuna
Tykkäykset (3): Darkki, Pisania, Aulis
(ylläpitäjä)
Kiitos Ageha kommenteista! Todella hyvää pohdistaa ja auttaa itseäni hahmottamaan mitenkä muut kokevat sivujen toimivuuden.

Tein pieniä muutoksia, jotka toivottavasti hieman helpottavat nyt hahmottamaan viestin vastaamista. Nyt ketjun lopussa on erillinen nappi "Vastaa ketjuun", kun se oli aiemmin tuossa rinnakkain muiden nappien kohdalla nimellä "Uusi". Tehdään tarvittaessa lisää muutoksia jos ne nähdään tarpeellisina.

Tämä vastaaminen toimii muutenkin hieman eri tavalla kuin vanhalla foorumilla. Tässä on kokonaan myös uusi tapa vastata, jota ei ollut teknisesti vanhalla foorumilla lainkaan. Idea on, että jos käyttäjä klikkaa "Vastaa" nappia, niin tällöin aina vastataan siihen kyseiseen viestiin oli se sitten jossain viestiketjun keskellä tai viimeisin viesti. Jos käyttäjän vastaus on jossain vanhemassa viestiketjun viestissä, niin tällöin kyseiseen vastaukseen tuodaan automaattisesti tieto mihinkä viestiin käyttäjä on vastaamassa vaikka hän ei käyttäisi lainkaan lainaus toimintoja tms. ja se näkyy tietona [vastattu viestiin], joka toimii myös klikattava linkkinä tuoden kyseisen viestin auki mihinkä käyttäjä on vastaamassa. Vaatii ehkä hieman totuttelua, sillä tämä on aivan uusi toiminto Risingilla, johonka ainakaan itse en ole missään muulla netissä vielä törmännyt eri keskustelupalstoilta.

Tässä ominaisuudessa on sekin hyvä puoli, että nyt viestiä kirjoittaessani jos joku ehtisi tässä välissä lisätä uuden viestin ketjuun, niin helposti voisi olla epäselvää mihinkä viestiin olen nyt vastaamassa ellen olisi käyttänyt lainaustoimintoja. Nyt tällä uudella tekniikalla jos viesti johon vastaan ei ole heti ylempänä, niin näytetään toi [vastattu viestiin] linkki, josta kuka tahansa voi tarkistaa mihinkä viestiin tarkalleen annan palautetta.

Emojit saattavat tehdä vielä paluun. Toi on työlistallani selvittää kuinka ne voisi vielä palauttaa tänne uudelle keskustelualueelle käyttöön. Voisin kuvitella, että ne tulevat vielä jossain vaiheessa takaisin, mutta en pysty vielä luvata aikataulua.

Jään myös miettimään kuinka ketjun selaus olisi selkeämpi käyden paremmin ilmi kuka on ketjun luoja ja kuka viimeisin viestiketjun vastaaja. Katsotaan samalla voisiko tätä viestien lukemista jotenkin järkevästi kaventaa isoilla näytöillä.
Tykkäykset (1): Aulis
(ylläpitäjä)
Tähän kirjahyllyjen kirjalistauksiin tuli vielä yksi uusi ominaisuus. Nyt voit mitä tahansa kirjahyllyn kirjalistausta, eri lajittelujen lisäksi, tarkastella vuosilukujen perusteella! Voit esimerkiksi listata näppärästi kaikki ne kirjat, jotka olet lukenut vaikka vuonna 2022.
(ylläpitäjä)
Ageha (15. syyskuuta 2024)-Ketjuja selatessa olisi kiva, jos topikin viimeisimmän viestin kirjoittaneen nimimerkin ympärillä olisi jotain indikoimassa, että tämä on viimeisin vastaaja; itse miellän ilman kontekstia ketjun tiedoissa näkyvän nimimerkin automaattisesti ketjun aloittajaksi enkä tuoreimmaksi vastaajaksi
Tämä oli kyllä hyvä nosto. Mietin tätä pitkään eilen ja tulin siihen lopputulokseen, että järkevintä on, että ketjun aloittaja on ns. omistajana kyseisessä viestiketjussa. Tällöin ketjun kuvakkeena näytetään aina hänen avatarinsa, sekä tieto nimimerkistä. Ketjun avatari kun ei vaihdu sitten joka kerta kun joku vastaa viestiin, niin visuaalisesti on ehkä helpompi hahmottaa ketjut joita muutenkin useasti seurannut. Toin tuohon rinnalle viestiketjujen selaukseen tiedon kuka on ketjun viimeisin vastaaja. Toivottavasti nämä muutokset korjasivat tätä ongelmaa :)

Samalla kavensin viestien lukuruutua leveille näytöille jos tämä auttaisi ongelmaan, jossa tekstin lukeminen oli hidasta liian leveillä näytöillä.
Muokannut Darkki (16.09.2024)
Tykkäykset (1): Ageha
kyty avatar
Minä taas miellän kuvakkeen jostain syystä ketjun aiheeseen liittyväksi vaikka tietoisella tasolla tiedän että se on avatar, mutta en edes muista miten muilla foorumeilla toimittiin ja oliko avatar ketjun aloituskuvana joskus yleinen käytäntö. Ei sinänsä ongelma, siihen varmasti tottuu.
Kuurankukka avatar
Mitenkäs, onko keskusteluista hakeminen mahdollista?

En muuten löydä tästä ketjusta tuota vastaa ketjuun -nappia. Toisaalla näin sen!
(ylläpitäjä)
Vastaa ketjuun -nappi on aina ketjun aivan lopussa viimeisessä viestissä. Oletus on, että käyttäjä joko vastaa johonkin aiempaan viestiin, tai on lukenut kaikki muut viestit ja on viestiketjun lopussa haluten luoda ketjuun uuden viestin.

Viesteistä hakeminen ei ole vielä mahdollista. Tämä on ominaisuus, joka on tulossa tänne sivustolle hieman myöhemmin.
[kuva - klikkaa]
Ei näy täällä! Erikoista kyllä.

Hyvä tietää että haku on tulossa! Viestien esikatselukin olisi mukava ominaisuus.
Takaisin ylös