Ääretön meri
Alkuteos ilmestynyt 2014. Suomentanut Ulla Selkälä. Sidottu, kansipaperi.
MITEN KITKETÄÄN MAAPALLOLTA SEITSEMÄN MILJARDIA IHMISTÄ?
KITKEMÄLLÄ IHMISISTÄ INHIMILLISYYS.
Cassie Sullivan tovereineen on selvinnyt jo neljästä aallosta, joiden avulla kaukaisesta aurinkokunnasta saapuneet Toiset ovat tyhjentäneet maapalloa ihmisistä. Nyt lopullinen, viides tuhoaalto etenee, ja ihmiskunnan viime rippeet taistelevat henkensä edestä.
Cassien ja kumppanien on tehtävä valinta: uhmatako talven tuloa ja odottaa heitä auttaneen Evan Walkerin paluuta vai lähteäkö etsimään muita selviytyjiä ennen kuin vihollinen saa nuoret satimeen? Uusi hyökkäys on vain ajan kysymys…
Edessä on viimeinen taistelu elämän ja kuoleman, toivon ja toivottomuuden, rakkauden ja vihan välillä.
"Vaikuttavalla tavalla vielä parempi kuin trilogian erinomainen avausosa." – USA Today
"Vauhti saa sydämen lyömään kovaa –– juonenkäänteet ovat kutkuttavia." – The New York Times Book Review
Rick Yancey
Yhdysvaltalainen Rick Yancey (s. 1962) on entinen verovirkailija, joka on kertonut varttuneensa Arthur C. Clarken ja Isaac Asimovin klassikoiden parissa. Hänen scifiteoksensa Viides aalto (2013) oikeudet myytiin nopeasti yli 30 kielelle. Yancey on kirjoittanut useita kirjoja niin nuorille kuin aikuisillekin ja saanut tuotannostaan monia tunnustuksia. Kirjoja on myyty maailmanlaajuisesti lähes neljä miljoonaa kappaletta. Viidennestä aallosta tehtiin elokuvaversio vuonna 2016.
Pidin huomattavasti enemmän ensimmäisestä osasta, kuin tästä. Ääretön meri oli kuitenkin kiinnostava ja todella koukuttava, eikä sitä olisi millään malttanut laskea käsistään. Nyt päästiin myös Hakan pään sisään, kun kerronta tapahtuu myös hänen näkökulmastaan. Itse jäin ehkä vähän kaipaamaan myös kerrontaa Benin osalta, nyt yksi lempihahmoistani jäi vähän taka-alalle.
Aivan mahtava jatko-osa mahtavalle sarjalle! Ääretön meri oli juonenkulultaa 5.aaltoa hitaampi ja ehkä tämän vuoksi aloitusosa oli mielestäni vielä hiukan parempi, vaikka ei tästä räiskettä puuttunut! Varsinkin alun hotellikohtaukset ja "slasher-tyyliin yksi kerrallaan katoavat ihmiset" XD, olivat hauskaa luettavaa ja tässä kirjassa lempihenkilöihini nousi myös Zombi, joka oli mulle jäänyt vähän etäiseksi 5.aallossa. Edelleen myös Evan, Sam ja Cassie pitävät suosikkieni paikkoja, kun taas Haka, johon keskityttiin eniten tässä osassa, ei ole oikein ikinä innostanut. Tässä osassa tuli paljon tärkeää ja niin yllättävää (plus hieman sekoittavaa) tietoa niin avaruusolioista, kuin henkilöistä. Tykkäsin lukea myös Kilokakun näkökulmaa :`) Nyt jännityksellä kohti päätösosaa ja voin sanoa että odotukset ovat korkealla!
Ääretön meri jatkoi vahvasti Yanceyn trilogiaa. Kirja imaisi mukaansa eikä sitä malttanut laskea käsistään. Sopivaa fantasiaa myös hieman vanhemmalle lukijalle.
Kirja ei täyttänyt odotuksiani, sillä se oli mielestäni sekainen ja oli vaikea pysyä perässä. Kirjassa oli myös mielestäni liian vähän Evania ja Cassieta ja kohtauksissa joissa he olivat, Cassie yleensä luuli että Evan on kuollut. Mutta hyvät juonenkäänteet...
Ääretön meri on loistava jatko-osa loistavalle kirjasarjalle. Se ei tietenkään yllätä minua, koska sarjan ensimmäinen osa oli jo todella mahtava ja minulla oli suuret odotukset tätä osaa kohtaan. Hahmot ovat edelleen hyviä ja erilaisia. Pidin siitä, että tässä kirjassa syvennyttiin todella paljon Hakaan. Ensimmäisen osan aikana tyttö ei kuulunut suosikkihahmoihini, mutta tässä osassa pidin erittäin paljon hänestä. Ja olihan se aika söpöä, että hänelläkin oli romanttisia tunteita :) Se, kuinka vähän kirjassa oli Cassien ja Evanin yhteisiä hetkiä, oli aika yllättävää. Se oli ehkä ainoa pienen pieni miinus koko kirjassa, mutta se ei lopulta haitannut paljoa. Odotan innolla sarjan kolmatta osaa :)