Risingshadow

Valtakunta #5 / 5
Hopealiekkien valtakunta (Valtakunta #5) - Sarah J. Maas
★ 8.66 / 45
1123453647781391710

Alkuteos ilmestynyt 2021. Suomentanut Sarianna Silvonen. Kartta: Virginia Allyn. Kannen suunnittelu: Patti Ratchford. Kannen kuvitus: Happypets. Sidottu, kansipaperi.

Goodreads Choice Award (paras fantasiakirja) 2021.

Supersuositun romantasy-sarjan tulisieluinen kaksikko löytää toisensa vaaran uhatessa

Nesta Archeron on aina ollut ylpeää ja temperamenttista sorttia. Pataan joutuminen vastoin omaa tahtoaan ja Hybernin sodan kauhut ovat virittäneet hänet äärimmäisen kireälle. Kuitenkin kaikista eniten raivoa ja kiihkoa hänessä herättää Yön hovin soturi Cassian, jonka kanssa Nesta joutuu olemaan jatkuvasti tekemisissä.

Samalla kun liekit Nestan ja Cassianin välillä kuumenevat, uudet voimat nousevat uhkaamaan valtakuntien rauhaa. Epävarmuuden täyttämässä maailmassa Nesta ja Cassian joutuvat etsimään turvaa toisistaan.

Häikäisevän Valtakunta-sarjan viides osa on romanttista fantasiaa kuumimmillaan. Genren suurnimi Sarah J. Maas tarjoilee lukijoilleen paitsi kipunoivaa rakkautta myös unohtumattoman kasvutarinan.

"Maasista on tullut fantasiagenren jättiläinen." – Time

Adlibris: tarkista saatavuus

FantasiaNuortenkirjallisuusRomantiikka
Julkaistu: lokakuu 11, 2024 (Gummerus)
Alkuperäinen nimi: A Court of Silver Flames

Arvosanani kirjalle
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆
Omassa pääkirjahyllyssäni

Käyttäjät lukeneet myös

Kruunun tyttäret (Kruunun tyttäret #1)
★ 8.44 / 18
Olipa kerran särkynyt sydän (Olipa kerran särkynyt sydän #1)
★ 8.14 / 37
Powerless (Powerless-trilogia #1)
★ 7.90 / 20
Julma prinssi (Ilman väki #1)
★ 7.58 / 48
Jumalainen vastustaja (Lumotut kirjeet #1)
★ 7.36 / 11
Kahlittu perillinen (Keijuvalta #1)
★ 7.30 / 10
Kihlattu (Coroan kronikat #1)
★ 7.12 / 16

Aiheeseen liittyviä keskusteluja
Vastannut: Veriel, 09.11.2025
Kirjoita vieraana tai kirjaudu sisään.
Onko sinulla kysymyksiä kirjasta tai haluatko jakaa mielipiteesi? Liity keskusteluun!

Sarah J. Maas

Yhdysvaltalainen Sarah J. Maas (s. 1986) aloitti Throne of Glass -sarjan kirjoittamisen vain 16-vuotiaana ja keräsi nopeasti verkossa ympärilleen suuren faniyhteisön. Amazon ja Kirkus Reviews nimesivät sarjan avausosan Lasipalatsin yhdeksi vuoden 2012 parhaimmista kirjoista. Maasin teoksia on julkaistu 40 kielellä ja monet niistä ovat nousseet New York Timesin bestsellerlistan ykkössijalle. Kirjoja on myyty maailmanlaajuisesti yli 75 miljoonaa kappaletta.

Kuva: Beowulf Sheehan / Gummerus

Valtakunta

Kirjasarjan ensimmäinen teos A Court of Thorns and Roses julkaistiin englanniksi 2015 ja suomennettiin nimellä Okaruusujen valtakunta 2019.

Valtakunta sisältää tällä hetkellä 5 kirjaa.

Okaruusujen valtakunta (Valtakunta #1)
★ 7.86 / 130
Usvatuulen valtakunta (Valtakunta #2)
★ 8.64 / 98
Siiveniskujen valtakunta (Valtakunta #3)
★ 8.36 / 71
Talviyön valtakunta (Valtakunta #4)
★ 6.76 / 43
Hopealiekkien valtakunta (Valtakunta #5)
★ 8.66 / 45

23.08.2025
Q_Black avatar
Q_Black
Kirjoja 273, Kirja-arviot 265, Viestit 117
★★★★★★★☆☆☆ 7 / 10

Sarjan ainakin tällä erää viimeinen osa kertoo Nestan ja Cassianin tarinan. Traumaattisia kokemuksia kokenut säpäkkä Nesta ei tee omasta eikä Cassianin elämästä helppoa, mutta muiden pakottamana Nesta muuttaa rähjäisestä asunnostaan yhteen Rhysin asunnoista ja joutuu asettelemaan elämäänsä uusiin uomiin. Matkalla hän tutustuu siipensä menettäneeseen Emerieen ja papittareen nimeltä Gwen, ja alkaa kerätä voimiaan kouluttautumalla. Samaan aikaan uusi pahuus luikkii nurkissa.

Tottakai tämä kirja on taattua Maasin laatua ensimmäisiltä sivuilta viimeisille. Cassianista ja Nestasta on tullut lukijoiden keskuudessa yksi suuri fanituksen kohde, etenkin Cassianista. En vaan ymmärrä miksi. Pidän kyllä Cassianista, mutta hän jää itselle jotenkin etäiseksi hahmoksi. Ja Nesta taas on äärimmäisen raivostuttava persoona. Ehkä tämän takia tämä tiiliskiven kokoinen kirja jäi itselle ehkä vähän valjuksi. Kirjassa ei sinänsä tapahtunut mitään suurta mullistavaa ja jännittävää kuin oikeastaan vasta viimeisien sadan tai parin sadan sivun kohdalla. Muuten se eteni hyvin tasaisesti, kertoen lähinnä Nestan ja Cassianinkin tarinaa. Kuten olettaa saattaa, ei kuumilta kohtauksilta vältytty ja liekit leimusi puolin ja toisin, silti tästä kirjasta jäi puuttumaan se jokin mikä olisi saanut sen tuntumaan entistä paremmalta. Ei siinä, kyllä tämän kanssa aika vierähti, mutta se ei mielestäni ollut sarjan paras kirja. Ehkä minut on vaan vaikea lumota, Rhysandin paikkaa minun sydämessäni ei vie kukaan tässä kirjasarjassa.

25.03.2025
_kirjakeiju_ avatar
_kirjakeiju_
Kirjoja 448, Kirja-arviot 378
★★★★★★★★★★ 10 / 10

Valtakunta-sarjan neljännessä osassa siirrytään seuraamaan vanhimman Archeronin siskon, Nestan, edesottamuksia. Tiedossa on raivokasta taistelua itsensä ja muiden kanssa, mutta myös yhteyksiä ja uusia päämääriä.

Olihan tässä 865 sivun mittaisessa kirjassa riittävästi luettavaa ja ihan täysiverinen seikkailu. Olin aluksi epäileväinen, koska Nesta ei hahmona ole ollut minulle se läheisin. Mutta tätä lukiessa pääsimme hänen kanssaan kyllä yhteisymmärrykseen siitä, että ihan hyvä tyyppi hän on.

Mukavasti kirja sijoittui samaan maailmaan ja samojen henkilöhahmojen luo kuin aiemmat osat. Oli oikeastaan ihan virkistävää lukea hieman eri näkökulmasta hahmojen seikkailuista.

Kokonaisuutena pidin tästä osasta paljon. Tärkeänä teemana kirjassa on se, että vaikka mitä tapahtuisi, sinua rakastetaan ja olet rakkauden arvoinen. Hyvä muistutus meille kaikille, kuten kirjailija kirjoittaa kiitoksissaan.

07.11.2024
Miiwuska avatar
Miiwuska
Kirjoja 294, Kirja-arviot 20, Viestit 1
★★★★★★★★★★ 10 / 10

Ihanasti oli Nestan tarina kirjoitettu ja ahmin kirjan nopeasti. Josko seuraavana vuorossa olisi Elain?

20.11.2025
Liz avatar
Liz
Kirjoja 13, Kirja-arviot 13
★★★★★★★★★☆ 9 / 10

Ah, odotus palkittiin! Sarjan viides ja viimeinen osa oli selkeästi paras. Pääosiin on nostettu wingman Cassian sekä kylmäkiskoinen ja erittäin tyly Nesta, jonka itsetuhoisuus on vain pohjakosketusta vailla. Huikea kasvutarina ja seikkailu, joka kantaa melkein loppuun saakka.

Seuraa meitä: Uutiskirje | Facebook | X | Mastodon | RSS | English Site
Hostingpalvelun tarjoaa Planeetta Internet Oy
© 1996 - 2025 Risingshadow. Kaikki oikeudet pidätetään.
Sivustomme käyttää evästeitä takaaksemme parhaimman käyttökokemuksen.
Tietosuoja