Risingshadow

Valtakunta #2 / 5
Usvatuulen valtakunta (Valtakunta #2) - Sarah J. Maas
★ 8.66 / 100
512342516471583493910

Alkuteos ilmestynyt 2016. Suomentanut Sarianna Silvonen. Kartta: Kelly de Groot.

1. laitos 2020. Kannen kuvitus: Adrian Dadich. Sidottu, kansipaperi.
2. laitos 2024. Kannen suunnittelu: Patti Ratchford. Kannen kuvitus: Happypets. Sidottu, kansipaperi.

Goodreads Choice Award (paras nuorten fantasia- tai sf-kirja) 2016.

KIROUKSENMURTAJA.
VAPAHTAJA.
KEVÄÄN MORSIAN JA YÖHÖN SIDOTTU.

Haltioita uhannut vaara on voitettu, mutta hintana oli Feyren ihmisyys. Kuolemattomuus ei ole lievittänyt Feyren tuskaa. Hän joutui uhraamaan liian paljon pelastaakseen Tamlinin, sydämensä valitun.

Tatuointi Feyren kädessä muistuttaa sopimuksesta, jonka hän teki pelätyn Yön ylivaltiaan kanssa. Hänen on pidettävä lupauksensa, vaikka se repisi hänen sydämensä kahtia. Haltioiden ja ihmisten maailma on kuitenkin tuhon partaalla. Jos Feyre haluaa pelastaa kaikki rakkaansa, hänen on päätettävä, kuka hän todella on – ja otettava haltuunsa voima, joka hänessä piilee.

Häikäisevän Valtakunta-fantasiasarjan toinen osa on täynnä henkeäsalpaavia juonenkäänteitä, kiivasta toimintaa ja maailmoja järisyttävää romantiikkaa.

"Raivokkaan romanttinen, vastustamattoman seksikäs ja hypnoottisen taianomainen." – USA TODAY

"Osuu suoraan suoneen tummaa, ylellistä, seksikästä fantasiaa kaipaaville." – KIRKUS

"Miljoona tähteä ja korkeinta ylistystä parhaalle lukemalleni fantasiakirjalle." – GUARDIAN TEEN REVIEW

Adlibris: tarkista saatavuus

FantasiaNuortenkirjallisuusRomantiikkaRomantasia
Julkaistu: heinäkuu 16, 2020 (Gummerus)
Alkuperäinen nimi: A Court of Mist and Fury
Kirja-arviot ja kommentit (10)

Kirjan tilaus

Arvosanani kirjalle
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆
Omassa pääkirjahyllyssäni

Käyttäjät lukeneet myös

Kruunun tyttäret (Kruunun tyttäret #1)
★ 8.40 / 20
Powerless (Powerless-trilogia #1)
★ 7.88 / 27
Julma prinssi (Ilman väki #1)
★ 7.62 / 53
Kahlittu perillinen (Keijuvalta #1)
★ 7.42 / 12
Jumalainen vastustaja (Lumotut kirjeet #1)
★ 7.06 / 15
Tytär hämärän, piika pimeän (Rauniara #1)
★ 6.40 / 10
Hautausmaan pojat
★ 8.50 / 16

Aiheeseen liittyviä keskusteluja
Vastannut: Veriel, 09.11.2025
Kirjoita vieraana tai kirjaudu sisään.
Onko sinulla kysymyksiä kirjasta tai haluatko jakaa mielipiteesi? Liity keskusteluun!

Sarah J. Maas

Yhdysvaltalainen Sarah J. Maas (s. 1986) aloitti Throne of Glass -sarjan kirjoittamisen vain 16-vuotiaana ja keräsi nopeasti verkossa ympärilleen suuren faniyhteisön. Amazon ja Kirkus Reviews nimesivät sarjan avausosan Lasipalatsin yhdeksi vuoden 2012 parhaimmista kirjoista. Maasin teoksia on julkaistu 40 kielellä ja monet niistä ovat nousseet New York Timesin bestsellerlistan ykkössijalle. Kirjoja on myyty maailmanlaajuisesti yli 75 miljoonaa kappaletta.

Lähteitä

Wikipedia

Kuva: Beowulf Sheehan / Gummerus

Valtakunta

Kirjasarjan ensimmäinen teos A Court of Thorns and Roses julkaistiin englanniksi 2015 ja suomennettiin nimellä Okaruusujen valtakunta 2019.

Valtakunta sisältää tällä hetkellä 5 kirjaa.

Okaruusujen valtakunta (Valtakunta #1)
★ 7.86 / 132
Usvatuulen valtakunta (Valtakunta #2)
★ 8.66 / 100
Siiveniskujen valtakunta (Valtakunta #3)
★ 8.36 / 73
Talviyön valtakunta (Valtakunta #4)
★ 6.82 / 46
Hopealiekkien valtakunta (Valtakunta #5)
★ 8.32 / 49

Kirja-arviot ja kommentit

29.07.2020
Keskiyön kyyhkynen avatar
Keskiyön kyyhkynen
Kirjoja 222, Arviot 71, Viestit 6
★★★★★★★★★★ 10 / 10

Tämän teoksen ilmestymistä olen odottanut kiihkeästi ja unelmoiden siitä asti, kun sain aiemman osan luettua. Se odotus oli kaikessa piinansaan kuitenkin arvoistaan, sillä Usvatuulen valtakunta on kerrassaan hengästyttävä, lumoava ja intohimoinen teos! Jos luulin edellistä osaa parhaimmaksi kirjaksi, olin väärässä. Sillä Usvatuulen valtakunta on jopa edellistä parempi tapahtumillaan ja tunteita nostattavilla käänteillään. En kyennyt laskemaan kirjaa kädestäni ja lopun tullen olin aivan hurmiossa.

Tästä hurmiosta saan kiittää vain ja ainoastaan kirjailijaa. Uskomatonta, kuinka Sarah J.Maasin taito kirjoittaa lumoaa jälleen. Hän todella osaa tuoda uuden näkökulman esille jo tutusta hahmosta muuttamatta kuitenkaan tämän sisintä. Ja tämä häilyvän pieni muutos saa näkemään hahmon uudella tavalla, mikä muuttaa käsityksen koko hahmosta ja hänen yhteensopivuudestaan päähenkilön kanssa. Kerta kaikkiaan loisteliasta!

Tarinan edetessä muuttui tapani nähdä hahmot ja olin jo luonut selkeän kuvan omasta suosikkihahmostani Yön ylivaltiaasta Rhysandista. Hän oli juuri sitä, mitä koko tässä sarjassa onkin kaivattu! Okaruusujen valtakunnassa loin häneen jo pikaisia katseita, mutta Usvatuulen valtakunnassa käännyin vihdoin katsomaan Rhysandia kunnolla ja kaikki oli sillä selvää. Hän oli tullut jäädäkseen niin tarinaan kuin suosikiksenikin.

Kirjan aivan uskomaton ja odottamaton loppu herätti minussa suuria tunteita, mikä minulle tarkoittaa mahtavaa lukukokemusta. Usvatuulen valtakunta on todellakin niitä teoksia, jotka luetaan ja muistetaan. Tämän kirjan tarinaan haluan palata uudestaan ja uudestaan, joten ainoa vaihtoehto on säilyttää se käden ulottuvilla. Lienee siis sanomattakin selvää, että seuraava osa tulee häilymään toiveissani aina sen julkaisuun asti, jollin odotan jo kärsimättömänä sen lukemista!

30.07.2025
Q_Black avatar
Q_Black
Kirjoja 276, Arviot 268, Viestit 117
★★★★★★★★★☆ 9 / 10

Ensimmäinen kirja tökki itsellä jonkun verran ja eritoten kirjoitustyyli jotenkin ärsytti. Päätin kuitenkin tarttua seuraavaan osaan ja lukea sen kun tätä sarjaa on niin kovasti hehkutettu ja halusin jotakin uutta romantasiaa hyppysiini. Pakko sanoa, että tämä toinen kirja parantaa ensimmäisestä aika kivasti ja juoni lähtee mielestäni ainakin itselle hyvin mieleiseen suuntaan. Mukaan astuu isompaan rooliin edellisen kirjan synkkä haltia sekä kasa uusia hahmoja, joista kaikki oli jotenkin mielenkiintoisia. Ensimmäisen kirjan jokseenkin tylsät tyypit jäi vähän taka-alalle ja päästiin vähän uusiin kuvioihin. Mielikuvitusta ei tästäkään puutu ja loppusivuilla teki melkein kirkua, että "eiiii". Päähenkilö Feyrestäkin kaivautuu esiin ihan toisenlainen puoli, joka minusta oli ihan tervetulluttakin. Tämän kirjan kanssa aika lensi kyllä "kuin siivillä", kirjan lukeneet tietää ;) Siispä pistinkin kolmannen ja neljännen kirjan varaukseen, pitäähän tämä nyt tietää, että miten tarina oikein jatkuu ja ennen kaikkea loppuu! Siis kirjoja odotellessa!

24.08.2025
♡ avatar
♡
Kirjoja 26, Arviot 14
★★★★★★★★★☆ 9 / 10

Huomattavasti parempi kuin ensimmäinen osa! Mielestäni tapahtumat etenivät välillä hieman liian hitaasti, mutta siitä huolimatta tykkäsin todella paljon. Ensimmäisen osan lukemisessa kesti kauan enkä millään olisi halunnut lukea tätä ensimmäisen kirjan perusteella, mutta onneksi luin.

14.10.2023
Nix Kharon avatar
Nix Kharon
Kirjoja 212, Arviot 18
★★★★★★★★★★ 10 / 10

Sarja paranee edetessään. Tämä on hauskempi ja mielenkiintoisempi. Romantiikkaa unohtamatta. Yksi kaikkien aikojen suosikkikirjoistani. Vielä parempi kuin edellinen. En yleensä pidä imelistä romanttisista teoksista, mutta tämä osui nappiin. Se ei ole imelä, vaan kaikkea muuta.

27.04.2023
Rusettitossu avatar
Rusettitossu
Kirjoja 58, Arviot 3
★★★★★★★★★☆ 9 / 10

Kirja vei mukanaan ja luin tämän ihan muutamassa päivässä. Loppua kohden kirjan laskeminen käsistä oli mahdotonta ja ajatukset olivat lukuhetkien ulkopuolellakin siinä, mitä seuraavaksi tapahtuu.

18.06.2021
Kitsusi avatar
Kitsusi
Kirjoja 192, Arviot 7, Viestit 1
★★★★★★★★★★ 10 / 10

Voiko tätä paremmaksi romanttinen, seksiä tihkuva fantasia enää tulla? Ei varmasti voi. Kiihkeästi ja pelonsekaisin tuntein jään odottelemaan seuraavan osan suomennosta.

24.07.2020
_kirjakeiju_ avatar
_kirjakeiju_
Kirjoja 454, Arviot 384
★★★★★★★★★★ 10 / 10

Upea ja koukuttava kirja! Kirjan juoni (josta en nyt kerro mitään) oli jotain aivan uutta. En usko aiemmin lukeneeni mitään näin sadunomaista, mutta kuitenkin realistisesti nykypäivän arvoja ja ajatuksia heijastavaa. Olin koukussa kirjan alusta viimeisen sivun loppuun saakka. Tämä sarja peittoaa mielestäni jopa Throne of Glassin, joka kuitenkin on lempisarjojani.

03.01.2021
Book_lover avatar
Book_lover
Kirjoja 43, Arviot 30
Sisältää juonipaljastuksia

Aivan huikea sarjan toinen osa! Sarah J. Maas on aivan mahtava kirjailija. Se jäi todella pahaan kohtaan ja haluaisin seuraavan osan jo käsieni ulottuviin. Rhysand ja Feyre muistuttavat todella paljon Sarah J. Maasin toisen kirjasarjan, Throne of glassin, Aelinia ja Rowania. Pidän tästä ominaisuudesta erittäin paljon, koska Aelin ja Rowan ovat minun lempiparini.

Lisäksi mielestäni parhaat kohdat olivat ne, joissa Feyre ja Rhys olivat kahdestaan ja/tai Amrenin, Cassianin, Morin ja Azrielin kanssa. Esimerkiksi kun Rhys ja Feyre flirttailivat toisilleen sekä kun Rhys ja Feyre solmivat parisiteen ja sen jälkeen Rhys ja Cassian ottelivat, jotta Rhys voisi vähän päästellä höyryjä.

20.11.2025
Liz avatar
Liz
Kirjoja 21, Arviot 21
★★★★★★★★★☆ 9 / 10

Pääsee tämäkin kirjasarja vihdoin kunnolla käyntiin! Jo alku on vauhdikas ja sama meno jatkuu loppuun saakka. Uudet henkilöhahmot tuovat sopivaa rosoa ja uusia kerroksia tarinaan. Kipinöitä lentelee päähenkilöiden välillä.

19.10.2022
Mio avatar
Mio
Kirjoja 84, Arviot 18, Viestit 4
★★★★★★★★★★ 10 / 10

Kirja herätti tunteita, tapahtumaa löytyi ja ihastuttavia hahmoja. Ovela

Seuraa meitä: Uutiskirje | Facebook | X | Mastodon | RSS | English Site
Hostingpalvelun tarjoaa Planeetta Internet Oy
© 1996 - 2026 Risingshadow. Kaikki oikeudet pidätetään.
Sivustomme käyttää evästeitä takaaksemme parhaimman käyttökokemuksen.
Tietosuoja