Linkit: Risingshadow.net
Saavutuksia
Suosikkejani
Kirja-arviot ja kommentit
Sain luettua tämän kirjan ja pakko sanoa että suosittelen kaikille fantasian ystäville. Lisäsin suosikiksi. Mielestäni tämä on paras kirja mitä olen toistaiseksi lukenut, ja sarjan toiselle osalle on korkeat odotukset. Ainoa miinus on että mielestäni Kelsier kuoli liian aikaisin sarjassa. Mutta ei se niin paljoa häirinnyt, sillä taistelu kohtaukset oli hienosti kuvailtu, pidin siitä että kerrottiin että mitä henkilöt milloinkin polttivat.
Henkilöista pidin eniten Kelsieristä, sillä hän on uhkarohkea mutta ei halua muita vaaraan. Hän on hyvä taistelemaan, mutta toivoin että häntä ei olisi tapettu.
Vin oli kirjan alussa ujo tyttö joka muuttui kirjassa ihan eri ihmiseksi, hän kuulu hänen veljensä äänen päässään, ja se häritsi minua suunnattomasti.
Muut koplalaiset olivat taitavia omassa allomantian taidossaan. Heistä en jaksa kirjoittaa esittelyä mutta lukekaa kirja.
Brandon
Kirja on todella realistisesti kirjoitettu, niin todentuntuista että voisi olla mahdollistakin. Suosittelen scifin ystäville.
Jack
Suosittelen kirjaa synkemmät fantasian faneille, itse annoin vain 3/5 sillä en ole synkän fantasian fani mutta silti nautin kirjasta ja seuraavaa odotellessa.
Conn
Kirjan lopussa jäi monta kysymystä auki joihin vastaukset ovat luultavasti seuraavissa kirjoissa joita ei valitettavasti ole suomennettu, mielestäni huono päätös. Epäilen että niitä suomennetaan sillä tämä julkaistiin melkein kymmenen vuotta sitten. Luultavasti luen seuraavat osat englanniksi. Kirja olisi ollut 5 tähteä mutta jatko osia ei ole suomennettu niin vähensin yhden tähden sillä kirjan loppuu sellaiseen tilanteeseen että seuraavat kirjat pitäisi suomentaa.
Dorothy
Sama kun sarjan aikaisempiin osiin eli nälkäpeli faneille suosittelen
James
Sama kun edelliseen eli suostittelen nälkäpelin faneille tätä kirjaa
James
Suosittelen kirjaa/koko sarjaa kaikille ketkä pitävät Nälkäpelistä
James
Eli siis kirjaan oli luotu hieno maailma ja tähän maailmaan on kirjoitettu koko sarja (toisin kunin Katri Alatalon Käärmeiden kaupunki johon on kirjoitettu erittäin hieno maailma mutta se on vain yhtä kirjaa varten). Pidin kirjasta erittäin paljon. Mare oli lempihahmoni kirjan alusta lähtien, koska hän oli normaali ihminen ja silti hänellä oli erikoisia voimia, se että hän hallitsee sähköä. Calista pidin siihen asti että paljastui että hän on kruununprinssi, toivoin että mare olisi paritettu hänelle eikä Mavenille, kirjan lopussa aloin pitää hänestä sillä hän oli lopussa Maren kanssa pakosalla. Mavenista en pitänyt missään vaiheessa, sillä hän ei ollut yhtä tärkeä kuin Cal. Maven ärsytti minua koko kirjan ajan, ja kun hänen petos paljastui lopussa niin aloin vihata häntä.
Victoria
Katri Alatalo on onnistunut luomaan erittäin hienon maailman (mutta vain yhtä kirjaa varten?) ja siis en ole lukenut Alatalon sarjaa, mutta uskoisin että ei sijoitu samaan maailmaan. Mielestäni voisi kirjoittaa kokonaisen sarjan joka sijoittuu tähän maailmaan. Mutta mennään kirja arviooni. Eli siis mielestäni tarina on kirjoitettu erittäin taitavasti. En pitänyt Arrystä. Arry ei ollut lempihahmoni kirjassa, koska hän rikkoi käärmeen munat kirjan alussa. Mutta siis kirjassa oli monta läheltä piti tilannetta, jotka Arry pelasti kuten kirjan lopussa taistelu kohtaus jossa jättiläiskäärme yrittää tappaa Nineten ja Sulwaenin ja Arry pelastaa tilanteen muuttumalla jättiläiskäärmeeksi. Ninette on lempihahmoni koska hän osaa puhua käärmeille, mutta paikoin se ärsyttää koska se saattaa porukan ongelmiin, kuten kun hän herätti jättiläiskäärmeen. Sulwaen taas oli omalaatuinen persoona(no sh*t) no ei vaa, Sulwaen ärsytti alussa, koska ei oli aivan liian epävarma itsestään, mutta kirjan loppuun mennessä aloin pitää hänestä.
Ja siis sori jos jotku asiat oli väärin ku luin kirjan kesällä mut aloin vast ny kirjottaa näist arvosteluit.
Katri
Joo siis, olihan tämä hyvä kirja, mutta ehkä oli vähän liian tiiviisti tungettu. Mielestäni ainakin laivamatka olisi voitu laittaa aikasempaan kirjaan, niin tähän olisi saatu vähän tarkemmin tähän kirjaan.
Ja sori jos on aika huono ku on eka esittely.
Erika