Musta torni (Musta torni, #7)
Keskiarvo 4.35
4.35 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (102)
Kirjahyllytilastot

Musta torni

Stephen King
Julkaistu: marraskuu 23, 2006 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: The Dark Tower
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiasynkkä fantasia
Avainsanat: british fantasy -palkinto, tieteisfantasia, western
Osallistu keskusteluun (viestejä 223 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2004. Suomentanut Kari Salminen. Kuvitus ja kannen kuva: Michael Whelan. Sidottu.

British Fantasy -palkinto 2005. Locus-palkintoehdokas 2005 (fantasiaromaanit).

Musta torni -sarjan seitsemännessä osassa Rolandin ka-tet on yhä koossa vaikkakin hajallaan eri aikakausissa ja paikoissa. Susannah-Mia on viety synnyttämään Ukkosenjylyn Fediciin. Jake, Oi ja isä Callahan seuraavat hänen jälkiään Manhattanille Dixie Pig -nimiseen ravintolaan, joka on täynnä yllättäviä vihollisia. Rolandin ja Eddien puolestaan täytyy tavata John Cullum vuoden 1977 Mainessa, ennen kuin he voivat liittyä muun ka-tetin seuraan. Näin alkaa seikkailu, joka johtaa heidät maailmoista toisiin taistelussa Säteiden ja itse Tornin säilymisen puolesta. Susannah-Mian synnyttämä Mordred-hirviö kannoillaan ka-tet etenee yhä lähemmäs Rolandin lopullista päämäärää, Mustaa tornia.

Tässä Musta torni -sarjan päättävässä teoksessa kirjailija Stephen Kingillä on oma tärkeä osa esitettävänään...

Stephen Kingin Musta torni -sarja tarjoaa unohtumattoman lukuelämyksen niin fantasian, kauhun kuin scifinkin ystäville. Revolverimies Rolandin matka kohti salaperäistä Mustaa tornia muodostaa ainutlaatuisen laajan yhtenäisen kokonaisuuden, joka käsittää kaikkiaan seitsemän osaa.

muokattu 25.06.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Susannan laulu (Musta torni, #6)Revolverimies (Musta torni, #1)Kolme korttia pakasta (Musta torni, #2)Joutomaa (Musta torni, #3)Musta torni I–III

Kirja-arvioita (5)

Camaro avatar
Kirjoittanut
4.0
Mustan tornin päätösosa antoi sen mitä edelliset osat lupailivatkin. Huikea sekoitus scifiä, fantasiaa, kauhua, westerniä... täysin omanlaisensa. Kingin teksti on tyypillisesti helppolukuista, tarinaan on helppo hypätä mukaan ja unohtaa vain lukevansa sitä. Pientä miinusta tulee vaihtoehtoisista loppuratkaisuista. "Lopullisesta lopusta" jäi paha maku suuhun.
Jussi avatar
Kirjoittanut
4.0
Seitsemäs osa on hieno päätös sarjalle. Suuresta pituudesta huolimatta juoni eteni koko ajan vauhdikkaasti. Kirjan lopetus eli Rolandin kohtalon selviäminen oli minusta erittäin hyvä, vaikka jotkut ovat sen tyrmänneet. Pidin paljon myös teoksen eeppisestä tunnelmasta. Kirjassa taphtuneet kuolemat järkyttivät, ja muidenkin päähenkilöiden kohtalot vetosivat tunteisiin. Se, miten tarinan pääpahikset hoideltiin, on herättänyt suuttumusta osassa faneista. Minusta tämä oli ... (lisää)
Cliffer666 avatar
Kirjoittanut
5.0

"Tie ja tarina ovat olleet pitkiä.." Niin tottavie on, justiinsa niin ja sanon kiitoksia. Aloitin oman vaellukseni kohti  Mustaa Tornia lähes neljä kuukautta sitten kesällä, heinäkuun alussa ja nyt marraskuun kolmantena päivänä vuonna 2017, tässä maailmassa ja tässä ajassa, minä sen päätän. Kaikki kahdeksan osaa (Tuulen avain mukaan lukien), yhteensä  lähemmäs 4800 sivua, ovat nyt luettu. Mitä tulee tähän viimeiseen osaan, Grande Finaleen, sen juonesta ja tapahtumista ... (lisää)

Pate64 avatar
Kirjoittanut
4.0

Kauan odottamani saagan päätösosa ei jätä kylmäksi. Fantasia- western-, scifi- ja kauhuelementit toimivat vuorenvarmasti ja tyypillinen onnellinen loppu puuttuu. Tunteet vellovat ja silmät kostuvat tragedioiden kohdalla. Ainoa pieni miinus tulee siitä, että pahisten loppu on ehkä liian helppo. Varsinkin punainen kuningas, jota on hehkutettu kirjakaupalla, on loppujen lopuksi lievä pettymys. MMutta ei se mitään, tarina toimii ja lukija on mukana. Legendaaristen kohtausten joukkoon nousee Mordredin ja Walterin kohtaaminen, sekä Callahanin ja Jaken taistelu Dixie Pigissä. Tämä on satua parhaimmillaan! 

Nokka10 avatar
Kirjoittanut
4.5
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Paikalla 1 jäsen ja 30 vierailijaa
Mustelmann
Uusin jäsen: Patrik Beshar
Jäseniä yhteensä: 9734