Harry Potter ja kuoleman varjelukset (Harry Potter, #7)
Keskiarvo 4.31
4.31 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (1162)
Kirjahyllytilastot

Harry Potter ja kuoleman varjelukset

J. K. Rowling
Julkaistu: maaliskuu 7, 2008 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: Harry Potter and the Deathly Hallows
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret
Avainsanat: elokuva, mythopoeic-palkinto , nebula-palkinto
Osallistu keskusteluun (viestejä 146 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2007. Suomentanut Jaana Kapari-Jatta. Kansi: Mika Launis. Sidottu.

Publishers Weekly Best Book of 2007, Booklist Editors' Choice 2007, Los Angeles Times Favorite Children's Book of 2007, Washington Post Best Book for Young People for 2007, Newsweek Best Book of the Year 2007, ALA Notable Children's Book 2008, ALA Best Book for Young Adults, 2008, Andre Norton -palkinto 2008, Mythopoeic-palkinto 2008 (lastenkirjat, koko sarja).

Harry Potterin harteilla lepää suunnaton vastuu ja lähes mahdottomalta tuntuva tehtävä: hänen on etsittävä ja tuhottava loput Voldemortin hirnyrkit. Heinäkuun viimeisenä päivänä Harry täyttää seitsemäntoista vuotta ja tulee täysi-ikäiseksi. Hänen on jätettävä kodikas ja turvallinen Kotikolo ja seurattava polkua, joka on hänelle viitoitettu. Koskaan ennen ei Harry ole tuntenut itseään näin yksinäiseksi. Hän on täynnä kysymyksiä, joiden ratkaisut ovat täysin hämärän peitossa. Ja aika käy vähiin, Voldemort joukkoineen on aivan Harryn kintereillä. Pystyykö Harry vastaamaan haasteeseen, jonka hän jo syntyessään sai?

J. K. Rowlingin Harry Potter ja kuoleman varjelukset on hengästyttävä, koskettava ja henkeäsalpaavan jännittävä päätös seitsenosaiselle teossarjalle, joka on vavahduttanut koko maailmaa ja tuonut Tylypahkan velhokoulun osaksi miljoonien ihmisten elämää. Se on taikuutta, johon pystyy vain mestari.

muokattu 23.01.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Viikinkipoika Kaspar II: Sininen viikinki ja kuninkaan sotaratsu (Viikinkipoika Kaspar, #2)Viimeinen toivo (Soturikissat: Tähtien enne, #6)Auringonlasku (Soturikissat: Uusi profetia, #6)Suomea lohikäärmeille (Suomea lohikäärmeille, #1)Ruska (Kuura-trilogia, #3)

Kirja-arvioita (35)

Zimi avatar
Kirjoittanut
5.0
Vihdoin on J.K Rowlingin kunnianhimoinen 7-osainen Harry Potter-sarja tullut päätökseensä. Nyt kun jännittävä kirja on tullut luettua, on pakko myöntää olevansa yhtä aikaa tyrmistynyt, iloinen, surullinen ja perkeleen ylpeä tästä upeasta kirjojen polusta, minkä Rowling on meidän eteemme punonut. Kirja lunasti odotukseni ja sen viimeiset luvut suorastaan salpasivat henkeni. Tarina iskee lukijansa jo heti alussa uskomattoman hengästyttävällä temmolla ja odottamattomilla ... (lisää)
Morndun avatar
Kirjoittanut
3.0
Minusta tämä ei ollut niin mahtava teos, että olisin itkenyt. Tämän luettuani tuntui, että se oli tehty enimmäkseen selittämään aikaisempien Potter-kirjojen tapahtumia ja asioita. Kirja kääntää aiemmat oletukset tapahtumista päälaelleen ja lukija huomaa olleensa väärässä yhden sun toisen asian suhteen. Pitkä aikaväli, jossa tarina on kerrottu, toisinaan tuntuu pitkäveteiseltä ja mukaan on tungettu tapahtumaa täytteeksi. Joudun kuitenkin kohottamaan hattuani Rowlingille ... (lisää)
Jussi avatar
Kirjoittanut
4.0
Pidin kirjasta, Deathly Hallows oli onnistunut lopetus sarjalle. Toisaalta en ole varsinainen Potter-fani, kaikki osat olen lukenut vain kerran. Rowlingin sarja on hyvä muttei mitenkään erityisen hieno. Minusta taso nousi ensimmäisten kirjojen jälkeen tarinan muututtua aikuisemmaksi. Viimeisessä kirjassa oli sopivan synkkä tunnelma, esimerkiksi porukkaa kuoli jatkuvasti. Half-Blood Princessä minua häiritsi se, ettei loppua lukuun ottamatta romaanissa tuntunut tapahtuvan oikein ... (lisää)
TheDarkMission avatar
Kirjoittanut
5.0
Yritän aina korostaa, etten ole Potter-fani, mutta valitettavasti joidenkin kirjojen kahdeksannet lukerrat luovat ristiriitaisia vaikutteita... Noh, kirjaan oli ahdettu aika lailla, mutta toisaalta jotkut tapahtumat tuntuivat ikäänkuin kerääntyneen loppuosaan täytteeksi. Jäi myös tunne, että Rowling oli veivannut päässään hirnyrkkien metsästystä niin paljon, että itse ne tapahtumat olivat menettäneet makunsa. Pottereissa on se hyvä puoli, ettei useammat lukukerrat pilaa ... (lisää)
Pennywere avatar
Kirjoittanut
5.0
Kaikista sarjoista Harry Potter on mielenkiintoisin ja se on osannut pitää mielenkiintoa yllä, ja on siis lempisarjani. Kirja ei ole lempparini sarjasta, mutta tämä kyllä on lopetusteoksena mahtava, joka täyttää sopivasti kaikki tyhjät aukot. Harmittaa vain kun päähenkilöt eivät olleet koulussa paljoakaan, Tylypahka on kuitenkin ilmennetty Harryn ja kumppaneiden "kodiksi" jo vuosien ajan. Tylypahkan puuttumisen korvaa suuri etsintäretki, jossa vaihdetaan maisemaa jatkuvasti. ... (lisää)
Kirjaneito avatar
Kirjoittanut
5.0
On vain yksi sana kuvaamaan Kuoleman varjeluksia ja samalla koko Harry Potter -sarjaa. Täydellinen. (myönnetään olen fani) Viimeinen osa on loistava ja loppuu juuri niin kuin pitääkin. Kyyneliäkään en lukiessa säästellyt. Olen lukenut monta kertaa, en kyllästy ikinä! Kiitos Jo Rowling!
CaliFe avatar
Kirjoittanut
5.0
Kasvoin Harry Potterin parissa, ja minua ei saanut irti Kuoleman Varjeluksista sen jälkeen kun mokoma oli ilmestynyt. Itse Rowling, ja tietysti myös Jaana Kapari-Jatta ovat tehneet molemmat tämän kirjan kanssa ihan loistavan työn. En ole missään kirjassa itkenyt ja nauranut yhtä paljon kuin tässä, ja elokuvan toinen osa on myös ykkössijalla tämän asijan suhteen. Toisaalta olen surullinen kun Potterit ovat loppu, mutta toisaalta kirjailia teki fiksusti päättäessään kirjasarjan niin perusteellisesti ja solmiessaan jokaikisen avoimen langanpään tässä viimeisessä taidonnäytteessä.
Kataja avatar
Kirjoittanut
5.0
Olen Morndunin kanssa samaa mieltä siitä, että kaikki kannet ovat olleet rumia (en ymmärrä puolimetrisiä neniä ym.) ja J. K. Rowlinging kyvyistä, mutta nyt pois niistä asiosta. Itse pidin kirjasta yhtä paljon kuin edellisistä, mutta ymmärrän kyllä, mielipiteen siitä, että siinä oli paljon selittelyä. Juuri sen takia suosittelen lukemaan edeltävät kirjat ennen tätä, muuten saatat hyvinkin olla aivan pihalla. Selvästikin Rowling ei ole tarkoittanut tätä luettavaksi ennen ... (lisää)
jeirjo avatar
Kirjoittanut
5.0
Ehdottoman loistava kirja. Siitä huomaa, että Rowling on nähnyt vaivaa sen kirjoittamiseen ja suunnittelemiseen, jokainen palanen loksahtaa paikoilleen kuin unelma. Ja nenäliinoja kului tätä kirjaa lukiessa. Harmittaa vähän, että Harryn seikkailut loppuvat tähän, mutta toisaalta tämän kirjan jälkeen mikä tahansa yritys kirjoittaa jatkoa Harrylle on tuhoon tuomittu. Tämän paremmaksi se ei enää tule.
Pipariponi avatar
Kirjoittanut
5.0
No joo... Viisi nenäliinaa kulutettu puhki sen liikuttavuuden tähden. (En tarkoita välttämättä että Harry kuolisi). En paljasta mitään mutta J.K. Rowling ylitti itsensä! En olisi osannut kuvitella parempaa päätöstä seitsenosaiselle tarinalle. Harry Potterit ovat EHDOTTOMASTI PARHAAT KRJAT JOTKA OLEN KOSKAAN LUKENUT!!!!!!! Juoni oli jälleen kerran niin monimutkainen ja hienosti suunniteltu että melken pillitin taas kun ajattelin sitä että Harry Pottereita ei enän tule... Toivon ... (lisää)
Jessie Sundblad avatar
Kirjoittanut
5.0
Kaikki loppuu aikanaan. Niin kävi tällekkin loistokkaalle sarjalle. Viimeinen kirja oli loistokas, vaikka välillä piti miettiä mitä edellisissä kirjoissa on tapahtunut, kuitenkin tämä kirja antoi kaikkiin hämäriin kohtiin pisteen ja syyn itkeä monta seuraavaa päivää. Ikinä ei ehkä Harry Potter tule olemaan se sama jos joku päättäisi jatkaa sarjaa. Näiden kirjojen parissa oli hyvä kasvaa aikuiseksi.
Zey avatar
Kirjoittanut
5.0
Loistava lopetus loistavalle sarjalle! Kirjan kanssa tuli koettua koko tunneskaala, kuten edellistenkin parissa. Kirja sitoi hyvin edelliset osat yhteen, selitti sarjassa tapahtuneet asiat syvemällä tasolla kuin aikaisemmin. Myös hahmoista nähtiin uusia puolia. Loistava kirja, jonka luettua ei voi kuin ihmetellä Rowlingin taitoja. Tämän luettua haluaa vain lukea koko sarjan uudestaan, nyt avautunein silmin! Suosittelen lämpimästi kaikille, ei missään nimessä kannata jättää sarjaa kesken!
Rauros avatar
Kirjoittanut
4.5
:3! En kestä että sarja loppui! En halua! Haluan sarjan jatkuvan :3! Eniten minua liikutti Severuksen muistot <3! Aloin melkein itkeä surusta sarjan loputtua :D! Xd! Olen lukenut kirjan monta kertaa ja en koskaan kyllästy! Harry Potter ei kuole ikinä <3! :#! Tämä kirja on ehdottomasti paras sarjassa <3! Rakastan tätä sarjaa, sitä miten se on kirjoitettu, Ja henkilöt <3! Voi Hitto miten rakastankaan tätä <3
Indeed avatar
Kirjoittanut
4.0
Olen lukenut monta kertaa koko kirja-sarjan läpi ja tämä on ehdottomasti paras! Kirja paranee huomattavasti puolivälissä.
Light avatar
Kirjoittanut
5.0
Jännittävä,mahtava,upea,ilmiömäinen,henkeäsalpaava TÄSTÄ KIRJASTA EI PUUTU MITÄÄN. Tämä on yksi elämäni suurimmista lukuelämyksistä. Kaikka kirjaan ladattu teksti on täyttä tuhtia tavaraa. En ole tähänpäivään mennessäkään lukenut parempaa kirjasarjaa kun tämä.Alkuhan oli tosin melkoista teltta-retkeilyä ja sarkasmista ajan viihdettä joka kääntyi henkeäsalpaavaan elämän ja kuoleman ja koko maailman väliseen sodan ja rauhan taistoon. Kauhistuin ja iloitsin ... (lisää)
Mr.Kirja avatar
Kirjoittanut
4.0
Tämä potter on jaetulla ykkössijalla Puoliverisen prinssin kanssa kaikissa pottereissa. Kirja on mukavan synkkä niinkuin kuutos-osakin; itse en niin hirveästi pitänyt alkupottereista niiden lapsellisuuden takia, mutta näissä tyyli muuttunut synkemmäksi jonkun verran aikuismaisemmaksi. Huumoria löytyy myös vähän väliä sieltä täältä; Oljo on parissa kohtaa todella hauska ("Vielä kerran? Onnea tuomaan.") ja Ron kertoo välillä ihan hyvää skeidaa. Fred ja George tietysti myös ... (lisää)
Minzki avatar
Kirjoittanut
5.0
Kuten muutkin ovat sanoneet, ei olisi voinut tämä sarja paremmin loppua. Olen vieläkin vähän shokissa luettuani tämän kirjan. Kun aloitin sen, niin itkin jo kolmannessa luvussa, varmaan osaksi kirjan tapahtumien takia ja osaksi siksi, kun tämä olisi viimeinen tästä sarjasta. Pidin kirjasta tosi paljon. Etenkin viimeinen luku oli mielestäni jotenkin ihana ja koskettava. Ajattelin, että loppu itkettää minua, mutta en tiedä syytä miksi, olisinko ehkä vähän tyhmä, mutta ... (lisää)
Lintukarhu avatar
Kirjoittanut
5.0

Potterit ovat lempisarjani, olivat jo ennen tätä kirjaa mutta aiai millaisen mestariteoksen on Rowling tehnyt. Huumoria on vähemmän ja synkistelyä enemmän kuin aikaisemmissa osissa mutta ei se vie poi hyvää kirjoitustapaa. Kun olin lukenut tämän viimeisen kirjan, oli pakko heti ottaa viisasten kivi käteen ja lukea uudestaan. Koko sarja. Nyt olen lukenut sarjan 7 kertaa eikä siihen koskaan kyllästy. Ensin luin sarjan kahdessa kuukaudessa, sitten kuukaudessa. Nykyään luen sen kahdrssa viikossa. Voi että mikä kirja!!!

Sipe avatar
Kirjoittanut
4.5

Jännittävä! En oikein keksi mitään sanottavaa,  kaikki kuvaa vain sanoja jännittävä ja mukaansatempaava. Tämä oli ehkä kaikista paras Potter kirja, koska tämä oli pisin ja varmaan jännittävin.

Truuners95 avatar
Kirjoittanut
5.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Yllatuus avatar
Kirjoittanut
4.0

Hyvä. Jatkaa hienosti siitä mihin edellinen kirja jäi. Rakastan tässä kirjasarjassa erityisesti juonesta ja kirjailian uskomattomasta taidosta kuvailemalla luoda tunnelmaa.

 

Mystinen tyttö avatar
Kirjoittanut
5.0
Otin kesän lukuprojektiksi Harry Potterit. Olen kuullut niistä niin paljon hyvää ja ollut sarjasta tehdyn elokuvan juurilla –siellä missä ne kuvattiin. Joten ajattelin, että olisi aika sivistää itseäni ja lukea jo melkein klassikoksi tullut sarja. Voin sanoa, että en pettynyt. Sarja ylitti odotukseni lentäen. Viimeinen osa oli ehdottomasti yksi sarjan parhaista osista. Pidin siitä, että vanhoista hahmoista paljastui uusia puolia ja siitä kuinka sain Harryn kanssa kokea ... (lisää)
Sunsetbeach avatar
Kirjoittanut
5.0
Loistava lopetus mahtavalle sarjalle! Melkein jokaisessa sarjassa ensimmäinen tai viimeinen osa on kaikkein parhain ja tässä tapauksessa se on viimeinen (viidennen osan ohella). Mielestäni kirjat ovat parempia kuin elokuvat ja luen Harry Potterit mielummin kuin katson ne. Sarjan voi lukea monta kertaa niin ettei kyllästy eikä se siitä huonone. Suosittelen sarjaa kaikenikäisille!
suden veli avatar
Kirjoittanut
5.0
Ehdottomasti paras kirja Potter-sarjasta. En ikinä unohda tätä kirjaa. Harry saattaa kuolla maailmassaan, mutta ihmisten sydämissä hän elää ajasta aikaan. Monta kertaa kirjaa lukiessani valtava tunnevyöry meinasi hukuttaa minut. Eläydyin Harryn rooliin ja opin paljon ihmisenä olosta. Ikuinen kiitos J.K. Rowlingille!
MelodyPond avatar
Kirjoittanut
5.0
Ihan mahtava kirja!! Mutta huonosti suomennettu, kylläkin. JOtain asioita jäi huomaamatta kun suomeksi luin, ja englanniksi lukiessani pääsin paljon enemmän tarinaan mukaan. Loistava loppu mahtavalle kirjasarjalle. Todella hyvää työtä on Jo Rowling tehnyt. En voi muuta tehdä kuin lainata kymmenettä Tohtoria. Good old JK!
Ruusy avatar
Kirjoittanut
5.0
Loistava päätös mahtavalle sarjalle en voisi kuitenkaan olla toivomatta että alotettaisi toisen sukupolven potter sarja noh haaveilen vain :D.
Kirjafriikki avatar
Kirjoittanut
5.0
Mahtava lopetus. En voi muuta sanoa, että huh huh. Kirja oli surullinen. Surullista oli myös se, että loistava kirjasarja loppui.
Mai00 avatar
Kirjoittanut
5.0
Mielettömän täydellistä tekstiä! Rakastan sarjaa<3
BlackRose99 avatar
Kirjoittanut
5.0
Severuksen muistot oli parasta kirjassa
w-a-r-i avatar
Kirjoittanut
4.0
Kirjassa parasta oli ehkä Severuksen muistot, Malfoyn perheen inhimillisyys, ja Harryn ja Albuksen keskustelu kuoleman aikana... Harry Potter on yksi niitä harvoja sarjoja joiden hahmot oli elokuvassa melkolailla sen oloisia ja näköisiä kuin oli aina kirjoissa kuvitellutkin :) ..Siriusta lukuun ottamatta (näkö)..
The Big Bad Wolf avatar
Kirjoittanut
5.0
Tähän kaikki loppui. Kuoleman varjelukset on hauskin, koskettavin, koukuttavin osa sarjasta. Luin päätösosan nopeammin kuin nuo ensimmäiset. Kertokoon se puolestaan. Pottereiden maailma käsittelee inhimillisiä tunteita niin ainutlaatuisen aidosti. Pahat ominaisuudet tuomitaan, niistä ei pidetä, mutta niiden myönnetään kuuluvan ihmisyyteen siinä missä kaikki muutkin. Parhaimmistakin löytyy ahneutta, keltään ei puutu akilleenkantapäätä. Vahvista vahvin ja viisain ... (lisää)
Tapsa avatar
Kirjoittanut
1.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Milutsi avatar
Kirjoittanut
5.0
Tää on tosi surulinen jossain kohti... Tää on paras sarja!! Sarja on täydelinen...
Aksu avatar
Kirjoittanut
4.0
Mielestäni kirjasarjan viimeinen osa oli aivan mahtava. Erityisesti pidin siitä, miten kirjassa kaikki loput palapelin palaset saatiin paikoilleen ja moni asia sai tarkennusta. Kirjan luettuani tiesi, miten asiat olivat. Ennen olin vain luullut tietäväni. Itse en kuitenkaan erityisemmin pitänyt lopusta, vaikka loppuratkaisu olikin hyvä. Erityisesti kirjan viimeisimmät sivut koskettivat:)
Samira avatar
Kirjoittanut
2.0
Harry Potter- sarjan loppuhuipennos jätti minut kylmäksi. Olisin odottanut kirjasarjan lopetukselta jotain parempaa. Luettuani kirjan viime kesänä en voinut ajatella muuta kuin; "Tässäkö kaikki? Miten suosittu kirjasarja voi loppua näin?" En tiedä, johtuiko se englannin kielestä, mutta juoni oli sekava eikä lainkaan sellainen lopetus, kuin olisin odottanut. Mielestäni J. K. Rowlingin olisi kannattanut ajatella kaksi kertaa, ennen kuin hän vei tämän kustantajalleen.
Paikalla 35 vierailijaa
Uusin jäsen: Ella Nieminen
Jäseniä yhteensä: 9668