Apina ja Uusikuu
Keskiarvo 3.74
3.74 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (35)
Kirjahyllytilastot

Apina ja Uusikuu

Viivi Hyvönen
Julkaistu: helmikuu 13, 2008 (WSOY)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, fantasia
Avainsanat: kotimainen, metafiktio, tieteisfantasia, uuskumma

Kansi: Sami Saramäki. Sidottu, kansipaperi.

Tähtivaeltaja-palkintoehdokas 2009, Kuvastaja-palkinnon lyhytlistalla 2009.

Lohduton, eristetty Kaupunki.
Ihmisapina Hanuman ja trenssitakkinen kolmikko.
Salaperäinen Eesau ja suloinen Luna.

Tervetuloa Dystopoliiseen, apinoiden asuttaman kaatopaikan ja aavan meren eristämään kaupunkiin, jossa pätevät omanlaisensa kirjoittamattomat mutta kirjallisuuteen kietoutuneet lait. Yksityisetsivä Hanuman rakastuu, pettyy ja joutuu kohtaamaan sekä menneisyytensä varjot että joukon trenssitakkisia muukalaisia etsiessään syyllisten ohella omaa identiteettiään. Tarvitaan vain yksi toimeksianto, joka muuttaa kaiken.

Apina ja Uusikuu on samaan aikaan surumielinen selonteko kaihoisasta rakkaudesta, savuun verhoutunut veijaridekkari ja fantastinen sukellus surrealistiseen tarinoiden todellisuuteen. Se on myös hienovireinen tieteiskertomus ihmisistä ja apinoista, joiden kohtalo ei ole heidän omissa käsissään.

LL Viivi Hyvönen (s. 1981) julkaisi esikoisteoksensa Etsijä vain 14-vuotiaana vuonna 1995. Hänen toinen fantasiaromaaninsa Mahlaa suonissaan ilmestyi 1999.

”Tulevaisuuden arvoitukselliseen kaupunkiin sijoittuva film noir -sävytteinen taidonnäyte, josta löytyy viitteitä lukemattomiin kirjallisuuden, musiikin ja elokuvan klassikoihin.” – Tähtivaeltaja-palkintoraati

muokattu 09.03.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Evanescent – Katoavainen (Rising Moon, #1)Iltaruskon maaViillot (Viillot, #1)Salatun voiman kaupunki (Mystic City, #1)Kiduttajan varjo (Uuden auringon kirja, #1)

Kirja-arvioita (3)

Quatermass avatar
Kirjoittanut
5.0
Yksi kaikkien aikojen lempikirjojani. Tulen lukemaan tämän vielä monta kertaa, sillä en usko että yksi kerta riittää koko rikkaan tarinan ymmärtämiseen. Minulla kesti pitkään tajuta mikä tässä kirjassa oli niin erilaista. Sitten ymmärsin sen: Hyvönen ei missään vaiheessa aliarvioi lukijaa. Mitään ei väännetä rautalangasta, ei selitetä liikaa. Sen sijaan että maailma rakennettaisiin pala palalta lukijan silmien eteen, se onkin jo valmis kaikessa syvyydessään, ja ... (lisää)
Wanderer avatar
Kirjoittanut
4.5
Mielikuvituksellinen, taidokas, erikoinen, hämmentävä ja ihana. Hyvönen on luonut uskottavan karun kaupungin ja joukun häikäilemättömiä kaupunkilaisia, tarinan, joka pitää otteessaan. Hanuman on päähenkilönä erilaisuudestaan, pahoista puolistaan ja vihamielisestä luonteestaan huolimatta (tai ehkä juuri niiden takia) hyvin samaistuttava ja sympaattinen hahmo. Kirjoitustyyli on polveileva ja paikoitellen jopa hieman sekava, mutta tyyli sopii ja kuuluu tähän erikoiseen ja ihmeelliseen kokonaisuuteen. Lukekaa, hyvät ihmiset.
Thialfi avatar
Kirjoittanut
2.0
Apinan ja Uudenkuun tyyli ja päähenkilöt ovat varsin kiintoisia, etenkin rakkaustarina on onnistunut. Maailma jää kuitenkin hajanaiseksi ja keinotekoiseksi, kieli rönsyilee, tappeluita ja pituutta on liikaa. Kirjan esinäytös voi vaikuttaa sekavalta. Lukemisen voi aloittaa ensimmäisestä luvusta ja esinäytöksen lukea sopivassa kohtaa ennen loppunäytöstä, kun on saanut enemmän vihjeitä kaupungista.
Paikalla 2 jäsentä ja 54 vierailijaa
KiLLPaTRiCK, sinidean
Uusin jäsen: Pieni ja sitkeä
Jäseniä yhteensä: 9868