LordStenhammar avatar
Kategoria: Satama | 725 viestiä | 75,8 t lukukertaa
Vastannut: Hiistu, 15.04.2026

Satuta ja paranna -ketjut

08.03.2014
Laitoin nyt heti eläinkumppaneiden perään Voittajat (osa 2) -listan, koska seuraavan varsinaisen listan muodostamisessa oletettavasti kestää pari päivää.

Mitä varsinaista seuraavaksi?
Miten olisi naistenpäivän kunniaksi Ihanan katalat naikkoset? :grin:

Joku Keski-Maa -teemainen voisi myös olla kiva. Sormuksen saattueen uusintaa on ehdotettu, mutta joku jossain ehdotti myös laajempaa otosta. Näin saisi mukaan myös Galadrielin, Sarumanin ynnä muita merkkihenkilöitä :smile:
Ansa avatar
Joku hyvinkin naispainotteinen lista olisi sopiva. Sinne saisi mm. seuraavia henkilöitä: Pahatar, Ursula, Ilkeä äitipuoli, Cruella de Vil, Kuningatar (Lumikki), Herttakuningatar, Yzma, Milla Magia, Pikky Myy, Modesty Blaise, Galadriel, Maija Poppanen, Minerva McGarmiwa, Valkea Velho...
celeblith avatar
Ooo, tuo naishahmo lista kuulostaa oikein hyvältä, kannatan ja Ansalla onkin listattuna jo erittäin hyviä hahmoja!
Rinja avatar
Melkein kaikki Ansan listaamat hahmot ovat valitettavasti olleet jo jollain listalla, muutama muistaakseni jopa kahdesti. Ei se varmaan haittaa niitä, jotka eivät ole pelanneet kyseisiä vanhoja listoja, mutta minä vähän lannistuin noista nimistä. Ei kukaan keksisi sellaista kategoriaa, johon saisi joitain "uusiakin" naisia?
Mab
Miten olisi Hobitin hahmoista? Elokuvat huomioimalla saisi mukaan myös esim. Galadrielin. Tai sitten sekalista TSH + Hobitti, jos kaikki saattueen hahmot halutaan mukaan. (Tai erikseen TSH ja Hobitti... mutta tahtoo siis sanoa, että Hobitinkin hahmoja olisi kiva saada johonkin listaan. :smile: )
Kirjaneito avatar
Kannatan sekalistaa. Hobitin hahmot olisi tosiaan hauska saada mukaan myös, mutta samoin TSH koska haluan äänestää Aragornia... :wink:
Mab avatar
Joo, sekalista kuulostaa kivalta. Jos oikein hurjiksi ryhdytään, niin voisihan Silmarillionistakin ottaa myös porukkaa mukaan. Joskin eiköhän TSH:sta ja Hobitista löydy ihan tarpeeksi :D

Katalien naikkosten listassa oli alun perin rajattu ylikset pois, mikä karsisi aika monet Ansan ehdotuksista pois (kuten myös hyviksetkin). Olisin tietysti voinut laittaa linkinkin, mutta alkuperäisinä ehdokkaina olivat Scarlett O'Hara, Nefernefernefer ja Cersei Lannister.

Kun nyt vähän aikaa katselin hyllyäni ja vaivasin aivojani, niin mukaan voisi ehkä ottaa myös sellaisia nimiä kuin markiisitar de Merteuil (Vaarallisia suhteita), Kissanainen, Lady Macbeth ja Medeia. Cruella de Vil tietty sopisi myös porukkaan. Ja varmaan Ilkeä äitipuoli (joskaan en ole ihan varma, kenestä täsmällisesti ottaen on kyse :D)

Edit. Muistin vielä rouva Coulterin (Universumien tomu) ja Irene Adlerin (Sherlock Holmes)
Ansa avatar
RinjaMelkein kaikki Ansan listaamat hahmot ovat valitettavasti olleet jo jollain listalla, muutama muistaakseni jopa kahdesti. Ei se varmaan haittaa niitä, jotka eivät ole pelanneet kyseisiä vanhoja listoja, mutta minä vähän lannistuin noista nimistä.
Vanhoja listoja en jaksanut kahlata läpi, koska no, ne ovat vanhoja.

Tuossa minun listassani ei tietenkään ole kaikkia mahdollisia naishahmoja, koska en minä niitä muista (tai löytänyt, kun netin syövereistä etsin). Suurin osa on minulle tuttuja.

Mab. Ilkeä äitipuoli on Tuhkimossa.
Jewel avatar
Ihanan kamalat / katalat naikkoset olisi kyllä kiva pelata. Rasittavat ja raivostuttavat naiset ovat ihania! :grin:

Mabin ehdottamien lisäksi listalle kuuluisi itseoikeutetusti ainakin rouva Oleson alias Olesonin akka Pieni talo preerialla -sarjasta.
Formaldehyde avatar
Ihanista ja katalista ei-yliluonnollisista naisista näin äkkiseltään tulee mieleen Xenan arkkivihollinen Callisto, joka ei kyllä ihan puhtain paperein seulaa läpäise ja Kolmen muskettisoturin Milady eli Lady de Winter.
Maailmanherra avatar
Naistenpäivä meni toisaalta jo ohi.
Mab avatar
Milady sopii erinomaisesti listalle ja miksei nyt Callistokin, etenkin jos ehdokkaista tulee pulaa :)

Mulle tuli vielä mieleen Chicagon Velma Kelly (onko tarpeeksi tunnettu?) ja Galactican Agentti 6. Ja ehkä Lobelia Säkinheimo-Reppulinkin voisi ottaa kisaan mukaan :D

Bond-elokuvissa on myös aina silloin tällöin katalia/kamalia naisia. Oma suosikkini on joko Rosa Klebb (007 Istanbulissa) tai Xenia Onatopp (007 ja kultainen silmä). Xenia on ehkä enemmän sellaista femme fatale -tyyppiä, mutta Rosa Klebb on vaan niin pätevä piikkikenkineen :D

Edit. Mitä muka meni ohi, nyt ollaan jatkoilla :D
(Mutta voidaan toki pelata jotain muutakin listaa, jos siihen on enempi intoa - kiltistihän nämä matamit odottelevat vuoroaan katoamatta minnekään)
12.03.2014
Miten jos kataliin naisiin kelpuuttaisi mukaan myös yliluonnollisia naishahmoja, olisiko heissä jotain oleellisia?

Tässä olisi ehdokkaita TSH/Hobitti-listalla, sekä kirjojen että elokuvien perusteella:

(Frodo)

Smaug
(Azog)
(Bolg)
(Dáin Rautajalka)

Puuttuuko joku? Jollei, niin tätäkin listaa voisi alkaa karsia valmiiksi, jos jossain vaiheessa pelataan. Esim. pitäisikö elokuvissa(kin) vähemmän persoonallisessa osassa olleita kääpiöitä karsia tai niputtaa jotenkin? (Dori, Nori & Ori ; Óin & Glóin)

muoks. Niin.. Sellainen vähäisempi hahmo kuin Sauron pääsi ihan unohtumaan.
Muokannut Hiistu (14.03.2014)
12.03.2014
Mab avatar
Mä oon pelaillut näitä vasta niin vähän aikaa, että kyllä mulle kelpaa yliluonnolliset matamit myös mukaan, mutta ehkä kokeneempia jo kyllästyttää nähdä esim. Valkeaa velhoa tai Pahatarta n:nnen kerran?

Hobitti/TSH-lista näyttää... aika pitkältä. Mutta ehdottaisin silti vielä Grímaa mukaan ja kenties myös Denethoria :)

TSH-listalta voisi ehkä karsia Merrin ja Pippinin, ja Hobitti-listalta julmasti kaikki kääpiöt Thorinia lukuunottamatta, sekä Taurielin, Azogin ja Bolgin. Thranduil ja Radagast ovat vähän niin ja näin.

Mä siis jättäisin elokuvat pois, listalla vaikuttaisi olevan ihan tarpeeksi henkilöitä pelkästään kirjapohjalta :wink:
13.03.2014
Päivitin Keskimaa-listaan sulut hahmoille, jotka olisivat putoamassa pois. Minä voisin kannattaa Thranduilia ja Radagastia mukaan, kumpikin omalaatuisia hahmoja. En kyllä yhtään muista, esiintyikö Radagast ollenkaan Hobitti-kirjassa.. Tarussa ainakin mainittiin.
haplotus avatar
Kyllä Merri ja Pippin kuuluvat joukkoon jos kummempiakin hahmoja otetaan. Kuitenkin saattueen jäseniä ja mun mielestä siitä kiinnostavammasta päästä muutenkin.

Hobitin kääpiöpataljoonaa joutaakin karsia. Elokuvia ei ole kiinnostunut katsoa, mutta ainakaan kirjassa en oppinut noita oikein erottamaan.
Mab avatar
No, periaatteessa mulle kävisivät kaikki TSH-listalta, mutta ajattelin että joitakuita tarvitsee karsia ja kovetin sydämeni :D Hobiteilla on kuitenkin aika hyvä edustus Bilbossa, Frodossa ja Samissa.

Ajattelin, että olisi kiva, jos porukkaa olisi monipuolisesti. Siksi jotkut Tom Bombadilin kaltaiset vähäisessä roolissa olleet pomppijat voivat mun puolestani jäädä.

En eilisiltana unenpöpperössä muistanutkaan, että Thranduililla oli muutakin tekemistä Hobitissa kuin pitää kemuja metsässä (:blush:), joten kannatankin täysin sydämin hänen läsnäoloaan. Vähän villimpi ja veikeämpi haltia kuin Elrondit, Galadrielit ja muut :cool:

Hmmm.... ihmisiä on listalla myös aika paljon... ehkä Éomer ja Faramir joutaisivat romukoppaan?
Louhikäärme avatar
Jos yleinen Keskimaa-aiheinen kisa on tulossa, niin siihen täytyy kyllä mielestäni ottaa mukaan myös tärkeimmät hahmot Silmarillionista. TSH:n puolelta voi raivata tilaa vaikka pudottamalla Grima, Theoden, Eomer ja Denethor.
13.03.2014
Montako hahmoa Silmarillionista suunnilleen tulisi? Uskaltaisin väittää, että TSH hahmoineen on näistä tunnetuin, sitten tulee Hobitti ja sitten Silmarillion, joten hahmojen määrät voisi olla siinä suhteessa. Yksi vaihtoehto olisi pitää Silmarillionista kokonaan oma listansa.

Mab
Joo, kyllä hän vielä, jahka niistä kemuista tokenee... :smile:
Rinja avatar
Huomauttaisin, että Sormuksen saattue -pelissä Pippin eteni lopputaistoihin asti, joten sillä perusteella en tiputtaisi sitä tai Merriä pois karkeloista. (Tai no, voi kait menestys olla myös syy tiputtaa joku pois, mutta siinä tapauksessa Gimlikin saa jo häipyä voitettuaan kaiken.)
13.03.2014
Gimlin kyllä voisi jättääkin pois, koska oli jo voittajakisassa ja pääsee sen voittajana vielä joskus johonkin ultimaattiloppufinaaliotteluun.

Vaan riittääkö sitten vain yksi kääpiö (Thorin), vai pitäskö leffojen perusteella ottaa mukaan esim. Kili ja/tai Balin?

Haltioista voisi ehkä karsia joko Elrondin tai Arwenin?
Mab avatar
Ehkä voisi pitää Silmarillionista joskus oman kisansa? Siitäkin tulisi kuitenkin helposti varmaan 5-10 hahmoa lisää, vaikka yrittäisi pitäytyä vain kaikista keskeisimmissä.

Gimlin poisjättäminen sopii mulle kyllä, onhan hän jo listoilla roikkunut. (Ylipäätään Saattueeseen kuuluminen ei mielestäni automaattisesti oikeuta läsnäoloa tälle listalle, jos ja kun Saattueesta on kerta oma pelinsä jo pidetty.) Tosin kuulostaa se vähän surkealta, jos Thorin edustaa ainoana kääpiöitä...

Kovasydämisellä linjalla jatkaakseni: Elrondin ja Arwenin voisi oikeastaan molemmat tiputtaa pois. (Etenkin siinä tapauksessa, jos Silmarillionista otetaan porukkaa mukaan.) Galadriel on kuitenkin se ultimaattinen haltia :D

HiistuJoo, kyllä hän vielä, jahka niistä kemuista tokenee... :smile:
Joo, ja sitten vaan viinin pariin :D
Jaragil avatar
Jos Sormuksen saattueesta ruvetaan tiputtamaan porukkaa pois, niin sitten minusta pitäisi pudottaa koko Saattue. Heistä on kuitenkin jo pidetty oma kisansa - tässä voida paapoa myöhemmin mukaan tulleita ihan loputtomiin, niin julmalta kuin se kuulostaakin - ja se sallisi tilaa useammille sivuhahmoille. Itse en nimittäin pystyisi millään päättämään esimerkiksi Elrondin ja Galadrielin välillä. Jälkimmäinen kun on pitkäaikaisin merkityksellinen hahmo koko saagassa, jos Sauronia itseään ei lasketa, mutta Elrond on se, jota ensimmäisenä ajattelen, kun joku puhuu TSH:n haltioista.

Tällöin lista olisi:

Radagast
Beorn
Bard Jousimies
Smaug

Kuusitoista nimeä, joten Silmarillionista voisi nostaa ainakin Berenin, Lúthienin, Morgothin, Gil-galadin, Fëanorin ja Túrin Turambarin ehdolle. Oma kannatukseni Gil-galadille, Fëanorille, Morgothille ja Túrinille.

Tiputtaisin myös Thranduilin ylemmältä listalta. Kuitenkaan mitään rahkeita loppukamppailuun ja ei niin tärkeä sivuhahmo muutenkin.
Mab avatar
Koko saattueen poisjättäminen tuntuu aika hurjalta ajatukselta, mutta myös radikaaliudessaan mukavalta. Se antaisi ilman muuta sellaisille sivuhahmoille tilaa, jotka eivät muuten listoille oikein pääsisi ja joita olisi kuitenkin mukava plussailla tai miinustella. (Gandalfin kohdalla olisin ehkä silti valmis tekemään poikkeuksen, koska hänellä on iso rooli myös Hobitissa ja vilahtaapa kaveri Silmarillionissakin :wink:)

Silmarillionin suhteen olen edelleen enemmän sillä kannalla, että mieluummin siitä oma kisansa. Hobitti/TSH-yhdistelmä kuitenkin kerää varmaan paljon sellaisia pelaajia, jotka eivät ole Silmaa lukeneet ja on ikävää, jos heille on periaatteessa kolmannes nimistä outoja. Ja voisihan Silmarillion-kisasta tehdä vähän sellaisen pienimuotoisemman - kuten taannoisesta Kiekkomaailmasta - mikäli pelaajia ja hahmoja ei tunnu ylenpalttisesti löytyvän. Niin ikään sekä Saattueen että Silmarillionin poisjättäminen avaa tilaa vielä enemmän sivuhahmoille, joskin taidan olla ainoa, joka haluaisi Gríman mukaan...

Senkin takia suhtaudun hiukan nyreästi Silman mukaan ottamiseen, että ainakin omasta vinkkelistäni katsottuna sieltä löytyvillä hahmoilla on jonkun verran "päällekkäisyyksiä" TSH:n hahmojen kanssa (esim. Sauron/Morgoth tai Lukitari/Ungoliant - niin, ehdotan muuten vielä Lukitaria mukaan TSH/Hobitti-listalle :D)

Eniweis, omat Silmarillion-suosikkini:

Melian
Thingol
Finrod Felagund
Glaurung

Jos halutaan säästää tilaa, niin Berenin & Lúthienin ja Melianin & Thingolin voinee periaatteessa niputtaa kaksikoiksi.