LordStenhammar avatar
Kategoria: Satama | 725 viestiä | 75,8 t lukukertaa
Vastannut: Hiistu, 15.04.2026

Satuta ja paranna -ketjut

Pandis avatar
Silmassahan on paljo noit haltiakuninkaita, joten miten ois jos jossakin välissä ois oma kisansa haltiakuninkaille/kuningattarille? Enkä tarkota tällä ainoostaan Tolkienin vaan ihan ympärilaajusesti otetaan kaikista missä haltioita esiintyy :wink:
Mut joo kannatan tuota, että silma jätetään omaksi listakseen, ku se on kummiski vähän tuntemattomampi. Mut Hobitti/THS listalle ei munkaan mielestä kannata saattuetta ottaa kerta niistä oma listansa on jo ollu. Samoin nuo kääpiöt kannattaa jättää pois (ite oppinu niitten nimiäkään koskaan muistamaan kirjaa lukiessa :lol: ) Muuten lista alkaa näyttään jo ihan hyvältä.
celeblith avatar
Minäkin kannatan silmarillionista omaa listaa. Ja tsh-hobittilista ilman saattuaetta tosiaan antaa mahdollisuuden usealle sivuhahmolle!, vaikka itse en saattuelistaa ollutkaan pelaamassa en harmistu siitä.
14.03.2014
Jos tehdään erikseen Silmarillion-lista ja heivataan saattue pois, jäisi tosiaan tilaa sivuhahmoille. Eli ei tarvetta karsia enempää, päin vastoin hahmo tai pari mahtuu vielä vaikka mukaan.

Boromirin puuttuessa tahtoisin itse mukaan Faramirin.

Suluissa olevat jäämässä siis pois:

(Frodo)

(Azog)
(Bolg)
(Dáin Rautajalka)
Ansa avatar
Poisluettuna suluissa olevat tuossa on jo 18 hahmoa ja minusta se on ihan sopivan pituinen lista. Ainakaan en keksi yhtään lisättävää siihen.
Mab avatar
Minustakin lista on kiva jo tuollaisenaan :)

Hiukan mietin, että ehkä Mustat Ratsastajatkin voisivat olla yhdellä kisapaikalla. He ovat kuitenkin sellainen jatkuva, eteenpäin ajava uhka ja toimivat siinä roolissa paljon paremmin kuin useimmat heidän myöhemmistä jäljittelijöistään. Toisaalta pahishahmoja on jo jokunen.
14.03.2014
Minunkin puolesta pärjätään varsin hyvin tuolla, jollei joku vielä saavu paikalle fanittamaan jotain lisähahmoa (tai esim. Mustia ratsastajia). 19 hahmoa olisi Griman kanssa.

Onko liian hätäistä toimintaa, jos huomenna aamupäivällä aloitetaan? Ja mikä olisi sopiva otsikko listalle? Keskimaa?
15.03.2014
Peliä pystyyn jo? :)

Keskimaa on ihan passeli nimi mielestäni (tai keskimaalaiset :tongue:).
15.03.2014
Juups, eiköhän tämä ole valmista. Hetki pieni.

muoks. Satuta/paranna: Keskimaa.
25.03.2014
Seuraavaksi varmaan katalat naiset? Jos joku ehtii ja tahtoo, voisi koota tähän mennessä ehdotetut nimet. (Minäkin voin jossain vaiheessa sen tehdä, mutten ihan tänään.)
26.03.2014
maahinen avatar
Jos lista on katalat naiset, Ansan luettelosta pitäisi pudota ainakin Pikku Myy, Maija Poppanen, Minerva McGonagal ja Galadriel. Uusia ehdotuksia Dolores Pimento, Bellatrix Lestrange ja Kitiara uth-Matar.

Lisää: Hoitajatar Ratched ja Eve Harrington.

Vähän mietittyä hajanaisia ehdotuksia, joista epäilemättä ainakin osa liian tuntemattomia: Alien, T-X, Borgien kuningatar, Grendelin äiti, Lady McBeth, Mrs Denvers, Elle Driver, Asami Yamazaki.
30.03.2014
Minä ehdotan mukaan Pekka Puupään Justiinaa, joka ei ehkä ole erityisen katala, mutta lyö kaulimella.

Tässä koonti ehdotetuista hahmoista, lista "Ihanan katalat naikkoset":

Scarlett O'Hara (Tuulen viemää)
Nefernefernefer (Sinuhe egyptiläinen)
Ursula (Pieni merenneito)
Ilkeä äitipuoli (Tuhkimo)
Cruella de Vil (Satayksi dalmatiankoiraa)
Kuningatar (Lumikki)
Herttakuningatar (Liisa Ihmemaassa)
Yzma (Keisarin uudet kuviot)
Milla Magia (Aku Ankka)
Pikky Myy (Muumit)
Modesty Blaise (Modesty Blaise)
Galadriel / Lobelia Säkinheimo-Reppuli (J.R.R. Tolkien)
Maija Poppanen (Maija Poppanen)
Valkea Velho (Narnian tarinat)
Bellatrix Lestrange (Harry Potter)
markiisitar de Merteuil (Vaarallisia suhteita)
Kissanainen (DC Comics)
Lady Macbeth (Macbeth)
Medeia (kreikkalainen mytologia)
rouva Coulter (Universumin tomu)
Irene Adler (Sherlock Holmes)
rouva Oleson (Pieni talo preerialla)
Callisto (Xena)
Velma Kelly (Chicago)
Agentti 6 (Galactica)
Rosa Klebb (007 Istanbulissa) / Xenia Onatopp (007 ja kultainen silmä)
Kitiara uth-Matar (Dragonlance)
Hoitajatar Ratched (Yksi lensi yli käenpesän)
Eve Harrington (Kaikki Eevasta)
Alien (Alien)
T-X (Terminator)
Grendelin äiti (Beowulf)
Mrs Danvers (Rebecca)
Elle Driver (Kill Bill)
Asami Yamazaki (Audition)
Justiina (Pekka Puupää)
Lucrezia Borgia (historiallinen henkilö)

Merkkasin punaisella hahmot, joiden tiputtamista tähän mennessä ehdotettu.

Oranssilla merkitty hahmot, jotka tippuvat, jollei joku vielä kannata niitä tai jollei jokin muu hahmo vielä tipu.

Lisäksi ovat yliluonnolliset naiset, jotka myös pitäisi pudottaa. Tarkoittaako se kaikkia velhottaria/noitia? Entä esim. Herttakuningatar, Kissanainen, Medeia, Grendelin äiti?

(Tämän listan jälkeen on tällä foorumilla käyty läpi 12 listaa, joten niiden voittajista voi järjestää myös voittajien välisen kisan.)
Muokannut Hiistu (02.04.2014)
The Big Bad Wolf avatar
Ehkäpä vain yksi äitipuoli riittäisi kun rooli oli melko sama sekä Lumikissa, Tuhkimossa että Ruususessa. Äänestäisin Pahatarta näistä kolmesta.

Harry Potterin kastista plussaääni Lestrangelle.
Emelie avatar
Olen samoilla linjoilla The Big Bad Wolfin kanssa, mielestäni yksi (ilkeä) äitipuoli riittäisi, tosin minä kannattaisin Tuhkimon versiota. Ja kannatusääni Bellatrix Lestrangelle.

En välittäisi nähdä tässä kisassa Tolkienilta hahmoa. Jos sellainen kuitenkin halutaan, niin mielellään joku muu kuin Galadriel. Kannatusääni myös Justiinalle.
Louhikäärme avatar
Listahan on pitkä kuin nälkävuosi. Ehdotan poistettavaksi seuraavat nimet:

Yzma
Medeia
Callisto
Velma Kelly
Xenia Onatopp
Alien (siis WTF? eihän tää edes ole nainen vaan eläin/avaruushirviö, eikä sukupuolestakaan tietoa muuten kuin sen "kuningatar" yksilön osalta)
Mrs Danvers
Elle Driver
Justiina
Alkuperäinen Lady Macbeth Shakespearen Macbethistä

Kysymysmerkkien lähteet tulkittu oikein. Asamilla oli hyvä syy miesvihaansa, mutta kostonsakin on melkoinen. Ainoa katsomani elokuva, josta liioittelematta puolet lähes salintäyden yleisöstä poistui ennen loppua.

Poistaisin velhottarista ne, joilla oli hiljan oma ketjunsa, ja jättäisin muut.

Sormusten herrasta ei löydy kunnon katalia daameja, mutta ennemmin Lobelia kuin Galadriel, jos pakko olla mukana.
maahinenAlkuperäinen Lady Macbeth Shakespearen Macbethistä
Korjattu, kuten myös päivitetty listan poistomerkkaukset. Listaa saisi edelleen karsia (ja toki jos karsimisuhan alla on joku itselle tärkeä hahmo, niin tässä vaiheessa hyödyllistä protestoida).
tiarAnon avatar
Galadriel pois munkin mielestä, niin eri tyyppinen hahmo kuin kaikki muut. Tää lista on ehkä tähän mennessä tulleista listoista sekalaisin. Mun mielestä Modesty Blaisekaan ei oikein istu tonne. Ei se oo oikein katala. Tosin kataluus on kyllä tosi hankala määritellä. Alienin poistasin kanssa. Velma Kellyn pitäisin, samoin Calliston. Medeia on vähän siinä ja siinä; hahmo ei oo alkuperäsessä myytissä hirveen persoonallinen, mutta toisaalta sitä on varioitu aika paljon kirjallisuuden historiassa eri näkökulmista. Sylvia Plath on muun muassa runoillut hänelle. Pottereista Bellatrix varmaan paras. Maija Poppanen kans IMHO joutas. Se kuuluu ihan eri listalle.
Ansa avatar
Nämä ainakin pitäisin listalla:

Scarlett O'Hara (Tuulen viemää)
Pahatar (Prinsessa Ruusunen)
Cruella de Vil (Satayksi dalmatiankoiraa)
Herttakuningatar (Liisa Ihmemaassa)
Valkea Velho (Narnian tarinat)
Bellatrix Lestrange (Harry Potter)
Kissanainen (DC Comics)
Lady Macbeth (Macbeth)
rouva Coulter (Universumin tomu)
Irene Adler (Sherlock Holmes)
Milady de Winter (Kolme muskettisoturia)
Rosa Klebb (007 Istanbulissa)
Kitiara uth-Matar (Dragonlance)
Eve Harrington (Kaikki Eevasta)
Grendelin äiti (Beowulf)
Jewel avatar
"Ihanan kamalat naikkoset" on tietenkin epämääräinen ja hyvin subjektiivinen käsite, mutta minusta listalta voisi silti yrittää jättää pois yksioikoisimmat ja häijyimmät pahikset kuten Pahatar, Ursula, Medeia, Valkea Velho, Grendelin äiti ja rouva Coultier. Olisi kiva, jos hahmossa olisi myös jotain viehättävää ja sympaattista (muutakin kuin kauneutta), vaikka kuten sanottu, se täysin subjektiivinen kokemus onkin.
maahinen avatar
Hyvin subjektiivinen. Olin lapsena lumoutunut Disney-versio Pahattaresta (inhosin prinssejä ja prinssessoja). Valkea Velho viettelee ainakin Edmundin.
31.03.2014
Minä myös jättäisin pois Velhotar-listalla olleet hahmot. Muutoin en oikein osaa kommentoida, kun on niin paljon minulle tuntemattomia nimiä.
Mab avatar
Minäkin jättäisin velhottaret pois. Jos ne ja punakynää saaneet karsiutuu, niin listalla olisi reilut 20 nimeä. Ehkä vieläkin turhan pitkänpuoleinen (etenkin kun mullekin aika moni hahm on ihan vieras :wink:).
Moonlord avatar
1006 kirjaa, 2038 viestiä
Plussaääni seuraaville:

Callisto (Xena)
Formaldehyde avatar
Punaisella merkittyjen hahmojen tiputtaminen sopii minulle (vaikka pidänkin rouva Danversista), joskin ottaisin Tuhkimon äitipuolen sijaan mieluummin mukaan Lumikin äitipuolen tai Pahattaren. Muista hahmoista itselleni tuntemattomia ovat markiisitar de Merteuil, rouva Oleson, agentti 6, borgien kuningatar, T-X ja Asami Yamazaki, minkä lisäksi Grendelin äidistä eikä hoitajatar Ratchedista ole erityisemmin mitään muistikuvia jäänyt. Minulta siis ei heille pelissä ainakaan plussaa tulisi.

Mitäs mieltä väki on, olisiko Lucrezia Borgiasta listalle?
02.04.2014
^ Merkkasin raa'asti poistoon noista kaikki, joita joku (muu kuin hahmon ehdottaja) ei ole sanonut erityisesti kannattavansa. Ei ole ollut nyt mikään selkein mahdollinen systeemi, kun on sekä poistoja että kannatuksia, mutta tällä hetkellä olisi jo ihan inhimillisen mittainen lista.

Poistoja voi edelleen kommentoida. Minä pääsisin aloittamaan listan huomenna aamusta noin klo. 9 (tuleeko viimeisimpien poistojen kannalta liian nopeasti?) tai perjantaina noin klo 6:30.

Otetaan Borgia listalle, jos joku toinen vielä sanoo kannattavansa.