Moonlord avatar
Vastannut: Aulis, 12.08.2026

Lukuhaaste: Goodreads 2016

03.04.2016
maahinen avatar
Kaikki hyllyni lukemattomat kirjat ovat luonnollisesti lukulistallani, jos sellaista siis pitäisin, eikä Shakespearea korkeammalle juuri mitään arvosteta: Myrsky/ The Tempest.
HourglassEyes avatar
31. A work of young adult fiction Cassandra Clare: Lady Midnight (The Dark Artifices#1)

Claren luoma Shadowhunter -maailma jaksaa kiehtoa ja Claren kirjat ovat ehdottomia yksi lemppareistani romanttisen YA:n saralta.

14/52
Wind avatar
21. Kirja Goodreads Recommendations -listaltasi – Ilmari Kianto: Punainen viiva. Ihan en ymmärrä miten tämä oli recommendations-listalle päätynyt ja ehkä juuri siksi valitsin sen. [Spoileri - klikkaa]...mutta vauhtiin päästyään se osoittautui aivan erinomaiseksi. Alan pikku hiljaa ymmärtää, miksi klassikot on klassikoita. Yli sata vuotta vanha kieli oli vain niin vierasta, että joka sanaa en enää ymmärtänyt.
39. Ehdotus joka ei päässyt tähän listaan: A book where a main character has a special power - Matt Haig: Radleyn perhe. Ihan kiva kirja vampyyriperheestä.
50. Kirja joka on alunperin kirjoitettu muulla kielellä kuin englanniksi - Janina Drostel: Laventeli, kaneli ja ruusupuu - aistillisten tuoksujen maailma. Kiinnostava kirja tuoksuaineiden historiasta, kirjoitettu alkunperin saksaksi.

Luettu 31/52
Scartti avatar
38. Kirja antisankaristaa: The Definitive Deadpool
13. Valitse itse!: Tommi Kinnunen: Lopotti. Tarina on kerrottu kahden hahmon näkökulmasta ja kerronta pomppii eestaas vuodesta toiseen. Kaipasin vuosilukuja otsikoihin, jotka helpotti aikajanan hahmottamista Neljäntienristeyksessä..

26/52
Wind avatar
maahinenGoodreads'n suosituksia: F. Scott Fitzgerald The Great Gatsby. Intensiivinen, luo merkillisen tunnelman. Yhdyn suosituksiin.
Minäkin pidin tästä. Olen vasta viime aikoina oivaltanut, kuinka hyviä monet vanhat kirjat ovat. Huonot ja keskinkertaiset ovat tietysti painuneet unholaan ja parhaimmat nousseet klassikkoasemaan. Aikaisemmin luin enimmäkseen uusia kirjoja - joita tietysti ilmestyy koko ajan enemmän kuin ehtii lukea.
maahinen avatar
WindOlen vasta viime aikoina oivaltanut, kuinka hyviä monet vanhat kirjat ovat. Huonot ja keskinkertaiset ovat tietysti painuneet unholaan ja parhaimmat nousseet klassikkoasemaan.
Punainen viivakin on hieno teos. Pidin siitä jopa esitelmän koulussa aikoinaan.
Emelie avatar
WIndOlen vasta viime aikoina oivaltanut, kuinka hyviä monet vanhat kirjat ovat. Huonot ja keskinkertaiset ovat tietysti painuneet unholaan ja parhaimmat nousseet klassikkoasemaan.
Minä en taas puolestani pidä useastakaan klassikkokirjan asemassa olevasta teoksesta (esim. Sieppari ruispellossa oli minusta jäätävintä kuraa koskaan), mutta useamman kirjan kohdalla pystyn näkemään miksi ne ovat klassikkoja. Enkä ole satavarma siitä, että kirjan täytyy olla hyvä ollakseen klassikko. Tällaisena sivukommenttina tähän. :)
Emelie
Pakko tunnustaa, etten minäkään ymmärrä miten Sieppari on noussut klassikoksi. Väkisin kahlasin läpi. Mutta kuten kaikessa taiteessa, hyvyys/huonous on aina jossain määrin tulkinnanvaraista. Lisäksi omat makumieltymykset vaikuttavat siihen, miten teoksen kokee.
maahinen avatar
10 eri kirjoittajaa Hårreisende historier, hiuksianostattava kuulostaa hyvin samalta kuin "go bump in the night". Osa on aitoja kummitustarinoita, osa ihan muuta, mutta hyvin rakennettua jännitystä kaikissa.
07.04.2016
Emelie avatar
11. A book from the Rory Gilmore challenge: Pikku naisia (Louisa May Alcott)
Tässä on taas kirja, josta näen miksi se on noussut niin suureksi klassikoksi, mutta josta en itse pitänyt lainkaan. Suurimman osan ajasta se oli vain puuduttavaa ja tylsää. En pysty käsittämään, miten kirjan hahmot olivat niin naiiveja, oikein mieleen sattui. Ehkä tästä olisi pitänyt enemmän, jos sen olisi lukenut parikymmentä vuotta sitten.

40/52 luettu (21/52 spefiä, 8/52 omasta hyllystä) [76.9% - 40.4% - 15.4%]

10.04.2016
Skie avatar
Kuukausi meni lukematta mitään, joten yritetään taas päästä hiljalleen raiteilleen. Otin tänään asiakseni ladata kaikenlaisia ilmaisia ja kiinnostavia e-kirjoja lukulaitteeseeni, toivottavasti niitä tulee myös luettua.

5. A book with a title beginning with the 1st letter of your name: David Nicholls: Sinä päivänä. Tämä meni vähän tuurillä tähän, en ollut edes ajatellut tätä erityisesti osaksi haastetta, mutta sattuikin aika sopivasti. Olen lukenut aiemminkin, silloin odotukset olivat jostain syystä tosi kovat ja kirja oli aivan valtava pettymys. Nyt toisella lukukerralla tämä oli aivan ok, kevyttä ajantappokamaa.

12. A childhood classic: Heli Karjalainen, Marjaliisa Pitkäranta: Joulumaan tonttujen tarinat. Tämän luin itse asiassa jo tammikuun alussa, varmaan ensimmäisenä kirjana tähän haasteeseen, mutta unohdin merkitä sen ylös. :lol: Herttainen oli edelleen, ei ehkä tosin aivan klassikkokamaa.

51. A short story from a well-known author: Anna-Leena Härkönen: Ihana nähä! Tässä kyllä venytetään haasteen rajoja, kirja oli kokoelma Härkösen kirjoittamia kolumneja, mutta menkööt nyt short storyistä... Tykkään Härkösen tyylistä kirjoittaa, joten pidin myös tästä kokoelmasta.

15/52

Wind avatar
11. Kirja Rory Gilmore haasteesta - John Steinbeck: Of Mice and Men. Ajatuksia herättävä klassikko. Hyvän kirjan tunnistaa 1) siitä, ettei sitä malta laskea käsistään ja 2) siitä, että se jää pyörimään päähän vielä lukemisen jälkeen. Tästä tuli rasti ruutuun molempiin kohtiin. Mielestäni aika on tuonut tähän hienoon tarinaan vielä yhden ulottuvuuden, jota Steinbeck tuskin tuli ajatelleeksi kirjaa kirjoittaessaan: valtavan muutoksen ihmisten asenteissa sitten 1930-luvun, jolloin tämä kirjoitettiin. Juuri nuo asenne-erot aiheuttivat melkoisen hämmennyksen ajukopassa.
29. Kirja kirjailijalta joka käyttää yli yhtä nimeä - Robin Hobb: Fool's Assassin. Oli mukava palata pitkästä aikaa Fitzin pariin.
33. 16. kirja TBR –listaltasi - Esa Mäkinen: Totuuskuutio. Virkistävän moderni. Mäkisen luoma lähitulevaisuuden maailma oli uskottava ja kiinnostava. Jään mielenkiinnolla odottelemaan kirjailijan seuraavaa teosta.
41. Kirja suuresta maailman mullistumasta - James Dashner: The death cure
34/52:
Muokannut Wind (28.07.2016)
Wind avatar
Onko kellään vinkkiä kohtaan 30. Satu muusta kuin omasta kulttuuristasi? Oma pää leikkaa aika lailla tyhjää.
Skie avatar
1000 ja yhden yön tarinoita olin ajatellut tuohon kohtaan lukaista.
HourglassEyes avatar
Minä ajattelin lukaista yhden Grimmin satukokoelmistani, onhan ne tietenkin muokattu erinnäisten kansantarinoiden pohjalta, perisuomalaista kulttuuria ei niistä kuitenkaan löytyne. :wink:
HourglassEyes avatar
36. An identity book - a book about a different culture, religion or sexual orientation Jan-Philipp Sendker: Sydämenlyönneissä ikuisuus

Vähän taitaa hipoa kohdan rajoja, mutta osunee tarpeeksi lähelle. Ehkä kaunein tarina/teksti minkä olen tänä vuonna lukenut. Kirjassa nitoutuu taianomaisesti yhteen burmalainen kulttuuri, usko astrologiaan, vuosikymmenten yli kestävä rakkaus ja perinteiden voima.

15/52
Skie avatar
No nyt kun sitten pitkästä aikaa alettiin lukemaan, niin luetaan sitten kunnolla.

7. A book about books: Salla Simukka: Jäljellä. Taas venytellään vähän rajoja, mutta tässä romaanissa ainakin sadut (jos ei kirjat) olivat tärkeässä osassa. Luin heti perään tämän kirjan parin eli Toisaalla, joka meni kohtaan:

35. An award winning book: Salla Simukka: Toisaalla. Näköjään tuli vähän niin kuin vahingossa luettua tänä vuonna Simukkaa oikein urakalla. Mutta kirjastossa oli tätä hyvin tarjolla, nämäkin kaksi e-kirjoina, joten mikäs siinä. Tykkäsin näistä dystopioista paljon enemmän kuin Lumikki-trilogiasta, jälkimmäisestä ehkä vielä vähän enemmän kuin ensimmäisestä.

49. A book with a great opening line: Esko Valtaoja: Kaiken käsikirja. Tämä oli lievästi sanottuna yllättävä lukuvalinta itselleni, mutta samalla tavalla yllätyin sen mielenkiintoisuudesta. Ja huipusta aloituslauseesta, tai oikeastaan kahdesta ensimmäisestä: "On ihan mahdollista, että todellisuus on olemassa. Mutta kukaan ei vielä ole onnistunut todistamaan sitä."

18/52

Wind avatar
Skie "On ihan mahdollista, että todellisuus on olemassa. Mutta kukaan ei vielä ole onnistunut todistamaan sitä."
On kieltämättä hieno avauslause. Jos olisi kisa parhaasta avauslauseesta, veikkaisin tämän puolesta.
Wind
Hei, tässä voisi olla aiheen puolta Satuta ja paranna kisailuun! Parhaimmat avauslauseet ja vastaavasti päätöslauseet.
14.04.2016
Emelie avatar
52. A book published in 2016: Kirja, jota kukaan ei koskaan lukenut (Hanna Kauppinen)
Kirja on julkaistu tämän vuoden helmikuussa.

41/52 luettu (22/52 spefiä, 8/52 omasta hyllystä) [78.9% - 42.3% - 15.4%]

15.04.2016
maahinen avatar
Eri mantereella tapahtuva George Martin & Tommy Patterson A Game of Thrones, The graphic novel vol. 1. Westerosissa etupäässä.

Dyyni 1,5. Brian Herbert & Kevin Anderson Paul of Dune. Tai 0,5, koska puolet on takaumaa Paulin lapsuudesta. Kirjassa ei ole mitään vikaa, ja olen kiinnostunut kuulemaan lisää Paulin ja kumppaneiden vaiheista, mutta sellaista imua kuin alkuperäisessä Dyynissä siinä ei kylläkään ole; lukemiseen meni kauan pätkä kerrallaan ja aina jotain muuta väliin.

Kirjailija, jota olisi jo pitänyt lukea Neil Gaiman ja Coraline varjojen talossa
Muokannut maahinen (19.04.2016)
19.04.2016
HourglassEyes avatar
1. A book you meant to read in 2015, but didn't Charlaine Harris: All Together Dead, (Sookie Stackhouse#7).

Aloitin viime vuonna Sookieitten uudelleen läpilukemisen muistin virkistämiseksi, sillä pari viimeistä osaa on vieläkin lukematta. Urakka jäi hieman kesken, joten tästä jatketaan eteenpäin!

16/52
20.04.2016
HourglassEyes avatar
44. A book you're embarrassed to read in public Anna Hallava: Operaatio Huulituli, (Sammakkoprinsessa#2)

En kyllä yleiseltä kantilta ottaen erikoisesti häpeä lukea mitään julkisesti, mutta en ehkä tämän kirjan kohdalla liiemmin huutelisikaan kirjan sisällöstä täydesssä pubissa ympäriinsä... Sarjan ensimmäinen osa oli vielä suhteellisen viihdyttävä teinien ylidramaattisessa maailmassa, mutta kakkososassa hottisten ja kuumien suuteloiden metsästys alkoi tulla jo korvista. Lisäksi päähenkilö, Ofelia, on melkoisen ärsyttävä ja huonotapainen draamapissis... - Mutta arvostan sentään onnellisia satu-loppuja, joka tästäkin lopulta löytyi.

17/52
Muokannut HourglassEyes (21.04.2016)
22.04.2016
maahinen avatar
Aiempi ehdotus, joka ei ole päässyt listalle: päähenkilöllä on jonkun hyvin tuntemasi ihmisen nimi. Juhani Aho Rautatie. Tunnen Matin ja Liisan.

Hieno avauslause J.R.R. Tolkien & David Wenzel Hobitti 1-2: "Kolossa maan sisällä asui hobitti." Tästähän ei avaus enää parane.

Harrastukseen liittyvä Axa Sorjanen & Juice Leskinen Eikä nivelet ruostu - ellei jopa intohimoon eli musiikin kuunteluun. Jos suomalaisista musiikintekijöistä yksi on mainittava, niin kyllä Juice ensimmäisenä tulee mieleen. Kirjan olen saanut lahjaksi, kun Juice vielä oli hengissä ja lueskellut kyllä, mutta en ennestään kannesta kanteen ja asianmukaisen musiikin säestyksellä
Muokannut maahinen (23.04.2016)