Kategoria: Konserttisali | 5 viestiä | 23 lukukertaa
Vastannut: Melian, 15.05.2026

Lukuhaaste: Helmet 2024

21.05.2024
Pisania avatar
23. Suomalainen dekkari tai salapoliisi- tai jännityskirja Antti Tuomainen: Jäniskerroin

Tämä on rikosromaani / jännäri. Vakuutusmatemaatikko Henri perii veljeltään seikkailupuiston ja toiveen, että hän saisi puiston asiat kuntoon. Paha vaan, että veli oli velkaa rikollisille ja nämä haluavat rahansa takaisin korkojen kera. Seuraa vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

38/50
22.05.2024
31. Kirjassa on vammainen henkilö Suzanne Walker, Wendy Xu: Mooncakes
- Yhdellä päähenkilöistä on kuulovamma ja hän käyttää usein kuulolaitetta.

20/50

25.05.2024
1. Kirjan nimessä on erisnimi ND Stevenson: Nimona

Nimona on tämän sarjiksen (anti)sankarittaren nimi. Hän on nuori muodonmuuttaja, joka änkee itsensä väkisin superpahis Lordi Blackheartin apuriksi.

39/50
25.05.2024
Eija avatar
23. Suomalainen dekkari tai salapoliisi- tai jännityskirja - Salla Simukka: Tästä kaikki alkaa

Helmetin genre luokitus on Psykologiset romaanit/Psykologinen jännityskirjallisuus/kauhukirjallisuus ja kaikkia noita aineksia kirja sisälsi.

34/50

27.05.2024
20. Kirjan on julkaissut pieni kustantamo - Laura Mauro: Otavaisen olkapäillä

Kirjan on julkaissut Haamu Kustannus, joka on pieni kummitustarinoihin ja kauhuun erikoistunut kustantaja.

5/50
Muokannut Hopea (05.06.2024)
31.05.2024
21/50

11. Kirjan kannessa tai nimessä on yksi neljästä elementistä (ilma, vesi, maa tai tuli) Keira Andrews: Kidnapped by the Pirate
- Kannessa pääparin taustalla näkyy meri merirosvolaivoineen sekä taivasta.

31.05.2024
26. Kirjan nimessä on sana kirja Elizabeth Blakemore ym.: Banned books

Näin ikään

32. Kirja on kirjoitettu alun perin kielellä, jolla on korkeintaan 10 miljoonaa puhujaa Ville-Juhani Sutinen: Vaivan arvoista

Tylsää pistää tähän suomeksi kirjoitettu kirja, mutta ei taida olla mitään parempaakaan tiedossa niin täytyy mennä tällä.

41/50
01.06.2024
49. Kirja on julkaistu vuonna 2024 - Solvej Balle: Tilavuuden laskemisesta I

Kirja on alunperin julkaistu tanskaksi 2020, mutta suomeksi se julkaistiin maaliskuussa 2024.

6/50
02.06.2024
HourglassEyes avatar
30. Kirja, jossa ei ole nimettyjä tai numeroituja lukuja Terry Pratchett: Elävää musiikkia
- Kiekkomaailma kirjoissa ei yleisesti ottaen ole varsinaisia lukuja lainkaan. Sen sijaan on selkeä kappalejako.

22/50

02.06.2024
39. Kirjassa on bi- tai panseksuaalinen henkilö - Leigh Bardugo: Korppien kehä

Grishaverse wikistä selvisi, että kaksi päähenkilöä on biseksuaalia. Sitä ei mitenkään korostettu tarinassa, enkä kiinnittänyt asiaan huomiota lukiessa.

35/50

03.06.2024
Skie avatar
1. Kirjan nimessä on erisnimi: Cho Nam-Joo - Kim Jiyoung, born 1982. Jiyoung on kirjan päähenkilön etunimi.

5. Kirjailijan nimikirjaimia ei esiinny omassa nimessäsi: Laura Jane Williams - Etsintäkuulutettu. Nimessäni ei ole L, J tai W -kirjaimia.

6. Kirjan tapahtumat sijoittuvat 1920-luvulle: Maggie Shipstead - Maapallon ympäri. Kirjan tapahtumat sijoittuvat 1900-luvun alusta 2. maailmansodan jälkeiseen aikaan.

28. Kirjailija on Välimeren maasta: Italo Calvino - Jos talviyönä matkamies. Calvino on italialainen.

40. Kirjassa on erittäin kylmä tai kuuma: Frank Herbert - Dyyni, osa 1. Dyynin päätapahtumapaikalla Arrakis-planeetalla on erittäin kuuma.

46. Kirjan kannen pääväri on musta tai kirjan nimessä on sana musta: Neil Gaiman - The Sandman, The Wake. Kirjan kansi on pääasiassa musta.

49. Kirja on julkaistu vuonna 2024: Martha Wells - Murhabotin päiväkirjat osa 3: Oikullinen protokolla. Kirja julkaistiin tänä vuonna suomeksi.

31/50

05.06.2024
Hopea avatar
13. Kirjan tapahtumapaikka on suljettu tai rajattu - Alastair Reynolds: Hitaat luodit

Aivan alkua lukuunottamatta kirjan tapahtumat sijoittuvat ylivaloalus Kapriisiin, joka on muunneltu tähtienvälinen reittialus. Kapriisilla tehtiin luksusristeiltyjä ennen sotaa, mutta nyt se on varustettu vankienkuljetuksia ja siviilien kotiuttamista varten.

19. Suomi mainittu (kirjassa on mainittu Suomi) - Alastair Reynolds: Ikirouta

"Yksi naisista ojentautui puristamaan kättäni. "Minä olen Antti", hän sanoi hieman murteellisella venäjän kielellä. "Alun perin Suomesta, ja olen yksi piloteista."". Suomi mainittu, mutta! Siis nainen nimeltä Antti! Reynolds on hyvin tarkka käyttäessään kaikenlaisia teknisiä ja astrologisia termejä, mutta ei ole tarkistanut onko "Antti" Suomessa miehen vai naisen nimi? Anteeksi, minun oli hyvin vaikea päästä tuosta yli, enkä ole varma olenko vieläkään päässyt.

8/50
05.06.2024
Eija avatar
43. Kirjalla ei ole päähenkilöä - Pasi Klemettinen: Karhu - Pohjoisten kansojen myyttejä

Tietoteos, jossa ei ole päähenkilöä – karhu ei ole henkilö.

36/50

06.06.2024
27. Kirja kertoo jälleenrakentamisesta Roope Lipasti: Rauniokaupungin lapset

Pääasiassa tämä kertoo edellisestä osasta tutun lapsikolmikon seikkailuista palon jälkeisessä Turussa. Taustalla kaupungin ihmiset jälleenrakentavat kotejaan ja elämiään. Lapset osallistuvat myös (jahka aarteenetsinnältä ehtivät) auttamalla kotitalonsa rakennustyömaalla ja harrastamalla hyväntekeväisyyttä vielä huono-osaisempien parissa. Yksi heistä päätyy jopa avustamaan Engeliä, kun hän saapuu suunnittelemaan uutta, uljaampaa Turkua.

42/50
11.06.2024
Pisania avatar
11. Kirjan kannessa tai nimessä on yksi neljästä elementistä (ilma, vesi, maa tai tuli) Michelle Paver: Thin air

Ilma löytyy.

43/50
13.06.2024
Pisania avatar
34. Kirjan nimessä on käsky tai kehotus Ari Turunen: Teette niin kuin minä sanon

Näin ikään. Alaotsikko on Pomottajat keskuudessamme ja siitä sekä takakannesta saa kuvan, että kirja kertoo kaikenlaisista päällepäsmäreistä, joihin elämässään voi törmätä. Enimmäkseen tämä kylläkin kertoo 1900-200 -lukujen autoritaarisista johtajista ja diktaattoreista ja heitä yhdistävistä ominaisuuksista.

44/50
23.06.2024
Pisania avatar
35. Kirjassa vietetään aikaa luonnossa Robert Beatty: Serafina and the black cloak

Isä on kieltänyt Serafinaa menemästä läheiseen metsään, josta kerrotaan kauhujuttuja. Joten luonnollisestihan tyttö päätyy juuri sinne ja eksyy oikein kunnolla.

45/50
23.06.2024
Skie avatar
2. Kirjassa tehdään taikoja: Mona Awad - Bunny. Kyseisen kirjan juoni on niin spesiaali, ettei kovin paljon kannata paljasta, mutta kyllä siinä taikojakin tehdään.

4. Kirjassa on presidentti: Fanni Koliseva - Korean syndrooma. Kirjassa mainitaan useampikin Etelä-Korean presidentti.

7. Kirjassa rakastutaan: Rachel Lynn Solomon - Business or Pleasure. Kirja on romcom, joten päähenkilöt rakastuvat toisiinsa.

18. Kirjan kannessa tai nimessä on koru: Ali Hazelwood - Bride. Kannessa henkilöhahmolla on korvakoru.

38. Kirjan kannessa tai nimessä on käsi tai kädet: Rachel Smythe - Lore Olympus Vol. 6. Kannen hahmolla on kädet.

36/50

27.06.2024
26. Kirjan nimessä on sana kirja - Elly Griffiths: Muukalaisen päiväkirjat

Kirja esiintyy, vaikka nyt onkin yhdistettynä sanaan ”päivä”. Hyväksyn silti tähän kohtaan.

37/50

28.06.2024
Eija avatar
38. Kirjan kannessa tai nimessä on käsi tai kädet - Martha Wells: Keinotekoinen olotila

Kannen kuvassa on käsi.

38/50

01.07.2024
HourglassEyes avatar
25. Kirjassa vietetään juhlapyhää (esimerkiksi joulu tai juhannus) Richard Coles: Murha seurakunnassa
- Kirjan loppupuolella vietetään englantilaista Guy Fawkesin päivää eli kokkoyötä 5. marraskuuta.
Wikipedia kertoo seuraavaa: Englannin ja Irlannin protestanttisen kuningatar Elisabet I:n kuoltua vuonna 1603 vainotut katoliset toivoivat, että uusi kuningas Jaakko I olisi suvaitsevaisempi heidän uskontoaan kohtaan. Hän osoittautui kuitenkin yhtä protestanttiseksi kuin edeltäjänsä, minkä seurauksena joukko katolisia päätti räjäyttää Lontoon parlamenttitalon eli Westminsterin palatsin sen vuosittaisissa avajaisissa vuokraamalla palatsin kellarit ja sijoittamalla sinne 36 tynnyriä ruutia. Kuningas sai kuitenkin vihjeen räjäytysyrityksestä. 5. marraskuuta 1605 Guy Fawkes saatiin kiinni palatsin kellarista ja tuomittiin kuolemaan hirttämällä, repimällä ja paloittelemalla. Saman päivän iltana kuninkaan pelastumista juhlittiin ilotulituksin.

23/50

02.07.2024
28. Kirjailija on Välimeren maasta Milena Busquets: Tämäkin menee ohi
- Busquets on espanjalainen kirjailija, toimittaja ja kääntäjä.

24/50

05.07.2024
Pisania avatar
19. Suomi mainittu (Kirjassa on mainittu Suomi) Caitlin Moran: What about men?

Wihii, vihdoinkin osui kohdalle! Luin tosin maaliskuussa kirjan, joka olisi sopinut tähän mutten saanut sitä sopimaan toisiin haasteisiin. Elättelin toiveita, että ehkpä F-sana mainittaisiin tässä ja tulihan se sieltä. Kirjan loppumetreillä listattaessa naisten saavutuksia nykymaailmassa oli Beyoncen, Michelle Obaman ja Kardashianien joukkoon päässyt "the prime minister of Finland." Olen lukenut kaikki Moranin kirjat ja hän on todella älykäs ja hauska. Yleensä hän kirjoittaa naisista ja feminismistä, mutta tässä kirjassa hän on kääntänyt katseensa miehiin. Erinomaista settiä.

46/50
07.07.2024
HourglassEyes avatar
23. Suomalainen dekkari tai salapoliisi- tai jännityskirja Virpi Hämeen-Anttila: Yön sydän on jäätä
- Yön sydän on jäätä aloittaa Hämeen-Anttilan historiallisen dekkarisarjan päähenkilönään Karl Axel Björk.

25/50

09.07.2024
Pisania avatar
25. Kirjassa vietetään juhlapyhää (esimerkiksi joulu tai juhannus) Patrick DeWitt: The Librarianist

Kirjan lopussa vietetään halloweenia. Kaipa se on juhlapyhä maailmalla vaikkei meillä olekaan.

47/50