Stephen King
Stephen King (Yhdysvallat, s. 1947) on tuottelias ja suosittu kauhukirjailija. Kingin monissa teoksissa on havaittavissa selvä sanoma: joskus kohteena on perheväkivalta, joskus vanhusten huono kohtelu, joskus yleinen suvaitsemattomuus ja heikompien sortaminen.
Kingin perhe asui eri paikkakunnilla, kunnes he muuttivat pysyvästi Mainen Durhamiin. Koululainen Stephen luki innokkaasti EC Comicsin kauhusarjakuvia ja alkoi kirjoittaa itse tarinoita. Stephen valmistui lukiosta vuonna 1966 ja opiskeli englantia Mainen yliopistossa, mistä valmistui vuonna 1970. Vuonna 1971 hän avioitui Tabitha Sprucen kanssa. King työskenteli englanninopettajana ja hankki lisätuloja kirjoittamalla lehtinovelleja.
Kingin ensimmäinen romaani Carrie ilmestyi vuonna 1974 ja oli menestys. Pian tämän jälkeen King perheineen muutti Boulderiin Coloradoon, jossa hän kirjoitti paikkakunnalle sijoittuvan romaanin Hohto. Teos julkaistiin 1977 ja sen myötä hän vakiinnutti asemansa kauhukirjallisuuden huipulla. Perhe palasi pian takaisin Maineen 1975, missä hän kirjoitti romaanin Tukikohta, joka ilmestyi 1978. Sen jälkeen perhe muutti vielä Englantiin, mutta palasi pian takaisin Maineen, jossa King alkoi opettaa luovaa kirjoittamista Mainen yliopistossa. Siitä lähtien perhe on asunut Mainessa.
Kingin teosten pohjalta on tehty lukuisia elokuvia. Brian De Palma ohjasi Carriesta elokuvaversion vuonna 1976. Kuuluisin elokuva on Stanley Kubrickin ohjaama Hohto (1980). Rob Reinerin Viimeinen kesä (1986) ja Frank Darabontin Avain pakoon (1994) saivat useita Oscar-ehdokkuuksia. King on kirjoittanut myös salanimellä Richard Bachman. Kingin kaupallinen menestys on omaa luokkaansa: hänen teoksiaan on myyty ainakin 350 miljoonaa kappaletta.
Lähteitä
Mersumies on puolivälissä ja taattua Kingiähän se on.
King on hyvässä vedossa ja sopivasti tulikin kirjastosta saapumisilmoitus trilogian toiselle osalle Etsivä Löytää :)
Sain Heräämisen päätökseen tänään. Pari viimeistä lukua olivat melkoista tykitystä, oikein kunnon loppuhuipennus. Nyt tajuan, miksi kirjaa on kuvailtu Lovecraft-tyyliseksi, vaikka tokihan herralle ominaisia piirteitä oli mukana muuallakin kuin lopussa.
Täytyy yrittää kirjoittaa arvostelu tuonne kirjaston puolelle, nyt kun kerrankin tuli luettua jotain.
Kirjassa oli hieno, mystinen tunnelma ja mainioita kauhuhetkiä myös.
Myös mustassa hotellissa tapahtuvat kohtaukset ovat sujuvaa luettavaa, joskin King toistaa tiettyjä kuvioita usein kun kuvailee kummitustaloa tai vastaavaa.
Pate64Tukikohdan kaikki 1300 sivua oli nautittavaa lukemista.En ikinä edes harkitsisi tuollaisen järkäleen aloittamista. Minun lukunopeudellani saisin sen luettua ehkä vuodessa.
King kärsii joskus mammuttitaudista, mutta pääosin minäkin olen pitänyt hänen tarinoistaan. Mainitsemasi Eksyneiden jumala on ainoa, jota sanoisin rehdisti huonoksi. Kirja oli tylsä ja puuduttava, vaikka se onkin Kingin lyhyimpiä teoksia.
JussiNyt on selvinnyt, että Tammi ottaa uudet kovakantiset painokset kaikista Musta torni -kirjoista (paitsi Tuulen avaimesta). Nämä julkaistaan touko-heinäkuussa.Uudet kovakantiset painokset on ilmeisesti peruttu. Neljän ensimmäisen osan piti ilmestyä toukokuun alussa, eikä niitä ole vieläkään kaupoissa. Kustantajan tietokannasta (Kirja.fi-sivusto) kaikki seitsemän on poistettu.
JussiRevolverimiehestä on luvassa (uuden kovakantisen painoksen ohella) leffapokkari, joka julkaistaan elokuussa. Saa nähdä, onko siinä Idris Elba kannessa, vaikka kirjan Roland on valkoihoinen.Kansi on elokuvajuliste, jossa Elba näkyy pienenä alareunassa.

Nettikirjakauppoja tutkimalla minulle selvisi, että Tammi aikoo julkaista ensi vuoden maaliskuussa kolme viimeistä Musta torni -kirjaa Bon-pokkareina. Ilmeisesti nämä korvaavat aiemmin ilmoitetut kovakantiset painokset.
Eastwood itse nuorempana olisi tietysti ollut nappivalinta, häntähän King itsekin kuvaa Rolandin näköiseksi.
Tuossa on mielikuvani Rolandista pommikonelentäjän silmineen...

Kuten sanoin toisessa ketjussa, ei aio katsoa Musta torni -elokuvaa. Kirjojen fanina en pääse yli siitä, että Rolandin rooliin on valittu tummaihoinen näyttelijä. En olisi myöskään katsonut Tolkien-filmatisointeja, jos Reppulien esittäjät olisivat olleet afrikkalaisen näköisiä.
TraegOnko tietoa koska Sleeping Beautyes tulee suomennettuna? Ja onkohan Gwendy's Button Boxista edes tulossa?Minulla ei ole tietoa, kannattaa lähettää kustantajalle sähköposia, jos asia kiinnostaa. Tammi on muistaakseni kertonut julkaisevansa kolmannen Bill Hodges -romaanin End of Watch suomeksi alkuvuodesta 2018. Ehkä Sleeping Beauties on sitten luvassa ensi vuoden syksyllä.
Tämä Whelanin näkemys Purppurakuninkaasta on todella upea...
Kosketus on tosi hyvä kertomus, hieman surullinen myös.

Tämä ei hinnasta (17,40 €) päätellen ole pokkari vaan kovakantisen kokoinen nidottu laitos. Uusi painos on merkitty kuulumaan "Jättipokkarit"-nimiseen sarjaan. Sivumääräksi ilmoitetaan täsmälleen sama kuin sidotussa versiossa. Huomasin, että kovakantinen Se on tällä hetkellä loppuunmyyty nettikirjakaupoissa. Onneksi ehdin hankkia alle kympillä omaan hyllyyn.
TraegTuli Tammelta tiedusteltua ja uutta Kingiä tosiaan lupaili vasta 2018 Tammikuuksi. Eiköhän se End of Watch ole.Kiitos tiedosta, lisäsin kolmannen Bill Hodges -kirjan tietokantaan.
JussiNettikirjakauppoja tutkimalla minulle selvisi, että Tammi aikoo julkaista ensi vuoden maaliskuussa kolme viimeistä Musta torni -kirjaa Bon-pokkareina.Olin taas väärässä. Joensuun Suomalaisessa kirjakaupassa nimittäin näkyi tänään myynnissä kolme viimeistä Mustaa tornia Bon-pokkareina. Tammi haluaa ilmeisesti ottaa kaiken irti elokuvajulkaisun tuomasta huomiosta, ja jokainen Musta torni -kirja on nyt saatavilla pokkariversiona (paitsi Tuulen avain).