LordStenhammar avatar
Vastannut: Hiistu, 15.04.2026

Lunta? Lunta!

19.10.2014
Bensku avatar
Ei ole satanut Helsingissä, eikä tässä noin 70 km pohjoisempanakaan. Nyt tule iloisesti vettä, ja lämpötila on semmoiset 2 astetta.

Tulis jo sitä lunta...
19.10.2014
Strato avatar
Täällä tuli eilen aamulla lunta tai räntää, mutta vaihtui illaksi vedeksi ja nyt se loppu tulee sitten vetenä alas. Onneksi ei tarvi lähteä ulos tänään.
23.10.2014
Rinja avatar
Tänään näin ensimmäisen turkulaisen lumihiutaleeni (tälle vuotta :P) kello 9:51. Kymmenen minuuttia myöhemmin näkyi jo useampi, mutta hyvin hentoista oli se. Pakkastahan täällä on ollut monta päivää toki, mutta ei vain sadetta ole sattunut samaan aikaan.
Strato avatar
Maa on valkoisena ja lunta tuiskuaa ihan kunnolla. Nyt alkaa tuntua jo talvelta :smile:

Harmi vain, että huomiselle lupasi jo vesisadetta...
Piru Naiseksi avatar
Lunta oli! Kuvatosite oheisen osoitteen takana:

PS. Miksi linkkejä on niin turkasen hankala liitellä mm. tälle sivutolle?
poistettu avatar
Haaparanta/Tornio lunta täynnä, ja koko ajan pyryttää lisää. Oisko 15cm tullu jo tänään.
Niittysalvia avatar
Lunta saisi tulla, ja kunnnolla.Edellinen talvi ei ollut mistään kotoisin, kun ei kunolla luonnon lumille hiihtämään päässyt ja oli musta joulu. ;____;

Ollaan juuri sopivasti katveessa Tiirismaan takana ettei lunta ole tullut ollenkaan...
Siivetön lohikäärme avatar
Täällä on ollut koko viikon sellainen kiva lumipeite maassa. Nyt tosin vaikuttaa siltä, että sulaa pois viikonlopun aikana.
Iivari avatar
Lunta oli parina aamuna maassa. Ekan päivän se pysyi, toisena päivänä oli illalla jo poissa. Josko se kuitenkin marraskuun aikana Helsinkiinkin tulisi oikeasti. En arvosta vesisadetta joulukuussa, vaikka syyssateet kalenterisyksyn aikana onkin kivoja.
Dyn avatar
Koska Helsingissä "lumi" voi tarkoittaa vain a) loskaa tai b) sellaisia kinoksia, ettei mikään missään liiku minnekään, olen ihan tyytyväinen jos sataa vettä.
Emelie avatar
Iivari Josko se kuitenkin marraskuun aikana Helsinkiinkin tulisi oikeasti.
Toivottavasti ei. :tongue: Ja pitkän ajan ennuste tukee tätä toivetta. Euroopan keskipitkien ennusteiden keskuksen (ECMWF) ennusteen mukaan seuraavan neljän viikon aikana lauhemman sään todennäköisyys on suurempi kuin tavanomaista kylmemmän sään todennäköisyys. Toki tämä voi vielä muuttua... :)
Xariel avatar
Odotan lunta innolla. Tänään aamulla heräsin ja kysyin keittiössä seisovalta ystävältäni, millainen sää oli ulkona. Hän vastasi, että taas oli satanut lunta. Nousin äkkiä ja riensin ikkunalle - eikä siellä mitään ollut. Höh, mikä pettymys! :lol:
02.11.2014
Strato avatar
Taas on maa valkoisena ja huomenna pitäisi jo sataa vettä. Ei tuosta kyllä kauaa pääsee taaskaan nauttimaan, ihan ihme hommaa tämmönen.
02.11.2014
Bensku avatar
8 astetta täällä Helsingissä... Joo, lunta :D

Sää tuntuu lähinnä lämpenevän.
Dyn avatar
Jouduin tänään ensilumen uhriksi. Ei ollut ilmeisesti ensilumi Helsingille, mutta oli sitä mulle, kun en ollut lokakuun aikana Helsingissä... ja sanotaanko, että taas sitä muistaa, mikä siinä lumentulossa eniten kismittää. Kun eihän se ole mitään kunnon lunta, se on loskaa. Märkää, ikävää ja hyhmäistä loskaa. Joulukorttitalvea odotellessa.
Strato avatar
Tämmöisinä hetkinä sitä on ihan tyytyväinen, että muutin pois etelästä. Tykkään lumesta tosi paljon, ja täällä sitä on ihan kiitettävästi. Viime viikolla satoi 15 cm nuoskalunta ja teki koko ajan mieli tehdä lumiukkoja tai lumilinna. Eihän koskaan voi olla liian vanha sellaiseen, eihän? Se lumi kyllä suli heti pois, mutta nyt on onneksi taas maa valkoinen ja ulkona mukava pikkupakkanen.
poistettu avatar
Haaparanta/Tornio ei lunta ollenkaan. Vähän aikaa sitten oli maa kunnolla lumessa, mutta tottakai se suli. Nyt kyllä ollut pakkasta jo monta päivää, jos nyt sataa niin kestää pidempään. Jäätä on Torniojoessa kyllä (ei kokonaan jäässä vielä). Oli löydetty 200 kilon lentopommi pohjasta, ja tuosta aika läheltä vielä. Siellä joutuu armeijan sukeltajat sukeltelee jäitten seassa.
Ginevra avatar
Lunta ei saisi olla, jos multa kysytään. Iissä sitä on ihan liikaa sen ohuen ohut muutaman millin kerros mikä maasta tällä hetkellä löytyy. Ja pakkastakin vielä. Ei tykkää. Ja sitten kun lunta ja pakkasta tule lisää. D: Onneks koira ees tykkää, kun ei oo kuuma.
Pisania avatar
Kun tänään taapersin töistä bussipysäkille n. 800 metriä, iskeytyi sitä valkoista sontaa naamaan koko matkan. Olin ihan kuorrutettu ja sukatkin kastuivat kun en älynnyt laittaa talvisaappaita. Ajatukseni olivat aika painokelvottomia siinä kohtaa. Ei ole kyllä ollut yhtään ikävä lunta ja kylmää. Semmoinen +10 astetta on ollut ihan mukavaa, kun on pärjännyt välikausitakilla ja parilla pitkähihaisella. On ollut kivaa mennä loka-marraskuussa ulos ja todeta, että täällähän on suorastaan lämmin. Ja lisäksi on voinut liikkua pyörällä. Nytkö se sitten päättyy. Pöh.
Niittysalvia avatar
Jep, tänään sitä lunta tulikin ja ihan kunnolla. Minut se yhytti lenkiltä metsästä, jossa maa peittyikin valkeaksi ja kauniiksi (muutama kuvakin pyrystä tuli otettua). Näin maalla kun asun on maa vieläkin valkea! :'>
Kesksutan läpi ajallessa tuli nimittäin hyvä osoitus märkää asfalttia katsellessa siitä "Kaupungissa lämpötila on parisen astetta lämpimämpi kuin maalla" -opetuksesta.
Strato avatar
HiistuLuntaluntaluntaluntaluntallallaa.... Ainakin hitusen ja pienen hetken. :cheesy: Päivällä ei vielä satanut, ja istuin kahdesta kuuteen sisätiloissa ja huomasin katsoa ikkunasta ulos vasta alkaessani tehdä lähtöä. Katuvalon ympärillä kieppuva lumi, oi. :heart:
Vihdoin joku joka jakaa intoni :cheesy:
Emelie avatar
Dynja sanotaanko, että taas sitä muistaa, mikä siinä lumentulossa eniten kismittää. Kun eihän se ole mitään kunnon lunta, se on loskaa. Märkää, ikävää ja hyhmäistä loskaa.
Ja Helsingissä se vielä tulee maahan vaakaräntänä... Yh. Olin eilen kämpille päästyäni umpijäässä ja litimärkä, harvinainen yhdistelmä.
Ageha avatar
Olen jo lähes mielenosoituksellisesti ollut kirjoittamatta tähän ketjuun koska jotenkin se, että tänne jotain laittaisi, osoittaisi viimeistään sen että talvi on tosiaan tullut ja kylmyys ei aio kadota pois... :cheesy: Olen kauhulla odottanut että milloin se lumi tulisi ja kylmästä kärsiminen alkaisi, mutta nyt kun lumi viimein tuli olenkin vain ihan innoissani että jee lunta! :lol: Ulkona on uskomattoman kaunista nyt, lunta satoi yön aikana ihan kunnon kerros. Odotin että lumen mukana olisi tullut järkyttävä kylmyys, mutta ainakin toistaiseksi on kyseessä vain miellyttävä nipinnapin nollan alapuolella oleva lämpötila. Lumi on tuollaista ihanaa kevyttä nuoskaa ja sitä tuli vielä kahdeksan tienoissa rauhallisina pieninä hiutaleina ja :heart: tykkään. Aivan ihanan näköistä. Lunta!
LordStenhammar avatar
Nyt sitä tosiaan tulee täälläkin. Ja ihan kunnolla vieläpä. Ei malta odottaa, että saa aamukahvit lärviin ja lähdettyä ulos kauppareissulle kelejä ihailemaan.