LordStenhammar avatar
Kategoria: Satama | 725 viestiä | 75,8 t lukukertaa
Vastannut: Hiistu, 15.04.2026

Lunta? Lunta!

23.09.2014
Joko sitä on? Saako sitä tulla? Kuinka paljon?

Ilmatieteen laitoksen mukaan Itä-Suomessa on jo paikoin lunta maassa. Minä olin viime viikolla innoissani, kun tämän viikon ennusteessa näkyi tälläkin paikkakunnalla lumihiutaleita, vaikkakin räntäsateen yhteydessä. Ennuste on muuttunut lämpöisemmäksi, mutta siitä huolimatta eletään jälleen aikaa, jolloin lunta saattaa sataa. Kunhan tulee kyllin kylmä ja sataa. :wink:

Minä siis pidän lumesta ja tulen kovin iloiseksi lumen hiutaloidessa taivaalta. Talveksi toivon paljon lunta, jotta pääsee hiihtämään.
Iivari avatar
Facebook-raportoinnin perusteella lunta on satanut (vaan ei jäänyt maahan) myös Vaasassa ja Oulussa.

Toivon kunnollista syksyä, joka loka-marraskuun vaihteessa muuttuu saman tien talveksi. Helsingissä syksy on upea, mutta pitkittyessään maailman kamalin vuodenaika. Rankka vesisade marraskuun lopulla ei enää naurata. Eli pari kuukautta kunnon syksyä, sitten saa tulla talvi.
Celestine avatar
Satoi puolilunta, eli räntää. Oli jäätävän kylmä, eikä pyöräily+vastatuuli+eksyminen helpottanut asiaa. Kamalaa, uh, äh. Syksy on kyllä kiva. Ainakin syyskuu ja säistä riippuen lokakuu. Marraskuussa masentaa, paitsi jos sataa kunnolla lunta. Lunta, joka jää maahan. Lunta, joka on oikeasti lunta, eikä vaan höttöä. Höttö ei ole kivaa. Lumi on tosi kivaa. Lumi on ihanaa. Paitsi tänään.

Paitsi jos lumi jäisi tänään maahan... Ja jos sitä sataisi useita kymmeniä senttejä... Niin huomenna ei tarvitsisi juosta 1500m :lol:
The Big Bad Wolf avatar
Kaverin pihalla oli kunnon lumikerros toissa aamuna ja tänään ripotteli vähän kaupungillakin. :wink:

Mä olen kyllä niin valmis talveen. Tahdon pulkkamäkeen ja palelemaan koulumatkalla. Ja talviyöt kaamoksen aikaan on kauneinta ikinä.
Saki avatar
Täällä Oulussa ei ole kyllä satanut lunta mutta tuuli oli kova ja kamalan kylmä. Tulisipa vähäluminen talvi, en tykkää lumesta en sitten yhtään..
Kultasuu avatar
Mun mielestä talvi ja lumi on ihan kaunista, mulle sopii ihan mikä vaan vuodenaika. Mikä tarkoittaa sitä, että - minä ainakin luulen niin - vuodenajat ja säät ylipäänsä ei vaikuta mun mielentilaan: jos mä olen onnellinen tai surullinen, niin olen sitä säästä riippumatta. :lol:
Skie avatar
Sunnuntaina näkyi Facebookissa jokunen kuva valkoisesta tunturista kotoa, mutta sen verran ohut kerros sitä lunta oli, että ei voi oikein kyllä oikeaksi lumeksi sanoa.

Mulle tuli kauheana shokkina tämä yhtäkkinen kylmyys, en ollut jotenkin yhtään varautunut siihen, että lämpötilat alkaa pyöriä nollan lähellä. Toisaalta olen kyllä aina ollut kovasti talvi-ihmisiä, ja pohjoisessa asuessa lumen tuloa ei ole ikinä tarvinnut kyseenalaistaa. Sitä tulee kun tulee, yleensä aina on tullut tarpeeksi. Tosin täytyy myöntää, että kolaaminen on jotain niin hirveää, että toivon, että tänä talvena sitä lunta tulisi silleen harvakseltaan paljon, ettei tarvis joka aamu tuntikaupalla käyttää aikaa kolan varteen nojailuun.
Echramath avatar
Aijaijai, Continental Gatorskin ei ole erityisen tunnettu hyvistä ominaisuuksista lumikelin renkaana ja missäs ne minun krossikumini ovat, kaupassa tietysti. Nastojakaan viitsi laittaa syyskuussa.
Rinja avatar
Täällä Turussa tuskin ihan heti lunta satelee, mikä on minusta oikein hyvä. Kesätyöni nimittäin jatkuvat vielä lokakuun loppuun, ja lumi vaikeuttaisi kovasti haravointia. Muutenkaan en toivottele kylmiä ja koleita ilmoja tervetulleiksi niin kauan kuin joudun ulkotöissä puurtamaan. Varpaat paleltuisivat kumisaappaissa ja sormet työhanskoissa.
LordStenhammar avatar
Kyllähän se koitti täälläkin (Hollola) eilen lunta sataa, mutta suli suoraan maahan. Vai räntääkö se oli? Toisaalta ensilumi on aina tervetullut, toisaalta taas tykkään syksyn pimeistä ja kynttiläilloista. Molempi parempi.
Morgan Blood avatar
Olen kyllä tyytyväinen sijaintiini täällä Suomen eteläkulmassa, Turussa. Lumi on kivaa, mutta en kaipaa sitä vielä. Oli muutenkin kammottavaa hypätä parissa päivässä kymmenen lämpöasteen pintaan siitä teepaitakelistä, mikä vallitsi vielä 19. päivä.

Lopulta kuitenkin pidän erilaisista vuodenajoista. Jos saisin päättää, tässä kohtaa vuotta olisi 10-15 astetta lämmintä, kun lokakuussa saisi olla alle kymmentä ja muutamaa astetta plussa. Marraskuu taas olisi, noh, marras ja aamut huurteiset ja jääusvaiset. Sitten saisi alkaa talvi. Tosin viime vuosi oli vesisateinen vielä uutena vuotenakin. Pah.Ja talvi kesti ehkä juuri ja juuri yhteensä kuukauden, kunnes taas oli märkää. Ihme notko tämä Turku.
Piru Naiseksi avatar
Helsingin ilma kalisuttaa hampaita mutta maa pysyy alkusyksyisesti vihreän ja ruskean kirjavana. Liukuesteeni odottelevat pussissan jo malttamattomina tositoimia mutta minä en sitten niin yhtikäs yhtään välittäisi työllistää niitä! Mietin, minne olen singonnut osan kylmänajan päällysvaatteistani, monta hyisenkauden kenkäpariani ja etenkin myssyt ynnä uusimmat korvalappuni. Taidan joka kevät ajatella tienoomme joutuvan talvenhylkimäksi ja siis heivata talviromppeeni alimmaiseksi varastokomeroni kaoottisessa pilarissa, jota vain verkkoseinät estävät sortumasta. Mutta taas totesin pakkasherran palaavan varmemmin kuin pikkuisenkan lottovoiton tuovan sarjan osuvan ainukaiseen pelaamaani riviin...
Niin, lunta ... talvi-iltain inhaolosta huolimatta huolin lumen mieluummin kuin loskan, rännän ja mustan jään!
Strato avatar
Nyt on Oulussakin todistettavasti satanut lunta, valitettavasti ei jäänyt maahan vielä. Heti tuli paremmat fiilikset, talvi on mukavaa aikaa mikäli lunta on paljon. Nyt pitäisi vielä opetella pukemaan lämpimämmin päälle, minnehän sen pipon tunginkaan...
poistettu avatar
Sataa, Tornio.
Wanderer avatar
Voi kun tulisikon jo lunta! Ja nimenomaan lunta, ei räntää, loskaa eikä sohjoa. Jonkinlaista räntää täälläkin (Etelä-Pohjanmaalla) yritti aamulla sataa.
Kuura avatar
Toivottavasti ei tule samanlainen "talvi" kuin viime vuonna! Morgan Blood tuossa aiemmin kuvaili nimittäin talven, jollainen täälläkin päin oli. Vettä ja pimeetä ja märkää ja synkkää ja ähh. Eli siis lunta saisi tulla, mutta ei tosiaan välttämättä vielä. Voisi ainakin reilun kuukauden olla likipitäen tällaista kuin nyt, marraskuussa voisi sitten tulla lunta.

Olen aina pitänyt talvesta ja lumesta. Minusta on mukavaa katsella lumisadetta, ja se miten lumi narskuu kävellessä.. :heart:
The Big Bad Wolf avatar

Sattui sopivasti tämä kouluton päivä tähän säähän. Saa käyttää pipoa. Ja juoda kaakaota. Koska lumet.
Celestine avatar
The Big Bad WolfUlkona tuiskuttaa koko ajan. Autojen katoilla pysyy. Isoja hiutaleita. Ehkä kohta jää joillekin maapinnoille vähän pidemmäksi aikaa kuin aamupuolituntiseksi.

Okei, minä tulen sinne!
Moonlord avatar
1006 kirjaa, 2038 viestiä
Lunta ei onneksi vielä näkynyt ja onneksi ilma lämpeneekin taas pian. Nyt olisi aivan liian aikaista vielä lumelle, pysyvälle sellaiselle ainakin. Onneksi pitkän ajan sääennuste lupaa loka-joulukuulle keskimääräistä lämpimämpää säätä.

Viime talvi oli kerrassaan mainio, ei tullut paksuja lumikinoksia eikä ollut liukkaita kelejäkään. Unelmatalvi, ainakin minulle, onkin juuri tuollainen jatkuvat 5-10 astetta pakkasta ja vain vähän lunta.

Muistelen vieläkin kauhulla 2009-2010 talvea. Kuusi kuukautta yli 20 asteen pakkasia, mitä nyt tammikuussa viikon tai parin lämpimämpi jakso. Se katkaisi aktiivisen lenkkeilyharrastuksenikin, koska sen jälkeen juoksu on ollut enää satunnaista viikottaisen lenkkeilyn sijaan. Pääsi häviämään se kipinä, että nyt on pakko lähteä lenkille.
The Big Bad Wolf avatar
Lunta on maassa ihan kunnolla, jää jälkiä ja voi tehdä pieniä lumiukkoja. Tervetuloa. :wink:
25.09.2014
Emelie avatar
Äääh, lunta.... Ei vielä ole tullut, eikä tarttisi tulla lainkaan. Talvi saisi pakkasineen muuten tulla sitten ajallaan (joskus vähän ennen joulua...), kunhan ne pakkaset pysyisivät järjellisissä rajoissa. Tai tulisivat sillain pikkuhiljaa eikä kertalaakista. Lumi Helsingissä (ainakin aina niillä alueilla missä olen asunut) tarkoittaa joko sitä, että se loskaantuu ehdaksi kuramuhjahirvitykseksi ja sitten on kaikki paikat märkinä ja likaisina, tai sitten sitä tulee niin paljon, että mikään ei liiku ja kaikki ovat kauhuissaan. Toki tuo jälkimmäinen on niiden liikkujien tekemä ongelma, ei niinkään sen lumen. Mutta silti.
16.10.2014
Eilen satoi lunta! :cheesy:

Semmoisia onnettoman pieniä, pölypalleron kokoisia hiutaleita, mutta kuitenkin. Aamulla ulkona kävellessä näin ensin yhden taivaalta leijuvan palleron, ja ajattelin, noinkohan olisi ollut, ihan kuin olisi... Sitten näkyi pari lisää ja yksi putosi suulle ja oli aivan lumimaisen kylmä. Näyttää lumelta, maistuu lumelta... lunta! Päivällä hiutaloi lisää, vaikkei maahan mitään jäänytkään, varmaan sulivat metri ennen maata. Näytin silti takuulla pelottavan iloiselta. :lol:
16.10.2014
Dyn avatar
UK:ssa ei ole lunta. Ja tuskin tulee. :heart:
18.10.2014
Siivetön lohikäärme avatar
Täällä sataa lunta! :tongue: Ihan maassakin on jo ohut kerros lunta.
Veikkaan kyllä, että sulaa pian pois. :shock:
18.10.2014
Siivetön lohikäärmeTäällä sataa lunta! :tongue: Ihan maassakin on jo ohut kerros lunta.
Veikkaan kyllä, että sulaa pian pois. :shock:
Täytyi heti rynnätä ikkunaan tarkistamaan, mutta ei, emme näemmä sijaitse samassa paikassa. :tongue: