Vastannut: Vierailija, 16.04.2026
Lunta? Lunta!
08.12.2014
Strato
Oulussa pelkkää vettä
Oulussa pelkkää vettä :sad: lunta saisi kyllä tulla enempi, peittäisi ton jäätikön ja toisi vähän valoa pimeään. Päivän pituus on tällähetkellä alle 4h täällä, ei kovin usein pääse aurinkoa näkemään arkipäivinä.
13.12.2014
Voi hyvä elämä, nyt sitä on.
Voi hyvä elämä, nyt sitä on. :heart: Ei tule edes lauluja enää mieleen, kun istun vaan katselemassa takapihaa ja virnuilen tyhmästi. Joulusta on kai luvattu mahdollisesti mustaa, joten niin kauan kuin tätä nyt riittää.

Vähän hankalaan aikaan, kun olin ajatellut omalla autolla lähteä liikenteeseen, enkä nyt tiedä, kuinka hyvin on paikallistiet auki ja muutoin taas jännää... Mutta ei sovi valittaa. :tongue:
13.12.2014
Järvenpäässä vanhemmillani on kuulemma lunta, Helsingissä on lähinnä loskaa. Aika paljon vieläpä (sekä lunta että loskaa).
Diara
Ja tämä siis Tampereella
Eilen illalla klo 23 aikaan bussipysäkillä satoi vettä. Aamulla herätessäni ulkona oli melkein nilkkoihin asti suojalunta. Ihanaa :heart: Ja tämä siis Tampereella
Valkea joulu.
Valkea joulu. :heart: Parhaillaan pyryttää lisää lunta. Kohtahan tässä saa alkaa odottaa, pääsisikö tänä talvena jopa hiihtämään. :wink:
Saki
Saatiinpahan kunnon talvi tänne meille Ouluunkin.
Strato
SakiSaatiinpahan kunnon talvi tänne meille Ouluunkin.Jännästi Oulussa alkoi tuiskuttaa kunnolla samalla kun istuin lentokoneessa lähdössä pääkaupunkiseudulleViime viikolla satoi kunnolla lunta ja alkuviikosta tuli vielä vähän lisää. Pakkastakin on -19°C.
Jospa nyt vetäydyn katsomaan Sinbadia telkkarista...
[quote="Saki" post=26246]Saatiinpahan kunnon talvi tänne meille Ouluunkin. :heart: Viime viikolla satoi kunnolla lunta ja alkuviikosta tuli vielä vähän lisää. Pakkastakin on -19°C.[/quote]

Jännästi Oulussa alkoi tuiskuttaa kunnolla samalla kun istuin lentokoneessa lähdössä pääkaupunkiseudulle :smile: Täällä kehäkolmosen ulkopuolella kyllä satelee tälläkin hetkellä lunta, mutta on vähän maltillisemmat lämpötilat, -10°C kun viimeksi katsoin. Valkea joulu on kyll erittäin tervetullut.

Jospa nyt vetäydyn katsomaan Sinbadia telkkarista...
Piru Naiseksi
Lumi tuli, Helsinkiinkin.
Ikkunani takana hiutaloi kuni Risingin aloitussivulla
Kesän muistot vyöryivät mieleeni kuin aallot lumiseen rantaan. Pukukopit seisoivat paikallaan tuulta uhmaten. Surffilaudanvuokraajien tukikohdaksi mieltämäni betonirakennelmakin haikaili suvea sijoillaan. Mutta uimarit puuttuvat, eikä heitä näkynyt lähirannan talviuintipaikassakaan.
Vaikka talvea vieron, niin silti toivotan lumen tervesataneeksi. Pimeä loskakeli korvaa kesän kuin loso pesuvati uima-altaan!
Ikkunani takana hiutaloi kuni Risingin aloitussivulla
Lumi tuli, Helsinkiinkin.
Ikkunani takana hiutaloi kuni Risingin aloitussivulla :wink: . Käyskentelin kameroineni uimarannalla jättäen jälkiä hiekan sijasta maata peittävään, valkeaksi hyytyneeseen veteen.
08.01.2015
Maailmanherra
Näyttää että lumenudotus kausi jää lyhyeksi. Harmillista, Suomi on kuitenkin näitä harvoja maita jossa taivaalta sataa rahaa. Muuten en pidä lunta juuri minään. Miellyttävän leuto lumeton talvi on hyvä. Talven mittainensyksy tuo edes hitusen mannermaalaisuutta tänne pohjolan perukoilla ja herättää aivan uusia tuulia ja suuntia.
08.01.2015
kyty
Itse tykkäsin niistä parista lumitalvesta, siitä huolimatta että arvelin niiden ainakin osittain johtuvan jäätiköiden sulamisesta, joka vie ilmaan kosteutta. Ainakin satavat hiutaleet olivat pääosin suuria ja märkiä.
On ihanaa kun lunta on paljon, kaikki on valkoista ja nättiä... Tietysti lumi ja jää aiheuttaa myös ongelmia ja vaivaa, ja suhtautumiseni voisi olla eri jos en pystyisi liikkumaan ulkona jos on vähänkään liukasta tai lumista... mutta luminen luonto on hyvin kaunis, ja lumi tekee kaupungistakin nätimmän.

kyty
Tosiaan. No, ei tuo ainakaan täällä vaikuta siltä että säilyisi maassa kauaa. Mutta eikös ennenwanhaan ollut tavallista että vielä pääsiäisenä oli lunta maassa?
The Big Bad Wolf
Viime viikolla oli päivä, jolloin näytti jo keväältä.
Seuraavana päivänä satoi lumet nilkkoihin asti. Puut ovat paljaat ja asfaltti näkyy parissa risteyksessä, mutta muuten täällä on edelleen talvi.
Njoo oikeastaan kaipaan loskasäitä. Vettä ja räntää ja paljasta maata ja kevään tuoksu, vähän likainen maisema. Talvi on kiva mutta ei sen tarvitsisi sitä kivasti yli puolta vuotta kestää.
Viime viikolla oli päivä, jolloin näytti jo keväältä.

Morgan Blood
Suomi on hauska maa. Palasin tiistaina Turkuun Kuopiosta. Kuopiokaan ei edes ole niin pohjoisessa, mutta olin varautunut Turun säihin... oli kiinnostavaa juosta illalla 10 asteen pakkasessa lumessa päällä bleiseri ja ilman kaulaliinaa, saati hanskoja. Lähtöaamuna oli vieläpä satanut uusi lumi maahan. Täällä Turussa taas laitettiin ulos narsissi-istutuksia samaan aikaan ja viikko sitten näin ekat kuvat leskenlehdistä tästä läheltä.