Kategoria: Teatteri | 896 viestiä | 197,4 t lukukertaa
Kategoria: Lukusali | 123 viestiä | 81,4 t lukukertaa
Vastannut: Mustelmann, 30.06.2026
Uudistuksen fiilistelyketju!
noreen
Kappas, täällähän on tapahtunut hiukkasen suurempia uudistuksia. Ehkäpä pitäisi alkaa taas aktivoitua foorumillakin! Kieltämättä ulkoasu on aika erilainen kuin aiemmin, mutta vaaleus ei sinällään häiritse minua. Tämä on oikeastaan käyttäjäystävällisempi.
Darkki
Parantelen tuota tummaa ulkoasua myöhemmin, mutta tällä hetkellä se on prioriteetissa hyvin matalalla, joten älkää odottako ihmeitä vielä sen suhteen.

Xerion
DarkkiKirjahyllyn asetuksista on nyt mahdollista vaihtaa ulkoasun teemaksi tumma sävy. Tumma ulkoasu on vasta hyvin BETA versio, joten käyttäkää sitä hyvin harkiten. Lähinnä tarkoitettu vain niille, jotka eivät nyt mitenkään pysty käyttämään tätä vaaleaa ulkoasua. Itse en suosittele vielä tuon ulkoasun käyttöä, mutta testatkaa jos uskallatte ;)Kiitos tästä, vaihdoin heti.
Hox. tämä ei ole valitus:
Tuleeko tässäkin vaihtoehdossa taustaa lukuunottamatta värit olemaan normaalit?
[quote="Darkki" post=40613]Kirjahyllyn asetuksista on nyt mahdollista vaihtaa ulkoasun teemaksi tumma sävy. Tumma ulkoasu on vasta hyvin BETA versio, joten käyttäkää sitä hyvin harkiten. Lähinnä tarkoitettu vain niille, jotka eivät nyt mitenkään pysty käyttämään tätä vaaleaa ulkoasua. Itse en suosittele vielä tuon ulkoasun käyttöä, mutta testatkaa jos uskallatte ;)

Kiitos tästä, vaihdoin heti.

Hox. tämä ei ole valitus:
Tuleeko tässäkin vaihtoehdossa taustaa lukuunottamatta värit olemaan normaalit?
Marski
Mä tykkään kyllä paljon. Enää ei väsyneillä iltasilmillä tarvii tihrustaa valkosta tekstiä mustalta pohjalta. Tosi valkonenhan tää on mut äkkiäkös tähän tottuu.
P.S Aikani etsiskelin, että mistä viesti kirjoitetaan ja sitten tajusin, etten oo kirjautunut :lol:
Ansa
DarkkiPS. Tumma ulkoasu ei myöskään toimi vielä kaikilla selaimilla. Tällä hetkellä tumma ulkoasu toimii ainakin Google Chrome selaimella.Testailin Operalla ja toimii. Tosin taidan odottaa siihen asti, että värit ovat kunnossa ennen kuin siihen lopullisesti vaihdan. :)
[quote="Darkki" post=40613]PS. Tumma ulkoasu ei myöskään toimi vielä kaikilla selaimilla. Tällä hetkellä tumma ulkoasu toimii ainakin Google Chrome selaimella.[/quote]
kyty
Profiilikuvat näyttävät tummassa versiossa tosiaan vielä aika villeiltä. Nyt pitää miettiä totuttelenko valkoiseen, jossa teksti on omaan silmään luettavampaa, vai vaihdanko kotoisan mustan... hmm hmm. Kummassakin on puolensa.
Osa hymiöistä huvittaa, siitä on ollut puhetta että samallakin hymiöllä voi olla jopa useita eri "merkityksiä" jos katsoo vain ulkonäköä. Näissä :lol: "lol" on pikemminkin "thih". En ole varma mitä "huh"-hymiön on tarkalleen tarkoitus viestittää, olen ymmärtänyt että "huh?" :huh: näyttää kuitenkin suunnilleen sanovat "daaaaaaaw". Ei ole hymiöistä miksikään yleiskieleksi, ainakaan niin kauan kun nyanssit ovat niin erilaisia. :D

Eija
Nyt kun tätä on hiukan käyttänyt niin voi sanoa, että oikein hyvä uudistus. Näppäriä lisätoimintoja tuli sekä vaaleus on ihan hyvä juttu, tuntuisi olevan silmille ystävällisempi vaihtoehto ja siihen tottui nopeasti.
Darkki
XerionTuleeko tässäkin vaihtoehdossa taustaa lukuunottamatta värit olemaan normaalit?Juu tarkoitus on saada tuo tumma tausta värien/kuvien osalta identtiseksi tämän vaalean teeman kanssa. Ainoastaan valkoinen tausta tummenee ja tekstit/linkit sitten joudun säätämään sopivan värisiksi, jotta ne erottuvat tummasta taustasta. Mitään muita eroavaisuuksia en usko että tulee ja haluan myössä säilyttää molemmat ulkoasut mahdollisimman samankaltaisina.
[quote="Xerion" post=40615]Tuleeko tässäkin vaihtoehdossa taustaa lukuunottamatta värit olemaan normaalit?[/quote]
Xerion

Piru Naiseksi
Kirjoittaminen on helppoa, ilmavaa tälle alustalle. Yritin lisätä hymiön, mutta uusi tunnevalikko ei ole niin ärhäkän kattava kuin vanha tuttu turvallinen.
Ja kuinkahan käy, jos koetan lisätä kuvaa viestiin tai avatarta tai muuta ... Nyt en kerkiä kokeilla.
Luon nyt ensimmäisiä silmäyksiä uuteen Rising-sivustoon ja tähän foorumiin. Noin viisiminuuttisen tutustumisjakson jälkeen voin vain iloita siitä, että näkymä on selkeä eikä niin tuhjuisen ja synkeänkin tumma kiin vanha sivusto. Ehkä saan nämä sivut tyydyttävästi näkyviin myös kotikone-vanhukseltani, jota en ole vieläkään saanut päästettyä ansaitsemalleen eläkkeelle tai siirtymään toisiin tehtäviin esimerkiksi somisteena. :cool:
Darkki
XerionDarkki puhui aiemmin jossain uudistuksessa tulleista easter eggeistä. Tämä vois kuulua niihin, kun en järkevää selitystä keksiny.
edit. Toimii myös kirjojen kuvilla
[quote="Xerion" post=40669]Darkki puhui aiemmin jossain uudistuksessa tulleista easter eggeistä. Tämä vois kuulua niihin, kun en järkevää selitystä keksiny.

edit. Toimii myös kirjojen kuvilla[/quote]

:wink:
Darkki
Piru NaiseksiMutta kenties kannatti ylläpidon yhteistyökumppaneineen nähdä tämän uudistamisen vaiva!Mukava kuulla! Sen verran täsmennyksenä ettei meillä ole yhteistyökumppanitahoa, eli koko sivuston uudistuksen olen koodannut itse, ja mukana testauksissa ja ideoinneissa ovat olleet sitten muut ylläpitäjät. Käytämme kyllä tiettyjä valmiita softia (Joomla ja Kunena) sivuston tautalla, joita kehittävät sitten muut tahot.
[quote="Piru Naiseksi" post=40670]Mutta kenties kannatti ylläpidon yhteistyökumppaneineen nähdä tämän uudistamisen vaiva![/quote]

Bensku
Ainakin kännykällä käytettävyys on huimasti parempi, kuin vanhalla foorumilla. Jostain syystä kirjoitetut merkit ilmestyvät hieman jäljessä, mitä ei käynyt vanhalla foorumilla, mutta noin muuten käytettävyys on hyvää luokkaa.
Tosin, Firefox Beta Androidilla yksinkertaisesti kieltäytyy näyttämästä koko sivustoa. Aina kun yrittää scrollata alas, koko kuva menee valkoiseksi mössöksi. No, toinen selain käyttöön...

Eija
Onkohan tarkoituksella jätetty pois ominaisuus, että kirjan sivulla näkisi käyttäjäkohtaisesti kirjalle annetut arvosanat. Nyt näkee kyllä arvosanatilastot lukuina, mutta ei näe käyttäjäkohtaisia arvosanoja. Tapanani oli tsekata kirjan luettuani mitä muut oli siitä tykänneet. Ominaisuus olisi ihan kiva saada myös uudistetulle sivulle.
Moonlord
1006 kirjaa, 2038 viestiä
Mistäs tuon tittelin saa vaihdettua? Onko niissä nykyään edes vaihtoehtoisia teemoja?

Rinja
^ Löysin vahingossa tuon tittelin teemanvaihdon kirjahyllyn asetuksista, samalla kun etsin sitä että mistäs tämän sivuston saikaan vaihdettua mustaan teemaan. (Ja jos käy samoin kuin minulle, eli ei meinaa löytää niitä kirjahyllyn asetuksiakaan, niin se on siis violetti namiska kirjahyllyn sisältövalikossa, joka taas luokkien/asiasanojen alla.)
Ansa
Darkki
AnsaHieman kyllä hämmentää, että osa asetuksista löytyy kirjahyllyn kautta ja osa taas profiilin kautta. Eikö niitä voisi laittaa yhden ja saman otsikon alle, kuten "Asetukset", joka löytyisi sitten vaikkapa Omat tietoni -valikon alta?Valitettavasti tuo ei ole niin yksinkertaista. Kunena, eli tämä keskustelualue käyttää omia asetuksia, jotka liittyvät tuohon profiiliin eli avatarien ym. hallintaan. En kuitenkaan Kunenan omiin asetuksiin pysty lisätä taas meidän kirjahyllyn asetuksia, koska Kunenan omat päivitykset rikkoisivat aina omat asetukseni. Taas jos siirrän kaikki asetukset kirjahyllyn asetuksiin, niin tulevat Kunenan päivitykset ja muutokset eivät taas suoraan toimi sitten omien asetuksieni kautta.
Tämän johdosta järkevin tapa, ettei jokaisen päivityksen yhteydessä sivut hajoa ja vaadi hirveästi ylläpitoa, on pitää nämä kaksi eri asetusta erillään. Jatkossa kuitenkin kaikki uudet ominaisuudet ja niiden asetukset rakentuvat tuonne kirjahyllyjen asetuksiin. Keskustelualueen profiilissa on korkeintaan nuo nykyiset asetukset ja pyrin niitäkin mahdollisuuksien mukaan sieltä karsimaan pois ja siirtämään kirjahyllyn asetuksiin.
[quote="Ansa" post=40766]Hieman kyllä hämmentää, että osa asetuksista löytyy kirjahyllyn kautta ja osa taas profiilin kautta. Eikö niitä voisi laittaa yhden ja saman otsikon alle, kuten "Asetukset", joka löytyisi sitten vaikkapa Omat tietoni -valikon alta?[/quote]

Darkki
Omat tietoni -valikon alta löytyy nyt uusi linkki "Asetukset", joka menee suoraan oman kirjahyllyn asetuksiin. Toivottavasti tämä helpottaa hieman omien asetuksien hallinnointia.
24.11.2015
Johanna
24.11.2015
Darkki
JupeVaikka itselläni ei ole mitään ongelmia lukemisen suhteen koen kuitenkin hankalaksi lukea tekstiä juuri valkoisen taustan vuoksi. Tumma tausta sopi niin hyvin fantasia ja scifi teemaan. Olen käynyt täällä tähän mennessä vain koneella ja palkit omistan kirjan, lisää lukulistalle jne. ovat tyhjinä vasta kun nuoli osoittaa palkkia avautuu semmoinen sivu palkki. Mutta jos omistan kirjan se palaa tekstin kera punaisena, se on hiukan tyhmän näköistä kun on palkit ovat valkoisia ja ilman tekstiä. Kesti hetken tajuta kun piti vastata yhteen keskusteluun että pitää klikata toiminto palkkia.Kuulostaa samalta ongelmalta josta olemme ohjeistaneet käyttäjiä, eli selain todennäköisesti lataa välimuistista vanhat tyylitiedostot. Tämän johdosta sivut näyttävät ja toimivat oudosti. Tähän auttaa ctrl+f5 päivitys sivuilla tai selaimen välimuistin tyhjennys.
[quote="Jupe" post=40843]Vaikka itselläni ei ole mitään ongelmia lukemisen suhteen koen kuitenkin hankalaksi lukea tekstiä juuri valkoisen taustan vuoksi. Tumma tausta sopi niin hyvin fantasia ja scifi teemaan. Olen käynyt täällä tähän mennessä vain koneella ja palkit omistan kirjan, lisää lukulistalle jne. ovat tyhjinä vasta kun nuoli osoittaa palkkia avautuu semmoinen sivu palkki. Mutta jos omistan kirjan se palaa tekstin kera punaisena, se on hiukan tyhmän näköistä kun on palkit ovat valkoisia ja ilman tekstiä. Kesti hetken tajuta kun piti vastata yhteen keskusteluun että pitää klikata toiminto palkkia.[/quote]

25.11.2015
Iivari
Nyt kun tausta on vähän harmaampi eikä enää valaise koko pimeää huonetta yksinään, olen erinomaisen tyytyväinen vaaleaan taustaan. Saatan edelleen käyttää tummaa vaihtoehtoa jos olen esim. vanhempieni luona, mutta pääasiassa asiaa ei tarvitse enää murehtia.
Muutenkin viikon käyttämisen jälkeen tähän on oikeastaan tottunut niin hyvin, että enkkuversion käyttäminen tuntuu hassulta, kun sinne toisinaan joutuu käymään.
Chättiin on ihmisiä löytynyt harmillisen vähän varsinkin päiväsaikaan kun mulla olisi työaikana mukavasti mahdolllisuuksia nopeampaan lyhempään viestimiseen, muttei pitkäjänteiseen viestikirjoitteluun. Toivottavasti ihmiset hoksaavat chätin ilotkin ennen pitkää

26.11.2015
Darkki
Uudet sivut ovat olleet nyt noin viikon verran käytössä. Uudistuksen jälkeen olemme saaneet teiltä paljon palautteita uudistuksesta. Kiitos kaikille, jotka olette antaneet niin ruusuja kuin risujakin! :)
- Sivuston vaaleaa taustaa tummennettu.
- Uusista Risingchatin yksityisviesteistä näytetään tietoa nyt entistä paremmin myös mobiilikäyttäjille.
- Lisätty keskustelualueella mahdollisuus merkitä kaikki viestit luetuiksi useisiin paikkoihin.
- Parannettu sivustolla navigointia useilla sivuilla.
- Lisätty käyttäjille mahdollisuus hallita sivuston erikoistehosteita (lumisade) omista asetuksista.
- Lisätty vaihtoehtoinen tumma ulkoasun käyttäjille (tämä on beta-versio ja sisältää värivirheitä -> käyttöä ei suoranaisesti suositella).
- Näiden lisäksi tehty paljon pieniä parannuksia ja korjauksia sivustolle, joissa huomioitu varsinkin mobiilikäyttäjiä.