Kategoria: Konserttisali | 19 viestiä | 175 lukukertaa
Kategoria: Satama | 10 viestiä | 594 lukukertaa
Vastannut: Ageha, 18.05.2026
Kategoria: Leikkinurkka | 1348 viestiä | 152,8 t lukukertaa
Vastannut: Melian, 18.05.2026

Uusi ominaisuus: Lukupäivämäärän muokkaus nyt mahdollista

12.01.2026
Darkki avatar
Risingshadowiin on lisätty uusi ominaisuus, jonka avulla voit päivittää kirjan lukupäivämäärän jälkikäteen. Tämä on hyödyllistä erityisesti silloin, kun kirjan arvosana on annettu eri päivänä kuin itse lukeminen on tapahtunut. Nyt lukupäivämäärän ei tarvitse enää vastata automaattisesti arvioinnin ajankohtaa, vaan voit merkitä kirjan luetuksi juuri sille päivälle, jolloin se oikeasti tuli luettua.

Päivitys onnistuu suoraan kirjan sivulta. Arvosanan alapuolella näkyy nyt päivämäärä, jona kirja on merkitty luetuksi, ja siitä löydät linkin, jonka kautta päivämäärää voi muokata. Näin voit pitää omaa lukupäiväkirjaasi entistä tarkemmin ja seurata lukuhistoriaasi luotettavammin Risingshadowin kautta :grin:
Tykkäykset (6): Hiistu, Eija, Toni, Ageha, Kyynel, sansa
16.01.2026
Darkki avatar
Hieman tähän liittyen, niin nyt sinulla on 60 minuuttia aikaa piilottaa viimeisiä kirjahyllytapahtumiasi, jos et halua niiden näkyvän julkisesti. Piilottaminen poistaa merkinnän vain kirjahyllysi uusimmista tapahtumista eikä vaikuta mihinkään muuhun. Tämä on hyödyllistä esimerkiksi silloin, kun lisäät kirjoja, jotka olet lukenut jo kauan sitten etkä halua niiden näyttävän äskettäin luetuilta. Piilottaminen tapahtuu suoraan oman kirjahyllysi tapahtuman kohdalta.
Tykkäykset (1): Hiistu
19.01.2026
Darkki avatar
Testasin lisätä vielä annettuihin arvosanoihin tiedon jos lukupäivä poikkeaa tapahtuman päivämäärästä, eli käyttäjä on antanut arvosanan kirjalle, mutta muuttanut lukupäivää. Jos kyseessä on saman vuoden tapahtuma, niin tässä näytetään koko päivämäärää tyyliin x.x.2026, mutta jos tapahtuman ja lukupäivän on eri vuodella, niin tiedoissa näytetään vain minä vuonna kirja on luettu.

Jos tämä tuntuu huonolta tai tätä voisi jotenkin parantaa, niin pistäkää kommentteja. Tämä lähinnä testausta olisiko tästä jotain hyötyä.. voidaan ottaa tämä poiskin :) Varsinkin uusien käyttäjien kohdalla, jotka jälkikäteen alkavat merkitä lukemiaan kirjoja tämä voi olla mielestäni ihan hyväkin ominaisuus nähdä hieman, koska käyttäjä on aidosti arvostelemiaan kirjoja lukenut.
19.01.2026
Eija avatar
Mun mielestä on ihan hyvä tälläisenä kun on nyt, että päiväys näkyy, vaikka siirto on toiselle vuodelle. Jos esim. nyt lisäisin luetun kirjan, jonka olen lukenut viime vuonna, niin olisi hyvä, että saisi koko päiväyksen siihen mukaan, että sijoittu lukemisjärjestyksessä listalla oikeaan kohtaan. Samoin, jos luen monta vuotta sitten luetun ja merkatun kirjan uudelleen tänä vuonna , niin koko päiväys olisi kiva eikä vaan vuosi 2026.
20.01.2026
Darkki avatar
Kiitos Eija kommentista! Se miksi laitoin tuon tarkan päivämäärän piiloitukseen johtui, että moni käyttäjä joka oli nyt siirtänyt lukemiaan kirjoja menneille vuosille oli joko pelkkää vuotta muuttanut tai sitten laittanut kirjat tyyliin 1.1.1996. Itsekin tunnistin vain suunnilleen vuodet jolloin olen kyseisiä kirjoja lukenut, mutta en tarkempia kuukausia tai päivämääriä, kun kyse oli kirjoista, joita olen lukenut yli 20v sitten :)

Toki jos tarkan päiväyksen näkeminen on hyvä asia jo suoraan tapahtumista, niin tuon voi toki muuttaa noin myös vanhoihin luettujen kirjojen tapahtumiin.

Toinen tapa olisi, että jätetään tapahtumiin nämä päiväykset tällaisiksi, koska käyttäjät kuitenkin näkevät tarkat päivät luetut listauksista:

Alla kuvattuna nyt vielä teknisemmin kuinka tämä lukupäivämäärä näytetään tapahtumissa missäkin tilanteissa:
- tapahtuman päiväys on sama kuin lukupäivämäärä -> erillistä lukupäivämäärää ei näytetä, koska tapahtuman päiväys jo kertoo koska kirja on luettu
- lukupäivää on muokattu ja se on samalla vuodella kuin tapahtumassa oleva päiväys -> tapahtumassa näytetään tarkka lukupäivämäärä
- lukupäivää on muokattu ja se on eri vuodella kuin tapahtumassa oleva päiväys -> näytetään vain vuosi, koska lukupäivä on voinut tapahtua jopa 20v sitten, jolloin käyttäjä todennäköisesti ei tiedä tarkkaa päivämäärää, koska kirja on luettu.
20.01.2026
Eija avatar
Jep, käsitin väärin mihin muutos tulee - eli tapahtumiin. Sehän onkin varsin hyvä muutos. Luulin, että luettuihin kirjoihin muuttuu pelkkä vuosi. (Itsekin olen merkkaillut  tyyliin 1.1.1996 - ehkä en edes ole sinä vuonna lukenut, mutta kuitenkin korkeintaan silloin :grin: )
Tykkäykset (1): Darkki