Risingshadow

Myytit
Paino (Myytit) - Jeanette Winterson
★ 7.00 / 2
1234516718910

Paino: Atlaksen ja Herkuleen myytti. Alkuteos ilmestynyt 2006. Suomentanut Hilkka Pekkanen. Sidottu, kansipaperi.

Jeannette Winterson kirjoittaa näin valitsemistaan Atlaksen ja Herkuleen myyteistä: ”Kun minua pyydettiin valitsemaan myytti josta kirjoittaisin, tajusin että olin jo tehnyt valinnan. Tarina Atlaksesta maailman paino harteillaan tuli mieleeni jo ennen kuin puhelu päättyi. Jollei puhelua olisi tullut, en ehkä koskaan olisi kirjoittanut tarinaa, mutta kun niin kävi, tarina odotti kirjoittamista. (...) Paino etääntyy kauas yksinkertaisesta tarinasta Atlaksen rangaistuksesta ja helpotuksesta, kun Herkules nostaa maailman hänen harteiltaan. Halusin tutkia yksinäisyyttä, eristäytyneisyyttä, vastuuta, taakkaa ja myös vapautta, sillä minun kertomuksessani on hyvin erikoinen loppu, jota ei löydy muualta.”

Adlibris: tarkista saatavuus

★ 8.10 / 95
Pereat mundus
★ 8.08 / 12

Aiheeseen liittyviä keskusteluja
Kirjoita vieraana tai kirjaudu sisään.
Onko sinulla kysymyksiä kirjasta tai haluatko jakaa mielipiteesi? Liity keskusteluun!

Jeanette Winterson

Jeanette Winterson (s. 1959) on eräs tunnetuimpia englanninkielisiä nykykirjailijoita. Winterson varttui Pohjois-Englannissa syvästi uskovaisten ottovanhempien perheessä. Pienestä Jeanettesta kasvatettiin kristillistä puhujaa. Lapsena hän kiersi uskonnollisia tilaisuuksia ja saarnasi tulenpalavasti kadotuksesta ja taivasten valtakunnasta. Jeanette päätyi teini-iässä järkyttämään vanhempiaan tunnustamalla rakastuneensa tyttökaveriinsa ja sai sen seurauksena lähdön kotoaan.

Wintersonin vanhemmat eivät kannustaneet kasvattilastaan lukujen pariin, mutta intohimoisena kirjojen ystävänä hän lopulta pääsi Oxfordin yliopistoon opiskelemaan englantia. Winterson kirjoitti 26-vuotiaana esikoisromaaninsa Ei appelsiini ole ainoa hedelmä, aikalaiskuvauksen pienestä teollisuuskaupungista, uskonnollisen kodin vaikutuksesta, lesbolaisesta ensirakkaudesta ja sen saamasta tuomiosta. Romaani toi hänelle parhaan esikoisteoksen Whitbread-palkinnon vuonna 1985.

Wintersonilla ei ole omia lapsia, mutta hän on ollut kiinteänä osana kummityttönsä Elanorin ja hänen pikkusiskonsa Caran elämässä. Winterson täytti kertomillaan tarinoilla heidän lapsuutensa ja näin Wintersonin ensimmäinen nuortenromaani Aikamyrskykin (2006) sai alkunsa.

Kuva: Tammi

Myytit

Myytit sisältää tällä hetkellä 7 kirjaa.

Myyttien lyhyt historia (Myytit)
★ 3.00 / 2
Paino (Myytit)
★ 7.00 / 2
Unien Angus (Myytit)
★ 6.00 / 6
Uskollisen vaimon kyyneleet (Myytit)
★ 6.00 / 2

Seuraa meitä: Uutiskirje | Facebook | X | Mastodon | RSS | English Site
Hostingpalvelun tarjoaa Planeetta Internet Oy
© 1996 - 2026 Risingshadow. Kaikki oikeudet pidätetään.
Sivustomme käyttää evästeitä takaaksemme parhaimman käyttökokemuksen.
Tietosuoja