Viimeiset miehet
Alkuteos ilmestynyt 2021. Suomentanut Kirsi Luoma. Kansikuva: Tuomo Parikka. Sidottu, kansipaperi. Nidottu painos 2022.
"Raju ja koukuttava." – Paula Hawkins, Nainen junassa
GLASGOW 2025. Tohtori Amanda Maclean kutsutaan hoitamaan potilasta, jolla on flunssan kaltaisia oireita. Kolmen tunnin kuluttua mies on kuollut. Näin se alkaa.
Tuntematon virus leviää kulovalkean tavoin, ja kaikki uhrit ovat miehiä. Amanda yrittää hälyttää apua. Kun viranomaiset suostuvat viimein kuuntelemaan häntä, virus on jo ehtinyt levitä maailman joka kolkkaan. Se uhkaa perheitä, yhteiskuntia, valtioita.
Löytyykö parannuskeino ennen kuin on liian myöhäistä?
Onko tämä miesten loppu?
"Sweeney-Baird on kirjailija, jota kannattaa seurata." – Publishers Weekly
"Todellinen voimannäyte. Vastustamaton, huima tarina tosinaisista." – Gillian McAllister, Everything But the Truth
"Viimeiset miehet kerrassaan kaappaa lukijansa kaiken huomion." – Kauppalehti
Christina Sweeney-Baird
Brittiläinen Christina Sweeney-Baird on työskennellyt itsenäisenä toimittajana muun muassa The Independentille ja The Huffington Postille. Viimeiset miehet (2021) on hänen esikoisromaaninsa.
Kirja-arvioita
Scifijännäri, joka ei nyt niin kovin jännittävä ollut, eikä muutenkaan erityisen onnistunut romaani kriisistä ja siitä selviytymisestä. Ainoastaan aihe kuvitteellinen pandemia tekee kirjan ”erikoiseksi” ja toden tuntuiseksi tässä pandemiasta kärsivässä maailmassa. Ei mitään olisi menettänyt, jos olisi jäänyt lukematta. (7.8.2021)
Jälleen lähtee Skotlannista kiertämään tappava virus (kuten Nora Robertsin fantasiatrilogiassakin, nyt tosin ilman fantasiaelementtejä), joka leviää ympäri maailman tappaen suuren osan väestöstä. Tällä kertaa taudin kohderyhmänä ovat miehet, joista kuolee 90%. Tarinaa kerrotaan useamman naisen näkökulmasta ja sairauden aiheuttama inhimillinen kärsimys on käsinkosketeltavasti nähtävissä. Kertomus on mielenkiintoinen kuvaus siitä, miten valtiot selviävät poikkeustilassa ja miten ihmiset ottavat siitä kyllä kaiken mahdollisen irti ajaakseen omaa etuaan. Ahdistava lukukokemus, joka olisi varmasti ollut aivan omaa luokkaansa, jos olisi lapsia.