Flashback
Keskiarvo 3.42
3.42 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10Arvosanoja (18)
Kirjahyllytilastot

Flashback

Dan Simmons
Julkaistu: lokakuu 13, 2012 (Like)
Alkuperäinen nimi: Flashback

Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifidystopia
Osallistu keskusteluun (viestejä 1 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2011. Suomentanut Einari Aaltonen. Sidottu.

Hyytävä dystopiaromaani talouskriisin raunioittamasta vuoden 2036 Amerikasta.

USAn maailmanpoliittinen ylivoima luhistuu talouselämän syöksykierteessä ja entisestä supervallasta tulee väkivallan, korruption ja terrorismin kehto. Yhteiskunnassa vallitsee vahvimman oikeus, ja kurjistuva kansa haikailee paluuta menneisyyden suurvallan loistoon. Tavallisen kansan ainoa pakokeino arjen ankeudesta on flashback, kemianteollisuuden kruununjalokivi: voimakasta riippuvuutta aiheuttava huumausaine, joka sallii käyttäjänsä elää uudelleen muistojaan.

Ex-kyttä ja narkomaani Nick Bottom on yksi monista, jonka elämän flashback on riuduttanut. Nickillä ei ole jäljellä mitään, paitsi muisto auto-onnettomuudessa kuolleesta vaimostaan, kun hän saa yllättävän tilaisuuden korjata elämänsä suunta. Hiroshi Nakamura, superrikas yritysimperiumin takapiru, pyytää Nickin apua poikansa selvittämättömän murhan ratkaisemisessa.

Eräs Nickin muistikuva kätkee sisäänsä vihjeen Nakamuran pojan murhaajan henkilöllisyydestä, ja Nick alkaa ratkoa muistikuviinsa kutoutuvaa mysteeriä pala palalta. Hän päätyy epämiellyttävän totuuden äärelle, ja tuo totuus on hengenvaarallinen.

"Tiedättehän sen tärisevän tunteen, kun törmää täysin odottamatta kirjaan, joka vastaa niin moneen kysymykseen kerralla. Erityisen herkullinen tunne on, kun niitä vastauksia ropisee kirjasta, jota alkaa lukea hauskana väli-scifinä muutaman historiantutkimuksen lomassa. Juuri sellainen kirja on Dan Simmonsin Flashback." – Seppo Turunen, Kainuun Sanomat

Muokannut Jussi (28.02.2016)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kuvun allaHiekkaReady Player One: RomaaniEliitti (Valinta-sarja, #2)Talvi

Kirja-arvioita (2)

Alaric avatar
Kirjoittanut ()
4.0
Simmonsin uusin teos on herättänyt ristiriitaisia tunteita lukijakunnassa ja itse tuskin olisin edes huomannut koko kirjaa mikäli Risingshadowin ja Helsingin Sanomien arvostelut eivät olisi olleet niin totaalisen negatiivisia. Harvoin näkee näiden kahden kaltaisia suorastaan refleksinomaisia tyrmäyksiä, joista paistaa läpi se, että arvostelijan mielestä kirjailija "ajattelee väärin" erilaisista poliittisista aiheista ja kirjan koko anti tuomitaan tämän perusteella. Päätin siis ... (lue lisää)
S.T.A.R. avatar
Kirjoittanut ()
3.5
Tätä kirjaa lukiessa tuli hyvin ristiriitainen olo. Olin lukenut Simmonsilta aiemmin loistavan, ylistetyn Hyperion-sarjan ja vähemmän loistavan Kalin laulun (varhaisteos), joten osasin odottaa paljon Simmonsin kertojantaidoilta. Periaatteessa en niihin pettynytkään. Flashback on taitavasti kirjoitettu dystopistinen dekkari lähitulevaisuudesta. Sen jännitys taittuu uusille kierroksille, mitä pidemmälle kirjaa lukee. Kirjan loppupuolisko on lähes pakko ahmia. Joissakin arvioissa ... (lue lisää)
Paikalla 54 vierailijaa
Uusin jäsen: XxSynciAxX hasib
Jäseniä yhteensä: 8012