Kategoria: Lukupiiri | 107 viestiä | 2,3 t lukukertaa
Sivut: 1, 2, 3, 4

Lukuhaaste: Helmet 2025

09.04.2025
(kirjastonhoitaja)
17. Kirjan päähenkilöllä on lemmikkinä kissa tai koira DL Orton: Hive (Madders of Time #1)
- Kirjassa on useampikin päähenkilöksi katsottava henkilö, mutta kahdella heistä on lemmikit selkeästi tarinassa esillä, toisella kissa, toisella koira

8/50

(kirjastonhoitaja)
5. Kirja, jonka joku muu on valinnut sinulle - B. A. Paris: Suljettujen ovien takana

Tähän menee sama kuin Popsugarin kohta 15, koska tykkään valita luettavakseni kirjat itse. Tekoäly siis valitsi tämän.

27/50

18. Kirjailijan nimessä on enemmän kuin kaksi osaa Anni Kuu Nupponen: Sydänmeri

Näin ikään.

33/50
Skie avatar
8. Kirjan kannen pääväri on vihreä tai kirjan nimessä on sana vihreä: Vehka Kurjenmiekka - Jouka Lumisalon ihastumisoppi. Kirjan kannen pääväri on vihreä.

14. Kirjan kääntäjä on voittanut Mikael Agricola -palkinnon tai muun käännöspalkinnon: Suzanne Collins - Elonkorjuun sarastus. Helene Bützow on palkittu Mikael Agricola -palkinnolla. Harmillisesti Elonkorjuun sarastus ei (varmaan kiireisestä aikataulusta johtuen) ollut hänen parhaimpia käännöksiään.

30. Kirjassa on häät tai hautajaiset: Isabel Nylund - Avoimesti suhteessa. Kirjan lopussa pääpari osallistuu ystäviensä häihin.

22/50

12.04.2025
40. Kirjassa ajalla tai kellolla on tärkeä merkitys Gill Hornby: The Hive
- Alakouluikäisten lasten vanhemmat, tässä varsinkin äidit, suunnittelevat päivärytminsä pääosin lasten kouluaikojen mukaan. Väliotsikoihinkin on pääsääntöisesti merkitty kellon aika.

9/50

12.04.2025
(kirjastonhoitaja)
40. Kirjassa ajalla tai kellolla on tärkeä merkitys - Baoshu: Täydellinen uusi maailma

Ajanvirta ja käsittämättömät aikajanat tarinassa on keskeisiä. Mm. päähenkilö kolusi suurta universumia yli 10 miljardia vuotta. Kymmenen ulottuvuuden universumi oli ikuinen, siellä ei ollut aikaa. Ulottuvuuksien lisääntyessä universumi pirstaloitui pienoismaailmankaikkeuksiksi.  Lopulta ulottuvuudet vähenevät ja niiden massa on saatava palautettua, jotta universumi voi syntyä uudelleen.

Olin vähän pihalla kaikesta universumien ulottuvuuksista ja pienoismaailmankaikkeuksien muodostumisista. Maailmankaikkeus 647 aikajanan osio kirjan loppupuolella alkoi olla jo työlästä luettavaa. Silti kokonaisuutena kirja on varsin kelvollinen fanfiction ja jälkitunne jopa parani, kun jäi miettimään universumin jälleensyntymisen vaihtoehtoja ja seurauksia. Selvää on, että Cixin Liun trilogia on oltava luettuna pohjalla - kirja ei toimi ollenkaan irrallisena teoksena.

28/50

16.04.2025
(kirjastonhoitaja)
16. Kirja, jossa on sukupuu tai hahmoluettelo - Keigo Higashino: Namiyan puodin ihmeet

Kirjan alussa on hahmoluettelo. Jokaisessa viidessä luvussa on eri henkilöt ja näkökulmahahmo. Luvut eivät kuitenkaan ole irrallisia tosiinsa nähden, vaan tapahtumat sivuuttavat toisiaan kivasti.

Vinkki: Käy myös kohtaan 10. Kirjassa käydään elokuvissa - käydään katsomassa Beatles leffaa "Let it Be"

29/50

16.04.2025
24. Kirjassa tehdään laittomuuksia May Orawan (MAME): Love Storm
- Kirjassa ollaan mukana laittomissa mafian ylläpitämissä moottoripyörien katukisoissa.

10/50

17.04.2025
30. Kirjassa on häät tai hautajaiset Peng Shepherd: The book of M

Tässä dystooppisessa / postapokalyptisessa tarinassa ihmiset eri puolilla maailmaa alkavat menettää varjojaan ja niiden myötä muistojaan. Kirjassa on useampi hahmo, joiden näkökulmista tarinaa seurataan. Kaksi heistä on aviopari Max ja Ory, jotka ovat ystäviensä häissä kun he saavat tietää epidemian levinneen heidänkin kotimaahansa.

34/50
20.04.2025
(kirjastonhoitaja)
35. Kirjan nimessä on sana ”mies” tai ”poika” tai niiden taivutusmuoto Holly Gramazio: Aviomiehiä

Miehiä löytyy.

35/50
21.04.2025
4. Kirjassa valvotaan yöllä May Orawan (MAME): Love Sky
- Sky on arkkitehtiopiskelija, joka ehtii muiden opiskelutovereidensa lailla tekemään suurimman osan kotitehtävistään yöaikaan.

11/50

klo 13:56
Freyja avatar
Pienen Helmet-haasteen numerointi.
5. Kirja, jonka joku muu on valinnut sinulle - Nicholas Eames: Kings of the Wyld

Tämän Joe Abercrombien tyyliä muistuttava teos valittiin minulle Mastodonissa. Hyvä valinta, pidin kirjasta.

24/25
Takaisin ylös