Lukuhaaste: Helmet 2025
09.04.2025
17. Kirjan päähenkilöllä on lemmikkinä kissa tai koira DL Orton: Hive (Madders of Time #1)
- Kirjassa on useampikin päähenkilöksi katsottava henkilö, mutta kahdella heistä on lemmikit selkeästi tarinassa esillä, toisella kissa, toisella koira
[Spoileri - klikkaa]
1. Kirjan nimessä on alistuskonjunktio (että, jotta, koska, kun, jos, vaikka, kuin, kunnes)
11. Tietokirja, joka on julkaistu 2020-luvulla
12. Kirjassa on ilkeä tai paha naishahmo Rosie A. Point: Strawberry Swirl Murder (Spies and Food Truck #1)
41. Kirjan tapahtumat sijoittuvat aikakauteen, jolla et haluaisi elää
42. Kirjan päähenkilö tekee huonoja valintoja Yatsuki Wakatsu, Kazuki Irodori: The Other World's Books Depend on the Bean Counter Vol. 3
43. Kirjan nimessä, kannessa tai kuvauksessa on jokin mauste
44. Kirjassa hoidetaan ihmistä (Suomen Sairaanhoitajat 100 vuotta) Bram Stoker: Dracula
50. Kirjaa on suositellut kirjaston työntekijä
[b]17. Kirjan päähenkilöllä on lemmikkinä kissa tai koira [color=#9a00b2]DL Orton: Hive (Madders of Time #1)[/color][/b]

8. Kirjan kannen pääväri on vihreä tai kirjan nimessä on sana vihreä
[b]9. Kirjassa on konflikti [color=#9a00b2]Timur Vermes: Täällä taas[/color][/b]
11. Tietokirja, joka on julkaistu 2020-luvulla
[b]12. Kirjassa on ilkeä tai paha naishahmo [color=#9a00b2]Rosie A. Point: Strawberry Swirl Murder (Spies and Food Truck #1)[/color][/b]
29. Kirjailijan viimeisin teos
[b]30. Kirjassa on häät tai hautajaiset [color=#9a00b2]Agatha Christie: Murder in Mesopotomia[/color][/b]
[b]31. Kirjan päähenkilölle ura on tärkeä [color=#9a00b2]Lazysheep: Hemp Rope[/color][/b]
36. Kirjassa opiskellaan sisäoppilaitoksessa
[b]37. Kirjailija on maasta, jossa haluaisit käydä [color=#9a00b2]MAME: The Boy Next World[/color][/b]
41. Kirjan tapahtumat sijoittuvat aikakauteen, jolla et haluaisi elää
[b]42. Kirjan päähenkilö tekee huonoja valintoja [color=#9a00b2]Yatsuki Wakatsu, Kazuki Irodori: The Other World's Books Depend on the Bean Counter Vol. 3[/color][/b]
43. Kirjan nimessä, kannessa tai kuvauksessa on jokin mauste
[b]44. Kirjassa hoidetaan ihmistä (Suomen Sairaanhoitajat 100 vuotta) [color=#9a00b2]Bram Stoker: Dracula[/color][/b]
10.04.2025
5. Kirja, jonka joku muu on valinnut sinulle - B. A. Paris: Suljettujen ovien takana
4. Kirjassa valvotaan yöllä [Laura Mauro: Otavaisen olkapäillä - klikkaa]
5. Kirja, jonka joku muu on valinnut sinulle [B. A. Paris: Suljettujen ovien takana - klikkaa]
6. Kirjassa on prologi eli esipuhe [Ismo Loivamaa: Ihanan kamala 1970-luku - klikkaa]
8. Kirjan kannen pääväri on vihreä tai kirjan nimessä on sana vihreä
9. Kirjassa on konflikti [Johannes Anyuru: He hukkuvat äitiensä kyyneliin - klikkaa]
10. Kirjassa käydään elokuvissa [Matt Haig: Radleyn perhe - klikkaa]
11. Tietokirja, joka on julkaistu 2020-luvulla [Karolina Kouvola: Pohjolan noituus: Magian historia Pohjoismaissa - klikkaa]
12. Kirjassa on ilkeä tai paha naishahmo [Adrian J. Walker: The End of the World Running Club - klikkaa]
16. Kirja, jossa on sukupuu tai hahmoluettelo
17. Kirjan päähenkilöllä on lemmikkinä kissa tai koira [Sarah Brooks: Harkitsevaisen kulkijan matkaopas Takamaille - klikkaa]
26. Kirjassa on itse valittu perhe
27. Jossain maassa kielletty kirja, joka on julkaistu 2000-luvulla [Brian K. Vaughan, Pia Guerra, José Marzán, Jr.: Y: The Last Man - The Deluxe Edition, Volume One - klikkaa]
30. Kirjassa on häät tai hautajaiset
31. Kirjan päähenkilölle ura on tärkeä [Caroline Mitchell: Keskiyön peli - klikkaa]
32. Kirja liittyy jollain tavalla Tove Janssoniin [Tove Jansson, Tuulikki Pietilä: Haru, eräs saari - klikkaa]
35. Kirjan nimessä on sana ”mies” tai ”poika” tai niiden taivutusmuoto
36. Kirjassa opiskellaan sisäoppilaitoksessa [Leigh Bardugo: Helvettiin ja takaisin - klikkaa]
37. Kirjailija on maasta, jossa haluaisit käydä [Emi Yagi: Venus ja minä - klikkaa]
38. Elämäkertaromaani
39. Kirjassa etsitään ratkaisua arvoitukseen [Diane Setterfield: Kolmastoista kertomus - klikkaa]
40. Kirjassa ajalla tai kellolla on tärkeä merkitys
41. Kirjan tapahtumat sijoittuvat aikakauteen, jolla et haluaisi elää [Niilo Sevänen: Talven portti - klikkaa]
42. Kirjan päähenkilö tekee huonoja valintoja [Hannu Rajaniemi: Varjomi - klikkaa]
43. Kirjan nimessä, kannessa tai kuvauksessa on jokin mauste [Tuomas Kyrö: Pippuri-Pirjo - klikkaa]
45. Kirjassa on isä ja tytär [Melina Marras: Para - klikkaa]
46. Suosittu kirja, jonka kaikki muut vaikuttavat lukeneen [Paula Hawkins: Nainen junassa - klikkaa]
47. Kaksi kirjaa, joissa on samannimiset päähenkilöt - kirja 1 [Nat Cassidy: Mary: An Awakening of Terror - klikkaa]
Pari muusikkoa:
Paul, säveltäjä ja oman musiikin esittäjä syntetisaattorilla ja tietokoneella. Musiikkiesitykseen kuului myös taustalla pyörivät videot.
26. Kirjassa on itse valittu perhe
Sarjakuva kirjasarjan kokoomateos, joka sisältää numerot 1-10, on julkaistu 2008 ja löytyy Worlds without End sivustolta Banned Science Fiction and Fantasy Books listasta. Uskon siihen tietoon, enkä lähde tarkistelemaan asiaa mistään muualta, enkä myöskään sitä, missä ja miksi kirja on kielletty.
40. Kirjassa ajalla tai kellolla on tärkeä merkitys
(Teinköhän mä nyt huonon valinnan, kun en sijoittanut tätä kohtaan Kirjassa hoidetaan ihmistä)
Tarinassa on kaksikin isä-tytär paria, joilla on merkittävä rooli tarinassa:
Kolmekymppinen kyläkaupan pitäjä ja hänen alkavaa dementiaa sairastava 80-vuotias isä.
50. Kirjaa on suositellut kirjaston työntekijä
5. Kirja, jonka joku muu on valinnut sinulle - [b][color=#000000]B. A. Paris: Suljettujen ovien takana[/color][/b]

3. Kirjan päähenkilö on nuorempi kuin sinä
[color=#419dc1]4. Kirjassa valvotaan yöllä[/color] [spoiler=Laura Mauro: Otavaisen olkapäillä]Sota ja muut yliluonnolliset tapahtumat valvottavat yöllä.[/spoiler]
[color=#419dc1]5. Kirja, jonka joku muu on valinnut sinulle[/color] [spoiler=B. A. Paris: Suljettujen ovien takana]Tähän menee sama kuin Popsugarin kohta 15, koska tykkään valita luettavakseni kirjat itse. Tekoäly siis valitsi tämän.[/spoiler]
[color=#419dc1]6. Kirjassa on prologi eli esipuhe[/color] [spoiler=Ismo Loivamaa: Ihanan kamala 1970-luku]Kirjan alussa on esipuheena ”Lukijalle” osio.[/spoiler]
[color=#419dc1]7. Hyvän mielen kirja[/color] [spoiler=Becky Chambers: Veisu luonnonkoneille]Tarina on paikoitellen mukavalla tavalla hauska. Tunnelma on inhimillinen, vaikka robottikin on mukana kuviossa. Filosofointiakin löytyy elämän tarkoituksesta ja kyllä tätä voi sanoa hyvän mielen kirjaksi, niin kuin sitä mainostetaankin.[/spoiler]
8. Kirjan kannen pääväri on vihreä tai kirjan nimessä on sana vihreä
[color=#419dc1]9. Kirjassa on konflikti[/color] [spoiler=Johannes Anyuru: He hukkuvat äitiensä kyyneliin]Tarinan teemana on äärioikeistolaisten ja muslimien aiheuttamat/väliset konfliktit ja myös tavallisten ruotsalaisten nihkeä suhtautuminen maahanmuuttajiin. Tarinan teki varsin mielenkiintoiseksi scifi elementti ja sen punoutuminen kokonaisuuteen aivan loppuun asti.[/spoiler]
[color=#419dc1]10. Kirjassa käydään elokuvissa[/color] [spoiler=Matt Haig: Radleyn perhe]Vampyyriperheen poika, Rowan on mielitiettynsä Even kanssa elokuvissa. Leffan nimi on Jäämutantit: Uudelleensyntymä III ja se kertoo alienien hyökkäyksestä.[/spoiler]
[color=#419dc1]11. Tietokirja, joka on julkaistu 2020-luvulla[/color] [spoiler=Karolina Kouvola: Pohjolan noituus: Magian historia Pohjoismaissa]Kirja on julkaistu 2023.[/spoiler]
[color=#419dc1]12. Kirjassa on ilkeä tai paha naishahmo[/color] [spoiler=Adrian J. Walker: The End of the World Running Club]Tuhoutuneella maapallolla joukko selviytyneitä kohtaa matkallaan rikolliseen toimintaan vihkiytyneen yhteisön, jota johti tosi ilkeä juonitteleva nainen Jenny Rae.[/spoiler]
16. Kirja, jossa on sukupuu tai hahmoluettelo
[color=#419dc1]17. Kirjan päähenkilöllä on lemmikkinä kissa tai koira[/color] [spoiler=Sarah Brooks: Harkitsevaisen kulkijan matkaopas Takamaille]Junamatkoilla viiden vuoden ajan on ollut mukana kissa nimeltä Dima. Voi sanoa, että se on päähenkilön Wei Wein lemmikki. Wei Wei on myös ollut junassa lapsesta asti.[/spoiler]
20. Kirjasta tulisi mielestäsi hyvä elokuva tai tv-sarja
[color=#419dc1]21. Kirjassa on muusikko[/color] [spoiler=Emily St. John Mandel: Lasihotelli]Pari muusikkoa:
Sivuhahmona on Annika, joka ei tarttunut tilaisuuteen kuuluisaksi tulemiselle vaan jatkoi omaa taiteellista uraansa soittaen bändin kanssa klubeilla.[/spoiler]
[color=#419dc1]22. Kirjassa lomaillaan[/color] [spoiler=Lydia Millet: Lasten raamattu]Joukko vanhempia ja heidän lapsiaan on lomanvietossa vuokrakartanossa meren rannalla. Aikuisilla on omat huvinsa – lähinnä dokailu ja huumeiden vetäminen. Lapset saavat olla keskenään omissa oloissaan.[/spoiler]
26. Kirjassa on itse valittu perhe
[color=#419dc1]27. Jossain maassa kielletty kirja, joka on julkaistu 2000-luvulla[/color] [spoiler=Brian K. Vaughan, Pia Guerra, José Marzán, Jr.: Y: The Last Man - The Deluxe Edition, Volume One] Sarjakuva kirjasarjan kokoomateos, joka sisältää numerot 1-10, on julkaistu 2008 ja löytyy [i]Worlds without End[/i] sivustolta [i]Banned Science Fiction and Fantasy Books[/i] listasta. Uskon siihen tietoon, enkä lähde tarkistelemaan asiaa mistään muualta, enkä myöskään sitä, missä ja miksi kirja on kielletty.[/spoiler]
[color=#419dc1]28. Kirjassa ollaan järvellä[/color] [spoiler=Camilla Sten: Perijä]Tapahtumat sijoittuvat järven läheisyydessä sijaitsevaan kartanoon. Menneisyydessä vietetään aikaa jonkin verran järven rannalla, mutta nykyisyydessä ollaan myös ihan ”järvellä”. Eräässä kohtauksessa ollaan järven jäällä.[/spoiler]
[color=#419dc1]29. Kirjailijan viimeisin teos[/color] [spoiler=Siiri Enoranta: Keuhkopuiden uni]Eiköhän se ole. Kirja on ilmestynyt 2024.[/spoiler]
30. Kirjassa on häät tai hautajaiset
[color=#419dc1]31. Kirjan päähenkilölle ura on tärkeä[/color] [spoiler=Caroline Mitchell: Keskiyön peli]Tarinan päähenkilö on rikostutkija Sarah. Poliisintyö oli hänen unelmansa. Hän palasi pitkältä sairauslomalta takaisin töihin. Hänelle on tärkeää päästä takaisin hyväksyttynä jäsenenä rikostutkintayksikön ryhmään ja kokee pettymyksen, kun hänet jätetään ulkopuolelle ja määrätään lähinnä kyselemään lausuntoja ovelta ovelle. Tarinan edetessä tilanne elää ja Sarahin näkemys palkitsevasta työstäkin muuttuu.[/spoiler]
[color=#419dc1]32. Kirja liittyy jollain tavalla Tove Janssoniin[/color] [spoiler=Tove Jansson, Tuulikki Pietilä: Haru, eräs saari]Kirja kertoo Tove Janssonin kesän vietto paikasta ja erilaisista askareista mitä siellä tehtiin.
(Toinen Helmet haasteen epämieluisa kohta selätetty. Kirja, mitä en olisi muuten lukenut. Lyhyt kirja meni kuunteluna sujuvasti muiden askareiden lomassa, kun oli vielä äänikirja palvelun kokeilujaksoa jäljellä.)[/spoiler]
[color=#419dc1]33. Kirjassa ratsastetaan[/color] [spoiler=Marton Taiga: 8 taivaallista miestä]Eletään tulevaisuuden Maapallolla, joka on kärsinyt neljä maailman sotaa. Totaalisen infrastruktuurin tuhon jäljiltä yhteiskunnan elämäntapa on taantunut tasolle, missä kaikenlainen teknologia puuttuu. Yksi muutos on se, että hevosia käytetään kulkupeleinä lähinnä ratsastamalla.[/spoiler]
[color=#419dc1]34. Kirjassa on tunnettu rakennus[/color] [spoiler=A. J. Ryan: Verenpunainen sumu]Thamesia pitkin kulkiessa mentiin Big Benin ja County Hallin ohi.[/spoiler]
35. Kirjan nimessä on sana ”mies” tai ”poika” tai niiden taivutusmuoto
[color=#419dc1]36. Kirjassa opiskellaan sisäoppilaitoksessa[/color] [spoiler=Leigh Bardugo: Helvettiin ja takaisin]Opiskellaan Yalessa, missä opiskelijat asuvat koulun asuntolassa.[/spoiler]
[color=#419dc1]37. Kirjailija on maasta, jossa haluaisit käydä[/color] [spoiler=Emi Yagi: Venus ja minä]Kirjailija on japanilainen ja olisihan se kiva käydä Japanissa – harmi vaan, kun se on niin pitkällä.[/spoiler]
38. Elämäkertaromaani
[color=#419dc1]39. Kirjassa etsitään ratkaisua arvoitukseen[/color] [spoiler=Diane Setterfield: Kolmastoista kertomus]Harrastelija elämänkerturi Margaret kirjoittaa kuoleman sairaan kirjailijan Vida Winterin elämän vaiheista, mutta ei tyydy pelkästään Vidan itsensä kertomaan tarinaan vaan alkaa selvittämään tahollaan mysteeriksi jääneitä aukkoja tarinassa.[/spoiler]
40. Kirjassa ajalla tai kellolla on tärkeä merkitys
[color=#419dc1]41. Kirjan tapahtumat sijoittuvat aikakauteen, jolla et haluaisi elää[/color] [spoiler=Niilo Sevänen: Talven portti]Kirja sijoittuu 800-luvulle viikinkiaikaan. Liian alkeellista olisi elää tuolloin. [/spoiler]
[color=#419dc1]42. Kirjan päähenkilö tekee huonoja valintoja[/color] [spoiler=Hannu Rajaniemi: Varjomi]Päähenkilö päästää tiettyä dataa verkkoon, jonka paljastumisen seurauksia ei ajatellut loppuun asti. Hän myös kontaktoi tietyn ihmisen kanssa, mitä ei olisi kannattanut tehdä.
(Teinköhän mä nyt huonon valinnan, kun en sijoittanut tätä kohtaan [i]Kirjassa hoidetaan ihmistä[/i])[/spoiler]
[color=#419dc1]43. Kirjan nimessä, kannessa tai kuvauksessa on jokin mauste[/color] [spoiler=Tuomas Kyrö: Pippuri-Pirjo]6 minuutin mittainen iltasatu äänikirjana. Ihan hauska tarina, jonka Pirkka-Pekka Petelius eloisasti lukee. Helmet haasteen vaikein rasti meni nyt näin helpolla – kirja kuin kirja. (En kuitenkaan yritä tätä ängetä muihin haasteisiin, vaikka ehkä voisi sopiakin).[/spoiler]
44. Kirjassa hoidetaan ihmistä (Suomen Sairaanhoitajat 100 vuotta)
[color=#419dc1]45. Kirjassa on isä ja tytär[/color] [spoiler=Melina Marras: Para]Tarinassa on kaksikin isä-tytär paria, joilla on merkittävä rooli tarinassa:
Kipakka, koulussa suosittu 11-vuotias tyttö ja hänen kapeakatseinen ja määräilevä isä. [/spoiler]
[color=#419dc1]46. Suosittu kirja, jonka kaikki muut vaikuttavat lukeneen[/color] [spoiler=Paula Hawkins: Nainen junassa]Hittikirja 10-vuoden takaa, jonka aika moni on lukenut. Goodreadsissä arvosanoja on yli 3 miljoonaa. Tällä sivustolla ei arvosanoja ole montaa, mutta kirja ei olekaan spekulatiivista fiktiota vaan on psykologinen jännitysromaani.
Kirja oli huonompi kuin odotin. Liian pitkä ja jaaritteleva. Päähenkilökin oli melko rasittava tapaus.[/spoiler]
[color=#419dc1]47. Kaksi kirjaa, joissa on samannimiset päähenkilöt - kirja 1[/color] [spoiler=Nat Cassidy: Mary: An Awakening of Terror]Kirja numero 1, jossa päähenkilön nimi on Mary.[/spoiler]
18. Kirjailijan nimessä on enemmän kuin kaksi osaa Anni Kuu Nupponen: Sydänmeri
Näin ikään.
33/50
Näin ikään.
33/50
[size=2][b]18. Kirjailijan nimessä on enemmän kuin kaksi osaa[/b] [color=#000000]Anni Kuu Nupponen: [i]Sydänmeri [/i][/color][/size]

[size=2][color=#000000]Näin ikään.[/color][/size]

[size=2][color=#000000]33/50[/color][/size]
Skie
8. Kirjan kannen pääväri on vihreä tai kirjan nimessä on sana vihreä: Vehka Kurjenmiekka - Jouka Lumisalon ihastumisoppi. Kirjan kannen pääväri on vihreä.
14. Kirjan kääntäjä on voittanut Mikael Agricola -palkinnon tai muun käännöspalkinnon: Suzanne Collins - Elonkorjuun sarastus. Helene Bützow on palkittu Mikael Agricola -palkinnolla. Harmillisesti Elonkorjuun sarastus ei (varmaan kiireisestä aikataulusta johtuen) ollut hänen parhaimpia käännöksiään.
30. Kirjassa on häät tai hautajaiset: Isabel Nylund - Avoimesti suhteessa. Kirjan lopussa pääpari osallistuu ystäviensä häihin.
3. Kirjan päähenkilö on nuorempi kuin sinä: Rachel Smythe - Lore Olympus vol. 7
4. Kirjassa valvotaan yöllä
5. Kirja, jonka joku muu on valinnut sinulle: Joel Haahtela - Yö Whistlerin maalauksessa
10. Kirjassa käydään elokuvissa: Ulla Onerva - Hattaradilemma
11. Tietokirja, joka on julkaistu 2020-luvulla: Hanne Kettunen - Väsyneet naiset
12. Kirjassa on ilkeä tai paha naishahmo: Emily Rath - North is the Night
13. Kirjailija on työskennellyt kirjastossa: Kayvion Lewis - Varkaiden valtias
15. Kirjassa ajaudutaan haaksirikkoon: Julian Sancton - Pimeän ja jään vangit
17. Kirjan päähenkilöllä on lemmikkinä kissa tai koira
18. Kirjailijan nimessä on enemmän kuin kaksi osaa: Elisa Shua Dusapin - Pachinko-kuulat
21. Kirjassa on muusikko: Amanda Hellberg - Joulu parrasvaloissa
22. Kirjassa lomaillaan
23. Pidät kirjan nimestä: Sarah Brooks - Harkitsevaisen kulkijan matkaopas takamaille
26. Kirjassa on itse valittu perhe: Kayvion Lewis - Ryöstö royale
29. Kirjailijan viimeisin teos: Emi Yagi - Venus ja minä
30. Kirjassa on häät tai hautajaiset: Isabel Nylund - Avoimesti suhteessa
31. Kirjan päähenkilölle ura on tärkeä
32. Kirja liittyy jollain tavalla Tove Janssoniin: Tove Jansson & Tuulikki Pietilä - Haru, eräs saari
33. Kirjassa ratsastetaan: Peter O'Donnell - Modesty Blaise ja Palmadoran bandiittijahti
38. Elämäkertaromaani: Sonja Huhtaniska - Tragikoomisesti teidän
39. Kirjassa etsitään ratkaisua arvoitukseen
40. Kirjassa ajalla tai kellolla on tärkeä merkitys: Solvej Balle - Tilavuuden laskemisesta III
41. Kirjan tapahtumat sijoittuvat aikakauteen, jolla et haluaisi elää: Sarah Winman - Merenneidoin vuosi
43. Kirjan nimessä, kannessa tai kuvauksessa on jokin mauste
44. Kirjassa hoidetaan ihmistä (Suomen Sairaanhoitajat 100 vuotta): Miriam Toews - Naiset puhuvat
45. Kirjassa on isä ja tytär: Heidi Köngäs - Hertta
30. Kirjassa on häät tai hautajaiset: Isabel Nylund - Avoimesti suhteessa
38. Elämäkertaromaani: Sonja Huhtaniska - Tragikoomisesti teidän
45. Kirjassa on isä ja tytär: Heidi Köngäs - Hertta
50. Kirjaa on suositellut kirjaston työntekijä
8. Kirjan kannen pääväri on vihreä tai kirjan nimessä on sana vihreä: [b]Vehka Kurjenmiekka - Jouka Lumisalon ihastumisoppi[/b]. Kirjan kannen pääväri on vihreä.

14. Kirjan kääntäjä on voittanut Mikael Agricola -palkinnon tai muun käännöspalkinnon: [b]Suzanne Collins - Elonkorjuun sarastus[/b]. Helene Bützow on palkittu Mikael Agricola -palkinnolla. Harmillisesti Elonkorjuun sarastus ei (varmaan kiireisestä aikataulusta johtuen) ollut hänen parhaimpia käännöksiään.

30. Kirjassa on häät tai hautajaiset:[b] Isabel Nylund - Avoimesti suhteessa[/b]. Kirjan lopussa pääpari osallistuu ystäviensä häihin.

2. Fantasiakirja
3. Kirjan päähenkilö on nuorempi kuin sinä: [b]Rachel Smythe - Lore Olympus vol. 7[/b]
4. Kirjassa valvotaan yöllä
5. Kirja, jonka joku muu on valinnut sinulle: [b]Joel Haahtela - Yö Whistlerin maalauksessa[/b]
10. Kirjassa käydään elokuvissa: [b]Ulla Onerva - Hattaradilemma[/b]
11. Tietokirja, joka on julkaistu 2020-luvulla: [b]Hanne Kettunen - Väsyneet naiset[/b]
12. Kirjassa on ilkeä tai paha naishahmo: [b]Emily Rath - North is the Night[/b]
13. Kirjailija on työskennellyt kirjastossa: [b]Kayvion Lewis - Varkaiden valtias[/b]
15. Kirjassa ajaudutaan haaksirikkoon: [b]Julian Sancton - Pimeän ja jään vangit[/b]
17. Kirjan päähenkilöllä on lemmikkinä kissa tai koira
18. Kirjailijan nimessä on enemmän kuin kaksi osaa: [b]Elisa Shua Dusapin - Pachinko-kuulat[/b]
21. Kirjassa on muusikko: [b]Amanda Hellberg - Joulu parrasvaloissa[/b]
22. Kirjassa lomaillaan
23. Pidät kirjan nimestä: [b]Sarah Brooks - Harkitsevaisen kulkijan matkaopas takamaille[/b]
26. Kirjassa on itse valittu perhe: [b]Kayvion Lewis - Ryöstö royale[/b]
29. Kirjailijan viimeisin teos: [b]Emi Yagi - Venus ja minä[/b]
30. Kirjassa on häät tai hautajaiset: [b]Isabel Nylund - Avoimesti suhteessa[/b]
31. Kirjan päähenkilölle ura on tärkeä
32. Kirja liittyy jollain tavalla Tove Janssoniin: [b]Tove Jansson & Tuulikki Pietilä - Haru, eräs saari[/b]
33. Kirjassa ratsastetaan: [b]Peter O'Donnell - Modesty Blaise ja Palmadoran bandiittijahti[/b]
38. Elämäkertaromaani: [b]Sonja Huhtaniska - Tragikoomisesti teidän[/b]
39. Kirjassa etsitään ratkaisua arvoitukseen
40. Kirjassa ajalla tai kellolla on tärkeä merkitys: [b]Solvej Balle - Tilavuuden laskemisesta III[/b]
41. Kirjan tapahtumat sijoittuvat aikakauteen, jolla et haluaisi elää: [b]Sarah Winman - Merenneidoin vuosi[/b]
43. Kirjan nimessä, kannessa tai kuvauksessa on jokin mauste
44. Kirjassa hoidetaan ihmistä (Suomen Sairaanhoitajat 100 vuotta): [b]Miriam Toews - Naiset puhuvat[/b]
45. Kirjassa on isä ja tytär: [b]Heidi Köngäs - Hertta[/b]
12.04.2025
40. Kirjassa ajalla tai kellolla on tärkeä merkitys Gill Hornby: The Hive
- Alakouluikäisten lasten vanhemmat, tässä varsinkin äidit, suunnittelevat päivärytminsä pääosin lasten kouluaikojen mukaan. Väliotsikoihinkin on pääsääntöisesti merkitty kellon aika.
50. Kirjaa on suositellut kirjaston työntekijä
[b]40. Kirjassa ajalla tai kellolla on tärkeä merkitys [color=#9a00b2]Gill Hornby: The Hive[/color][/b]

12.04.2025
40. Kirjassa ajalla tai kellolla on tärkeä merkitys - Baoshu: Täydellinen uusi maailma
38. Elämäkertaromaani
40. Kirjassa ajalla tai kellolla on tärkeä merkitys [Baoshu: Täydellinen uusi maailma - klikkaa]
50. Kirjaa on suositellut kirjaston työntekijä
40. Kirjassa ajalla tai kellolla on tärkeä merkitys - [url=https://www.risingshadow.fi/book/9908-taydellinen-uusi-maailma]Baoshu: Täydellinen uusi maailma[/url]

38. Elämäkertaromaani
[color=#419dc1]40. Kirjassa ajalla tai kellolla on tärkeä merkitys[/color] [spoiler=Baoshu: Täydellinen uusi maailma]Ajanvirta ja käsittämättömät aikajanat tarinassa on keskeisiä. Mm. päähenkilö kolusi suurta universumia yli 10 miljardia vuotta. Kymmenen ulottuvuuden universumi oli ikuinen, siellä ei ollut aikaa. Ulottuvuuksien lisääntyessä universumi pirstaloitui pienoismaailmankaikkeuksiksi. Lopulta ulottuvuudet vähenevät ja niiden massa on saatava palautettua, jotta universumi voi syntyä uudelleen.

Olin vähän pihalla kaikesta universumien ulottuvuuksista ja pienoismaailmankaikkeuksien muodostumisista. Maailmankaikkeus 647 aikajanan osio kirjan loppupuolella alkoi olla jo työlästä luettavaa. Silti kokonaisuutena kirja on varsin kelvollinen fanfiction ja jälkitunne jopa parani, kun jäi miettimään universumin jälleensyntymisen vaihtoehtoja ja seurauksia. Selvää on, että Cixin Liun trilogia on oltava luettuna pohjalla - kirja ei toimi ollenkaan irrallisena teoksena.[/spoiler]
16.04.2025
16. Kirja, jossa on sukupuu tai hahmoluettelo - Keigo Higashino: Namiyan puodin ihmeet
15. Kirjassa ajaudutaan haaksirikkoon
16. Kirja, jossa on sukupuu tai hahmoluettelo [Keigo Higashino: Namiyan puodin ihmeet - klikkaa]
50. Kirjaa on suositellut kirjaston työntekijä
16. Kirja, jossa on sukupuu tai hahmoluettelo - [url=https://www.risingshadow.fi/book/9503-namiyan-puodin-ihmeet]Keigo Higashino: Namiyan puodin ihmeet[/url]

[i]Vinkki: Käy myös kohtaan 10. Kirjassa käydään elokuvissa - käydään katsomassa Beatles leffaa "Let it Be"[/i]

8. Kirjan kannen pääväri on vihreä tai kirjan nimessä on sana vihreä
[color=#419dc1]10. Kirjassa käydään elokuvissa[/color] [spoiler=Matt Haig: Radleyn perhe]Vampyyriperheen poika, Rowan on mielitiettynsä Even kanssa elokuvissa. Leffan nimi on [i]Jäämutantit: Uudelleensyntymä III[/i] ja se kertoo alienien hyökkäyksestä.[/spoiler]
15. Kirjassa ajaudutaan haaksirikkoon
[color=#419dc1]16. Kirja, jossa on sukupuu tai hahmoluettelo[/color] [spoiler=Keigo Higashino: Namiyan puodin ihmeet] Kirjan alussa on hahmoluettelo. Jokaisessa viidessä luvussa on eri henkilöt ja näkökulmahahmo. Luvut eivät kuitenkaan ole irrallisia tosiinsa nähden, vaan tapahtumat sivuuttavat toisiaan kivasti.[/spoiler]
16.04.2025
24. Kirjassa tehdään laittomuuksia May Orawan (MAME): Love Storm
- Kirjassa ollaan mukana laittomissa mafian ylläpitämissä moottoripyörien katukisoissa.
50. Kirjaa on suositellut kirjaston työntekijä
[b]24. Kirjassa tehdään laittomuuksia [color=#9a00b2]May Orawan (MAME): Love Storm[/color][/b]

17.04.2025
30. Kirjassa on häät tai hautajaiset Peng Shepherd: The book of M
34/50
34/50
[size=2][b]30. Kirjassa on häät tai hautajaiset [/b][color=#000000]Peng Shepherd: [i]The book of M [/i][/color][/size]

[size=2][color=#000000]Tässä dystooppisessa / postapokalyptisessa tarinassa ihmiset eri puolilla maailmaa alkavat menettää varjojaan ja niiden myötä muistojaan. Kirjassa on useampi hahmo, joiden näkökulmista tarinaa seurataan. Kaksi heistä on aviopari Max ja Ory, jotka ovat ystäviensä häissä kun he saavat tietää epidemian levinneen heidänkin kotimaahansa.[/color][/size]

[size=2][color=#000000]34/50[/color][/size]
20.04.2025
35. Kirjan nimessä on sana ”mies” tai ”poika” tai niiden taivutusmuoto Holly Gramazio: Aviomiehiä
Miehiä löytyy.
35/50
Miehiä löytyy.
35/50
[size=2][b]35. Kirjan nimessä on sana ”mies” tai ”poika” tai niiden taivutusmuoto[/b] [color=#000000]Holly Gramazio: [i]Aviomiehiä [/i][/color][/size]

[size=2][color=#000000]Miehiä löytyy.[/color][/size]

[size=2][color=#000000]35/50[/color][/size]
21.04.2025
4. Kirjassa valvotaan yöllä May Orawan (MAME): Love Sky
- Sky on arkkitehtiopiskelija, joka ehtii muiden opiskelutovereidensa lailla tekemään suurimman osan kotitehtävistään yöaikaan.
50. Kirjaa on suositellut kirjaston työntekijä
[b]4. Kirjassa valvotaan yöllä [color=#9a00b2]May Orawan (MAME): Love Sky[/color][/b]

klo 13:56
Pienen Helmet-haasteen numerointi.
5. Kirja, jonka joku muu on valinnut sinulle - Nicholas Eames: Kings of the Wyld
Tämän Joe Abercrombien tyyliä muistuttava teos valittiin minulle Mastodonissa. Hyvä valinta, pidin kirjasta.
Pienen Helmet-haasteen numerointi.
5. Kirja, jonka joku muu on valinnut sinulle - [b]Nicholas Eames: Kings of the Wyld[/b]
- Keskustelut
- Lukupiiri